Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL
Uporabniške licence CAL za oddaljeno namizje za storitve Windows Server 2012 / R2 kupite rabljene Za dostop do strežnika Windows Server 2012 ali R2 prek spletne strani Remote Desktop Services potrebuje vsak uporabnik ločeno licenco za...
13,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 DEVICE CAL
Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) Sistem RDS omogoča preprost način, kako zaposlenim v organizaciji omogočiti varen dostop do podatkov podjetja. Namesto starejših terminalskih strežnikov Remote Desktop Services ponuja...
13,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 USER CAL
Microsoft Windows Remote Desktop Services 2012 (RDS) Zaščita podatkov je stalno vprašanje pri ravnanju s podatki o strankah v podjetju. Če ima vaše podjetje veliko opravka z občutljivimi podatki o strankah, jih je težko varno posredovati...
13,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 DEVICE CAL
Nakup Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) je naslednik starih licenc CAL za terminalski strežnik. RDS je centralizirana platforma za namizja in aplikacije, ki omogoča več možnosti za...
13,90 € *

Pregled strežniške arhitekture storitve Storitve za oddaljeno namizje 2012

Storitev za oddaljeno namizje, različica 2012, vključuje naslednje komponente:

 • Posrednik povezav oddaljenega namizja (RDCB)
 • Gostitelj seje oddaljenega namizja (RDSH)
 • Vrata oddaljenega namizja (Vrata RD)
 • Spletni dostop do oddaljenega namizja (RDWA)
 • Gostitelj virtualizacije oddaljenega namizja (RDVH)
 • Licenciranje oddaljenega namizja (RDS-CAL)

V nadaljevanju so na kratko opisane posamezne komponente strežnika.

Posrednik povezave z oddaljenim namizjem

Posrednik povezave z oddaljenim namizjem omogoča odjemalskim računalnikom, ki imajo licenco za odjemalski dostop, dostop do vseh strežniških namizij in funkcij, tako da vzpostavi povezavo med njimi ter navideznimi stroji in namizji terminalskega strežnika v podatkovnem središču.

Naloge RDCB vključujejo preverjanje podatkov o uporabnikih, upravljanje slik namizij in dodelitev uporabnika oddaljenemu namizju ter uravnoteženje obremenitve ustreznih strežnikov. Spletna stran

Connection Broker uporablja lokalno podatkovno zbirko ali - ob ustrezni konfiguraciji - podatkovno zbirko SQL.

Gostitelj seje oddaljenega namizja

RDSH ali gostitelj seje oddaljenega namizja je posebna vloga storitve oddaljenega namizja. Zagotavlja ustrezne aplikacije ali namizja, do katerih vzporedno dostopa več uporabnikov, ki imajo licenco CAL, v ločenih sejah. Pri virtualizaciji namizja ima gostitelj seje dodatno funkcijo posredovanja v načinu preusmerjanja med odjemalci in posrednikom povezav RD.

sistemu Windows Server 2012 RDS je mogoče ustvariti tudi tako imenovane zbirke skupin uporabnikov, ki organizirajo različne vire gostiteljev (ključna beseda: uravnoteženje obremenitve).

Vrata oddaljenega namizja

Preko prehoda RD - še ene vloge sistema Windows Server 2008 R2 - lahko uporabniki, pooblaščeni z licenco CAL, varno dostopajo do sejnih ali virtualizacijskih gostiteljev v notranjem omrežju podjetja prek interneta iz katere koli končne naprave, ki to omogoča. Prek namiznega prehoda lahko dostopate do sejnih in virtualnih namizij ter posameznih aplikacij (RemoteApps). Komunikacija med končno napravo in prehodom poteka prek protokola RDP (Remote Desktop Protocol), ki je predrugačen prek protokola HTTPS. Orodje RD Gateway Manager lahko uporabite tudi za opredelitev politik odobritve povezave (CAP) za posamezne uporabnike.

Spletni dostop do oddaljenega namizja

Dostop do oddaljenega ali navideznega namizja prek menija Start ali spletnega brskalnika. Spletni dostop do oddaljenega namizja ustvari datoteko protokola oddaljenega namizja, ki jo odjemalec uporabi za dostop do infrastrukture podjetja prek spleta.

V sistemu Windows Server 2008 R2 je na voljo tudi tako imenovano filtriranje programov na uporabnika (Per User RemoteApp Program Filtering), s katerim je licenciranemu uporabniku na voljo prilagojen, vendar tudi omejen nabor aplikacij.

Gostitelj virtualizacije oddaljenega namizja

Gostitelj virtualizacije RD v Microsoftovem RDS 2012 R2 podpira scenarije za infrastrukturo virtualnih namizij (VDI). Podprti sta dve vrsti navideznih namizij: Osebna virtualna namizja, ki so dodeljena določenim uporabnikom, ali zbirke namizij, ki so bolj podobne delovnim postajam, ki jih uporabljajo različni uporabniki. Z RDVH lahko aplikacije, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows, gostite tudi z uporabo Hyper-V.

Licenciranje oddaljenega namizja

Za uporabo storitve oddaljenega namizja je običajno potreben licenčni strežnik. RD Desktop Licensing upravlja zahtevane licence v infrastrukturi RDS. Če odjemalec potrebuje licenco za dostop - na kratko RDS CAL -, jo gostitelj seje zahteva od licenčnega strežnika, da lahko končna naprava dostopa do sej ali navideznih namizij, če je na voljo ustrezna licenca CAL.

Uporaba storitve oddaljenega namizja 2012 / 2012 R2 z licenco za odjemalski dostop

Če ste kupili izdajo Microsoftovega strežnika različice 2012 ali R2, ki je na voljo pri podjetju Wiresoft, vključuje dve licenci za dostop za administratorje ex works. Vendar jih lahko uporabljate le za upravne naloge, ne dovoljujejo pa nobenemu uporabniku ali končni napravi oddaljenega dostopa do storitev na daljavo. Za uporabo teh storitev potrebuje odjemalec eno od dveh licenc za dostop - uporabniško licenco CAL ali licenco CAL za napravo. Ena od obeh licenc CAL je potrebna tudi, če uporabljate uporabniško programsko opremo tretje osebe.

Pri Wiresoftu boste našli ugodne ponudbe licenc CAL za uporabnike in naprave za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2012 in 2012 R2. Z licenco CAL za enega od obeh strežniških sistemov lahko uporabniki dostopajo tudi do starejših različic (downgrade), vendar uporaba storitev višje različice strežnika (upgrade) z njo ni dovoljena ali mogoča. Po drugi strani pa lahko uporabniki z licenco CAL za Microsoft Server 2012 dostopajo tudi do različice 2012 R2.

Najpomembnejše funkcije RDS licenc RDS CAL sistema Windows Server 2012 R2

Različica 2012 storitve Windows Desktop Services ponuja tudi naslednje dodatne ključne funkcije:

 • Celovita podpora za več monitorjev
 • Poenotenje aplikacije RemoteApp in spletnega dostopa RD
 • Skalabilni posrednik povezav za namizja sej in namizja VDI
 • Celovita združljivost s številnimi drugimi aplikacijami
 • Optimizirano pospeševanje bitnih slik za 3D aplikacije in medijske vsebine, ki temeljijo na Microsoft Silverlight in Flash
 • Podpora za zvočne posnetke in dovode

Licence CAL za uporabnike in licence CAL za naprave za dostop do različic RDS 2012 / R2

Kot smo že omenili, Microsoft za storitve Windows Remote Desktop Services 2012 in 2012 R2 ponuja dve različni vrsti licenc za dostop do odjemalcev: Uporabniške licence CAL in licence CAL naprave. Razlikujeta se po tem, da je v prvem primeru uporabnik licenciran, v drugem primeru pa je licencirana naprava. Z eno od dveh vrst licenc CAL je za dostop do storitev oddaljenega namizja vedno pooblaščen le en uporabnik ali ena naprava. Kasnejši prenos licence za dostop na drugega uporabnika ali drugo napravo ni dovoljen. Prav tako ni mogoče preklapljati med obema licencama - z uporabniške licence CAL na licenco CAL naprave in obratno.

Z uporabniško licenco CAL je tako za uporabo sistema RDS pooblaščen en sam uporabnik, ne glede na terminalsko napravo, ki jo uporablja v ta namen. Tako lahko z uporabniškim licenčnim dovoljenjem CAL dostopate do strežniških storitev sistema Windows Server 2012 in 2012 R2 iz katere koli naprave, ki podpira sistem Windows. Pri tem ni razlike, ali gre za namizni računalnik na delovni postaji v pisarni ali drugo končno napravo, na primer prenosni računalnik v domači pisarni ali prenosni računalnik, ki se uporablja na poti.

Dovoljenje CAL naprave pa je licenca, povezana z napravo, ki je trajno dodeljena določeni posamezni napravi. To je lahko ne le namizni računalnik v pisarni, temveč tudi prenosni računalnik - ne glede na to, kdo ga uporablja. To pomeni, da lahko vsak uporabnik, ki je pooblaščen za uporabo licencirane končne naprave, z njo dostopa do storitev oddaljenega namizja, ki so zanjo zagotovljene. Dovoljenje CAL naprave je potrebno tudi pri nastavitvi strežnika delovne skupine; več o tem v nadaljevanju.

Ker je v večini podjetij ali organizacij redko na voljo le eden od dveh načinov uporabe storitev oddaljenega namizja sistema Windows Server 2012 ali 2012 R2, je priporočljivo kupiti kombinacijo uporabniških licenc CAL in licenc CAL za naprave. Če imate vprašanja o svojih individualnih zahtevah CAL za Microsoft Remote Desktop Services 2012, se obrnite na nas - za vas bomo pripravili prilagojen licenčni paket - vključno z ugodno ponudbo.

Konfiguracija storitve RDS za Windows Server 2012 v strežniku delovne skupine

Na splošno lahko vsak združljiv licenčni strežnik RDS gosti tudi licence prejšnjih različic storitve za oddaljeno namizje, zato lahko licenčni strežnik RDS Windows 2012 R2 uporablja vse različice do Windows Server 2012 R2, vendar ne višje različice storitve za oddaljeno namizje.

Če nameravate storitev Oddaljeno namizje konfigurirati v strežniku delovne skupine, morate za upravljanje storitev vlog uporabiti program Windows PowerShell. Upoštevajte tudi: Pri tem morate namesto uporabniškega dovoljenja CAL uporabiti dovoljenje CAL naprave. Razlike so tudi v licencah za dostop do odjemalcev za uporabnike. Na naslednjem seznamu so navedene vse razlike med obema vrstama CAL:

Naprava CAL

 • Naprava RDS Device CAL je fizično dodeljena napravi.
 • Licenčni strežnik sledi licenčnemu licenčnemu licenčnemu dovoljenju za naprave RDS ne glede na članstvo v imeniku Active Directory
 • Prekličete lahko do 20 % licenc RDS CAL
 • Začasna licenca RDS CAL velja od 52 do 89 dni

Uporabnik CAL

 • Dovoljenje RDS User CAL je dodeljeno enemu uporabniku v imeniku Active Directory
 • Temu uporabniškemu licenčnemu dovoljenju sledi licenčni strežnik in ga ni mogoče spremljati v delovni skupini
 • Uporabniških licenc RDS ni mogoče preklicati in niso začasno na voljo
 • Uporabniški CAL-i RDS so lahko preobremenjeni

Te podatke lahko Microsoft po potrebi spremeni ali posodobi.

Odpravite potrebo po licencah CAL za Microsoft RDS 2012 z Wiresoftom

Prihranite denar z nakupom licenc CAL za enega uporabnika in eno napravo za Microsoft Remote Desktop Services 2012 in 2012 pri Wiresoftu! Naša ponudba licenc CAL za trenutno programsko opremo Windows Server omogoča dopolnitev obstoječega licenciranja z licencami za dostop do odjemalcev ali nadgradnjo na višjo različico. Pri Wiresoftu imate koristi predvsem od cenovno ugodnih individualnih licenc, s katerimi kupite le toliko licenc CAL, kolikor jih dejansko potrebujete. Vsi Microsoftovi izdelki, ki jih ponujamo, imajo izvirne licenčne pravice z evropskega območja. So neuporabljeni in izvirajo iz podjetij, ki so zakonsko pooblaščena za nadaljnjo prodajo. Podjetje Wiresoft je preverilo njihovo pristnost in popolno funkcionalnost. Številne Wiresoftove stranke lahko potrdijo, da je nakup licenc CAL za storitev Remote Desktop Services 2012 pri nas koristen. Za več informacij se obrnite na nas.