Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
25 uporabniških licenc CAL za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema Za dostop do strežniških storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise potrebuje vsak uporabnik poleg...
253,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL
10 uporabniških licenc CAL za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema Za dostop do strežniških storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise potrebuje vsak uporabnik poleg...
102,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25 licenc CAL za naprave za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema Pogoj za dostop do vseh storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Enterprise, je poleg dejanske...
253,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 licenc CAL za naprave za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema Pogoj za dostop do vseh storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Enterprise, je poleg dejanske...
102,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 licenc CAL za naprave za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema Pogoj za dostop do vseh storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Enterprise, je poleg dejanske...
54,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 USER CAL
Uporabniške licence CAL za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema Za dostop do strežniških storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise potrebuje vsak uporabnik poleg...
11,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL
Dovoljenja CAL za naprave za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema Pogoj za dostop do vseh storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Enterprise, je poleg dejanske...
11,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL
5 uporabniških licenc CAL za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema Za dostop do strežniških storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise potrebuje vsak uporabnik poleg...
54,90 € *

Prednosti licence CAL za strežnik Microsoft Exchange Server 2016

Skupinska programska oprema Exchange Server 2016 je pomembna podlaga za nadzor in upravljanje procesov v sodobnih podjetjih. Strežnik Exchange 2016 deluje kot notranji in zunanji vmesnik: povezuje vse zaposlene in oddelke na različnih lokacijah.Številna integrirana orodja te zmogljive strežniške programske opreme prispevajo k trajnostnemu povečanju učinkovitosti procesov v podjetju: Komunikacijo olajšujeta zlasti centralno upravljanje in pregledno arhiviranje vseh stikov in elektronske pošte. Omogoča tudi skupno delo na projektnih dokumentih, ki ga izboljša tudi upravljanje različic.

Te funkcije so dopolnjene z diferenciranim upravljanjem pravic za individualni dostop do sestankov in projektov po posameznih zaposlenih.

Microsoft Exchange Server 2016 tako povečuje prilagodljivost in produktivnost poslovnih procesov, hkrati pa zagotavlja največjo preglednost in omogoča celovit nadzor. Delovni procesi so poenostavljeni, zato strežnik Exchange Server 2016 ne pomaga le prihraniti čas in stroške, temveč tudi povečuje konkurenčnost.

Windows Exchange Server 2016 - najpomembnejše novosti na prvi pogled

Windows Exchange Server 2016 v primerjavi s predhodnikom Windows Exchange Server 2013 vsebuje številne pomembne novosti in nadaljnji razvoj. V ospredju je bila optimizacija strežniške arhitekture: število strežniških vlog se je zmanjšalo na dve: Poštni predal in robni transport. Poenostavljeno je bilo tudi skaliranje funkcij in izboljšana je bila podpora različnim storitvam v oblaku.

Nove funkcije in imenovanje "Outlook na spletu"

Microsoft je spletni dostop do strežnika Exchange Server 2016 temeljito spremenil. Pri tem ga je tudi preimenoval v "Outlook na spletu" (prej znan kot "Outlook Web Access" ali "Outlook Web App").

Pri tem je bil optimiziran tudi spletni vmesnik; zdaj ga lahko brez težav uporabljate na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku z operacijskim sistemom Android ali iOS, ne da bi pred tem namestili aplikacijo Outlook. Outlooka zdaj ni več mogoče uporabljati samo z Microsoftovima brskalnikoma Edge in Internet Explorer 11; brez večjih omejitev lahko uporabljate tudi brskalnike Google Chrome, Safari in Firefox.

Nova funkcija "Sweep" poenostavlja upravljanje e-pošte. V zvezi z določenim pošiljateljem lahko na primer določite, koliko dni naj se shranjujejo pošiljateljeva e-sporočila ali da se shranjuje samo zadnje sporočilo.

Poleg novega videza je koledar dobil tudi nove funkcije: Poleg e-poštnih opomnikov za koledarske dogodke je na voljo tudi možnost, da na primer predlagate drugo uro za vabila na sestanke.

Izboljšana skalabilnost iskanja

Pomembna prednost arhitekture iskanja eDiscovery v strežniku Exchange Server 2016 je izboljšana razširljivost iskanja. Zdaj je decentraliziran in uporablja več strežnikov. Zaradi tega je bistveno hitrejši. Poleg tega program ob vnosu iskalne besede v Outlook 2016 ali Outlook na spletu predlaga predloge na podlagi pogosto uporabljenih stikov, e-pošte v poštnem predalu in prejšnjih iskalnih poizvedb. Poleg tega lahko s kontekstualnimi filtri, kot so razpon datumov ali podobni pošiljatelji, lažje najdete iskane informacije. Outlook v spletu uporabnikom omogoča tudi iskanje v lastnem koledarju ali koledarju tretje osebe.

Število poštnih predalov, ki jih je mogoče iskati, se je povečalo s 5.000 na 10.000, enako velja za arhivske poštne predale, tako da je mogoče hkrati iskati po 20.000 poštnih predalih.

Izboljšano sodelovanje v programu Outlook

Datoteke, shranjene v Microsoftovih oblačnih storitvah OneDrive za podjetja in SharePoint 2016, lahko zdaj v Outlook 2016 in Outlook v spletu vključite v e-poštno sporočilo kot povezavo in ne kot priponko kot prej. Pravice dostopa prejemnika je mogoče individualno prilagoditi. Prejemnik lahko nato neposredno odpre povezano datoteko kot priponko.

Podpora za storitve hibridnega oblaka

Exchange Server 2016 zdaj podpira tudi hibridne scenarije. Poštni predal je lahko v lokalnem strežniku ali v oblaku. Z razširitvami v oblaku Exchange Online Archiving in Azure Rights Management pa lahko uporabljate tudi lokalne e-poštne predale.

Microsoftov sistem licenciranja za strežnik Exchange Server 2016

Microsoftov licenčni model ureja individualno uporabo strežnika Exchange Server različice 2016 z različnimi možnostmi licenciranja. Po eni strani se razlikuje glede na obseg storitev in funkcij licenciranega strežnika Exchange Server: dve strežniški licenci Standard in Enterprise ne ponujata le različnega obsega funkcij, temveč tudi različno skaliranje storitev.

Po drugi strani se licence CAL za strežnik Exchange Server 2016 razlikujejo glede na to, kako je opredeljeno dovoljenje za dostop do strežnika: pravice so dodeljene posamezni končni napravi kot licenca CAL za napravo ali posameznemu uporabniku kot licenca CAL za uporabnika.

V ta namen ima ta različica programa Exchange tudi dve izdaji licenc CAL, ki se imenujeta Standard CAL in Enterprise CAL. Obe izdaji strežnika Exchange lahko združite z ustrezno vrsto licence CAL. To pomeni, da lahko uporabite licenco CAL Enterprise s standardno izdajo ali licenco CAL Standard z izdajo Enterprise.

Strežniške licence za Microsoft Strežnik Exchange 2016

Microsoft Exchange Server 2016 je na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in Enterprise. Glavna razlika med njima je razširljivost: medtem ko je različica Standard Edition omejena na pet podatkovnih zbirk na strežnik, različica Enterprise Edition ponuja razširljivost do 100 podatkovnih zbirk na strežnik. Poleg tega ima ta izdaja obsežnejše pravice za virtualizacijo in obsežnejšo zaščito podatkov.

Licence za dostop do strežnika Microsoft Exchange Server 2016

Licence za odjemalski dostop do strežnika Microsoft Exchange Server različice 2016 so na voljo v dveh različnih različicah - kot licenca CAL za uporabnika in kot licenca CAL za napravo - ki se razlikujeta le po vrsti dostopa do ustreznega strežnika: kot uporabnik ali kot naprava.

Katera različica CAL je najbolj praktična, se lahko razlikuje od podjetja do podjetja ali od ustanove do ustanove. Pri tem ni pomembno le število zaposlenih, ki dostopajo do strežnika, temveč tudi način dostopa:

Če zaposleni redno uporabljajo strežnik Exchange na fiksni delovni postaji z osebnim ali prenosnim računalnikom, je boljša rešitev dovoljenje CAL za naprave.

Če pa je delovno mesto zaposlenega prilagodljivo ali mobilno, tako da do strežnika dostopa z različnih končnih naprav in s tem tudi z različnih lokacij, bo uporabniška licenca CAL bolje ustrezala tem potrebam. Razlike med različicama CAL so pojasnjene v nadaljevanju.

Dovoljenje CAL za napravo za strežnik Exchange Server je licenca, ki se nanaša izključno na napravo. Določeni končni napravi dovoli dostop do strežnika Exchange, tj. to je lahko VEDNO računalnik ALI prenosni računalnik. To pomeni, da lahko različni uporabniki, ki so pooblaščeni za dostop do licencirane končne naprave, z njo uporabljajo storitve strežnika Exchange Server 2016. Zato je program Device CAL praktičen, če različni zaposleni v podjetju izmenično uporabljajo skupni računalnik.

Licenca User CAL za strežnik Exchange Server omogoča dostop samo enemu uporabniku. Ker gre za skoraj osebno licenco, lahko ta uporabnik do strežnika Exchange dostopa iz katere koli končne naprave, ki to omogoča. To pomeni, da uporabnik ni vezan na stacionarno delovno postajo, kot je namizni računalnik v pisarni, temveč lahko uporablja tudi drug računalnik, na primer v domači pisarni, ali prenosni računalnik na poslovnih potovanjih. Če zaposleni pogosto dela od doma in želi dostopati do strežnika podjetja, je uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange bolj praktična možnost. Poleg tega lahko tukaj dodelite posamezne pravice.

Razlikovanje med standardno licenco CAL in licenco CAL za podjetje za strežnik Microsoft Exchange Server

Standardna in poslovna izdaja strežnika Windows Exchange Server 2016 se, kot smo že omenili, razlikujeta po razširljivosti in obsegu funkcij.

Tako standardna licenca CAL kot licenca CAL Enterprise CAL omogočata uporabo standardne in poslovne izdaje strežnika Exchange Server 2016. Načeloma standardna licenca CAL omogoča tudi dostop do poslovne izdaje strežnika Exchange Server 2016 in obratno, licenca CAL Enterprise omogoča tudi dostop do standardne izdaje. Razlika med standardno licenco CAL in licenco CAL Enterprise CAL je v obsegu razpoložljivih funkcij strežnika Exchange Server 2016. Medtem ko je standardna licenca CAL nekakšna licenca za osnovni dostop, je licenca Enterprise CAL tako rekoč dodatek z razširjenimi funkcijami.

Prednosti razlikovanja med standardno licenco CAL in licenco CAL za podjetje za strežnik Microsoft Exchange Server

Razlikovanje medstandardno in podjetniško licenco CAL ima preprost razlog: vsak uporabnik, ki dela s strežnikom Microsoft Exchange Server 2016, ne potrebuje celotnega nabora storitev in funkcij. Podjetja tako prihranijo denar z nakupom standardnega programa CAL, ki pokriva vse potrebe uporabnika.

Večja podjetja in organizacije pa imajo koristi od razširitev licenc Enterprise CAL. Najpomembnejša razlika med licenco CAL za različico Enterprise Edition in licenco CAL za različico Standard Edition je možnost upravljanja bistveno večjega števila podatkovnih zbirk. To pomeni, da lahko na strežnik upravljate do 100 podatkovnih zbirk poštnih predalov s po 2 terabajta.

Poleg tega Enterprise CAL s središčem Exchange Admin Center omogoča uporabo funkcij, kot je preprečevanje izgube podatkov (DLP): na eni strani preprečevanje izgube podatkov preprečuje posredovanje kritičnih informacij nepooblaščenim osebam, na drugi strani pa integrirani inteligentni filter sporočil (IMF) in tehnologija filtriranja SmartScreen preprečujeta, da bi se sporočila, ki bi lahko vsebovala zlonamerno programsko opremo, sploh znašla v poštnem predalu. Poleg tega ima licenca CAL različice Enterprise Edition tudi obsežnejše pravice za virtualizacijo: omogoča delovanje neomejenega števila virtualnih strojev in vsebnikov Hyper-V.

Poleg tega ponuja tudi podjetniške funkcije Storage Spaces Direct, Storage Replica ter Shielded Virtual Machines in OneDrive for Business za urejanje, posodabljanje in izmenjavo podatkov v realnem času.

Licenciranje strežnika Exchange Server 2016 s pravicami CAL iz podjetja Wiresoft

Z Wiresoftom lahko po razumni ceni pokrijete svoje individualne zahteve po licencah CAL za naprave in uporabniške licence CAL za Windows Exchange Server 2016. Microsoftove licence za odjemalski dostop, ki so na voljo pri Wiresoftu, so izključno originalne in neuporabljene evropske licence CAL za naprave ali uporabniške licence, ki jih je Wiresoft kupil od podjetij in predhodno preveril pristnost.

Kot Wiresoftova stranka imate pri teh licencah tudi cenovno prednost. Številne stranke že uporabljajo Wiresoftovo licenčno ponudbo. Če želite dodatne informacije o naši ponudbi licenc CAL za strežnik Windows Exchange Server 2016, se obrnite na nas. Z veseljem vam bomo svetovali glede najboljše in stroškovno najučinkovitejše oblike izdajanja dovoljenj za vas.