Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 STANDARD MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 STANDARD
Microsoft Exchange Server 2019 Standard Za vaše podjetje je še posebej pomembno, da ima vedno na voljo prilagodljive komunikacijske kanale med zaposlenimi in strankami. Predvsem so pomembni varen e-poštni promet, usklajevanje sestankov,...
169,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE
Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise Poleg obdelave besedil in preglednic ima v podjetjih pomembno vlogo tudi upravljanje elektronske pošte, sestankov, stikov in nalog. Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise je odlična podpora za...
1.001,90 € *

Dokazane prednosti z Microsoft Exchange Server 2019

Z uporabo tako imenovane vloge strežnika poštnih predalov strežnik Exchange Server združuje transportne poti, kot so Exchange Transport, Mailbox Transport Submission, Mailbox Transport Delivery in Frontend Transport, s čimer znatno izboljša zmogljivost procesorja.

Učinkovito upravljanje in urejanje e-pošte, sestankov in nalog

Inteligentni predal za dohodke zagotavlja večjo produktivnost in učinkovitost zaposlenih. Z možnostjo personalizacije in obsežno funkcijo iskanja lahko hitro najdete ne le e-pošto, temveč tudi stike, sestanke in naloge. Z Microsoft Exchange Server 2019 Standard imate vse pomembne podatke na dosegu roke. Preizkušeni odjemalec e-pošte Microsoft Outlook vam ponuja znani vmesnik Windows.

Varnost z jedrom strežnika Windows Server 2019

Windows Server Exchange 2019 deluje na jedru Windows Server 2019 Core in tako ponuja najbolj zanesljivo in tudi najbolj zaupanja vredno platformo za vašo infrastrukturo za sporočanje. Učinkovitejša uporaba razpoložljivih sistemskih virov, kot so procesorska jedra, pomnilnik in pomnilnik, povečuje produktivnost. Z uporabo najnovejših algoritmov šifriranja in hashiranja je zaščita vaših podatkov še boljša. Upravljanje rutinskih opravil je še lažje. Outlook Mobile pa omogoča varen mobilni dostop do storitve Exchange Online na poti.

Najpomembnejše novosti v strežniku Microsoft Exchange Server 2019 na prvi pogled

Nove in izboljšane tehnologije, funkcije in storitve v najnovejših izdajah strežnika Windows Server zdaj uporabnikom in organizacijam pomagajo pri prenosu težišča dela s komunikacije na sodelovanje. Zato strežnik Exchange Server 2019 pomaga zmanjšati tudi skupne stroške lastništva - z nameščanjem aplikacij strežnika Exchange Server tako na lokaciji kot v oblaku.

To dopolnjujejo izboljšana zmogljivost, večja varnost pri zaščiti pred napadalci in izboljšane možnosti upravljanja za skrbnike strežnikov.

Strežnik Exchange 2019 deluje na jedru Windows Server 2019 Core, zato je ena najbolj varnih in zanesljivih platform za sporočilno infrastrukturo vaše organizacije.

Novosti v strežniku Microsoft Exchange Server 2019 koristijo tako končnim uporabnikom kot skrbnikom:

Podatkovna zbirka meta predpomnilnika (MCDB)

Exchange 2019 organizacijam ponuja možnost uporabe podatkovne zbirke Meta Cache Database, če uporabljajo lasten fizični strežnik z diski SSD. Ta skripta za avtomatizacijo varnostno kopira meta informacije, kot je struktura map v poštnem predalu, ter pospešuje dostop in iskanje. Poleg tega skrbnikom omogoča, da v strežniku ustvarijo prostor za več uporabnikov. Uporaba MCDB tako prispeva k zmanjšanju stroškov.

Dinamični predpomnilnik zbirke podatkov (DDC)

Dinamični predpomnilnik zbirke podatkov v strežniku Exchange 2019 omogoča dinamično prilagajanje zmogljivosti shranjevanja glede na razmere. To pomeni, da je mogoče bolje izkoristiti razpoložljivo zmogljivost shranjevanja, tudi če se število aktivnih podatkovnih zbirk spremeni, strežnik Exchange pa ima tudi večjo hitrost.

Indeks iskanja

V strežniku Exchange Server 2019 je iskalni indeks popolnoma reorganiziran. V prejšnjih različicah je bil ločen od podatkovne zbirke poštnega predala, zdaj pa se nahaja neposredno v njej. Ta inovacija ima dve odločilni prednosti: Po eni strani je upravljanje bistveno poenostavljeno, po drugi strani pa se poveča hitrost iskanja.

Jedro strežnika Windows

Z jedrom strežnika Windows Server Core Exchange Server Edition vsem upraviteljem omogoča poenostavitev standardne različice strežniškega sistema. Zaradi preprostejše zasnove je konfiguracija lažja, nepotrebne storitve, ki porabljajo vire, pa je mogoče nevtralizirati. Poleg tega je jedro strežnika Windows Server Core tudi bolj varno, saj ima po eni strani manj točk napada za vsiljivce, po drugi strani pa je nevarnost vnosa napak, ki ogrožajo varnost, bistveno manjša.

Pravila za dostop strank

Nova različica programa Exchange s pravili za dostop odjemalcev upraviteljem omogoča razširjene možnosti za omejevanje dostopa do območja konfiguracije strežnikov. To ne vpliva le na samo središče za upravljanje, temveč tudi na program PowerShell, ki je odgovoren za konfiguracijo, upravljanje in avtomatizacijo sistemov.

Upravitelji lahko s trenutnimi pravili za dostop do odjemalcev nadzorujejo povezavo z Exchangeom na podlagi naslova IP, določene vrste avtentikacije in lastnosti uporabnika - tudi glede na državo ali regijo - in jo po potrebi blokirajo neposredno prek strežnika, ne da bi se morali zanašati na požarni zid. Prav tako lahko s pravili za dostop do odjemalcev določenim uporabnikom dovolijo uporabo programa PowerShell v določenem časovnem obdobju.

Razširitve koledarja

Z različico Exchange 2019 ima končni uporabnik koristi predvsem od novih praktičnih funkcij, ki vplivajo na koledar, predvsem na organizacijo sestankov:

  • Privzet datum zaključka. Ta funkcija se nanaša na organizacijo ponavljajočih se sestankov v razumnem številu.
  • Ne pošiljajte naprej. Ta funkcija omogoča organizatorju, da udeležencem sestanka prepreči posredovanje zahtevkov drugim prejemnikom.
  • Izboljšano upravljanje koledarja. Tako lahko administratorji prekličejo sestanke, ki jih je organizirala oseba, ki na primer odhaja na dopust ali je zapustila podjetje.
  • Konfiguracija sporočil zunaj pisarne zdaj vključuje tri dodatne možnosti: Blokiranje lastnega koledarja za določeno časovno obdobje; Zavrnitev vseh zahtev za sestanek, poslanih v določenem časovnem obdobju; Zavrnitev vseh zahtev za sestanek, poslanih v tem časovnem obdobju.
  • Koledar - cmdlet Remove-CalendarEvents: Upraviteljem omogoča preklic sestankov, ki jih je organiziral uporabnik, ki je zapustil podjetje.
  • Dodelitev dovoljenja posrednika prek PowerShell: Ta funkcija upraviteljem omogoča dodeljevanje dovoljenj posrednika.
  • Internacionalizacija e-poštnih naslovov (EAI): To omogoča posredovanje ali prenos e-poštnih naslovov, ki vsebujejo neangleške znake.

Izboljšano sodelovanje pri dokumentih

Nova različica strežnika vključuje tudi možnost nalaganja in shranjevanja datotek v OneDrive za podjetja, pri čemer na seznamu nedavno uporabljenih datotek upošteva tako lokalne kot spletne datoteke.

Funkcije, ki niso več podprte v Exchange 2019

Z novo izdajo strežnika tudi nekatere stare znane funkcije prejšnjih različic Exchangea niso več podprte.

Poenoteno sporočanje

S strežnikom Exchange Server 2019 Microsoft ne ponuja več storitve Unified Messaging (UM). Namesto tega je zdaj na voljo program Skype za podjetja, ki ima primerljiv nabor funkcij. Podjetja ga lahko uporabijo za prehod na glasovno pošto v oblaku.

Protokol TLS

Različica 2019 podpira protokol TLS šele od različice 1.2 in tako zagotavlja večjo varnost s protokolom šifriranja.

Sistemske zahteve za Windows Exchange Server 2019

Za uspešno namestitev strežnika Exchange Server 2019 so potrebne določene omrežne, strojne, programske in odjemalske zahteve. Poleg tega bo morda treba upoštevati tudi nekatere scenarije soobstoja s prejšnjimi različicami Exchangea, da se omogoči nemoteno delovanje.

Za komunikacijo s strankami je priporočljivo uporabljati Microsoft Outlook. Poleg brskalnikov Internet Explorer 11 in Microsoft Edge so podprti tudi brskalniki Google Chrome, Mozilla Firefox in Safari.

Zahteve za strojno opremo za strežnik Exchange Server 2019

Da bi lahko brez težav uporabljali novo različico programa Exchange, mora imeti računalnik 64-bitne procesorje Intel ali AMD ter 200 MB prostega prostora na sistemskem disku; poleg tega je na disku s podatkovno bazo čakalne vrste sporočil potrebnih 500 MB prostega pomnilnika.

Scenariji soobstoja, ki jih podpira Exchange 2019

Exchange 2019 delno podpira prejšnje različice Exchangea, na primer hibridne namestitve z vsemi odjemalci Office 365, nadgrajenimi na najnovejšo različico Office 365. Čarovnik za hibridno konfiguracijo (HCW) iz strežnika Exchange Server 2013, ki se uporablja za hibridno konfiguracijo, je pretvorjen v aplikacijo v oblaku.

Podprti so tudi naslednji imenski prostori DNS (Domain Name System): sosednje, nesosednje, ločene in enodelne domene.

Katere različice strežnika Windows Exchange Server 2019 so na voljo pri Wiresoftu?

Microsoft Exchange Server 2019 je pri podjetju Wiresoft na voljo v naslednjih dveh različicah: Standard in Enterprise. 

Windows Exchange Server 2019 Standard Edition

Standardna izdaja je zasnovana za potrebe poštnih predalov malih in srednje velikih podjetij ter domačih pisarn. Podpira do pet podatkovnih zbirk poštnih predalov in ponuja številne priročne funkcije za upravljanje in organizacijo skupinskega sodelovanja.

Windows Exchange Server 2019 Enterprise Edition

Izdaja Enterprise je idealna za velika podjetja, ki potrebujejo večje število podatkovnih baz poštnih predalov. Podpira do 100 podatkovnih zbirk poštnih predalov. Ta programska oprema za skupinsko programsko opremo in e-poštni strežnik zagotavlja optimalno produktivnost: vsi zaposleni lahko hkrati dostopajo do vseh zagotovljenih podatkov, jih upravljajo in urejajo. Celoten e-poštni promet, vključno z upravljanjem sestankov, je organiziran brez težav. Različica Exchange Server 2019 Enterpreis je namenjena podjetjem, univerzam ter šolam in javnim upravam.

Prilagodljivo licenciranje strežnika Windows Exchange Server 2019

Licenco za Microsoft Exchange Server 2019 Standard lahko uporabljate kot strežniško rešitev v lastnem podatkovnem središču in v oblaku. Microsoft vam v vsakem primeru ponudi ustrezno gostiteljsko rešitev. Za licenciranje lahko uporabite ustrezno spletno storitev družbe Microsoft ali svoj strežnik.

Ko kupite Microsoft Exchange Server 2019, od družbe Wiresoft ne prejmete fizičnega nosilca podatkov, temveč komplet licenc za enega uporabnika (MLK). Po uspešni namestitvi se registrirajte na spletnem mestu Microsoft. Licenco za Microsoft Exchange Server 2019 lahko nato uporabljate brez časovnih omejitev.

Ob nakupu vam bomo z veseljem posredovali vse podatke, potrebne za registracijo. Če želite uporabljati standardno odjemalsko programsko opremo Outlook, jo morate po potrebi naročiti posebej. Seveda lahko uporabljate tudi Outlook na spletu, ki je vključen v izdajo. Tako boste imeli koristi od rednih posodobitev programske opreme in boste vedno na tekočem.

Licenca Microsoft Exchange Server Standard ali Enterprise: Vsi Microsoftovi izdelki, ki so na voljo pri Wiresoftu, vsebujejo izključno originalne licenčne pravice iz evropske regije. Wiresoft ponuja licence za programsko opremo, ki so jih podjetja kupila, vendar jih prej niso uporabljala, za prodajo - in to povsem zakonito. Wiresoft je preveril pristnost in funkcionalnost vseh licenc. To potrjujejo številne naše navdušene stranke. Za dodatne informacije se obrnite na nas.