Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10414
 • 381-02255
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
514,90 € * 570,90 € * (9,81% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 25x User CAL
Sistem  Strežnik Exchange
CAL User CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Za dostop do strežniških storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise potrebuje vsak uporabnik poleg dejanske strežniške licence še osebno licenco za dostop do odjemalca: Exchange Server 2016 User CAL. Le ta daje določeni osebi, registrirani v ta namen, ustrezne pravice dostopa.

Če imate dodatna vprašanja o izdelku, se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"

25 uporabniških licenc CAL za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema

Za dostop do strežniških storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise potrebuje vsak uporabnik poleg dejanske strežniške licence tudi osebno licenco za dostop do odjemalca: uporabniško licenco CAL za strežnik Exchange Server 2016. Le ta daje določeni osebi, registrirani v ta namen, ustrezne pravice dostopa.

Licenca za strežnik Exchange Server 2016 Standard ali Enterprise namreč v skladu z določbami Microsoftovega upravljanja licenc ne vsebuje nobenih dodatnih uporabniških pravic, zato jih je treba pridobiti ločeno v obliki uporabniškega dovoljenja CAL. Registrirani uporabnik lahko nato uporablja ustrezne funkcije strežnika Exchange Server prek prosto izbrane končne naprave.

Uporabljene uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016 Standard in Enterprise Editions so na voljo po ugodni ceni pri Wiresoftu - tudi posamično za prilagodljivo licenciranje glede na potrebe. Ta uporabljena programska oprema ponuja enake funkcije kot uporabniške licence za dostop do strežnika Exchange Server 2016, ki so na voljo kot nove v okviru uradnega Microsoftovega programa licenciranja.

Uporaba vseh funkcij strežnika MS Exchange Server 2016 z uporabljenim uporabniškim licenčnim dovoljenjem CAL

Strežnik Exchange 2016 je osnova za nadzor in upravljanje procesov komunikacijskega sistema v sodobnem podjetju. Kot notranji in zunanji vmesnik povezuje zaposlene in oddelke na različnih lokacijah ter povečuje učinkovitost procesov: S strežnikom Exchange Server 2016 je mogoče centralno upravljati stike in e-pošto ter jih pregledno arhivirati; skupno delo z dokumenti je med drugim izboljšano z upravljanjem različic. Optimizirana arhitektura strežnika zmanjšuje število strežniških vlog na dve: poštni predal in robni transport; poenostavljeno je tudi skaliranje in izboljšana podpora za različne storitve v oblaku. Druge značilnosti:

 • Arhitektura iskanja eDiscovery zdaj uporablja več strežnikov ter tako deluje asinhrono in decentralizirano.
 • S kontekstualnimi filtri lažje najdete iskane informacije.
 • Zaradi izboljšane razširljivosti iskanja se število poštnih predalov za iskanje in arhivskih poštnih predalov poveča na skupno 20 000.
 • Outlook 2016 ali Outlook na spletu omogoča boljše upravljanje pri pošiljanju podatkov, vključno z individualno prilagojenimi pravicami dostopa.
 • Podpora hibridnih scenarijev za poštne predale.
 • Preprečevanje izgube podatkov (DLP) zagotavlja izboljšano varnost podatkov in prejemanja e-poštnih sporočil z zlonamerno programsko opremo.
 • Outlookov standardni protokol - MAPI prek protokola HTTP - izboljša zanesljivost in stabilnost povezav z Exchangeom.

Pregled uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016 Standard in Enterprise Edition kot uporabljene programske opreme

Uporabniške licence CAL, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo, se v osnovi ne razlikujejo od primerljivih novih licenc CAL: vsebujejo enake možnosti, da lahko uporabljate storitve, ki so na voljo v vseh izdajah Exchange Server 2016 Standard in Enterprise. Zato je za mnoga podjetja in organizacije uporabljena programska oprema v primeru uporabniških licenc CAL cenovno ugodna alternativa za opremljanje zaposlenih z licenco za dostop do strežnika Exchange Server. Vse prednosti in posebnosti so razložene v naslednjem pregledu.

Informacije o Microsoftovem upravljanju licenc za strežnik Exchange Server 2016 z licencami CAL

Microsoft Licence Management vsebuje določbe za dodatno licenciranje uporabnikov s pravicami dostopa v standardnih in poslovnih izdajah strežnika Exchange Server 2016, da lahko dostopajo do e-pošte itd. Licence CAL so že vključene v licenco strežnika. Licence CAL, ki so že vključene v licenco strežnika, so namenjene izključno skrbnikom in se ne smejo uporabljati za tipične storitve Exchange. Samo licenca za dostop do odjemalca, kot je licenca User CAL, daje zaposlenemu osebne pravice za uporabo funkcij strežnika Exchange - v kateri koli končni napravi, ki podpira operacijski sistem Windows. Ta uporabniška licenca CAL ne vsebuje nobene dodatne programske opreme razen osebnih pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik strežnika Exchange Server 2016.

Katere licence CAL so na voljo za izdaje Exchange Server 2016 Standard in Enterprise?

Licenciranje na podlagi licenc CAL za standardno in poslovno izdajo strežnika Exchange Server 2016 omogoča upravljanje pravic dostopa za vse zaposlene v podjetju. Microsoftov licenčni model ponuja dve vrsti licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016:

 • Uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server 2016 - velja za enega namenskega uporabnika
 • Dovoljenje CAL za napravo za strežnik Exchange Server 2016 - velja za namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, telefon) Pravice dostopa do strežnika

Kakšne so razlike med uporabniškimi licencami CAL in licencami CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016?

Uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server 2016 ima v osnovi enake funkcije kot licenca CAL za naprave, vendar se razlikujeta po možnostih dostopa do strežnika Exchange. To ima za posledico različne prednosti:

Vsak zaposleni, ki je pooblaščen za dostop do strežnika Exchange z uporabniškim dovoljenjem CAL, lahko za dostop do storitev Exchange uporablja katero koli končno napravo, združljivo z operacijskim sistemom Windows. Prav tako ni omejitev glede lokacije, če je na voljo internetna povezava, tako da je mogoče do strežnika Exchange lokalno dostopati neodvisno z lastnim mobilnim računalnikom ali pametnim telefonom na poti in v domači pisarni ali tudi z drugim računalnikom, ki je na voljo na lokaciji.

Uporabniški program CAL zato ponuja dobre možnosti mobilne uporabe, saj lahko uporabnik z licenco svobodno izbere, katero končno napravo bo uporabljal, in se vanj lahko prijavi tudi na drugem računalniku.

Poleg števila zaposlenih in opremljenosti delovnih postaj z osebnim računalnikom ali podobnim sistemom ima v podjetju pomembno vlogo tudi potek dela, v katerem uporabniki dostopajo do strežnika Exchange: Predvsem v malih in srednje velikih podjetjih lahko uporabniki pogosto uporabljajo več različnih končnih naprav in izmenično dostopajo do strežnika Exchange, da bi prejemali in upravljali e-pošto.

Kakšne so razlike med licencami CAL za strežnik Exchange Server 2016 za izdaje Standard in Enterprise?

Uporabniške licence CAL za strežnik MS Exchange Server 2016 se razlikujejo glede na različici Standard in Enterprise v nekaterih razširitvah funkcij ter v razširljivosti izdaje - tipične zahteve za poštne predale za različico Enterprise. Strežniške storitve različice Enterprise Edition pa je mogoče uporabljati z uporabniškim licenčnim dovoljenjem za različico Standard Edition - v tem primeru ima uporabnik na voljo ustrezno omejeno funkcionalnost različice Standard Edition in manjše število podatkovnih baz poštnih predalov. Uporabniške licence CAL za različico Enterprise Edition zato ponujajo širši nabor funkcij v povezavi z licenco za strežnik Enterprise Server, ki jih potrebujejo zlasti večja podjetja in organizacije ali ustanove; to med drugim vključuje preprečevanje izgube podatkov.

Zagotovite združljivost različic uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016

Poleg zgoraj navedenih možnosti, ki so odvisne od izdaje, uporabniški licenčni list CAL za eno od izdaj strežnika Exchange Server 2016 ne zagotavlja uporabniku samo pravic dostopa za točno to različico strežnika, temveč vključuje tudi pravice dostopa za starejše različice strežnika Exchange, kot je 2013 (nadgradnja). Vendar uporabniškega dovoljenja CAL za različico strežnika 2016 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice strežnika Exchange Server 2019 (nadgradnja).

Zato morate pri nakupu uporabniških licenc CAL poleg funkcionalnosti, ki so na voljo za posamezno izdajo, vedno paziti tudi na združljivost licence strežnika in licenc za dostop do odjemalcev.

Kaj je treba upoštevati pri licenciranju strežnika Exchange Server 2016 z uporabniškimi licencami CAL?

Kot smo že omenili, uporabniški licenčni list CAL različice 2016 zagotavlja natančno enemu uporabniku osebne pravice dostopa do strežnika Exchange Server 2016. Ko je registracija tega uporabnika končana, tega uporabniškega dovoljenja CAL ni več mogoče prenesti na drugo osebo. Prav tako je izključeno, da bi spremenili vrsto CAL, v tem primeru: uporabili uporabniški CAL kot CAL naprave.

Te določbe Microsoftovega upravljanja licenc so namenjene preprečevanju nepravilnega dostopa do storitev strežnika Exchange Server 2016. Zagotavljajo tudi večjo varnost podjetja in njegovih komunikacij, saj nelicencirani posamezniki nimajo pravice do uporabe e-poštnih storitev in dostopa do podatkov v strežniku.

Zaključek o uporabniških licencah CAL za strežnik Exchange Server 2016

Katera vrsta CAL za Windows Exchange Server 2016 ponuja več prednosti za določeno uporabo v podjetju, se zato lahko razlikuje od primera do primera. Odločilno vlogo ima prevladujoča vrsta dostopa prek uporabljenih končnih naprav: Ker večina zaposlenih za dostop do strežnika Windows Exchange Server izmenično uporablja različne mobilne končne naprave ali samostojne naprave, ki so lahko na različnih delovnih mestih ali celo zunaj podjetja, ima licenca User CAL, vezana na osebo, več prednosti, saj lahko uporabnik prosto izbira računalnik in mora uporabljati le svoj osebni račun.

Poznavanje tipičnega delovnega poteka podjetja je zato izhodišče za izbiro prave vrste licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016. Za podjetje je zato licenciranje z licencami CAL za uporabnike lahko ugodnejše kot z licencami CAL za naprave, saj je na splošno potrebnih manj licenc.

Uporabljene uporabniške licence CAL za Microsoft Exchange Server 2016 - na voljo z eno licenco v spletni trgovini Wiresoft

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016 so na voljo tudi v spletni trgovini Wiresoft kot posamezne licence za dostop do odjemalcev - za uporabljene licence ne veljajo nobena Microsoftova določila o licenciranju po stopnjah, sicer pa z njimi niso povezane nobene slabosti ali omejitve uporabnosti - ne le zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti.

Od kod prihaja uporabljena programska oprema Wiresoft za uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016?

Uporabniške licence CAL za strežnik MS Exchange Server 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljene, so originalne Microsoftove licence, saj so prav tako na voljo v Microsoftovem licenčnem programu; edina razlika med njimi je, da so bile rabljene uporabniške licence CAL prej del količinske licence za strežnik Exchange Server 2016, ki jo je prej kot lastnik prevzelo evropsko podjetje. Ta je te uporabniške licence ali licence za dostop posameznih uporabnikov, ki niso bile potrebne, ponovno prodal družbi Wiresoft, pri čemer je družba Wiresoft razpustila licence za količino v posamezne licence. Te licence CAL za enega uporabnika se imenujejo uporabljena programska oprema. Kljub temu, da so označene kot uporabljene licence, jih lahko uporabljate kot nove licence za dostop do strežnika Exchange Server 2016, saj se od teh licenc ne razlikujejo niti po omejitvah funkcionalnosti niti po obdobju uporabe.

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema ponujajo varnost kupca

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo, so stroškovno učinkovita oblika licenciranja strežnika Exchange Server 2016 za stranke, saj je njihova uporaba varna in zakonita! Uporabljene uporabniške licence CAL zato vsebujejo tudi običajno varnost kupca: s takojšnjim prenosom po opravljenem nakupu, vključno s takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali sta nakup in uporaba rabljene programske opreme za uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016 zakonita?

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016, ki jih ponuja podjetje Wiresoft, in vse druge licence za dostop do odjemalcev izhajajo iz seznama licenc različnih podjetij. Zato se pri trgovanju z rabljenimi licencami CAL uporablja veljavna jurisdikcija, ki izrecno dovoljuje nakup in prodajo ter uporabo Microsoftovih rabljenih licenc, kar je bilo vedno znova jasno potrjeno v različnih sodnih odločbah.

To pomeni, da imajo Wiresoftove stranke kot kupci in uporabniki rabljenih uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016 pravno varnost, saj ne kršijo nobenih zakonskih določb.

Še ena prednost: rabljena programska oprema podjetja Wiresoft je zaradi popolnih dokazil o vseh prejšnjih kupcih tudi revizijsko zanesljiva!

Pregled vseh prednosti uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016 kot uporabljene programske opreme

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016 kot rabljena programska oprema podjetja Wiresoft so cenovno ugodna alternativa v primerjavi s primerljivimi novimi izdelki običajnih ponudnikov programske opreme - ta prednost velja tudi za ustrezne licence za dostop do druge strežniške programske opreme podjetja Microsoft.

Pri licenciranju z uporabljenimi licencami CAL prav tako ni omejitev, kot je drsna lestvica, po kateri je treba kupiti uporabniške licence CAL, tako da jih lahko uporabite za prilagajanje natančnega števila zaposlenih, za katere želite pridobiti licenco, kot ustreza vaši dejanski uporabi storitev strežnika. Wiresoftove stranke lahko zato s prilagodljivim prilagajanjem zmanjšajo tudi stroške licenciranja dostopa uporabnikov do strežnika Exchange Server.

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo boste poleg uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016 našli tudi licence CAL za naprave ter obe vrsti licenc za dostop do odjemalcev kot uporabljeno programsko opremo za druge različice strežnika MS Exchange Server, pa tudi licence za programsko opremo in licence za dostop do številnih drugih priljubljenih programov Microsoft Server. Uporabljene licence družbe Wiresoft so zato ekonomičen način dopolnjevanja zaloge programske opreme na drugih poslovnih področjih po razumni ceni, ki preprečuje tudi težave z združljivostjo, ki bi jih lahko povzročila uporaba neenotnih različic programske opreme, in tako zmanjšuje stroške za novo strojno opremo.

Poleg različnih vrst strežniških licenc lahko v trgovini s programsko opremo Wiresoft Software Shop kot rabljeno programsko opremo najdete tudi druge Microsoftove programe - z vsemi zgoraj omenjenimi prednostmi. Če imate vprašanja o uporabniških licencah CAL za strežnik MS Exchange 2016 ali kateri koli drug Microsoftov izdelek, se obrnite na nas prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije