Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL
Nakup rabljenih uporabniških licenc CAL za Microsoft Windows Server 2012 Če želite uporabljati funkcije, ki so na voljo v različicah Microsoft Windows Server 2012 in 2012 R2, ki sta na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in...
11,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL
Nakup rabljenih licenc CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2012 Če želite uporabljati obe funkciji, ki sta na voljo v različicah Microsoft Windows Server 2012 - te so na voljo pri Wiresoftu v izdajah Standard in Datacenter -, je...
11,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL
Nakup rabljenega dovoljenja CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2012 R2 Če želite uporabljati storitve, ki so na voljo v izdajah Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter, je poleg strežniške licence potrebna tudi...
11,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL
Nakup rabljenih uporabniških licenc CAL za Microsoft Windows Server 2012 R2 Za uporabo funkcij, ki so na voljo v operacijskem sistemu Microsoft Windows Server 2012 R2 - ta je na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in...
11,90 € *

Izkoriščanje prednosti sistema Windows Server 2012 / 2012 R2

Windows Server 2012 R2 ponuja vrsto prednosti, ki še bolje podpirajo mobilno delo v oblaku ter upravljanje podatkov in uporabnikov. Ti vključujejo:

Prilagodljivo skupinsko delo z licenco CAL za Windows Server 2012 R2

Windows Server 2012 ponuja idealno strežniško platformo za produktivno in učinkovito skupinsko delo. S tem, ko so ustrezni podatki na voljo tudi za mobilne naprave z ustrezno licenco za dostop, in z obsežnimi tehnologijami virtualizacije Windows Server 2012 R2 omogoča prilagodljivo in hkrati varno delo z različnih lokacij. Windows Server 2012 R2 poenostavlja upravljanje dokumentov ter sestankov in stikov ter tako omogoča nemoten potek dela.

Izkoristite prednosti oblaka s strežnikom Windows Server 2012 R2

sistemom Windows Server 2012/R2 lahko aplikacije v oblaku in spletne storitve uporabljate še bolj učinkovito in produktivno kot prej. Vse pomembne omrežne komponente so lahko med seboj povezane - za optimalen in hkrati varen prenos podatkov. Z licenco CAL uporabnika ali licenco CAL naprave lahko uporabniki kadar koli dostopajo do funkcij strežnika, ki jih potrebujejo pri delu.

Skrbniki prihranijo čas z avtomatiziranimi funkcijami upravljanja, prav tako pa se skrajšajo izpadi. Z upraviteljem strežnika je upravljanje spletnega strežnika Windows mogoče praktično od koder koli, ne da bi izgubili pregled.

Pregled prednosti sistema Windows Server 2012 R2

  • Večja virtualizacija s Hyper-V prek močnejše povezave z oblakom
  • Varnostno kopiranje podatkov z Microsoft Windows Azure v oblaku Azure Cloud
  • PowerShell 3.0 omogoča učinkovito upravljanje sistemskih nastavitev
  • SMB 3.0 omogoča še hitrejši dostop do datotek
  • Diske SSD in SATA lahko združite v skladiščne bazene in jih delite
  • Večja razpoložljivost z odpornim datotečnim sistemom (ReFS)
  • Sodoben uporabniški vmesnik, optimiziran za zaslone na dotik
  • Učinkovitejši upravitelj opravil z učinkovitejšimi procesi

Microsoftov sistem licenciranja

Hkrati z izdajo sistema Windows Server 2012 R2 in drugih izdaj programske opreme za strežnike je Microsoft posodobil svoj model licenciranja. Zdaj Microsoft glede na izdajo razlikuje med licenciranjem po jedrih, za katero niso potrebne dodatne licence za dostop, in licenciranjem po strežnikih ter številu licenc za dostop do odjemalcev (CAL), ki je odvisno od podjetja. To se izračuna iz vsote uporabnikov ali končnih naprav (osebni računalnik, prenosni računalnik itd.), ki jih je treba pooblastiti za dostop. Zato lahko izbirate med licenciranjem ene osebe ali ene naprave - imenovano uporabniška licenca CAL ali licenca CAL naprave.

Licenciranje z licencami CAL ni na voljo za vse strežniške izdaje; praviloma se lahko naprave ali uporabniki opremijo z licencami za odjemalski dostop glede na vrsto strežniške programske opreme za ustrezno standardno izdajo (poleg druge možnosti licenciranja na podlagi jedra).

Ozadje tega Microsoftovega modela licenciranja je različna razširljivost posameznih izdaj strežnikov. To odraža različne zahteve podjetij in organizacij glede zmogljivosti strežniške programske opreme ter obsega uporabljenih funkcij in lastnosti.

Tukaj opisana različica dodeljevanja pravic s pravicami CAL na podlagi dostopa je za manjša in srednje velika podjetja ugodnejša rešitev - če uporabljajo le standardne ali osnovne funkcije strežniške različice - kot licenciranje po jedrih, pri katerem se kot osnova za izračun stroškov licence uporablja računska moč računalnikov, ki se uporabljajo v podjetju.

Pri Wiresoftu lahko kupite licence CAL za uporabnike in naprave za izdaje Windows Server 2012 in 2012 R2 po ugodni ceni

Za zakonito uporabo ustreznih funkcij in storitev izdaje Windows Server 2012 ali Server 2012 R2 (izdaja Standard ali Datacenter Server 2012 R2 je na voljo pri podjetju Wiresoft) je treba kupiti ustrezno število licenc za odjemalski dostop. Microsoftov licenčni model namreč ločuje licenco za izvajanje strežniške programske opreme od licence za njeno uporabo s strani uporabnika ali končne naprave. Vsak uporabnik v podjetju ali organizaciji, ki želi dostopati do funkcij strežniške programske opreme Windows iz izdaj 2012 in 2012 R2, zato potrebuje licenco za odjemalski dostop.

CAL je vedno ena licenca, ki uporabniku ali končni napravi, opremljeni z njo, omogoča le dostop do licencirane različice sistema Windows Server. S tem drugim napravam ali uporabnikom, ki nimajo ustreznega dovoljenja CAL, preprečite dostop do strežniških storitev in podatkov. Tako lahko podjetja zaščitijo svoje občutljive podatke zlasti pred nepooblaščenimi zaposlenimi ali tujci. Licenca za dostop do stranke zato zagotavlja tudi višjo raven varnosti.

Razlike med licencami CAL za uporabnika in licencami CAL za naprave za Windows Server 2016 / 2016 R2

Microsoftov licenčni model razlikuje med licencami CAL, ki temeljijo na uporabniku, in licencami CAL, ki temeljijo na napravi. Razlikovanje med licenco za končno napravo in licenco za uporabnika ima prednost v prožni in hkrati na potrebah temelječi dodelitvi pravic v podjetju. Ko je licenca za dostop dodeljena določenemu uporabniku ali končni napravi, je ni mogoče prenesti na drugega uporabnika ali končno napravo. Prav tako je nemogoče licencirati napravo z uporabniškim programom CAL in obratno. Po drugi strani pa lahko obe vrsti licenc združite za dostop do strežnika Windows v podjetju.

Pri Wiresoftu boste našli obe licenci Client Access za strežniško različico 2012 R2, ki je prav tako na voljo po ugodni ceni: tako v obliki posameznih licenc, povezanih z uporabniki, kot tudi v obliki posameznih licenc, povezanih z napravami. Na odločitev o najprimernejši različici dovoljenja lahko vplivajo spodaj opisani dejavniki.

Dovoljenje CAL za uporabnika za Windows Server 2012 in 2012 R2

Ena (1) uporabniška licenca CAL za Windows Server 2012/R2 omogoča dostop do funkcij strežnika samo enemu (1) uporabniku. Licenca za uporabniški dostop do odjemalca ni vezana na točno eno napravo, vendar lahko uporabnik z licenco do strežnika izmenično dostopa z različnimi napravami.

Prednost uporabniškega dovoljenja CAL je torej v tem, da omogoča prilagodljiv dostop do strežnika s povsem različnih lokacij - stacionarnih ali mobilnih: s katerega koli osebnega računalnika na delovnem mestu v podjetju ALI s katere koli mobilne končne naprave (npr. prenosnika ali tablice) - na delovnem mestu, v domači pisarni ali na drugi lokaciji, ki podpira operacijski sistem Windows. Z uporabniškim licenčnim dovoljenjem CAL je torej mogoče uporabljati različice sistema Windows Server 2012 ne glede na lokacijo.

CAL naprave za Windows Server 2012 in 2012 R2

Dovoljenje CAL naprave za strežnik Windows Server pa predstavlja pooblastilo za dostop, ki se nanaša izključno na napravo. Namesto osebe ima pravice dostopa do strežnika Windows Server samo ena (1) končna naprava. Tudi v tem primeru je vrsta naprave nepomembna, če temelji na sistemu Windows: funkcije sistema Windows Server 2012 ali 2012 R2 lahko uporabljate s katerim koli osebnim ali prenosnim računalnikom ali tabličnim računalnikom, ki so mu bile dodeljene pravice dostopa prek dovoljenja Device CAL. Ni pomembno, ali se končna naprava uporablja lokalno, v podjetju ali mobilno. Vsak zaposleni, ki ima dostop do njega, lahko zato samodejno dostopa tudi do licenciranega strežnika z licenco CAL naprave. To je še posebej koristno, če si več uporabnikov deli terminalsko napravo.

Odločanje med licenco CAL naprave ali licenco CAL uporabnika

Tako je pri nakupu licenc za dostop do odjemalcev odločitev o vrsti licence - Device CAL ali User CAL - odvisna od prevladujoče vrste uporabe strežniških storitev v podjetju, da bi prihranili stroške licenciranja.

Če večina zaposlenih uporablja storitve strežnika Windows lokalno z delovne postaje v podjetju, na primer pri projektih ali izmenskem delu, je ceneje, če jih opremite z licencami CAL za naprave.

Če pa zaposleni do strežnika dostopajo z različnih končnih naprav - ne le stacionarnih, temveč tudi mobilnih, na lokaciji podjetja, na poti in v domači pisarni -, je opremljanje z uporabniškimi licencami CAL ugodnejše tudi z vidika cene.

V določenih okoliščinah je kombinacija licenc za naprave in uporabniških licenc za strežnik Windows Server najbolj ugodna. Kot smo že omenili, oblike CAL ni mogoče spremeniti.

Kupite licence CAL za naprave in uporabnike za Windows Server 2012 in 2012 R2 po ugodni ceni pri Wiresoftu

Wiresoft vam nudi izčrpno svetovanje o vaših individualnih zahtevah glede licenc za dostop do uporabnikov in naprav ter ponuja licence CAL za Windows Server 2012 in 2012 R2 kot posamezne licence po posebej ugodnih cenah. Z nami lahko tako povsem prilagodljivo pokrijete ali dopolnite svoje individualne potrebe po licencah CAL za strežnik Windows Server in pri tem prihranite denar. Če imate vprašanja v zvezi z licenciranjem s pravicami CAL za naprave in uporabnike za Microsoft Server 2012 in naslednjo različico 2012 R2, se obrnite na nas.

Licence Microsoft Server Client Access, ki so na voljo pri Wiresoftu, so originalni Microsoftovi izdelki in neuporabljene evropske različice licenc CAL za naprave ali uporabnike. Zakonito smo jih pridobili od podjetij in natančno preverili njihovo pristnost. Kot Wiresoftova stranka imate v primerjavi z novimi izdelki cenovno prednost. Številne naše stranke že izkoriščajo finančne prednosti, ki jih prinaša nakup licenc pri Wiresoftu. Če želite dodatne informacije o naši ponudbi licenc CAL za Windows Server 2012 in Windows Server 2012 R2 ter druge izdaje Microsoftovih strežnikov, se obrnite na nas.