Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

  • SW10068
  • R18-04277
  • Trajno veljaven
  • Vsi jeziki
  • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
12,90 € *

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x naprava CAL
Sistem  Strežnik Windows 
CAL Naprava CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik ni združljiv(glejte RDS CAL )


Za uporabo obeh funkcij, ki so na voljo v različicah Microsoft Windows Server 2012 - te so na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in Datacenter - je poleg ustrezne strežniške licence za končno napravo potrebna tudi licenca za dostop odjemalca: Windows Server 2012 Device CAL. S tem se registriranemu računalniku s sistemom Windows (osebnemu računalniku, prenosniku, tabličnemu računalniku) dodelijo ustrezne pravice dostopa, ki jih lahko nato uporabljajo tudi zaposleni.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL"

Nakup rabljenih licenc CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2012

Če želite uporabljati obe funkciji, ki sta na voljo v različicah Microsoft Windows Server 2012 - te so na voljo pri Wiresoftu v izdajah Standard in Datacenter -, je poleg ustrezne strežniške licence za končno napravo potrebna tudi licenca za dostop odjemalca: Windows Server 2012 Device CAL. S tem se registriranemu računalniku z operacijskim sistemom Windows (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik) dodelijo ustrezne pravice dostopa, ki jih lahko zaposleni uporabljajo tudi izmenično.

Razlog za to je, da je v Microsoftovem upravljanju licenc strežniška licenca za Windows Server 2012 ločena od licence za dostop, zato je treba te pravice do uporabe pridobiti dodatno v obliki licence CAL za napravo. Dostop do funkcij strežnika Windows ima samo končna naprava, ki je registrirana prek te funkcije.

Licence CAL za naprave za operacijski sistem Windows Server 2012 ponuja podjetje Wiresoft po razumni ceni kot rabljeno programsko opremo. Uporabljene licence za dostop do programske opreme se ne razlikujejo od primerljivih neizkoriščenih licenc Microsoftovega programa licenciranja - tudi te niso več na voljo. Poleg tega lahko tukaj kupite licence CAL za uporabljene naprave, začenši z eno licenco za dostop do odjemalca, kar omogoča prilagodljivo licenciranje končnih naprav, ki dostopajo do sistema Windows Server 2012, glede na potrebe. Dovoljenje CAL za naprave Windows Server 2012 lahko uporabite tudi za uporabo storitev strežnika, opremljenega z licenco Windows Server 2012 R2.

Uporabljene licence CAL za naprave za uporabo vseh storitev sistema Windows Server 2012

Z licencami CAL za naprave, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo za različico Windows Server 2012, naslednico Windows Server 2008 R2, so podatki na voljo tudi v oblaku prek ustrezne končne naprave itd. - več o tem v nadaljevanju.

Pregled funkcij, ki so na voljo z licenco CAL naprave za Windows Server 2012/R2 v izdajah Datacenter in Standard

Microsoft Windows Server 2012 je naslednik operacijskega sistema Windows Server 2008 R2 in strežniške različice operacijskega sistema Windows 8. Razlikuje se predvsem po popolnoma spremenjenem upravitelju opravil, v katerem so delujoče aplikacije razdeljene v kategorije, neaktivne pa so za boljše delovanje ustavljene. Windows Server 2012 vključuje posodobljeno različico Hyper-V, virtualizacijske platforme za skalabilna virtualna stikala, s Hyper-V Replica za distribucijo virtualnih strežnikov med več gostiteljev, in sicer v standardni izdaji in izdaji za podatkovne centre.

Različica strežnika 2012 R2 dodaja tudi funkcije, kot so zagon UEFI za virtualne računalnike, hitrejša selitev v živo in možnost razširitve na več lokacij ter samodejna vključitev sistema Windows v virtualne računalnike druge generacije. Sistem NTFS je bil dopolnjen z novim datotečnim sistemom ReFS - zlasti za shranjevanje v datotečnih strežnikih. Podpora SMB 3 zagotavlja hitrejši in stabilnejši dostop do deljenih datotek ter funkcije pospeševanja, kot so RDMA ali uporaba vzporednih povezav TCP med odjemalcem in strežnikom prek funkcije SMB Multichannel. Poleg varnostnih smernic storitve Active Directory, dinamičnega nadzora dostopa, ki ureja dostop do datotek, PowerShell 3.0 omogoča tudi konfiguracijo prek spletnega brskalnika s funkcijo Web Access in neposredno izvajanje programa Windows Workflow Foundation.

Dovoljenja CAL za naprave za Windows Server 2012 lahko uporabite tudi za različico Windows Server 2012 R2

V nasprotju z drugimi različicami sistema Windows Server lahko licenco CAL naprave za sistem Windows Server 2012 uporabite tudi za naslednjo višjo različico - Windows Server 2012 R2, ki vsebuje nekatere izboljšave in razširitve.

Wiresoft ponuja tudi obe strežniški različici kot uporabljeno programsko opremo v izdajah Standard in Datacenter; razlikujeta se po različni stopnji virtualizacije.

Upravljanje Microsoftovih licenc z licencami CAL

Vzporedno z izdajo operacijskega sistema Windows Server 2012 je Microsoft prilagodil tudi svoj licenčni model: Odvisno od izbrane izdaje je lahko strežnik na primer licenciran po jedrih, pri čemer dodatne licence CAL za naprave niso potrebne, ali po samem strežniku, pri čemer so potrebne dodatne licence za dostop odjemalcev. Ta model licenciranja dostopa z licencami CAL je pogosto cenejša možnost za mala in srednje velika podjetja.

Katere vrste licenc CAL so na voljo za izdaje Windows Server 2012 Standard in Datacenter?

Za licenciranje dostopa do odjemalcev za Windows Server 2012 sta na voljo dve vrsti licenc CAL:

  • Dovoljenje CAL za naprave za Windows Server 2012 - za eno samo končno napravo (npr. osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik)
  • Uporabniška licenca CAL za Windows Server 2012 - za enega uporabnika

Kot je navedeno zgoraj, je treba licenco za strežnik Windows Server dopolniti s takimi licencami CAL za naprave ali licencami CAL za uporabnike, da se lahko podelijo ustrezne pravice dostopa. Dokumenti CAL ne vsebujejo nobene programske opreme razen pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik sistema Windows Server 2012/R2.

Kakšne so razlike med licencami CAL za naprave in licencami CAL za uporabnike v sistemu Windows Server 2012?

Dovoljenja CAL za naprave se od uporabniških dovoljenj CAL za Windows Server 2012 razlikujejo le po obliki, v kateri je dodeljeno pooblastilo za dostop do strežnika Windows Server: S programom Device CAL se določeni končni napravi, ki podpira sistem Windows, dodelijo pravice dostopa do strežnika ter razpoložljivih storitev in podatkov; vsak zaposleni, ki ima dostop do te končne naprave, jo lahko nato uporablja v ta namen, npr. ta računalnik se lahko izmenično uporablja pri izmenskem delu. Če ne gre za stacionarni računalnik na delovnem mestu, temveč za prenosni ali tablični računalnik, lahko storitve strežnika uporabljate tudi samostojno, na primer na poti ali v domači pisarni.

V delovnih razmerah, kjer večina uporabnikov izmenično uporablja različne končne naprave, pa uporabniški CAL ponuja več možnosti.

Razpoložljivost in cenovna ugodnost uporabljenih licenc CAL za naprave Windows Server 2012 izdaj Standard in Datacenter

Za številna podjetja in organizacije, ki ne uporabljajo najnovejše različice strežnika Windows Server, na primer zaradi stroškov, so rabljene licence CAL za naprave ne le ekonomična rešitev za opremljanje končnih naprav z licenco za dostop do strežnika Windows Server, temveč tudi možnost nadaljnje uporabe starejših različic CAL, ki jih Microsoft in preprodajalci ne ponujajo več. Pri tem je rabljena programska oprema podjetja Wiresoft primerna rešitev, na primer za dopolnitev obstoječih licenc za dostop za končne naprave.

V naslednjem pregledu boste našli povzetek vseh prednosti in posebnosti uporabljenih CAL-ov naprav.

Kako lahko uporabite uporabljene licence CAL za naprave za Windows Server 2012 v izdajah Standard in Datacenter?

Z uporabljenim dovoljenjem za dostop do naprave so na voljo različne možnosti skaliranja izdaje Windows Server 2012 Standard in Datacenter, tj.: z dovoljenjem za dostop do naprave za izdajo Standard lahko uporabite tudi izdajo Datacenter sistema Windows Server 2012 ali R2, vendar so potem na voljo le tipične funkcije izdaje Standard. Z licenco CAL naprave za različico Datacenter in njenim razširjenim obsegom je mogoč tudi dostop do sistema Windows Server 2012/R2 v različici Standard Edition, vendar je na voljo le omejena funkcionalnost.

Pri licencah CAL za naprave za Windows Server 2012 bodite pozorni tudi na združljivost različic

Dovoljenje CAL za naprave za Windows Server 2012 omogoča dostop do sistema Windows Server 2012 in naslednje višje različice 2012 R2, vendar ne vključuje pravic dostopa do višjih različic strežnikov, kot je 2016, zato ne vključuje nadgradnje. Uporabite lahko starejše različice strežnika Windows Server, kot sta 2008 ali 2008 R2 (znižanje).

Pri nakupu licenc CAL za naprave za Windows Server 2012 Edition morate biti pozorni tudi na združljivost med obstoječo licenco za Windows Server in izbranimi licencami za dostop do odjemalcev.

Kaj je še treba upoštevati pri uporabi uporabljenega dovoljenja CAL za naprave za operacijski sistem Windows Server 2012?

Microsoftovi licenčni pogoji veljajo tudi za uporabljene licence CAL za naprave: Ko je določena končna naprava registrirana z licenco CAL naprave za Windows Server 2012, te licence za dostop do odjemalca ni več mogoče prenesti na drugo napravo. Poleg tega je načeloma izključeno, da bi spremenili vrsto licence CAL in tako uporabili licenco CAL naprave kot licenco CAL uporabnika, da bi osebno registrirali zaposlenega.

Namen teh določb Microsoftovega upravljanja licenc je med drugim preprečevanje nepooblaščenega dostopa do licenčnega sistema Windows Server 2012, s čimer naj bi bolje zaščitili podatke in varnost komunikacije v podjetju.

Uporaba uporabljenih licenc CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2012

Odvisno od organizacije ali podjetja obe vrsti licenc za dostop odjemalcev ponujata bolj prilagodljive možnosti uporabe in stroškovno učinkovitejše licenciranje. Za izbiro prave vrste licence CAL je poleg potrebnega števila zaposlenih z licenco odločilno tudi število končnih naprav, ki se uporabljajo za dostop do strežnika Windows Server. Dovoljenja CAL za naprave imajo večjo prednost, zlasti če različni uporabniki za dostop do storitev sistema Windows Server 2012 redno uporabljajo določeno končno napravo - tudi lokalno neodvisno.

Najboljši pogoj za nakup rabljenih licenc CAL je torej natančno poznavanje tipičnih delovnih postopkov. V opisanem primeru je licenciranje z uporabljenimi licencami CAL naprave ugodnejše in zato tudi stroškovno učinkovitejše, saj je treba kupiti manj licenc za dostop odjemalcev. Ekipa Wiresofta vam bo z veseljem svetovala glede tega.

Kaj so Wiresoftove licence CAL za uporabljene naprave za Microsoft Windows Server 2012?

Rabljene licence CAL za naprave za Windows Server 2012 so pri Wiresoftu na voljo posamično, običajne Microsoftove licenčne lestvice ne veljajo; sicer pa se rabljena programska oprema od novih licenc ne razlikuje po nobenih slabostih ali omejitvah - ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti.

Od kod izvirajo uporabljene licence CAL za naprave za operacijski sistem Windows Server 2012 podjetja Wiresoft?

Uporabljene licence CAL za naprave za Windows Server 2012, ki jih ponuja podjetje Wiresoft, so originalne licence in del licence za naprave iz Microsoftovega licenčnega programa, ki jih je podjetje kupilo in nato prodalo podjetju Wiresoft. Po nakupu je mogoče celotne licenčne količine razdeliti tudi na posamezne licence; tako pridobljene licence CAL za posamezno napravo se nato imenujejo uporabljena programska oprema in jih je mogoče uporabiti kot novo licenco za registracijo končne naprave.

Uporabljena programska oprema z varnostjo kupca - tudi za licence CAL za naprave za Windows Server 2012

Pri nakupu rabljene programske opreme Wiresoft - licenc CAL za naprave za Windows Server 2012 ali drugih licenc CAL - imajo naše stranke enake prednosti kot pri nakupu novih licenc: Uporabljene licence CAL za naprave nudijo kupcu tudi varnost s takojšnjim prenosom po opravljenem nakupu in takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali sta nakup in uporaba rabljenih licenc CAL za naprave za operacijski sistem Windows Server 2012 zakonita?

Wiresoftove stranke so lahko prepričane, da ne kršijo zakonskih predpisov ne le pri nakupu, temveč tudi pri uporabi uporabljenih licenc CAL za naprave za Windows Server 2012 s končno napravo: Uporabljene licence CAL za naprave za Windows Server 2012, ki so na voljo v Wiresoftovi trgovini, in druge licence za dostop do odjemalcev izvirajo iz seznama licenc podjetij. Zato trgovanje z uporabljenimi CAL-i naprav in njihova uporaba temeljita na veljavni sodni praksi, ki izrecno dovoljuje oboje; to dejstvo je bilo vedno znova potrjeno z več sodnimi odločbami. Za rabljeno programsko opremo Wiresofta je značilno tudi popolno dokazovanje vseh kupcev z revizijsko varnostjo!

Prednosti licenc CAL za naprave za operacijski sistem Windows Server 2012 kot uporabljene programske opreme na kratko

Uporabljene licence CAL za naprave iz podjetja Wiresoft niso na voljo le po nizkih cenah za Windows Server 2012, temveč tudi kot licence za dostop do novejših in starejših različic strežniških programov v trgovini - to velja tudi za drugo Microsoftovo strežniško programsko opremo in ustrezne licence za dostop do odjemalcev.

To vam omogoča, da starejše zaloge programske opreme dopolnite z rabljenimi licencami CAL podjetja Wiresoft in se tako izognete težavam z združljivostjo pri vzporedni uporabi različnih različic programske opreme, s čimer se lahko izognete tudi stroškom nakupa nove strojne opreme.

Poleg tega licenciranje z uporabljenimi licencami CAL za naprave odpravlja običajno lestvico licenciranja, kar pomeni, da lahko pri uporabi storitev strežnika Windows Server kupite le točno toliko licenc za dostop, kolikor ustreza vašim dejanskim potrebam.

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo za rabljeno programsko opremo boste našli licence CAL za naprave za izdaje Windows Server 2012, ki so prav tako na voljo, in ustrezne licence CAL za uporabnike. Wiresoftova ponudba rabljene programske opreme vključuje tudi številne druge Microsoftove programe - z vsemi opisanimi prednostmi. Če imate vprašanja o licenciranju z licencami CAL za naprave za MS Windows Server 2012 ali kateri koli drug Microsoftov izdelek, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije