Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25 paketov - licence CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016 kupite rabljene Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) operacijskega sistema Windows Server 2016 je za vsakega uporabnika potrebna ustrezna...
406,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 paketov - licence CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016 kupite rabljene Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) operacijskega sistema Windows Server 2016 je za vsakega uporabnika potrebna ustrezna...
165,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 paketov - licence CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016 kupite rabljene Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) operacijskega sistema Windows Server 2016 je za vsakega uporabnika potrebna ustrezna...
83,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK USER CAL
25 paketov - uporabniške licence za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016 kupite rabljene Za uporabo storitev oddaljenega namizja sistema Windows Server 2016 potrebuje vsak uporabnik licenco za dostop do odjemalca RDS (na...
406,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK USER CAL
10 paketov - uporabniške licence za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016 kupite rabljene Za uporabo storitev oddaljenega namizja sistema Windows Server 2016 potrebuje vsak uporabnik licenco za dostop do odjemalca RDS (na...
165,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK USER CAL
5 paketov - uporabniške licence za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016 kupite rabljene Za uporabo storitev oddaljenega namizja sistema Windows Server 2016 potrebuje vsak uporabnik licenco za dostop do odjemalca RDS (na...
83,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 USER CAL
Remote Desktop Services Uporabniške licence CAL za Windows Server 2016 kupite rabljene Za uporabo Remote Desktop Services strežnikaWindows Server 2016 potrebuje vsak uporabnik licenco za dostop do odjemalca RDS (krajše: RDS User CAL), da...
17,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 DEVICE CAL
Licence CAL za naprave za Remote Desktop Services na Windows Server 2016 kupite uporabljene Če želite uporabljati Remote Desktop Services (RDS) strežnika Windows Server 2016, je za vsakega uporabnika potrebna ustrezna licenca RDS Client...
17,90 € *

Prednosti storitve Microsoft Remote Desktop Services 2016

Microsoftove storitve oddaljenega namizja 2016 je mogoče zagotoviti kot namizja, ki temeljijo na sejah, ali kot infrastrukturo navideznega namizja (VDI), možna pa je tudi kombinacija obeh. Z virtualizacijo namizij na podlagi sej si uporabniki delijo virtualni računalnik, kar je še posebej koristno za aplikacije, usmerjene k opravilom. Po drugi strani pa je VDI posebej primeren za projekte, pri katerih je pomembna varnost okolja in podatkov.

Prednosti storitve Storitve oddaljenega namizja 2016 na kratko

  • Terminalski strežnik z licenco RDS 2016 lahko uporabljajo številne končne naprave z veljavno licenco User CAL ali Device CAL: npr. osebni računalniki Windows ali Apple, tablični računalniki in pametni telefoni ter tanki klienti.
  • Starejši osebni računalniki lahko izkoristijo veliko računsko moč terminalskega strežnika in tako uporabljajo tudi vse storitve RDS 2016.
  • Z osrednjim vzdrževanjem terminalskega strežnika se zmanjša napor IT, kar poveča razpoložljivost in hkrati zmanjša stroške.
  • Potreba po licencah za programsko opremo je optimizirana.
  • Povečana je tudi varnost podatkov pred nepooblaščenim dostopom in zlonamerno programsko opremo.
  • Prek aplikacij RemoteApps imajo uporabniki dostop le do aplikacij, ki so bile izdane zanje.
  • Prek omrežja VPN je RDS 2016 terminalskega strežnika na voljo tudi na poti. Tako je mogoče zlahka ustvariti prilagodljiva delovna mesta.
  • Kontejnerji Windows Server so na voljo v sistemu Windows Server 2016.

Visoka skalabilnost in razpoložljivost

RDS 2016 prav tako zmanjšuje napor, potreben za upravljanje terminalskih strežnikov v primerjavi z omrežji odjemalec-strežnik. Skrbnikom in uporabnikom z licenco CAL koristita razširljivost in individualno določljiva avtomatizacija v sistemu Windows Server 2016 RDS. V eno delovno okolje je mogoče povezati več strežnikov in tako povečati zmogljivost in zanesljivost s Hyper-V ter zagotoviti namizja in aplikacije ne glede na lokacijo. Z njim lahko uporabljate tudi operacijski sistem Linux.

Orodja za avtomatizacijo, kot sta Desired State Configuration in PowerShell, upraviteljem olajšajo upravljanje in s tem prihranijo čas. Rešitve v hibridnem oblaku storitve Remote Desktop Services 2016 so idealne za shranjevanje, varnostno kopiranje, obnovitev in scenarije za virtualne računalnike. Pravila kakovosti storitev se lahko uporabljajo za določanje, katere aplikacije naj imajo prednost.

Velika prilagodljivost in zagotavljanje storitev Remote Desktop Services 2016

Okolja virtualizacije RDS 2016 ponujajo visoko stopnjo prilagodljivosti pri zagotavljanju aplikacij za posameznega uporabnika: zaposleni lahko po prijavi uporabljajo tudi programe, ki so nameščeni na terminalskem strežniku prek ThinClients ali ZeroClients. Z aplikacijo RemoteApp so posamezne aplikacije na voljo na uporabnikovem namizju, kar ne omogoča le opredelitve individualnega dostopa do posameznih storitev, temveč je tudi prednost zlasti pri delu v varnem oddaljenem okolju.

Storitev oddaljenega namizja 2016 lahko uporabljate tudi s starejšimi računalniki prek CAL

RDS 2016 je računska moč strežnika Windows enako na voljo na vseh delovnih postajah, ne glede na hitrost posameznih končnih naprav. Zaradi virtualizacije aplikacij lahko tudi starejši osebni računalniki z licenco za odjemalski dostop v celoti izkoristijo storitve oddaljenega namizja.

Boljša zaščita podatkov

Visoka raven varnosti storitve Oddaljeno namizje 2016 zmanjšuje tudi tveganja, ki lahko nastanejo zaradi nepravilnega delovanja uporabnikov. Večplastni varnostni sistem odkriva napade in jih preprečuje. Poleg programa Windows Defender so v sistemu Windows Server 2016 na voljo tudi detektorji, ki poročajo o vdorih in zmanjšujejo morebitno škodo. Poleg šifriranja virtualnih računalnikov k zagotavljanju varnosti občutljivih podatkov prispevajo tudi druga orodja. Med njimi so funkcija Credential Guard, ki ščiti prijavne podatke, in funkcije, kot sta Just Enough Administration in Just-In-Time Administration. Hyper-V, Microsoftova tehnologija virtualizacije, ki temelji na hipervizorju, se lahko uporablja za izolacijo posebej občutljivih aplikacij.

Zagon vsebnikov strežnika Windows s storitvijo za oddaljeno namizje 2016

V različico Windows Server 2016 so bile vključene tudi vsebnike Windows Server Containers. Temeljijo na odprtokodni platformi Docker in so na voljo kot vsebniki Windows Server Containers ali Hyper-V Containers. Kontejnerji omogočajo izolirano delovanje aplikacij na fizičnih in virtualnih računalnikih ali v Hyper-V. Upravljate jih z odjemalcem Docker ali s programom PowerShell.

Licence za dostop do odjemalcev za Storitve za oddaljeno namizje 2016

Če želite kot uporabnik uporabljati vse aplikacije, ki so na voljo z RDS 2016, potrebujete licenco CAL (Client Access Licence), bodisi kot licenco CAL za uporabnika bodisi kot licenco CAL za napravo. To pomeni, da lahko vse storitve, vključno s tehnologijami VDI (Virtual Desktop Infrastructure), uporabljate povsod, kjer je na voljo internet.

Microsoftov sistem licenciranja temelji na licencah za odjemalski dostop za uporabnike, ne le za Windows Server 2016, temveč tudi za storitve oddaljenega namizja. Uporaba (na licenco) programske opreme je tako neodvisna od njene izvedbe. Operacijski sistem Windows Server privzeto podeljuje le dve pravici oddaljenega dostopa, ki se lahko uporabljata le za upravljanje strežnika. Uporabniki jih ne smejo uporabljati. Microsoftovi licenčni pogoji določajo, da mora imeti uporabnik ali končna naprava za dostop do opredeljenih storitev licenco RDS CAL. To pravilo velja tudi, če želi uporabnik dostopati do strežnika Windows prek programske opreme drugih proizvajalcev; tudi za to je potrebna ustrezna licenca RDS. Te omejitve pomenijo tudi dodatno varnost podatkov, saj je nepooblaščenim tretjim osebam ali vsiljivcem onemogočen dostop do podatkov.

Razlike med licencami CAL uporabnika in licencami CAL naprave za RDS 2016

Kot običajno Microsoft ponuja tudi dve različni obliki licenciranja za storitev Windows Remote Desktop Services 2016. Glede na to, ali je v ospredju uporabnik ali naprava, so to licence CAL uporabnika ali licence CAL naprave. To pomeni, da je za dostop do storitev oddaljenega namizja pooblaščen en sam uporabnik ali ena sama končna naprava. Med obema vrstama licenc ni mogoče preklapljati.

Uporabniški program CAL je vedno namenjen enemu samemu uporabniku, ne glede na uporabljeno napravo. Ta uporabnik lahko zato prek uporabniškega dovoljenja CAL dostopa do storitev strežnika iz popolnoma različnih naprav. Ni pomembno, ali to počne z namiznega računalnika na delovni postaji v pisarni ali z drugega računalnika, npr. na drugi lokaciji ali v domači pisarni, ali s prenosnega računalnika, ko je na poti.

Dovoljenje CAL za naprave je licenca, ki je odvisna od naprave in je vezana na določeno posamezno napravo, npr. namizni računalnik v pisarni ALI prenosni računalnik, ne glede na uporabnika. To pomeni, da lahko vsak uporabnik, ki je pooblaščen za uporabo te licencirane končne naprave, uporablja tudi storitve oddaljenega namizja, ki so zanjo na voljo.

Katera vrsta CAL je najprimernejša za podjetje, se seveda lahko razlikuje od primera do primera. Na eni strani je pri tem pomembno število zaposlenih v podjetju, ki uporabljajo sistem RDS, na drugi strani pa prevladujoča metoda dela: Če na primer različni zaposleni uporabljajo aplikacije in storitve sistema Windows na stacionarnem računalniku na delovnem mestu ALI izmenično na prenosnem računalniku, je ustreznejša oblika licenciranja licenca CAL za napravo.

RDS-CAL 2016 je fizično dodeljen vsaki napravi, licenčni strežnik pa mu sledi ne glede na članstvo v imeniku Active Directory. RDS-CAL-ov ni mogoče preobremeniti.

Če zaposleni aplikacije RDS 2016 uporablja redno, vendar fleksibilno, tj. z različnimi napravami in na različnih lokacijah, npr. tudi v domači pisarni ali na poti, je uporabniška licenca CAL v tem primeru bolj praktična vrsta licence.

RDS-CAL je dodeljen uporabniku v imeniku Active Directory, licenčni strežnik pa mu sledi. Dovoljenj RDS CAL ni mogoče spremljati znotraj delovne skupine. RDS-CAL za uporabnike so lahko tudi preobremenjeni.

Priporočljiva je tudi kombinacija uporabniških licenc CAL in licenc CAL naprave.

Če imate vprašanja o licenčnih potrebah za Microsoft Remote Desktop Services 2016, nas preprosto kontaktirajte - z veseljem vam bomo pripravili prilagojen licenčni paket - vključno z ugodno ponudbo.

Z Wiresoftom izpolnite potrebo po licencah CAL za RDS 2016 po razumni ceni

Z nakupom licenc CAL za uporabnike in naprave za Microsoft Remote Desktop Services 2016 pri Wiresoftu prihranite denar! Obstoječe licenciranje lahko dopolnite z licencami CAL za RDS 2016 ali nadgradite starejšo različico Microsoftovega strežnika na različico 2016. Z licencami CAL za uporabnika ali napravo lahko izkoristite vsestranske možnosti virtualizacije in razširljivost, ki jih ponuja Microsoft, ter ugodne cene, ki jih Wiresoft ponuja v primerjavi z drugimi ponudniki. To je zato, ker so vsi naši Microsoftovi izdelki izvirne licenčne pravice, ki izvirajo iz evropske regije in smo jih zakonito pridobili od podjetij kot neuporabljene licence za programsko opremo. Podjetje Wiresoft je preverilo njihovo pristnost in funkcionalnost - številne naše navdušene stranke potrjujejo prednosti nakupa licenc CAL za storitev Remote Desktop Services 2016 pri podjetju Wiresoft. Za več informacij nas preprosto kontaktirajte.