Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2022 Enterprise SQL Server 2022 Enterprise je najobsežnejša nova različica zanesljive relacijske podatkovne platforme iz Microsoft, ki podjetjem in organizacijam zagotavlja vse funkcije podatkovne zbirke ter analize...
11.708,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2022 Standard 2 Core SQL Server 2022 Standard iz Microsoft je najnovejša različica te zanesljive relacijske podatkovne platforme, ki uporabnikom zagotavlja vse potrebne funkcije podatkovne zbirke ter analize in...
3.054,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD
Microsoft SQL Server 2022 Standard SQL Server 2022 Standard iz Microsoft je najnovejša različica te zanesljive relacijske podatkovne platforme, ki uporabnikom zagotavlja vse potrebne funkcije podatkovne zbirke ter analize in poročanja,...
764,90 € *

Dve izdaji SQL Server 2022 Standard in SQL Server 2022 Enterprise lahko po uradnem datumu izida kot rabljeno programsko opremo najdete v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo - in takoj boste izkoristili njuno nižjo ceno v primerjavi z ustreznim razpoložljivim novim blagom.

V naslednjem pregledu so predstavljene najpomembnejše funkcionalnosti strežnika SQL Server 2022 ter razlike med izdajama Standard in Enterprise Edition. Za dodatne informacije se obrnite na enega od naših uslužbencev.

Pomembne funkcije strežnika SQL Server 2022 Standard in Enterprise

Med najpomembnejšimi funkcijami različice SQL Server 2022 so spet osrednje funkcije, kot so visoko skalabilne storitve v oblaku in Microsoftova tehnologija šifriranja podatkov Always Encrypted, poleg tega pa tudi možnost združevanja podatkov v gruče. V strežniku SQL Server 2022 uporaba grozdov za velike podatke še posebej razširja možnosti in področja uporabe za analizo in obdelavo velikih količin podatkov, na primer z inteligentno obdelavo iskalnih poizvedb in uporabo vsebnikov v vseh bistvenih procesih.

SQL Server 2022 ponuja tudi visok standard zaščite podatkov v smislu varnosti s funkcijami, kot sta pospešeno obnavljanje podatkovnih zbirk in razvrščanje podatkov med zanesljivim spremljanjem. Naslednji pregled vsebuje podrobnejše informacije o posameznih funkcionalnih področjih.

Grozd za velike podatke - Nakup strežnika SQL Server 2022

SQL Server 2022 ponuja vse pogoje za zmogljivo upravljanje velikih količin podatkov, ki je nepogrešljivo pri analizi in obdelavi velikih količin podatkov. Zato tudi ta različica vsebuje zmogljiva orodja za hitro obdelavo in ravnanje s podatki, da bi jih podjetja lahko uporabljala za različne namene. Poleg inteligentne obdelave poizvedb to vključuje tudi možnost prenosa delovnih obremenitev z velikimi podatki v strežnik SQL Server, namesto da bi jih na primer upravljali lokalno na platformah, ki temeljijo na tehnologiji Hadoop. Poleg tega imata strežnika SQL Server 2022 Standard in Enterprise naslednje funkcije:

 • Vgrajeni konektorji in SQL Server PolyBase za poizvedovanje po zunanjih podatkovnih zbirkah, kot so Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS in po potrebi Azure Data Lake, ne da bi bilo treba podatke najprej fizično prenesti ali replicirati
 • Uvajanje skalabilnih gruč v strežniku SQL Server, Spark in vsebnikih HDFS s Kubernetesom za vzporedno poizvedovanje ter pisanje in obdelavo podatkov s programom Transact-SQL
 • Izvajanje nalog umetne inteligence in strojnega učenja v skladiščnih bazenih HDFS
 • Nameščanje aplikacij v obliki vsebnikov in aplikacij v obliki spletnih storitev
 • Skalabilni skladiščni bazen HDFS Data Lake lahko uporabite za shranjevanje podatkov in njihovo združevanje iz različnih zunanjih virov
 • Data mart se lahko uporablja za vodoravno skaliranje gruč velikih podatkov, kar izboljša učinkovitost podatkovne analitike
 • Uporaba orodij za umetno inteligenco ter Spark s programi R, Python, Scala in Java

Zanesljivo delovanje strežnika SQL Server 2022

Za obdelavo poizvedb in druge ključne operacije se SQL Server 2022 ponaša z običajno visoko razširljivostjo in zanesljivo zmogljivostjo, ki ju zagotavlja visoka razpoložljivost - vključno s podporo za jedro strežnika, strežniki za obnovitev po nesreči in primerki gruče za obnovitev podatkovne zbirke z odpovedjo Always On za izboljšano obnovitev podatkovne zbirke, vključno s šifriranim varnostnim kopiranjem.

Za velike objektne binarne datoteke so na voljo tudi funkcije, kot so shramba stolpcev in podatkovna baza v pomnilniku z OLTP1 v pomnilniku, hibridni bazen izravnalnega pomnilnika in trajni pomnilnik, ki optimizirajo zmogljivost, zlasti za kritične delovne obremenitve; SQL Server 2022 podpira vzporedno obdelavo razdeljenih tabel in več vsebnikov z datotečnim tokom, z do 50 primerki, s funkcijami, kot so raztegljiva podatkovna baza, razdelitev tabel in indeksov ter stiskanje podatkov.

Izboljšana varnost - Nakup strežnika SQL Server 2022

Varnostni vidik v sistemu relacijskih podatkovnih zbirk ima še vedno pomembno vlogo pri obdelavi in razpoložljivosti posebej velikih količin podatkov, da se prepreči nepooblaščen dostop do njih. V strežniku SQL Server 2022 je funkcija Always Encrypted učinkovita funkcija, ki varuje občutljive podatke z varnimi enklavami in podpira tudi varno izvajanje tipičnih procesov.

Varne stolpce zbirke podatkov lahko uporabite za določitev meje zaupanja za odjemalske aplikacije na strani strežnika tako, da do njih ne morejo dostopati niti strežnik SQL Server niti druge zbirke podatkov ali skrbnik sistema. Operacije, ki zahtevajo uporabo zaupnih podatkov v navadnem besedilu, je tako mogoče izvajati varneje.

Druge varnostne funkcije vključujejo pregledno šifriranje zbirke podatkov z razširljivim upravljanjem ključev, poleg upravljanja vlog po meri pa tudi varnost na ravni vrstic in dinamično maskiranje podatkov.

Izključne funkcije in lastnosti strežnika SQL Server 2022 Enterprise Edition

V primerjavi s standardno izdajo strežnika SQL Server 2022 je izdaja Enterprise Edition precej boljša tako z vidika razširljivosti funkcij kot tudi dodatnih funkcij za obdelavo velikih količin podatkov.

Skalabilnost in visoka razpoložljivost

Kar zadeva razširljivost, se pričakuje, da bo SQL Server 2022 Enterprise zagotavljal največjo velikost operacijskega sistema ali RAM-a in strojnika podatkovne zbirke SQL Server na primerek ali funkcijo z največjo dosedanjo velikostjo relacijske podatkovne zbirke 524 PB:

 • Analitične storitve
 • Storitve poročanja
 • Buffer pool Glavni pomnilnik
 • Segmentni predpomnilnik shrambe stolpcev
 • Velikost podatkov, optimizirana za pomnilnik

Skaliranje je na voljo za skupinske in neskupinske indekse v skladišču stolpcev, OLTP v pomnilniku, pomnilniško optimizirane metapodatke tempdb s podporo trajnega pomnilnika, Stretch Database in Service Broker, ki je ogrodje za pošiljanje sporočil znotraj podatkovnih baz in med njimi ter za razvoj visoko skalabilnih aplikacij z asinhrono komunikacijo. Skalarizacija je na voljo tudi z delitvijo tabel in indeksov, paketnim načinom za skladišče vrstic, odloženim sestavljanjem spremenljivk tabel in inliniranjem uporabniško definiranih skalarnih funkcij.

Funkcije visoke razpoložljivosti strežnika SQL Server 2022 Enterprise vključujejo podporo za jedro strežnika, hitro spletno obnovitev strani in datotek, zrcaljenje zbirke podatkov in stiskanje varnostnih kopij. Z instancami gruče Always On failover ter skupinami razpoložljivosti Always On in osnovne razpoložljivosti lahko vzdržujete več sekundarnih podatkovnih zbirk brez skupne shrambe. Poleg tega lahko pomnilnik dodajate med delovanjem sistema.

Več ekskluzivnih funkcij - Nakup SQL Server 2022 Enterprise

Poleg večje razširljivosti so v različici SQL Server 2022 Enterprise Edition na voljo naslednje pomembne funkcije za izboljšanje zmogljivosti:

 • Inteligentna obdelava poizvedb (IQP) se nanaša na niz optimiziranih postopkov za hitro obdelavo poizvedb na velikih podatkovnih nizih. Funkcija APPROX_COUNT_DISTINCT(izraz) lahko na primer zagotovi bistveno hitrejše rezultate v velikih tabelah velikih podatkov, medtem ko funkcija Table Variable Deferred Compilation uporablja dejansko število vrstic za spremenljivko tabele namesto privzete vrednosti 1 za boljšo zmogljivost. Poleg tega funkcija Scalar UDF Inlining v glavno poizvedbo vključi klice uporabniško definiranih funkcij, funkcija Batch Mode on Rowstore (BMOR) pa lahko zmanjša porabo procesorja.
 • Inteligentna zmogljivost se nanaša na številne izboljšave hitrosti izvajanja operacij v zbirki podatkov.
 • Privzeta aktivacija lahke infrastrukture za profiliranje poizvedb omogoča hitro pridobivanje informacij o številu vrstic in informacijah o uporabi I/O
 • Pospešeno obnavljanje podatkovne zbirke (Accelerated Database Recovery - ADR) zagotavlja hitrejše obnavljanje podatkovne zbirke, npr. po ponovnem zagonu, ali pospešeno vračanje za dolgotrajne transakcije.
 • Grozd za velike podatke (BDC) v strežniku SQL Server 2022 je na Linuxu temelječa kontejnerska gruča v sistemu Kubernetes ali Azure Kubernetes Services (AKS), sestavljena iz strežnika SQL Server in Apache Spark, s shranjevanjem v porazdeljenem datotečnem sistemu Hadoop (HDFS) z uporabo različnih ponudnikov shranjevanja.
 • Varna okolja omogočajo obdelavo šifriranih podatkov v navadnem besedilu v ločeni črni skrinjici v strežniku zbirke podatkov.
 • Funkcija Posnetek podatkovne zbirke ustvari posnetek podatkovne zbirke, na primer za dokumentiranje njenega stanja; funkcija Statistika načrta zadnje poizvedbe omogoča tudi pregled trenutnih poizvedb.

Licenciranje standardne in poslovne izdaje strežnika SQL Server 2022

Licenciranje različice SQL Server 2022 bo verjetno spet potekalo v skladu z običajnimi določbami, ki jih določa Microsoftovo upravljanje licenc: Pri različici Standard Edition lahko izbirate med licenciranjem na podlagi jedra in kombinacijo licence za strežnik ter licence za odjemalski dostop za uporabnike ali končne naprave, pri različici Enterprise Edition pa je mogoče licencirati samo na podlagi jedra. Ta pravila veljajo tudi pri nakupu rabljene programske opreme za strežnik SQL Server 2022.

 • Pri licenciranju strežnika SQL Server 2022 na osnovi jedra je treba licenco SQL Server Core kupiti za vsak virtualni procesor v virtualnem računalniku ali vsebniku. Microsoft vedno določi najmanj 4 licence za jedro na VM/kontejner.
 • Tako se poleg števila fizično razpoložljivih jedrnih procesorjev upošteva tudi število virtualnih strežnikov.
 • Ena licenca SQL Server 2022 zajema 2 fizični procesorski jedri.

Poleg tega za izračun zmogljivosti strežnika veljajo dodatni predpisi, ki jih lahko dobite od uslužbenca družbe Wiresoft po e-pošti ali neposredno v klepetu ali po telefonu.

 • Pri licenciranju strežnika SQL Server 2022 Standard s kombinacijo strežniške licence in licence za dostop do odjemalca mora imeti vsak uporabnik ali končna naprava, ki dostopa do strežnika SQL Server, poleg strežniške licence tudi svoj CAL.

Licence za odjemalski dostop za uporabnike ali končne naprave za SQL Server 2022 so na voljo tudi kot uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft.

Kupite SQL Server 2022 izdaje Standard in Enterprise kot rabljeno programsko opremo od Wiresofta

Dve novi izdaji strežnika SQL Server 2022 - Standard in Enterprise - sta od uradne izdaje naprej na voljo pri Wiresoftu kot rabljena programska oprema po ugodnih cenah. Te prednosti vam bodo koristile:

 • Trgovanje in uporaba Microsoft SQL Server 2022 Edition kot rabljene programske opreme sta zakonita, ker sta zakonsko dovoljena.
 • Ko pri Wiresoftu kupite rabljeno licenco, pridobite zakonit in izviren izdelek Microsoft SQL Server 2022.
 • Ta izdelek je opremljen z veljavnim licenčnim ključem - ne gre za testno različico strežnika SQL Server 2022, ki se lahko uporablja omejeno obdobje.
 • Oznaka SQL Server 2022 Edition kot Microsoftova "rabljena programska oprema" prav tako ne pomeni, da obstajajo kakršne koli omejitve glede funkcionalnosti programske opreme.
 • Wiresoft je uporabljeno programsko opremo SQL Server 2022 Editions Standard in Enterprise pred nadaljnjo prodajo testiral za popolno uporabnost.

Če imate dodatna vprašanja o licenciranju Microsoft SQL Server 2022 Edition ali Client Access, se obrnite na nas prek klepeta, telefona ali e-pošte.