Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT WINDOWS 8.1 PROFESSIONAL MICROSOFT WINDOWS 8.1 PROFESSIONAL
Windows 8.1 Pro - zmogljiva različica inovativnega Microsoftovega operacijskega sistema kot uporabljena programska oprema Windows 8.1 Professional je prepričljiv odgovor Microsofta za vse uporabnike, ki niso bili zadovoljni s prejšnjo...
9,90 € *
MICROSOFT WINDOWS 8.1 ENTERPRISE MICROSOFT WINDOWS 8.1 ENTERPRISE
Windows 8.1 Enterprise - kupite največjo učinkovitost z eno licenco Windows 8.1 Enterprise je najobsežnejša izdaja Microsoftovega operacijskega sistema različice 8.1 - ponuja temeljito prenovo prejšnje različice, hkrati pa ohranja njene...
16,90 € *

Nakup sistema Windows 8.1: Podroben pregled operacijskega sistema

Operacijski sistem Windows 8.1 je bil evolucija inovativnega, a kontroverznega operacijskega sistema Windows 8. V tem članku si bomo podrobno ogledali operacijski sistem Windows 8.1, njegove funkcije, izboljšave v primerjavi z Windows 8 in razloge, zakaj je bil za nekatere uporabnike privlačna izbira.

Nastanek operacijskega sistema Windows 8.1

Operacijski sistem Windows 8.1 je Microsoft izdal oktobra 2013 in je bil neposredna posodobitev operacijskega sistema Windows 8, namenjena odpravljanju nekaterih kritik operacijskega sistema Windows 8 in izboljšanju uporabniške izkušnje.

Najpomembnejše funkcije in izboljšave sistema Windows 8.1

  1. Vrnitev gumba Start: Ena od najbolj opaznih sprememb je bila vrnitev gumba Start. Ta sprememba je ustrezala tistim, ki so se navadili na klasični meni Start in ga pogrešali.
  2. Izboljšano prilagajanje: Windows 8.1 je uporabnikom omogočil, da so zaslon Start bolj prilagodili. Velikost ploščic se je lahko spreminjala, na voljo pa je bilo tudi več slik ozadja in barvnih možnosti.

  3. Izboljšana funkcija iskanja: Funkcija iskanja je bila izboljšana in je zdaj omogočala iskanje po lokalnih datotekah in spletnih vsebinah.

  4. Več aplikacij v modernem uporabniškem vmesniku: Windows 8.1 je uporabnikom omogočal hkratni ogled več aplikacij v modernem uporabniškem vmesniku (prej Metro), kar je močno izboljšalo večopravilnost operacijskega sistema.

  5. Izboljšana zmogljivost: Windows 8.1 je bil hitrejši in učinkovitejši od Windows 8, kar je izboljšalo splošno zmogljivost na različnih napravah.

Spornost modernega uporabniškega vmesnika

Ena najbolj spornih sprememb v operacijskih sistemih Windows 8 in 8.1 je bila uvedba modernega uporabniškega vmesnika, na katerega so se številni uporabniki tradicionalnih namiznih računalnikov morali navaditi. Vmesnik s ploščicami je bil optimiziran za naprave z zasloni na dotik, zaradi česar je bil na običajnih namiznih računalnikih manj intuitiven.

Prilagajanje sodobnemu uporabniškemu vmesniku

Kljub začetni skepsi in kritikam so se nekateri uporabniki navadili na Modern UI in ga celo cenili. Zagotovil je nov, dinamičen način dostopa do aplikacij in informacij, zlasti na tabličnih računalnikih in prenosnikih z zaslonom na dotik.

Uporaba v podjetjih in na namiznih računalnikih

Za uporabnike v podjetjih in namiznih računalnikih je operacijski sistem Windows 8.1 omogočal, da v veliki meri obidejo Modern UI in se osredotočijo na klasično namizje. To je pomagalo olajšati obdobje prehoda s starejših različic sistema Windows.

Zakaj izbrati Windows 8.1?

Čeprav se je operacijski sistem Windows 8.1 soočal z nekaterimi izzivi, povezanimi z uvedbo modernega uporabniškega vmesnika, so obstajali dobri razlogi za izbiro tega operacijskega sistema.

Izboljšana zmogljivost in varnost

Operacijski sistem Windows 8.1 je v primerjavi z operacijskim sistemom Windows 7 in celo Windows 8 ponujal boljšo zmogljivost in varnost. Bil je učinkovitejši pri porabi virov in je ponujal napredne varnostne funkcije, kot je Windows Defender za zaščito uporabnikov pred grožnjami.

Integracija z Microsoftovimi storitvami

Operacijski sistem Windows 8.1 je bil tesno povezan z Microsoftovimi storitvami, kot so OneDrive, Outlook in Xbox Live, kar je omogočalo nemoteno uporabo teh storitev v napravah Windows.

Podpora za sodobno strojno opremo

Operacijski sistem je bil bolje prilagojen sodobni strojni opremi, zlasti napravam z zaslonom na dotik. Zaradi tega je bil privlačna izbira za uporabnike, ki so iskali nove funkcije in zmogljivosti.

Zaključek

Windows 8.1 je bil pomemben razvoj operacijskega sistema Windows. Čeprav je bilo na začetku nekaj izzivov, je ponujal številne funkcije in izboljšave, ki so jih cenili številni uporabniki. Zaradi možnosti preklapljanja med sodobnim uporabniškim vmesnikom in klasičnim namizjem je bil vsestranski in primeren za različne scenarije uporabe. Kljub temu je treba opozoriti, da Microsoft operacijskega sistema Windows 8.1 zdaj ne podpira več aktivno, uporabniki pa bi morali nadgraditi na novejše operacijske sisteme, kot sta Windows 10 ali 11, da bi izkoristili najnovejše varnostne posodobitve in funkcije.