Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10084
 • 6VC-03224
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
37,90 € * 40,90 € * (7,33% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x User CAL
Sistem  Strežnik Windows
CAL RDS User CAL
Obseg dobave ID licence + Koda za avtentifikacijo
Zagonski čas Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik Združljiv


Za uporabostoritev oddaljenega namizja Windows Server 2016 potrebuje vsak uporabnik licenco za dostop do odjemalca RDS (na kratko: RDS User CAL), da lahko lokalno in neodvisno od katere koli terminalske naprave dostopa do programov Windows itd. v omrežju podjetja. Običajna User CAL za Windows Server ne zajema pravic za oddaljeni dostop; te je treba kupiti ločeno v obliki storitve za oddaljeno namizje User CAL. Ta daje enemu registriranemu uporabniku dovoljenje za seje oddaljenega namizja.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 USER CAL"

Remote Desktop Services Uporabniške licence CAL za Windows Server 2016 kupite rabljene

Za uporabo Remote Desktop Services strežnikaWindows Server 2016 potrebuje vsak uporabnik licenco za dostop do odjemalca RDS (krajše: RDS User CAL), da lahko do programov Windows itd. v omrežju podjetja dostopa lokalno, neodvisno od katere koli končne naprave. Običajna licenca CAL za uporabnika za strežnik Windows ne vključuje pravic oddaljenega dostopa; te je treba kupiti ločeno v obliki licence CAL za storitve oddaljenega namizja. S tem je enemu registriranemu uporabniku omogočeno dovoljenje za seje oddaljenega namizja.

Wiresoftove licence RDS User 2016 CAL kot rabljena programska oprema imajo veliko prednost, saj so cenejše od licenc RDS User CAL številnih drugih ponudnikov licenc. Hkrati vsebujejo enake funkcionalnosti kot licence za uporabniški odjemalski dostop, ki so na voljo v okviru uradnega Microsoftovega programa za licenciranje za Remote Desktop Services strežnika Windows.

Kakšne so prednosti licenc RDS User CAL za Windows Server 2016?

Storitev Remote Desktop Services za strežnikWindows - prej imenovana Terminal Services - predstavlja namensko vlogo strežnika za uporabnike ali celo končne naprave, ki lahko uporabljajo storitve strežnika Windows Server 2016 ali druge različice strežnika, ne da bi bili uporabljeni programi Windows nameščeni lokalno v računalniku. Uporabniške licence CAL za RDS 2016 urejajo ta oddaljeni dostop za posamezne zaposlene; prek ustreznega strežnika Windows, ki deluje kot gostitelj, so programi med sejo oddaljenega namizja na voljo licenciranemu uporabniku. Ta uporabnik lahko nato s katerim koli osebnim ali prenosnim računalnikom itd. do njih dostopa samostojno lokalno (na daljavo) ali tudi na lokaciji podjetja prek internetne povezave z uporabo licence za dostop do odjemalca - RDS User CAL.

Prednosti uporabniškega dovoljenja CAL storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016 za zaposlene

Vsak pooblaščeni uporabnik, ki ima licenco RDS User CAL za Windows Server 2016, lahko tako v okviru oddaljene seje dostopa do standardiziranega delovnega okolja Windows s katero koli končno napravo, ki podpira internet. Kot smo že omenili, se programi Windows med sejo oddaljenega namizja izvajajo na ustreznem strežniku kot gostitelju; uporabniku je prikazana le njegova seja, saj ta poteka ločeno od drugih povezav odjemalcev.

Z licenco RDS User CAL 2016 lahko uporabniki uporabljajo skoraj vsako starejšo končno napravo, tudi če je njena zmogljivost manjša, saj jim Remote Desktop Services zagotavlja trenutno zmogljivost strežnika Windows; pri licencah RDS User CAL 2016 zato zagotavljanje zmogljivejše strojne opreme ni obvezen pogoj za uporabo programov Windows v trenutnih različicah.

Prednosti sistema RDS CAL za Windows Server 2016 za administratorje

Poleg praktičnih prednosti uporabniških licenc RDS za uporabnike ali končne naprave ima sistem licenc RDS tudi prednosti za skrbnike: Licenciranje pravic oddaljenega dostopa omogoča učinkovitejše upravljanje vseh registriranih uporabnikov in osebnih računalnikov, saj je mogoče v poslovnem omrežju implementirano programsko opremo Windows upravljati centralno in jo prek tega tudi zagotavljati, saj je za to ni treba namestiti v vsako posamezno končno napravo. Gostuje samo v strežniku Windows, v katerem poteka tudi posodabljanje s posodobitvami.

Uporabniške licence RDS določajo tudi posamezne pravice registriranih uporabnikov, tako da lahko strežnik Windows uporabljajo le s svojimi pravicami dostopa. Licence RDS User and Device CAL za strežnik Windows Server 2016 zato tudi znatno zmanjšajo napor, ki je potreben za vzdrževanje in zagotavljanje delovnih postaj.

Tehnične informacije o uporabniških licencah storitve za oddaljeno namizje za Windows Server 2016

Zagotavljanje in uporabo licenc RDS za uporabniške licence CAL v strežnikuWindows urejajo različne vloge. Najprej je treba zagotoviti združljivost licence RDS CAL in različice strežnika.

Pregled strežniških vlog Windows Remote Desktop Services

Pri uporabi RDS strež nika Windows Server 2016 so poleg upravljanja pravic uporabe za uporabnike opredeljene tudi druge strežniške vloge, ki skupaj urejajo uporabo programov Windows itd. za licenčnega uporabnika ali končno točko:

 • Upravitelj licenciranja oddaljenega namizja ureja ali zagotavlja uporabo RDS za vsak uporabniški CAL.
 • Gostitelj seje oddaljenega namizja upravlja namizja ali programe, ki so na voljo pooblaščenemu uporabniku (ali končni napravi) pri vsaki seji.
 • Posrednik povezave z oddaljenim namizjem zagotavlja povezavo RDS za sejo, v primeru prekinitve med sejo pa tudi ponovno vzpostavi povezavo.
 • Prehod za oddaljeno namizje prek končne naprave nadzoruje dostop do namizja Windows v javnem omrežju.
 • Spletni dostop za Remote Desktop Services omogoča dostop prek spletnega portala RDS CAL.

Opomba združljivost različic za strežnik Windows Server z licencami CAL za storitve oddaljenega namizja 2016

Sistem RDS-CAL - ne glede na to, ali je namenjen določenemu uporabniku ali določeni napravi - mora biti vedno združljiv z različico strežnika Windows, s katerim je vzpostavljena povezava. V primeru RDS-CAL za uporabnike za strežnik Windows Server 2016 to pomeni, da ga lahko uporabljajo za dostop do strežnika Windows Server 2016 in tudi do starejše različice strežnika Windows Server (downgrade). Vendar RDS-CAL 2016 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice strežnika Windows. To je mogoče le z ustrezno različico Remote Desktop Services CAL je mogoč.

Primerjava licenc CAL za uporabnike in licenc CAL za naprave za Remote Desktop Services iz Windows Server 2016

Načeloma kot je opisano zgoraj: Implementacija programske opreme Microsoft Server 2016 ali katere koli druge različice je neodvisna od njene nadaljnje uporabe - neposredno in za Remote Desktop Services; za to je potrebna ustrezna licenca za odjemalski dostop - RDS User CAL ali RDS Device CAL. Vse pravice dostopa do strežnika Windows prek licenc za odjemalčev dostop ureja Microsoft s svojim sistemom licenciranja.

Za lokalni in neodvisni dostop do strežnika Windows in njegove spletne strani Remote Desktop Services prek spleta so poleg običajnih licenc za dostop potrebne dodatne licence RDS User ali Device CAL. Microsoftov sistem RDS CAL skrbnikom strežnikov omogoča tudi natančno upravljanje vseh pravic dostopa, kar zagotavlja večjo varnost, saj neregistrirani uporabniki brez take licence za dostop (RDS User CAL) ali končne naprave nimajo dostopa do strežnika Windows.

Microsoft ponuja dve različni vrsti licenc CAL za uporabo strežnikov Remote Desktop Services Windows :

 • RDS User CAL: s tem dodelite posebnemu uporabniku pravice oddaljenega dostopa
 • RDS Device CAL: omogoča pravice oddaljenega dostopa do namenske naprave (računalnik, prenosni računalnik, miza, mobilni telefon)

Uporabniške licence CAL za Remote Desktop Services 2016

Dovoljenje CAL uporabnika RDS za strežnikWindows je vedno registrirano izključno v imenu enega samega uporabnika. Licenca za dostop temu uporabniku zagotavlja pravico do dostopa do strežnika Windows za sejo oddaljenega namizja; izbira končne naprave ali odjemalskega računalnika, ki se uporablja za dostop, je prosta, vendar je naenkrat mogoče dostopati le do enega računalnika ali podobnega. Zaradi proste izbire strojne opreme lahko pooblaščeni uporabnik preklaplja med namiznim računalnikom na lokaciji podjetja, mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom itd. na poti ali npr. prenosnim računalnikom domaOffice, saj z licenco RDS User CAL vedno uporablja svoj osebni račun za strežnik Windows.

Pri licencah RDS User CAL se licenciranje za oddaljeno namizje ne izvaja. To pomeni, da se ustrezna povezava odjemalca vzpostavi ne glede na število uporabniških licenc CAL za Remote Desktop Services, ki so na voljo v licenčnem strežniku. Vendar mora biti za vsakega uporabnika na voljo veljavni uporabniški licenčni račun CAL. Zato je treba določiti natančno število uporabniških licenc CAL v podjetju in v strežnik Windows namestiti zadostno število licenc za dostop, da bo vsakemu uporabniku na voljo licenca CAL RDS. To se izvede z

Upravitelj licenciranja oddaljenega namizja.

Vse funkcije uporabniških licenc RDS za Windows Server 2016 na kratko

 • Dovoljenja RDS User CAL so dodeljena določenemu uporabniku v imeniku Active Directory - namesto napravi
 • Uporabniški dovoljenja CAL za RDS niso začasna in jih ni mogoče preklicati
 • Licenčni strežnik sledi vsakemu Remote Desktop Services uporabniškemu licenčnemu licenčnemu dovoljenju
 • Vendar pravic CAL ni mogoče spremljati znotraj skupine
 • Število opredeljenih uporabniških licenc CAL je lahko preobremenjeno - vendar v nasprotju z licenčno pogodbo za oddaljeno namizje

Zaključek

Za katero vrsto oddaljenih namizij Storitve CAL za Windows Strežnik 2016 ponuja več prednosti v podjetju, zato se razlikuje od primera do primera. Odločitev o licenciranju dostopa do odjemalcev je odvisna od števila zaposlenih in primarne uporabe končnih naprav: zaposleni, ki fleksibilno uporabljajo različne končne naprave, ne le interno, temveč tudi eksterno in mobilno, ter do njih dostopajo z različnih delovnih postaj in strežnika Windows, imajo več možnosti z licenco RDS User CAL. Uporabniške licence RDS ni mogoče spremeniti v licenco naprave ali obratno. Odločitev je zato treba sprejeti ob nakupu!

Kupite Microsoftove uporabniške licence CAL za Remote Desktop Services 2016 poceni iz ene licence v spletni trgovini Wiresoft

Uporabniške licence RDS za Windows Server 2016 so na voljo v spletni trgovini Wiresoft, in sicer za eno licenco - ponudba kot rabljena programska oprema vključuje ugodno ceno ugodnosti, pri čemer "rabljena" ne pomeni nobenih pomanjkljivosti glede uporabnosti.

Katera programska oprema se uporablja iz uporabniških licenc RDS za Windows Server 2016?

Remote Desktop Services Uporabniške licence CAL za Windows Server 2016, ki so na voljo v spletni trgovini Wiresoft, so tipične Microsoftove licence za dostop iz licenčnega programa; so del količinske licence za končne naprave, ki jo je podjetje prvotno kupilo. Licence za uporabniški dostop, ki jih podjetje ni potrebovalo, ali celotna licenca za količino so bile prodane podjetju Wiresoft, licenca za količino pa je bila razdeljena na posamezne licence RDS. Z nakupom in delitvijo so te licence CAL označene kot uporabljena programska oprema. Vendar to ne pomeni splošne obrabe funkcij uporabniškega programa RDS CAL ali kakršne koli druge omejitve glede njihove uporabnosti, vključno s časovno omejitvijo.

Kakšno varnost zagotavlja uporabljena programska oprema iz Remote Desktop Services uporabniških licenc CAL za Windows Server 2016?

Nakup rabljenih licenc RDS CAL pri Wiresoftu za stranke ni le cenovno ugoden, temveč tudi varen! Dobili boste en uporabniški CAL za Remote Desktop Services Microsoft Windows Server 2016 ni za manj denarja v primerjavi s primerljivim novim blagom, ampak tudi varnost kupca s takojšnjim prenosom, vključno z aktivacijo licence z vključenim veljavnim licenčnim ključem za količino.

Vse uporabniške licence CAL, ki jih ponuja Wiresoft Remote Desktop Services Uporabniške licence CAL za Windows Server 2016 so na voljo v inventarju licenc podjetij. Nakup uporabniške licence CAL za RDS ali druge licence za dostop do Microsoftovega odjemalca kot uporabljene programske opreme in njena uporaba za vas kot stranko zato vsebujeta pravno varnost, saj ne kršita nobenih veljavnih predpisov. To so vedno znova jasno potrdile tudi različne sodne odločbe. Zaradi popolnega dokazila o kupcih je uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft tudi revizijsko zanesljiva!

Vaše prednosti z uporabljeno programsko opremo iz uporabniških licenc CAL za Remote Desktop Services 2016

Wiresoftova ponudba uporabniških licenc CAL za RDS strežnika Windows Server 2016 in drugih licenc za dostop do odjemalcev kot uporabljene programske opreme ni le cenejša alternativa običajnim komercialnim ponudbam za stranke, temveč omogoča tudi prosto izbiro števila licenc CAL, potrebnih za licenciranje storitev na daljavo za strežnik Windows Server.

Poleg tega lahko s ponudbo v Wiresoftovi spletni trgovini poleg licenc RDS CAL za Windows Server 2016 kupite tudi licence RDS Device CAL ter starejše ali novejše različice licenc za dostop za Windows Server. Z nakupom takih licenc CAL za starejše različice strežnika Windows se izognete težavam z združljivostjo ali potrebi po nakupu nove strojne opreme. Izkoristite široko ponudbo uporabljene programske opreme različnih različic CAL za Windows Server pri Wiresoftu!

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo lahko najdete licence CAL za uporabnike in naprave za Windows Server ter druge Microsoftove licence za dostop do odjemalcev ali strežniških programov - poceni kot rabljena programska oprema, vključno s takojšnjim prenosom. Če imate vprašanja o uporabniških licencah RDS za Windows Server 2016 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, se obrnite na nas prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije