Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER FOR SMALL AND BUSINESS 2008 MICROSOFT SQL SERVER FOR SMALL AND BUSINESS 2008
Microsoft SQL Server za Small and Business 2008 Za Windows: Kupite SQL Server za Small and Business 2008 Imate majhno podjetje, ki uporablja operacijski sistem Windows? Kupite SQL Server za Small and Business 2008 in poskrbite za lažje,...
102,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2008 WORKGROUP MICROSOFT SQL SERVER 2008 WORKGROUP
Microsoft SQL Server 2008 Workgroup Windows Koupit SQL Server: Verze 2008 Workgroup Hledáte pro svou firmu spolehlivou a bezpečnou platformu pro správu a reporting? Koupit Microsoft SQL Server pro Windows ve verzi 2008 Workgroup....
205,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2008 ENTERPRISE MICROSOFT SQL SERVER 2008 ENTERPRISE
Microsoft SQL Server 2008 Enterprise kupiteWindows Server: Microsoft SQL Server 2012 Enterprise Iščete dober sistem za upravljanje podatkovnih zbirk za svoje podjetje in delate z operacijskim sistemom Windows? Kupite SQL Server 2012...
884,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD R2 MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD R2
Microsoft SQL Server 2008 Standard R2 Kupite SQL Server 2008 Standard R2 za Windows Kupite Windows SQL Server podjetja Microsoft v različici 2008 Standard R2 za svoje podjetje in ustvarite nove strukture za svoje delo. Sistem za...
102,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2008 WORKGROUP R2 MICROSOFT SQL SERVER 2008 WORKGROUP R2
Microsoft SQL Server 2008 Workgroup R2 Kupite Windows SQL Server 2008 Workgroup R2 poceni Za učinkovito delo v podjetju mora biti na voljo dober sistem za upravljanje podatkovnih zbirk, s katerim je mogoče hitro in enostavno opravljati...
205,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2008 ENTERPRISE R2 MICROSOFT SQL SERVER 2008 ENTERPRISE R2
Microsoft SQL Server 2008 Enterprise R2 Kupite Microsoft SQL Server 2008 Enterprise R2 za Windows Ali v podjetju uporabljate operacijski sistem Windows in želite kupiti strežnik SQL Server? Tukaj boste našli cenovno ugodno možnost. SQL...
884,90 € *

SQL Server 2008 R2 - še več poslovne inteligence za vaše podjetje

Različica SQL 2008 R2 v primerjavi s predhodnico prinaša predvsem izboljšave funkcij BI, da bi še bolje podpirala SharePoint 2010 in Office 2010. Najpomembnejši cilj je še vedno zagotavljanje celovitih samopostrežnih rešitev BI v podjetjih, da bi izpolnili vse bolj zapletene zahteve glede analize in zagotavljanja podatkov. SQL Server 2008 R2 ponuja tudi izboljšano povezljivost med strežnikom SQL Azure in posameznimi orodji BI. Visoko skalabilna platforma BI strežnika SQL Server 2008 R2 vključuje naslednje storitve, ki vsebujejo izboljšane funkcije in nove funkcije:

 • Storitve za analizo (SSAS)
 • Storitve za integracijo (SSIS)
 • Storitve za poročanje (SSRS)
 • Storitve glavnih podatkov (MDS)
 • Podatkovno rudarjenje in podatkovno skladiščenje
 • Posrednik storitev
 • StreamInsight
 • Ustvarjalnik poročil V3.0

V nadaljevanju najdete dodatne informacije o posameznih funkcijah poslovne inteligence za SQL Server 2008 R2.

SSAS za SQL Server 2008 R2

Analitične storitve so osnova za vsa poročila ter analize OLAP in podatkovno rudarjenje. SSAS ponuja integriran, enoten pogled na vse poslovne podatke. S pomočjo spletne analitične obdelave (OLAP) jih je mogoče analizirati z različnih vidikov, kot so hierarhije, dimenzije in poglobitve ali razširitve, ter jih prikazati v obliki kocke.

V ta namen je PowerPivot za Excel 2010 na voljo tudi kot dodatek za SSAS v povezavi s pisarniškim paketom Office Suite 2010. To pomeni, da lahko iz podatkovnega skladišča uvozite in analizirate tudi velike količine podatkov. Poleg različnih optimizacij vsebuje PowerPivot tudi funkcionalne izboljšave, na primer podprto iskanje polj za imena in poimenovane nize. V vrtilni tabeli je mogoče prepoznati tudi razmerja med nepovezanimi tabelami. Te analize in poročila PowerPivot so lahko prek knjižnic dokumentov SharePoint na voljo drugim zaposlenim in se nenehno posodabljajo.

Storitve za integracijo (SSIS)

V izdaji SQL 2008 R2 so na voljo tudi storitve SQL Server Integration Services (SSIS), ki jih poznamo že iz prejšnjih različic strežnika SQL Server. Predstavljajo tri temelje za vse aplikacije poslovne inteligence v podjetjih: Vključevanje, analiza in poročanje o podatkih. Prav tako so osnova za vse postopke ETL (Extract, Transform and Load) in zagotavljajo širok nabor funkcij za podatkovna skladišča.

Storitve za poročanje (SSRS)

Praktične storitve SQL Server Reporting Services ponujajo nekaj zanimivih funkcij, zlasti za besedilna polja: Te lahko na primer obrnete za 270 stopinj, prelomi strani znotraj podatkovnih razponov in skupin tabel itd. pa razširijo možnosti postavitve pri ustvarjanju poročil.

Storitve glavnih podatkov (MDS)

Storitve glavnih podatkov so nova funkcija v strežniku SQL Server 2008 R2. Ti zdaj omogočajo centralno upravljanje podatkov, ki so hkrati na voljo različnim aplikacijam. To vključuje upravljanje in zaščito podatkov o izdelkih ter podatkov o strankah in računih pri transakcijah.

Podatkovno rudarjenje in podatkovno skladiščenje

Na področju podatkovnih skladišč izboljšana zmogljivost strežnika SQL Server 2008 omogoča hitrejše vključevanje podatkov v podatkovno skladišče. To vključuje tudi optimizirano upravljanje in zmogljivost, zlasti velikih tabel z razdelki.

Posrednik storitev

S storitvenim posrednikom lahko razvijalci v strežniku SQL Server izvajajo izvirne asinhrone funkcije sporočanja. To omogoča porazdelitev delovnih obremenitev med več podatkovnih zbirk brez zapletenega programiranja. V strežniku SQL Server 2008 R2 je posrednik storitev med drugim dobil izboljšane funkcije navodil pri obravnavanju neobdelanih sporočil v čakalni vrsti, kar podpira tudi komunikacijo med različnimi zbirkami podatkov.

StreamInsight za SQL Server 2008 R2

Različica strežnika SQL Server 2008 R2 ima pri StreamInsight tudi tehnologijo CEP (Complex Event Processing). StreamInsight omogoča neprekinjeno spremljanje, obdelavo in nadzor podatkovnih tokov v realnem času. Ta tehnologija se uporablja zlasti v elektronskem poslovanju za obdelavo podatkov o kreditnih karticah, v logistiki in za spremljanje omrežja.

Ustvarjalnik poročil V3.0

Nova funkcija strežnika SQL Server 2008 R2 je tudi orodje Report Builder V3.0. S predpomnjenjem omogoča hitrejši prikaz poročil in grafik. Nekatera področja poročil je mogoče objaviti kot spletno vsebino prek SharePointa. Poleg tega nove vrste podatkov v geoinformacijskih sistemih omogočajo nazorne prikaze z geografskimi zemljevidi.

Administratorske funkcije v Microsoft SQL Serverju 2008 R2

Tudi skrbniki bodo cenili številne čarovnike, skladišča in funkcije strežnika SQL Server 2008 R2, saj ti ne le olajšajo in poenostavijo delo pri upravljanju, temveč tudi izvajanje posebnih zahtev in izpolnjevanje dogovorov o ravni storitev (SLA). Poleg tega SQL 2008 R2 ponuja tudi izboljšano podporo za program PowerShell 2.x.

SQL Server Management Studio zagotavlja tudi učinkovite funkcije za upravljanje strežnika SQL Server 2008 R. Vgrajeni raziskovalec objektov zbira ustrezne informacije iz vseh registriranih strežnikov, nova nadzorna plošča pa omogoča jasno predstavitev različnih parametrov strežnika in podatkovne zbirke.

Microsoftov model licenciranja za različice strežnika SQL Server 2008/R2

Licenciranje različice SQL Server 2008 in 2008 R2 ponuja dve možnosti, ki sta na voljo glede na ustrezno izdajo.

Na voljo so naslednji modeli licenciranja programske opreme:

 • Na procesor - Na podlagi števila fizičnih in virtualnih procesorjev, ki se uporabljajo v okolju operacijskega sistema, v katerem delujejo primerki te strežniške programske opreme.
 • Licenca za dostop do strežnika/odjemalca (CAL) - temelji na številu instanc, na katerih je nameščena programska oprema strežnika PLUS število naprav in uporabnikov, ki dostopajo do instanc in funkcij programske opreme strežnika.

Licenciranje za SQL Server 2008 in SQL Server 2008 R2

Za različico SQL Server 2008 Microsoft dovoljuje 1 virtualni primerek podatkovne zbirke na (virtualni) procesor za vsako od izdaj Workgroup in Standard ter SBS, ki so na voljo pri podjetju Wiresoft. V različici Enterprise Edition virtualizacija ni omejena, če kupite ustrezno število licenc za vse procesorje.

V različici SQL 2008 R2 velja za različico Enterprise Edition omejitev na 4 virtualne strežnike.

Pregled izdaj strežnika Microsoft SQL Server 2008, ki so na voljo v podjetju Wiresoft

Pri Wiresoftu boste našli licence programske opreme za SQL Server 2008 in različico SQL Server 2008 R2. Kot smo že omenili, se ta različica v nekaterih funkcijah razlikuje od različice iz leta 2008. Pri nas lahko kupite naslednje izdaje teh dveh različic SQL:

 • SQL Server 2008 Enterprise R2
 • SQL Server 2008 Standard R2
 • SQL Server 2008 Workgroup R2
 • SQL Server 2008 Enterprise
 • Standardni strežnik SQL Server 2008
 • Delovna skupina strežnika SQL Server 2008
 • SQL Server za mala podjetja 2008 (SBS)

Različice Microsoft SQL Server 2008 z Wiresoftom po razumni ceni

Pri Wiresoftu boste našli originalne strežniške licence različic in izdaj Microsoft SQL Server 2008 Enterprise Standard, Enterprise, Workgroup in Small Business po posebno ugodni končni ceni. Posebni pogoji, ki vam jih Wiresoft zagotavlja ne le za te, temveč tudi za druge licence za programsko opremo, so za vas ugodni: Vsi Microsoftovi izdelki, ki so na voljo pri nas, so neuporabljene enotne licence evropskih podjetij, ki so jih ta pridobila povsem zakonito: V skladu s sodbo Sodišča Evropskih skupnosti sta nakup in nadaljnja prodaja programskih izdelkov, strežniških licenc ali licenc CAL, popolnoma zakonita. Zato so vsi naši licenčni izdelki 100-odstotno uporabni, saj smo temeljito preverili tudi njihovo pristnost. Številne stranke redno zaupajo v prednosti Wiresoftove ugodne ponudbe licenciranja. Ali imate vprašanja o licenciranju z Microsoftovim strežnikom SQL Server 2008 Edition? Potem se obrnite na nas.