Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10409
 • 381-02250
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
112,90 € * 123,90 € * (8,88% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 5x Device CAL
Sistem  Strežnik Exchange
CAL Device CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Pogoj za dostop do vseh storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Enterprise, je poleg dejanske strežniške licence tudi licenca za odjemalski dostop za končne naprave: Exchange Server 2016 Device CAL. Le ta licenca določenemu registriranemu računalniku (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, mobilni telefon) zagotavlja ustrezne pravice dostopa.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL"

5 licenc CAL za naprave za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema

Pogoj za dostop do vseh storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Enterprise, je poleg dejanske strežniške licence tudi licenca za odjemalski dostop za končne naprave: licenca Exchange Server 2016 Device CAL. Le tako lahko določen registriran računalnik (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, mobilni telefon) pridobi ustrezne pravice dostopa.

V skladu z določbami Microsoftovega upravljanja licenc strežniška licenca za strežnik Exchange Server 2016 ne vsebuje dodatnih uporabniških pravic, zato jih je treba pridobiti ločeno v obliki licence CAL za napravo. Registrirano končno napravo lahko nato vsak pooblaščeni uporabnik uporabi za dostop do ustreznih funkcij strežnika Exchange.

Licence CAL za rabljene naprave za strežnik Exchange Server 2016 Standard in Enterprise Editions so na voljo po ugodni ceni pri Wiresoftu - za prilagodljivo licenciranje končnih naprav glede na potrebe so na voljo tudi posamično. Te licence za dostop do končne naprave kot uporabljena programska oprema ponujajo enake funkcije kot licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016, ki so na voljo kot nove v uradnem Microsoftovem licenčnem programu.

Uporaba širokega nabora funkcij strežnika Exchange Server 2016 z uporabljeno licenco CAL za naprave

V sodobnem podjetju je strežnik Microsoft Exchange Server 2016 nepogrešljiva podlaga za nadzor in upravljanje ustreznih procesov komunikacijskega sistema. Strežnik Exchange deluje kot vmesnik za notranjo in zunanjo komunikacijo  ter povezuje vse zaposlene in oddelke na različnih lokacijah, s čimer povečuje tudi učinkovitost delovnih tokov: Strežnik Exchange 2016 omogoča osrednje upravljanje in pregledno arhiviranje e-pošte in stikov ter opravil; integrirano upravljanje različic izboljša tudi skupno delo z dokumenti. V različici 2016 je bilo število strežniških vlog v strežniški arhitekturi zmanjšano na dve: Poštni predali in robni transport; poleg tega je bilo poenostavljeno tudi skaliranje poštnih predalov in optimizirana podpora storitvam v oblaku. Druge značilnosti:

 • Arhitektura iskanja eDiscovery dostopa do več strežnikov in deluje asinhrono ter decentralizirano.
 • Filtri, povezani s kontekstom, izboljšajo iskanje informacij.
 • Iskanje vsebine je bolj skalabilno, saj se število poštnih predalov z možnostjo iskanja in arhivskih poštnih predalov poveča na skupno 20.000.
 • Upravljanje pošiljanja podatkov prek programa Outlook 2016 ali Outlook on the je bilo med drugim izboljšano z individualno prilagodljivimi pravicami dostopa.
 • Podprti so tudi hibridni scenariji za poštne predale.
 • Preprečevanje izgube podatkov (DLP) v različici Enterprise Edition povečuje varnost podatkov, tudi za e-poštna sporočila z morebitno zlonamerno programsko opremo.
 • Standardni protokol Outlook MAPI prek protokola HTTP optimizira zanesljivost in stabilnost povezav Exchange.

Informacije o uporabljenih licencah CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 Standard in Enterprise Edition na prvi pogled

Dovoljenja za naprave CAL, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo, se ne razlikujejo od ustreznih novih dovoljenj za naprave CAL, saj ponujajo enake možnosti uporabe funkcij, ki so na voljo v izdajah Exchange Server 2016 Standard in Enterprise. Uporabljena programska oprema za licence CAL za naprave zato številnim podjetjem in ustanovam ponuja poceni alternativo za opremljanje končnih naprav z licenco za dostop do strežnika Exchange. V naslednjem pregledu so pojasnjene vse prednosti in posebnosti.

Microsoftovo upravljanje licenc s pravicami CAL za strežnik Exchange Server 2016

Microsoftovo upravljanje licenc pojasnjuje vse določbe za dodatno opremo naprav ali končnih naprav s pravicami dostopa za strežnik Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise, da lahko uporabniki prek njih dostopajo do e-pošte itd. Vendar so take licence CAL, ki so že vključene v licenco strežnika, namenjene izključno skrbnikom, zato jih ni mogoče uporabljati za tipične storitve Exchange. Šele licenca za dostop odjemalca, kot je licenca CAL naprave, opremi končno napravo s pravicami, tako da lahko eden ali več zaposlenih uporablja funkcije strežnika Exchange. Ta licenca CAL naprave ne vsebuje nobene dodatne programske opreme razen namenskih pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik strežnika Exchange Server 2016.

Katere vrste licenc CAL so na voljo za Exchange Server 2016 Standard in Enterprise Edition?

Licenciranje na podlagi licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise zagotavlja natančno upravljanje pravic dostopa za vse ustrezne računalnike (samostojne ali mobilne naprave) v organizaciji. Microsoftov licenčni model ponuja dve vrsti licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016:

 • Dovoljenje CAL za napravo za strežnik Exchange Server 2016 za namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, telefon)
 • Uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server 2016 - za enega namenskega uporabnika

Kakšne so razlike med licencami za naprave in uporabniškimi licencami za strežnik Exchange Server 2016?

Načeloma se licenca CAL naprave za strežnik Exchange Server 2016 ne razlikuje od uporabniške licence CAL v smislu razpoložljivih funkcij in storitev. Vendar pa se prednosti, ki jih ponujajo posamezne vrste dostopa do strežnika Exchange, pomembno razlikujejo: Glede na število in opremo delovnih postaj v podjetju ter delovne tokove, v katerih se dostopa do strežnika Exchange, si lahko več zaposlenih v ta namen deli eno samo končno napravo, da izmenično dostopajo do strežnika Exchange, ali pa en sam uporabnik v ta namen uporablja popolnoma različne končne naprave.

Končno napravo z operacijskim sistemom Windows, ki je odobrena za dostop z licenco Device CAL, lahko za uporabo razpoložljivih storitev Exchange uporablja vsak zaposleni, ki ima za to dovoljenje. V podjetju z izmenskim delom si na primer več zaposlenih deli eno samo končno napravo za prejemanje e-pošte itd., zato je tu potrebnih manj licenc za dostop do odjemalcev kot pri uporabniškem CAL.

Če se ta licencirana končna naprava lahko uporablja tudi kot mobilna naprava, npr. prenosni računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon, lahko zadevni uporabnik do strežnika Exchange dostopa tudi prek internetnega dostopa ne glede na lokacijo - npr. na poti, z druge lokacije ali v domači pisarni. V programu Device CAL so na voljo tudi možnosti mobilne uporabe.

Kakšne so razlike med licencami CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise?

Dovoljenja CAL za naprave za strežnik MS Exchange Server 2016 ponujajo različne funkcionalnosti glede na standardno ali poslovno izdajo, za poslovno izdajo zaradi večje razširljivosti zahtev glede poštnih predalov. Vendar pa je mogoče uporabiti tudi strežnik Exchange Server Enterprise Edition z licenco CAL naprave za standardno različico - z ustrezno omejeno funkcionalnostjo standardne različice in manjšim številom podatkovnih baz poštnih predalov. Knjige CAL za naprave za izdajo Enterprise zato z ustrezno licenco za strežnik za izdajo Enterprise ponujajo razširjen obseg storitev in funkcij, ki so pogosto potrebne v večjih podjetjih ali organizacijah, vključno s preprečevanjem izgube podatkov.

Opomba združljivost različic licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016

Poleg funkcij, ki so na voljo glede na izdajo, licenca CAL za napravo za strežnik Exchange Server 2016 ne zagotavlja le pravic dostopa za točno to različico strežnika, temveč tudi pooblastila za dostop do starejših različic strežnika Exchange, kot je 2013 (znižanje). Vendar licence CAL naprave za različico strežnika 2016 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice strežnika Exchange Server 2019 (nadgradnja).

Zato morajo kupci licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server poleg funkcij, ki so na voljo v posamezni izdaji, vedno upoštevati tudi združljivost med uporabljeno strežniško licenco in licencami za dostop do odjemalcev.

Kaj je še treba upoštevati pri licenciranju strežnika Exchange Server 2016 z licencami CAL za naprave?

Dovoljenje CAL za napravo za strežnik Exchange Server različice 2016 velja za točno eno končno napravo in ji zagotavlja ustrezne pravice dostopa. Ko je registracija končana, kode CAL naprave ni več mogoče prenesti na drugo končno napravo. Prav tako je izključeno, da bi spremenili vrsto CAL, v tem primeru: da bi uporabili CAL naprave kot uporabniški CAL.

Namen teh Microsoftovih določb za upravljanje licenc je preprečiti nepravilen dostop do strežnika Exchange Server 2016 in podjetju zagotoviti večjo varnost pri komunikaciji, saj računalniki brez licenc ne morejo dostopati do e-poštnih storitev in podatkov strežnika.

Zaključek o izbiri naprav CAL

Katera vrsta licence za dostop do odjemalca za uporabo strežnika Exchange Server 2019 podjetju ponuja več možnosti, je zato vedno prikazano v posameznem primeru. Poleg števila končnih naprav, ki uporabljajo strežnik Exchange Server, je pomembno tudi število uporabnikov: če več zaposlenih izmenično uporablja eno samo končno napravo za dostop do strežnika Exchange Server, ima licenca CAL za naprave več prednosti.

Natančno poznavanje tipičnih scenarijev podjetja je zato najboljše izhodišče za izbiro prave vrste licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016. V določenih okoliščinah je licenciranje z licencami CAL za naprave za podjetje ugodnejše kot z licencami CAL za uporabnike, saj je treba kupiti skupno manj licenc za dostop.

Uporabljene licence CAL za naprave za Microsoft Exchange Server 2016 so na voljo v Wiresoftovi spletni trgovini že za eno samo licenco

Uporabljene licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 so na voljo tudi posamično v Wiresoftovi spletni trgovini - ker tu ne veljajo Microsoftove določbe o licenciranju po stopnjah; poleg tega pri uporabnosti uporabljene programske opreme ni nobenih pomanjkljivosti ali omejitev - ne le zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti. Več o tem v nadaljevanju.

Od kod izvirajo licence CAL za naprave za strežnik Exchange 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo?

Licence CAL za naprave za MS Exchange Server 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljene, so originalne licence Microsoftovega licenčnega programa; kot rabljene licence CAL za naprave so bile prej del količinske licence za naprave za Exchange Server 2016, ki jo je kupilo podjetje. Družba Wiresoft je kupila to količinsko licenco in licence za dostop do posameznih naprav, ki niso bile potrebne, količinska licenca pa je bila razdeljena na posamezne licence. Tako nastali tako imenovani CAL za eno napravo se nato imenujejo uporabljena programska oprema. Kljub temu da so označene kot licence za uporabljen dostop, jih lahko uporabljate kot neuporabljene licence za dostop do strežnika Exchange 2016, saj se ne razlikujejo glede omejitev funkcionalnosti ali obdobja uporabe.

Dovoljenja CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema zagotavljajo varnost kupca

Wiresoftova ponudba rabljene programske opreme za licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 strankam zagotavlja poceni možnost licenciranja za strežnik Exchange Server 2016, saj je njihova uporaba varna! Uporabljene licence CAL za naprave iz podjetja Wiresoft zagotavljajo tudi običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom po nakupu in takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali sta nakup in uporaba rabljenih licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 zakonita?

Licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 in druge licence za dostop do odjemalcev, ki jih ponuja družba Wiresoft, izvirajo iz seznama licenc podjetij. Trgovanje z rabljenimi licencami CAL temelji na veljavni sodni praksi, ki izrecno dovoljuje tako prodajo kot tudi nakup in uporabo rabljenih Microsoftovih licenc; to so vedno znova jasno potrdile različne sodne odločbe.

Wiresoftove stranke imajo zato pri nakupu rabljenih licenc CAL za naprave za strežnik Exchange 2016 in njihovi uporabi pravno varnost, saj pri tem ne kršijo nobenih zakonskih določb.

Rabljena programska oprema podjetja Wiresoft zagotavlja tudi revizijsko varnost s popolnim dokazilom o vseh prejšnjih kupcih!

Povzetek vseh prednosti licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 kot uporabljene programske opreme

Rabljena programska oprema uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016 podjetja Wiresoft predstavlja cenovno ugodno alternativo v primerjavi s primerljivo novo programsko opremo običajnih ponudnikov programske opreme - ta cenovna prednost velja tudi za drugo uporabljeno strežniško programsko opremo z ustreznimi Microsoftovimi licencami za dostop.

Licenciranje z uporabljenimi licencami CAL za naprave ob nakupu ne vsebuje številčnih omejitev, kot je to običajno, zato lahko licenciranje prilagodite dejanski uporabi strežniških storitev glede na točno določeno število končnih naprav v vašem podjetju. Tako lahko Wiresoftove stranke s prilagodljivo izbiro števila licenc za strežnik Exchange Server zmanjšajo tudi stroške licenciranja dostopa do naprav.

Rabljene licence podjetja Wiresoft so zato še posebej ugoden način za dopolnitev zaloge programske opreme po razumni ceni. Razpoložljivost več različic programske opreme pomeni tudi, da se je mogoče izogniti težavam z združljivostjo, ki bi jih lahko povzročila uporaba neenotnih različic programske opreme, s čimer se zmanjšajo tudi stroški nakupa nove strojne opreme. V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo zato ne boste našli le licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016, temveč tudi ustrezne licence CAL za uporabnike kot uporabljeno programsko opremo ter licence za dostop do odjemalcev za druge različice strežnika MS Exchange Server.

Wiresoftova ponudba rabljene programske opreme vključuje tudi Microsoftovo programsko opremo za uporabo na drugih poslovnih področjih - z vsemi omenjenimi prednostmi. Če imate vprašanja o licencah CAL za MS Exchange Server 2016 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, se obrnite na nas prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije