Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL
User CAL za Microsoft SQL Server 2022 Za dostop do nove različice SQL Server 2022 potrebujejo uporabniki z določenimi izdajami ali oblikami licenciranja licenco Client Access , npr. v obliki User CAL . Le s takšno licenco so jim na voljo...
177,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2022 DEVICE CAL
Microsoft SQL Server 2022 Device CAL S Device CAL lahko uporabniki dostopajo do funkcij in Services zanesljive relacijske podatkovne platforme iz Microsoft, ki je na voljo v novi programski opremi SQL Server 2022 za določene izdaje - kot...
177,90 € *

SQL Server 2022 - Pomembne funkcije iz Standard in Enterprise

Najpomembnejše funkcije različice SQL Server 2022 spet vključujejo osrednje funkcije, kot so visoko skalabilne storitve Cloud in tehnologija šifriranja podatkov Microsoft Always Encrypted, poleg možnosti združevanja podatkov v gruče. Uporaba gruč za velike podatke v SQL Server 2022 zlasti razširja možnosti in področja uporabe za analizo in obdelavo velikih količin podatkov, na primer z inteligentno obdelavo iskalnih poizvedb in uporabo vsebnikov v vseh bistvenih procesih.

Na področju varnosti ponuja SQL Server 2022 tudi visoko Standard zaščito podatkov s funkcijami, kot sta pospešeno obnavljanje podatkovnih zbirk in razvrščanje podatkov med zanesljivim spremljanjem. Naslednji pregled vsebuje podrobnejše informacije o posameznih funkcionalnih področjih.

SQL Server 2022 - Grozd za velike podatke

SQL Server 2022 ponuja vse pogoje za zmogljivo upravljanje velikih količin podatkov, ki je nepogrešljivo pri analizi in obdelavi velikih količin podatkov. V ta namen ta različica ponovno vsebuje zmogljiva orodja za hitro obdelavo in ravnanje s podatki, da bi jih lahko podjetja uporabljala za različne namene. Poleg inteligentne obdelave poizvedb to vključuje tudi možnost prenosa delovnih obremenitev z velikimi podatki v SQL Server, namesto da bi jih na primer upravljali lokalno na platformah, ki temeljijo na Hadoopu. SQL Server 2022 Standard in Enterprise imajo poleg tega naslednje funkcije:

 • Integrirani priključki in SQL Server PolyBase za poizvedovanje po zunanjih podatkovnih zbirkah, kot so Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS in po potrebi Azure Data Lake, ne da bi bilo treba podatke najprej fizično prenesti ali replicirati
 • Zagotavljanje skalabilnih gruč v SQL Server, Spark in HDFS vsebnikih s Kubernetesom za vzporedno poizvedovanje ter pisanje in obdelavo podatkov s Transact-SQL
 • Izvajanje nalog umetne inteligence in strojnega učenja v skladiščnih bazenih HDFS
 • Nameščanje aplikacij v obliki vsebnikov in aplikacij v obliki spletnih storitev
 • Skalabilni skladiščni bazen HDFS Data Lake je mogoče uporabiti za shranjevanje podatkov in združevanje podatkov iz različnih zunanjih virov
 • Data Mart se lahko uporablja za vodoravno skaliranje gruč velikih podatkov, kar izboljša učinkovitost podatkovne analitike
 • Plus uporaba orodij za umetno inteligenco ter Spark z R, Pythonom, Scalo in Javo

SQL Server 2022 - Zanesljivo delovanje

Za obdelavo poizvedb in druge pomembne operacije je za SQL Server 2022 značilna običajna visoka razširljivost in zanesljivo delovanje, ki ju zagotavlja visoka razpoložljivost - vključno s podporo Server Core , storitvijo failoverServer za obnovitev po nesreči ter vedno vključenimi primerki gruče failover za izboljšano obnovitev podatkovne zbirke, vključno s šifriranim varnostnim kopiranjem.

Za velike objektne binarne datoteke so na voljo tudi funkcije, kot so shramba stolpcev in podatkovna baza v pomnilniku z OLTP1 v pomnilniku, hibridni bazen izravnalnega pomnilnika in trajni pomnilnik, ki optimizirajo zmogljivost, zlasti za kritične delovne obremenitve; SQL Server 2022 podpira vzporedno obdelavo razdeljenih tabel in več zabojnikov za tok datotek, z do 50 primerki, s funkcijami, kot so raztegljiva podatkovna baza, razdelitev tabel in indeksov ter stiskanje podatkov.

Nakup SQL Server 2022 - Izboljšana varnost

Varnostni vidik v sistemu relacijske zbirke podatkov ima še vedno pomembno vlogo pri obdelavi in razpoložljivosti velikih količin podatkov, zlasti za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do njih. V SQL Server 2022 je funkcija Always Encrypted učinkovita funkcija, ki varuje občutljive podatke z varnimi enklavami in podpira tudi varno izvajanje tipičnih procesov.

Z varnimi stolpci zbirke podatkov lahko za aplikacije Client na strani strežnika določite mejo zaupanja tako, da do nje ne morejo dostopati niti SQL Server niti druge zbirke podatkov ali sistemski skrbnik. Operacije, ki zahtevajo uporabo zaupnih podatkov v navadnem besedilu, je tako mogoče izvajati varneje.

Druge varnostne funkcije vključujejo pregledno šifriranje zbirke podatkov z razširljivim upravljanjem ključev, poleg upravljanja vlog po meri pa tudi varnost na ravni vrstic in dinamično maskiranje podatkov.

SQL Server 2022 Enterprise Edition - Ekskluzivne funkcije in lastnosti

V primerjavi z Standard izdajo SQL Server 2022 ponuja Enterprise izdaja precejšnjo Plus tako z vidika skalabilnosti funkcij kot tudi dodatnih funkcij za obdelavo velikih količin podatkov.

MS SQL Server 2022 - Skalabilnost in visoka razpoložljivost

Kar zadeva razširljivost, bo SQL Server 2022 Enterprise verjetno zagotovil največjo velikost operacijskega sistema ali pomnilnika RAM in mehanizma podatkovne zbirke SQL Server Pro primerka ali funkcije z največjo dosedanjo velikostjo relacijske podatkovne zbirke 524 PB:

 • Analiza Services
 • Poročanje Services
 • Buffer pool Delovni pomnilnik
 • Segmentni predpomnilnik shrambe stolpcev
 • Velikost podatkov, optimizirana za pomnilnik

Skaliranje je na voljo za skupinske in neskupinske indekse v skladišču stolpcev, OLTP v pomnilniku, pomnilniško optimizirane metapodatke tempdb s podporo trajnega pomnilnika, Stretch Database in Service Broker, ki je ogrodje za pošiljanje sporočil znotraj podatkovnih baz in med njimi ter za razvoj visoko skalabilnih aplikacij z asinhrono komunikacijo. Skalarizacija je na voljo tudi z delitvijo tabel in indeksov, paketnim načinom za skladišče vrstic, odloženim sestavljanjem spremenljivk tabel in inliniranjem uporabniško definiranih skalarnih funkcij.

Funkcije visoke razpoložljivosti SQL Server 2022 Enterprise vključujejo podporo Server Core , hitro obnovitev spletnih strani in datotek, zrcaljenje zbirke podatkov in stiskanje varnostnih kopij. Z instancami gruče Always On failover in razpoložljivostjo Always On ter osnovnimi skupinami razpoložljivosti je mogoče hraniti več sekundarnih podatkovnih zbirk brez skupne shrambe. Poleg tega je mogoče med delovanjem sistema dodajati pomnilnik.

SQL Server 2022 Enterprise - Dodatne ekskluzivne funkcije

Poleg večje razširljivosti vključuje izdaja SQL Server 2022 Enterprise naslednje pomembne funkcije za izboljšanje zmogljivosti:

 • Inteligentna obdelava poizvedb (IQP) se nanaša na niz optimiziranih postopkov za hitro obdelavo poizvedb na velikih podatkovnih nizih. Funkcija APPROX_COUNT_DISTINCT(izraz) lahko na primer zagotovi bistveno hitrejše rezultate v velikih tabelah velikih podatkov, medtem ko odloženo sestavljanje spremenljivke tabele za večjo zmogljivost uporablja dejansko število vrstic za spremenljivko tabele namesto privzete vrednosti 1. Poleg tega funkcija Scalar UDF Inlining v glavno poizvedbo vključi klice uporabniško definiranih funkcij, funkcija Batch Mode on Rowstore (BMOR) pa lahko zmanjša porabo procesorja.
 • Inteligentna zmogljivost se nanaša na številne izboljšave hitrosti izvajanja operacij v zbirki podatkov.
 • Privzeta aktivacija lahke infrastrukture za profiliranje poizvedb omogoča hitro pridobivanje informacij o številu vrstic in informacijah o uporabi I/O
 • Pospešeno obnavljanje podatkovne zbirke (Accelerated Database Recovery - ADR) zagotavlja hitrejše obnavljanje podatkovne zbirke, npr. po ponovnem zagonu, ali pospešeno vračanje podatkov za dolgotrajne transakcije.
 • Big Data Cluster (BDC) v SQL Server 2022 je omrežje vsebnikov na osnovi Linuxa v Kubernetes ali Azure Kubernetes Services (AKS) iz SQL Server in Apache Spark s shranjevanjem v Hadoop Distributed File System (HDFS) z uporabo različnih ponudnikov za shranjevanje.
 • Varne votline omogočajo obdelavo šifriranih podatkov v navadnem besedilu v ločeni črni skrinjici v strežniku zbirke podatkov.
 • Funkcija Posnetek podatkovne zbirke ustvari posnetek podatkovne zbirke, na primer za dokumentiranje njenega stanja; funkcija Statistika načrta zadnje poizvedbe omogoča tudi pregled trenutnih poizvedb.

SQL Server 2022 - licenciranje izdaj Standard in Enterprise

Licenciranje različice SQL Server 2022 bo verjetno spet potekalo v skladu z običajnimi določbami, ki jih določa upravljanje licenc Microsoft: Za izdajo Standard lahko izbirate med licenciranjem na podlagi Core in kombinacijo licence Server Plus Client Access za User ali končne naprave; za izdajo Enterprise je mogoče licencirati samo na podlagi Core. Ta pravila veljajo tudi za nakup rabljene programske opreme za SQL Server 2022.

 • Za licenciranje SQL Server 2022 na podlagi Core je treba kupiti licenco SQL Server Core za vsak virtualni procesor VM ali vsebnika. Najmanj Pro VM/kontejner, Microsoft vedno uporablja 4 licence Core.
 • Tako se poleg števila fizično razpoložljivih procesorjev Core upošteva tudi število virtualnih procesorjev Server.
 • Ena licenca za SQL Server 2022 zajema 2 fizični procesorski jedri.

Poleg tega za izračun zmogljivosti strežnika veljajo dodatni predpisi, o katerih se lahko pozanimate pri uslužbencu na spletni strani Wiresoft po e-pošti, neposredno v klepetu ali po telefonu.

 • Pri licenciranju strežnika SQL Server 2022 Standard s kombinacijo strežniške licence in licence Client Access mora imeti vsaka User ali končna naprava, ki dostopa do strežnika SQL Server, poleg strežniške licence tudi svojo CAL.

Client Access Licence za User ali končne naprave za SQL Server 2022 so na voljo tudi kot uporabljena programska oprema na Wiresoft.