Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD
Microsoft SQL Server 2022 Standard SQL Server 2022 Standard iz Microsoft je najnovejša različica te zanesljive relacijske podatkovne platforme, ki uporabnikom zagotavlja vse potrebne funkcije podatkovne zbirke ter analize in poročanja,...
305,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2022 Standard 2 Core SQL Server 2022 Standard iz Microsoft je najnovejša različica te zanesljive relacijske podatkovne platforme, ki uporabnikom zagotavlja vse potrebne funkcije podatkovne zbirke ter analize in...
1.221,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2022 Enterprise SQL Server 2022 Enterprise je najobsežnejša nova različica zanesljive relacijske podatkovne platforme iz Microsoft, ki podjetjem in organizacijam zagotavlja vse funkcije podatkovne zbirke ter analize...
4.683,90 € *

Nakup SQL Server 2022

SQL Server 2022 podjetjem zagotavlja najnovejšo različico Microsoftovega zanesljivega sistema relacijskih podatkovnih zbirk, s katerim je mogoče hitro in zanesljivo obdelati velike količine podatkov ter jih dati na voljo za različne aplikacije, zlasti v oblaku.

V ta namen SQL Server 2022 v izdajah Standard in Enterprise zagotavlja vse funkcije za analizo in poročanje, ki so potrebne za upravljanje velikih količin podatkov, vključno s skalabilnimi skupinami velikih količin podatkov - da bi v celoti izpolnili tipične zahteve zlasti sistemov za načrtovanje virov podjetij in CRM, dopolnjujejo pa jih celovite varnostne funkcije za hitro obnovitev podatkov in sistemov tudi v primeru izpada strežnika.

S strežnikom SQL Server 2022 podjetja uporabljajo visoko zmogljiv sistem za upravljanje relacijskih podatkovnih zbirk, ki že v izdaji Standard ponuja celovit nabor funkcij za upravljanje podatkov v podatkovni zbirki za poslovno obveščanje, za zagotavljanje lokalno dostopnih in tudi za oblak prilagojenih aplikacij.

Zlasti v izdaji SQL Server 2022 Enterprise so na voljo tudi rešitev za visoko razpoložljivost AlwaysOn ter druge ekskluzivne funkcije, kot sta Intelligent Query Processing in Accelerated Database Recovery, ki izpolnjujejo tudi najvišje zahteve po inteligentnem upravljanju podatkov.

Obe izdaji, SQL Server 2022 Standard in SQL Server 2022 Enterprise, lahko po uradnem datumu izida kot rabljeno programsko opremo najdete v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo - in takoj boste izkoristili njuno nižjo ceno v primerjavi z razpoložljivim novim izdelkom.

V naslednjem pregledu so predstavljene najpomembnejše funkcionalnosti strežnika SQL Server 2022 ter razlike med izdajama Standard in Enterprise. Za dodatne informacije se obrnite na enega od naših uslužbencev.

SQL Server 2022 - najpomembnejše funkcionalnosti različic Standard in Enterprise

Med najpomembnejšimi funkcijami različice SQL Server 2022 so poleg možnosti združevanja podatkov v gruče ponovno osrednje funkcije, kot so visoko skalabilne storitve v oblaku ter Microsoftova tehnologija šifriranja podatkov Always Encrypted. V različici SQL Server 2022 uporaba gruč za velike količine podatkov še posebej razširja možnosti in področja uporabe za analizo in obdelavo velikih količin podatkov, npr. z inteligentno obdelavo iskalnih poizvedb in uporabo vsebnikov v vseh bistvenih procesih.

Na področju varnosti ponuja SQL Server 2022 tudi visoko Standard zaščito podatkov s funkcijami, kot sta pospešeno obnavljanje podatkovnih baz ter razvrščanje podatkov v zanesljivem spremljanju. Naslednji pregled vsebuje podrobnejše informacije o posameznih funkcionalnih področjih.

SQL Server 2022 - Grozd za velike podatke

SQL Server 2022 ponuja vse predpogoje za zmogljivo upravljanje velikih količin podatkov, ki je nepogrešljivo pri analizi in obdelavi velikih količin podatkov. V ta namen tudi ta različica vsebuje zmogljiva orodja za hitro obdelavo in ravnanje s podatki, da bi jih podjetja imela na voljo za različne aplikacije. Poleg inteligentne obdelave poizvedb to vključuje tudi možnost prenosa delovnih obremenitev z velikimi podatki v strežnik SQL Server, namesto da bi jih na primer upravljali lokalno na platformah, ki temeljijo na tehnologiji Hadoop. Poleg tega SQL Server 2022 Standard in Enterprise ponujata naslednje funkcije:

 • Integrirane konektorje ter SQL Server PolyBase za poizvedovanje po zunanjih podatkovnih zbirkah, kot so Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS in po potrebi tudi Azure Data Lake, ne da bi bilo treba podatke najprej fizično prenesti ali replicirati
 • Namestitev skalabilnih gruč na strežniku SQL Server, Spark in vsebnikih HDFS s Kubernetesom za vzporedno poizvedovanje ter pisanje in obdelavo podatkov s Transact-SQL
 • Izvajanje nalog umetne inteligence in strojnega učenja v skladiščnih bazenih HDFS
 • Uvajanje aplikacij v obliki vsebnikov ter aplikacij v obliki spletnih storitev
 • Skalabilni skladiščni bazen HDFS Data Lake se lahko uporablja za shranjevanje podatkov, pa tudi za njihovo združevanje iz različnih zunanjih virov
 • Data Mart se lahko uporablja za vodoravno skaliranje gruč velikih podatkov, s čimer se izboljša zmogljivost podatkovne analitike
 • Plus uporaba orodij za umetno inteligenco ter Spark s programi R, Python, Scala in Java

SQL Server 2022 - zanesljiva zmogljivost

Za obdelavo poizvedb ter druge ključne operacije se SQL Server 2022 ponaša z običajno visoko skalabilnostjo in zanesljivo zmogljivostjo, ki ju zagotavlja njegova visoka razpoložljivost - vključno s podporo za jedro strežnika, strežniki za obnovitev po nesreči in primerki gruče Always On failover za izboljšano obnovitev podatkovne zbirke, vključno s šifriranim varnostnim kopiranjem.

Za velike objektne binarne zbirke so na voljo tudi funkcije, kot so Columnstore in In-Memory Database z In-Memory OLTP1, hibridni sklad izravnalnega pomnilnika in trajni pomnilnik za optimizacijo zmogljivosti, zlasti za kritične delovne obremenitve. SQL Server 2022 podpira vzporedno obdelavo razdeljenih tabel in več vsebnikov z datotečnim tokom s funkcijami, kot so Stretch Database, razdelitev tabel in indeksov ter stiskanje podatkov, z do 50 primerki.

Kupite SQL Server 2022 - izboljšana varnost

Varnostni vidik v sistemu relacijskih podatkovnih zbirk ima še vedno pomembno vlogo pri obdelavi in razpoložljivosti velikih količin podatkov, zlasti za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do njih. V strežniku SQL Server 2022 je funkcija Always Encrypted učinkovita funkcija, ki varuje občutljive podatke z varnimi enklavami in podpira tudi varno izvajanje tipičnih procesov.

Varne stolpce podatkovnih zbirk je mogoče uporabiti za določitev meje zaupanja za odjemalske aplikacije na strani strežnika tako, da do njih ne morejo dostopati niti strežnik SQL Server niti druge podatkovne zbirke ali sistemski administrator. Operacije, ki zahtevajo uporabo zaupnih podatkov v navadnem besedilu, je tako mogoče izvajati varneje.

Druge varnostne funkcije vključujejo pregledno šifriranje zbirke podatkov z razširljivim upravljanjem ključev ter varnost na ravni vrstic in dinamično maskiranje podatkov, skupaj z upravljanjem vlog po meri.

SQL Server 2022 Enterprise Edition - ekskluzivne funkcije in lastnosti

V primerjavi z Standard Edition strežnika SQL Server 2022 ponuja Enterprise Edition pomemben plus tako v smislu skalabilnosti funkcij kot tudi dodatnih funkcij za obdelavo velikih količin podatkov.

MS SQL Server 2022 - razširljivost in visoka razpoložljivost

Kar zadeva skalabilnost, naj bi SQL Server 2022 Enterprise zagotavljal največjo velikost operacijskega sistema ali RAM-a in največjo velikost mehanizma podatkovne zbirke SQL Server na instanco ali funkcijo z dosedanjo največjo velikostjo relacijske podatkovne zbirke 524 PB:

 • Analitične storitve
 • Storitve poročanja
 • Buffer pool Glavni pomnilnik
 • Segmentni predpomnilnik shrambe stolpcev
 • Velikost podatkov, optimizirana za pomnilnik

Skaliranje je na voljo za grupirane in neskupinjene indekse v skladišču stolpcev, OLTP v pomnilniku, pomnilniško optimizirane metapodatke tempdb s podporo trajnega pomnilnika, Stretch Database in Service Broker, ki je ogrodje za pošiljanje sporočil znotraj podatkovnih baz in med njimi ter za razvoj visoko skalabilnih aplikacij z asinhrono komunikacijo. Skaliranje je na voljo tudi z delitvijo tabel in indeksov, paketnim načinom za rowstore, odloženim sestavljanjem spremenljivk tabel in inliniranjem uporabniško opredeljenih skalarnih funkcij.

Funkcije visoke razpoložljivosti strežnika SQL Server 2022 Enterprise vključujejo podporo za jedro strežnika, hitro obnovitev spletnih strani in datotek, zrcaljenje zbirke podatkov in stiskanje varnostnih kopij. Z instancami grozda s funkcijo Always On failover in razpoložljivostjo Always On ter osnovnimi skupinami razpoložljivosti je mogoče hraniti več sekundarnih podatkovnih zbirk brez skupne shrambe. Poleg tega je mogoče med delovanjem sistema dodajati pomnilnik.

SQL Server 2022 Enterprise - Dodatne ekskluzivne funkcije

Poleg večje razširljivosti so v strežniku SQL Server 2022 Enterprise Edition na voljo tudi naslednje pomembne funkcije za izboljšanje zmogljivosti:

 • Inteligentna obdelava poizvedb (IQP) pomeni niz optimiziranih procesov za hitro obdelavo poizvedb na velikih podatkovnih nizih. Funkcija APPROX_COUNT_DISTINCT(izraz) lahko na primer zagotovi bistveno hitrejše rezultate v velikih tabelah velikih podatkov; medtem ko funkcija Table Variable Deferred Compilation za večjo zmogljivost namesto privzete vrednosti 1 uporablja dejansko število vrstic za spremenljivko tabele. Poleg tega funkcija Scalar UDF Inlining v glavno poizvedbo vključuje klice uporabniško definiranih funkcij, funkcija Batch Mode on Rowstore (BMOR) pa lahko zmanjša porabo procesorja.
 • Inteligentna zmogljivost se nanaša na številne izboljšave hitrosti izvajanja operacij podatkovne zbirke.
 • Standardna aktivacija lahke infrastrukture za profiliranje poizvedb omogoča hitro pridobivanje informacij o številu vrstic in informacij o uporabi vhodno-izhodnih podatkov
 • Accelerated Database Recovery (ADR) zagotavlja hitrejšo obnovitev podatkovne zbirke, npr. po ponovnem zagonu, ali pospešeno povratno obnovitev za dolgotrajne transakcije.
 • Big Data Cluster (BDC) v strežniku SQL Server 2022 je kontejnerska gruča na osnovi Linuxa v Kubernetesu ali Azure Kubernetes Services (AKS), sestavljena iz strežnika SQL Server in Apache Spark, s shranjevanjem v Hadoop Distributed File System (HDFS) z uporabo različnih ponudnikov shranjevanja.
 • Varne votline omogočajo obdelavo šifriranih podatkov v navadnem besedilu v ločeni črni skrinjici v strežniku podatkovne zbirke.
 • Funkcija Database Snapshot ustvari posnetek podatkovne zbirke, na primer za dokumentiranje njenega stanja; funkcija Last Query Plan Statistics prav tako omogoča pregled trenutnih poizvedb.

SQL Server 2022 - licenciranje izdaj Standard in Enterprise

Licenciranje različice SQL Server 2022 bo verjetno spet v skladu z običajnimi določbami, ki jih določa Microsoftovo upravljanje licenc: Za izdajo Standard je mogoče izbirati med licenciranjem na podlagi jedra in kombinacijo licence za strežnik ter licence Client Access License za uporabnike ali končne naprave; izdajo Enterprise je mogoče licencirati samo na podlagi jedra. Ta pravila veljajo tudi pri nakupu rabljene programske opreme za SQL Server 2022.

 • Pri licenciranju strežnika SQL Server 2022 na osnovi jedra je treba za vsak virtualni procesor virtualnega stroja ali vsebnika kupiti licenco za jedro strežnika SQL Server. Microsoft vedno določi najmanj 4 licence za jedro na VM/kontejner.
 • Tako se poleg števila fizično razpoložljivih jedrnih procesorjev upošteva tudi število virtualnih strežnikov.
 • Ena licenca za SQL Server 2022 zajema 2 fizični procesorski jedri.

Poleg tega za izračun zmogljivosti strežnika veljajo še dodatni predpisi, ki jih lahko izveste pri Wiresoftovem uslužbencu po e-pošti ali neposredno v klepetu ali po telefonu.

 • Pri licenciranju strežnika SQL Server 2022 Standard s kombinacijo strežniške licence in licence za dostop do odjemalca mora biti vsak uporabnik ali končna naprava, ki dostopa do strežnika SQL Server, poleg strežniške licence opremljena tudi z lastno licenco CAL.

Licence za odjemalski dostop za uporabnike ali končne naprave za strežnik SQL Server 2022 so na voljo tudi kot rabljena programska oprema podjetja Wiresoft.