Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10479
 • 7JQ-00261
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
9.485,90 € * 10.538,90 € * (9,99% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Core
Minimalno licenciranje 4 Core Pro Server
CAL Ni potrebno
Srednja Prenesi
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Obseg dobave Prenos + licenca


SQL Server 2022 Enterprise je najobsežnejša nova različica zanesljive relacijske podatkovne platforme iz Microsoft, ki podjetjem in organizacijam zagotavlja vse funkcije podatkovne zbirke ter analize in poročanja, potrebne za sisteme načrtovanja virov podjetja in CRM ter uporabo programske opreme ERP. Za vse te tipične naloge SQL Server 2022 Enterprise zagotavlja močan, zmogljiv, Cloud-zmogljiv sistem relacijskih podatkovnih zbirk Management, ki se s svojo visoko skalabilnostjo prilagodljivo prilagaja naraščajočim izzivom.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"

Microsoft SQL Server 2022 Enterprise

SQL Server 2022 Enterprise je najobsežnejša nova različica zanesljive relacijske podatkovne platforme iz Microsoft, ki podjetjem in organizacijam zagotavlja vse funkcije podatkovne zbirke ter analize in poročanja, potrebne za sisteme načrtovanja virov podjetja in CRM ter uporabo programske opreme ERP. Za vsa ta tipična opravila je SQL Server 2022 Enterprise močan, zmogljiv, Cloud podprt sistem za upravljanje relacijskih podatkovnih zbirk, ki se s svojo visoko skalabilnostjo prilagodljivo prilagaja vse večjim izzivom.

Izdaja SQL Server 2022 Enterprise med drugim ponuja rešitev visoke razpoložljivosti AlwaysOn ter uporabo gruč velikih podatkov, vključno z zagotavljanjem celovitih komunikacijskih vmesnikov, pa tudi celovito varnost in zaščito podatkov in njihove celovitosti ter številne druge funkcije, ki omogočajo njihovo celovito analizo in zagotavljanje za aplikacije tudi v Cloud.

Nova različica SQL Server 2022 Enterprise Edition, ki jo je napovedal Microsoft, je po uradni izdaji že na voljo kot rabljena programska oprema na Wiresoft - z vsemi svojimi prednostmi na področju razširljivosti, visoke razpoložljivosti ter zmogljivosti in varnosti - in po bistveno nižji ceni od cene nove programske opreme. Tudi nova različica SQL Server 2022 Enterprise Edition bo predvidoma na voljo le kot Core-založeno licenciranje v.

Naslednji pregled vsebuje podrobne informacije o funkcijah SQL Server 2022 Enterprise, znanih iz prejšnje različice, ter veljavnih Microsoft licenčnih pogojih za programsko opremo SQL Server.

SQL Server 2022 Enterprise - Pregled najpomembnejših funkcij

Novo izdajo SQL Server 2022 Enterprise ponovno odlikujejo visoka zanesljivost in razpoložljivost ter izvajanje poizvedb v rekordnem času, katerih učinkovitost dodatno izboljšujeta upravljano samopostrežno raziskovanje podatkov in interaktivna vizualizacija podatkov. Pri tem se SQL Server 2022 Enterprise ponovno zanaša na preverjene funkcije na področju razširljivosti, visoke razpoložljivosti in zmogljivosti poizvedb.

S SQL Server 2022 Enterprise je mogoča tudi obdelava nestrukturiranih podatkovnih zapisov, vmesniki s podatkovnimi zbirkami, kot sta Oracle, in integracija Jave pa razširjajo področje uporabe, tako da izpolnjujejo vse tipične zahteve upravljanja velikih količin podatkov, vključno z razširjenimi varnostnimi funkcijami za zaščito občutljivih podatkov  

Z integracijo programa Java Runtime je mogoče kodo Java uporabiti tudi za sistem za upravljanje podatkovnih zbirk, da se izvede sestavljena neposredno na strežniku SQL Server. Z varnimi okviri lahko podatke od Client do sistema DBMS šifrirate tako, da jih ne morejo pregledati niti skrbniki podatkovnih zbirk.

SQL Server 2022 Enterprise - Skalabilnost in visoka razpoložljivost

Kar zadeva razširljivost SQL Server 2022 Enterprise Pro primerka ali funkcije, se pričakuje, da bosta operacijski sistem ali RAM in mehanizem podatkovne zbirke SQL Server do zdaj na voljo z največjo velikostjo relacijske podatkovne zbirke 524 PB, ne le v smislu računalniške zmogljivosti na splošno, temveč tudi v smislu:

 • Analiza Services in poročanje Services
 • Pomnilnik za zbirko izravnalnih pomnilnikov
 • Segmentni predpomnilnik shrambe stolpcev
 • Velikost podatkov, optimizirana za pomnilnik

Skalabilnost sistema za upravljanje relacijskih podatkovnih zbirk je med drugim na voljo za:

 • Uskupinjeni ali neuskupinjeni indeksi v skladišču stolpcev
 • OLTP v pomnilniku, pomnilniško optimizirani metapodatki tempdb in podpora trajnemu pomnilniku
 • Podatkovna zbirka Stretch
 • Service Broker za razvoj visoko skalabilnih aplikacij z asinhrono komunikacijo. Storitveni posrednik je zasnovan kot ogrodje, na primer za pošiljanje sporočil znotraj podatkovne zbirke ali iz ene podatkovne zbirke v drugo, in je tudi razširljiv.
 • Razdelitev tabel in indeksov
 • Samodejna optimizacija, paketni način za skladišče vrstic, zakasnjeno sestavljanje spremenljivk tabele in inliniranje za uporabniško definirane skalarne funkcije v inteligentnih podatkovnih zbirkah

Visoka razpoložljivost RDBMS je med drugim na voljo z:

 • Server Core-Podpora
 • Zrcaljenje podatkovne zbirke
 • Stiskanje varnostnih kopij in ustvarjanje posnetkov zbirke podatkov
 • Primerki gruče z nadomestno razpoložljivostjo Always On in razpoložljivostjo Always On ter osnovne skupine razpoložljivosti - s to rešitvijo visoke razpoložljivosti lahko skupaj s storitvijo gruče Windows vzdržujete tudi več sekundarnih podatkovnih zbirk, ne da bi potrebovali skupno shrambo kot pri gruči z nadomestno razpoložljivostjo.
 • Failover -Server za obnovitev po nesreči in optimizirano obnovitev podatkovnih zbirk
 • Hitro obnovitev spletnih strani in spletnih datotek
 • Dodajanje pomnilnika med delovanjem sistema

Poleg tega SQL Server 2022 Enterprise Edition ponovno ponuja številne funkcije za izboljšanje zmogljivosti, vključno z:

 • Inteligentna obdelava poizvedb za hitro obdelavo velikih količin podatkov
 • Inteligentna zmogljivost za pospešeno izvajanje operacij podatkovne zbirke
 • Standardna aktivacija lahke infrastrukture za profiliranje poizvedb
 • Accelerated Database Recovery za hitrejšo obnovitev podatkovne zbirke, npr. po ponovnem zagonu

Poleg tega lahko s funkcijo Posnetek podatkovne zbirke naredite posnetek podatkovne zbirke in dokumentirate njeno stanje za poročilo, s funkcijo Statistika načrta zadnje poizvedbe pa si lahko ogledate trenutne izvedbe poizvedb.

SQL Server 2022 Enterprise - Grozd za velike podatke

Za celovito upravljanje velikih količin podatkov SQL Server 2022 Enterprise ponovno zagotavlja zmogljiva orodja za analizo, kot je inteligentna obdelava poizvedb, za zanesljivo in hitro obdelavo velikih količin podatkov, ki so na voljo tudi za različne aplikacije v podjetjih. Delovne obremenitve z velikimi podatki je mogoče prenesti tudi v SQL Server, po zunanjih podatkovnih zbirkah, kot so Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS in Azure Data Lake, pa je mogoče poizvedovati neposredno z integriranimi priključki ali SQL Server PolyBase.

Z uporabo gruč za velike podatke je mogoče s Kubernetesom zagotoviti tudi skalabilne gruče vsebnikov SQL Server, Spark in HDFS; s Transact-SQL je mogoče vzporedno poizvedovanje ter pisanje in obdelavo podatkov, prav tako pa tudi izvajanje nalog umetne inteligence in strojnega učenja v skladiščnih bazenih HDFS. Z orodjem za skalabilno skladiščno bazo HDFS Data Lake je mogoče analizirati podatke iz različnih zunanjih virov, jih združiti z relacijskimi podatki in shraniti. Data Mart izboljša učinkovitost podatkovnih analiz s horizontalnim skaliranjem gruč velikih podatkov, poleg orodij za umetno inteligenco pa se lahko uporabljajo tudi orodja Spark, R, Python, Scala in Java, na primer.

Ustrezne aplikacije se lahko uporabljajo kot vsebniki in kot aplikacije v obliki spletnih storitev, ki v ta namen dostopajo do podatkov, shranjenih v gruči velikih podatkov.

SQL Server 2022 Enterprise - Varnost

Varnost velikih podatkov ima pomembno vlogo tudi pri njihovi obdelavi in dajanju na voljo, da se prepreči nepooblaščen dostop, zlasti do kritičnih podatkov. V SQL Server 2022 Enterprise so na primer zaščiteni s funkcijo Always Encrypted, ki jih šifrira z varnimi enklavami v odjemalskih aplikacijah, pri čemer se šifrirni ključi ne posredujejo pogonu zbirke podatkov (zbirki podatkov SQL ali strežniku SQL). Vedno šifrirano tako razlikuje med uporabniki, ki so lastniki teh podatkov in si jih lahko ogledajo, ter tistimi, ki jih upravljajo, vendar do njih ne bi smeli imeti dostopa. Poleg tega funkcija Always Encrypted omogoča pogonu zbirke podatkov obdelavo različnih poizvedb o šifriranih podatkih, pri čemer ohranja zaupnost podatkov.

SQL Server 2022 Enterprise - Licenciranje

Pričakuje se, da bo nova izdaja SQL Server 2022 Enterprise spet uporabljala licenciranje Core, ki ga določa Microsoft, v nasprotju s preteklostjo, ko jedra pri licenciranju starejših različic SQL Server niso igrala vloge. Pri trenutnem licenciranju na podlagi spletne strani Core je število jeder izhodišče za izračun zahtevane licence. V prejšnji različici SQL Server 2022 Enterprise je bilo mogoče licencirati dve jedri tukaj Pro Core -Licence. Zato se pričakuje, da bodo licence Core za SQL Server 2022 Enterprise spet na voljo kot paketi z dvema jedroma.

V skladu z licenčno metriko Microsoft je skupna zahteva po licenci za Server posledica največjega števila jeder, pri čemer vsaka fizična Core strežnika zahteva svojo licenco. Na splošno Microsoft določa 8 licenc kot minimalno Pro Server , pri čemer veljajo skupaj naslednji pogoji:

 • Za en fizični procesor je izračunanih vsaj 8 jeder.
 • Za 1 fizični procesor Server je izračunanih vsaj 16 jeder.

Vsa fizična in aktivna jedra so tako licencirana v skladu s tema dvema pogojema.

Poleg tega bodo za SQL Server 2022 Enterprise verjetno spet veljale prejšnje omejitve skaliranja. Največja računalniška zmogljivost, ki jo lahko uporablja en primerek SQL Server Enterprise , je:

 • SQL Server-podatkovni mehanizem: manj kot 4 vtičnice ali 24 jeder
 • Analiza ali poročanje Services: manj kot 4 vtičnice ali 24 jeder

Največja količina pomnilnika, ki jo lahko uporablja en primerek mehanizma zbirke podatkov SQL Server, je bila omejena na naslednje:

 • Fond izravnalnih pomnilnikov: 128 GB
 • Segmentni predpomnilnik Columnstore: 32 GB
 • Poročanje Services: 64 GB
 • Analiza Services: 16 GB (tabelarično) ali 32 GB (MOLAP)

Če imate kakršna koli vprašanja ali potrebujete dodatne informacije o trenutnih pogojih licenciranja za SQL Server, se obrnite na člana osebja na naslovu Wiresoft.

SQL Server 2022 Enterprise - Zahteve za strojno opremo 

Če želite uporabljati Microsoft SQL Server 2022 Enterprise v ustreznem strojnem okolju, bo to okolje verjetno moralo izpolnjevati naslednje zahteve - upoštevajte, da od oktobra 2021 s strani Microsoft ni na voljo nobenih uradnih ali morebitnih odstopajočih informacij, zato se lahko dejanske minimalne zahteve razlikujejo od spodaj navedenih. Za več najnovejših informacij se obrnite na člana osebja na spletni strani Wiresoft.

 • Operacijski sistemi: vsaj Windows 10 ali Windows Server 2019, po možnosti višje
 • Prostor na trdem disku: vsaj 6 GB - lahko tudi več, odvisno od nameščenih komponent SQL Server
 • Delovni pomnilnik: vsaj 4 GB
 • Grafika: Grafična kartica Super VGA z ločljivostjo vsaj 800x600 slikovnih pik
 • Vrsta procesorja: procesor x64
 • Hitrost procesorja: najmanj 1,4 GHz - priporočljivo: 2,0 GHz ali več

Za dodatna vprašanja v zvezi z nakupom Microsoft SQL Server 2022 Enterprise kot rabljene programske opreme ali druge izdaje ter starejših različic SQL Server in druge programske opreme Microsoft nas kontaktirajte po e-pošti, telefonu ali klepetu. 

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"
Ocene strank za "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije