Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 10 PACK USER CAL
10x Remote Desktop Services Uporabniške licence za Windows Server 2019 kot uporabljena programska oprema Uporabniki potrebujejo licenco za dostop do odjemalca (CAL) za uporabo storitve oddaljenega namizja iz strežnikov Windows, ki jim...
193,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK USER CAL
5x Remote Desktop Services Uporabniške licence CAL za Windows Server 2019 kot uporabljena programska oprema Uporabniki potrebujejo licenco za dostop do odjemalca (CAL) za uporabo storitve oddaljenega namizja iz strežnikov Windows, ki jim...
99,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 25 PACK DEVICE CAL
25x licence CAL za naprave za Remote Desktop Services na Windows Server 2019 kot uporabljena programska oprema Za uporabo storitev RDS (Remote Desktop Services) strežnikov Windows potrebuje vsak uporabnik licenco CAL (Client Access...
480,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 25 PACK USER CAL
25x Remote Desktop Services Uporabniške licence za Windows Server 2019 kot uporabljena programska oprema Uporabniki potrebujejo licenco za dostop do odjemalca (CAL) za uporabo storitve oddaljenega namizja iz strežnikov Windows, ki jim...
480,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 10 PACK DEVICE CAL
10x dovoljenja CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2019 kot uporabljena programska oprema Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) strežnikov Windows potrebuje vsak uporabnik licenco CAL (Client Access...
193,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL
5x licence CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2019 kot uporabljena programska oprema Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) strežnikov Windows potrebuje vsak uporabnik licenco CAL (Client Access...
99,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 USER CAL
Remote Desktop Services uporabniške licence CAL za Windows Server 2019 kot uporabljeno programsko opremo Uporabniki potrebujejo licenco za dostop do odjemalca (CAL) za uporabo storitve oddaljenega namizja iz strežnikov Windows, ki jim...
21,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL
Licence CAL za naprave za Remote Desktop Services na Windows Server 2019 kot uporabljena programska oprema Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) strežnikov Windows potrebuje vsak uporabnik licenco CAL (Client Access License), ki...
21,90 € *

Dopolnite potrebo po licencah CAL z Wiresoftom

S paketom RDS podjetja Wiresoft prihranite dodaten denar! Medtem ko Microsoft običajno ponuja le najnovejšo različico storitve za oddaljeno namizje, vam Wiresoft ponuja možnost dopolnitve obstoječih licenc različice RDS za leto 2019. Na ta način vam v prihodnosti ni treba preiti na - pogosto dražjo - sodobnejšo različico RDS, stroški nabave pa so zato bistveno nižji.

Trenutno lahko pri nas najdete naslednjo različico storitve Microsoft Remote Desktop Service 2019 - kot uporabniško licenco ali licenco za napravo:

Prednosti storitve oddaljenega namizja 2019 iz sistema Windows

RDS 2019 je centralizirana platforma za namizja in aplikacije, kar pomeni, da je treba programsko opremo za vse programe, ki se uporabljajo na delovnih postajah, namestiti le enkrat, centralno. Uporabniki do njega nato dostopajo prek licence CAL (Client Access License) iz katerega koli računalnika - na delovnem mestu ali v domači pisarni.

Storitve Windows za oddaljeno namizje 2019 temeljijo na različici sistema Windows Server. Predstavljajo virtualizacijsko platformo, ki jo je mogoče uporabiti za preslikavo zelo različnih aplikacijskih scenarijev. Z aplikacijo RemoteApp je seja sistema Windows virtualizirana in jo lahko izvaja kateri koli pooblaščeni uporabnik ali končna naprava.

Odvisno od različice Windows RDS, ki se uporablja v podjetju, vsebuje različne scenarije in tehnologije ali pa je z njimi dopolnjen. Zato se spekter možnih aplikacij za storitve oddaljenega namizja nenehno širi in upošteva spreminjajoče se zahteve sodobnega delovnega sveta.

Najpomembnejše funkcije Microsoft RDS 2019 na kratko

Z osrednjimi komponentami storitve oddaljenega namizja lahko ne le vzpostavite in vzdržujete standardizirane delovne postaje za svoje zaposlene in ustvarjate varne povezave, temveč tudi upravljate licence CAL - kar ni nepomembna funkcija, ki je pogosto spregledana.

Posrednik povezave z oddaljenim namizjem

Ta element RDS deluje kot posrednik povezave med vsakim uporabnikom z oddaljenim namizjem in ustreznim strežnikom v vaši organizaciji. Tako lahko uporabniški programi ostanejo nedotaknjeni tudi, če je povezava prekinjena. Posrednik povezav RD lahko nato uporabnika ponovno poveže z njegovo prvotno sejo.

Vrata oddaljenega namizja

Prehod RD omogoča hitro in varno povezavo prek interneta med virtualnimi namizji končnih uporabnikov ali programi RemoteApp, ki se nahajajo zunaj požarnega zidu podjetja, in omrežjem podjetja. Prehod RD vzpostavi šifriran tunel SSL med uporabnikovo napravo in strežnikom prehoda RD, avtentificira uporabnika v okolju in določi, do katerih virov lahko uporabnik dostopa v zaščitenem okolju. Poleg tega je prehod za oddaljeno namizje odgovoren za prenos podatkovnega prometa in lahko med drugim določi tudi različne lastnosti časovnega zamika, če uporabnik dlje časa ni aktiven.

Licenciranje oddaljenega namizja

Ta funkcija ureja uporabo licenc pri zagotavljanju storitev oddaljenega namizja. Takoj ko se uporabnik ali naprava poveže s strežnikom za licenciranje oddaljenega namizja, se odloči, ali in kateri RDS-CAL je potreben, in ustvari se povezava z gostiteljskim strežnikom seje RD ter nato z namizji ali aplikacijami, ki se bodo uporabljale.

Ko se uporabnik ali končna točka poveže z gostiteljskim strežnikom seje RD, se gostiteljski strežnik seje RD odloči, ali je potrebna licenca RDS CAL. Gostiteljski strežnik za seje RD nato od strežnika za licence za oddaljeno namizje zahteva licenco za dostop do odjemalca RDS. Če je v licenčnem strežniku na voljo ustrezna licenca RDS CAL, se licenca RDS CAL izda odjemalcu, ki se lahko poveže z gostiteljskim strežnikom seje RD in od tam z namizji ali aplikacijami, ki jih bo uporabljal.

Gostitelj seje oddaljenega namizja (RDSH)

Gostitelj seje oddaljenega namizja je novo ime za Terminal Server. RDSH gosti namizja, ki temeljijo na seji strežnika, in programe RemoteApp ter med sejo povezuje uporabnike. Zagotavljajo tudi druge funkcije ali vloge pri virtualizaciji namizij.

Gostitelj virtualizacije oddaljenega namizja (RDVH):

Gostitelj za virtualizacijo RD je posebna vloga sistema Windows Server 2008 R2. Kot pove že ime, gostitelj virtualizacije RD gosti virtualna namizja. Ta funkcija je ustrezno potrebna v okoljih VDI (Virtual Desktop Infrastructure), v katerih se kot gostujoči sistem uporablja Windows 7 ali XP. Gostitelj virtualizacije oddaljenega namizja razlikuje med osebnimi navideznimi namizji, ki jih je mogoče dodeliti določenemu uporabniku, in skupinami navideznih namizij, ki se dodelijo namizjem iz skupine, podobno kot delovne postaje, ki si jih deli več uporabnikov.

Spletni dostop do oddaljenega namizja (RDWA)

Microsoftov spletni dostop do oddaljenega namizja nadomešča spletni dostop do storitve Terminal Services. Ta vloga storitve oddaljenega namizja (RDS) je na voljo v operacijskih sistemih Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012/2012 R2 in Windows Server 2016. RDWA uporabnikom omogoča dostop do aplikacije RemoteApp in povezave z oddaljenim namizjem prek menija Start ali tudi prek spletnega brskalnika.

Spletni dostop do oddaljenega namizja vključuje tudi spletno povezavo oddaljenega namizja, ki uporabniku omogoča oddaljen dostop do katerega koli računalnika, za katerega ima dostop do oddaljenega namizja.

Združljivost sistema RDS 2019

Tako lahko aplikacije RDS in namizja RDS uporabljajo popolnoma različne odjemalske naprave in operacijski sistemi ali tudi brskalniki, ki podpirajo HTML5, in odjemalci Java. Ustrezne storitve in aplikacije lahko na primer uporabljajo tudi tablični računalniki. Uporabniki uporabljajo vire RDS prek protokola RDP (Remote Desktop Protocol), ki je vgrajen v sistem Windows. Poleg tega lahko uporabite tudi protokole drugih ponudnikov, na primer Citrix HDX ali VMware PC over IP.

Katere licence CAL so na voljo za RDS 2019? Microsoftov sistem licenciranja

Microsoftov sistem licenciranja vedno bolj temelji na licencah za dostop do odjemalcev, imenovanih tudi CAL. To pomeni, da je uporaba (licenca) programske opreme neodvisna od njene izvedbe. Dovoljenje CAL za storitve oddaljenega namizja omogoča dostop do strežnika samo pooblaščenim uporabnikom. Tako je nepooblaščenim tretjim osebam onemogočen dostop, kar pomeni dodatno varnost.

Strežniški operacijski sistem Windows običajno že vključuje dve upraviteljski pravici za oddaljeni dostop, ki pa ju lahko uporabljate le za upravljanje strežnika. Uporaba za uporabniške seje zato ni dovoljena. Microsoftovi licenčni pogoji določajo, da je licenca RDS CAL vedno potrebna, takoj ko pooblaščeni zaposleni neposredno dostopa do namizja strežnika Windows ali aplikacije, ki je na voljo prek namizja strežnika Windows.

To velja tudi pri dostopu do strežnika Windows Server prek programske opreme tretje osebe, saj je v tem primeru prav tako potrebna ustrezna licenca RDS.

Kakšna je razlika med uporabniškimi licencami CAL in licencami CAL za naprave?

Obstajata dve različni obliki Microsoftovih licenc CAL za Storitev oddaljenega namizja 2019 - licence CAL za uporabnika in licence CAL za napravo - glede na to, ali je poudarek na uporabniku ali na napravi:

Uporabniške licence CAL: Uporabniški program CAL je vedno namenjen le enemu uporabniku. Z licenco User CAL lahko ta uporabnik do strežnika dostopa iz popolnoma različnih naprav, na primer na delovnem mestu iz namiznega računalnika v pisarni, na poti pa iz drugega računalnika ali prenosnika.

Naprave CAL: Dovoljenje CAL za napravo je licenca, ki je odvisna od naprave in se nanaša na določeno posamezno napravo, npr. namizni računalnik v pisarni ALI prenosni računalnik. Vendar lahko vsak uporabnik, ki uporablja licenčno napravo, uporablja tudi storitve oddaljenega namizja, ki so zanjo na voljo.

Katera vrsta CAL je primerna za vaše podjetje, se seveda razlikuje od primera do primera, ta odločitev pa temelji predvsem na številu zaposlenih v vašem podjetju in želenem načinu uporabe: Za zaposlene, ki delajo s programi Windows skoraj izključno v svojem računalniku na delovnem mestu, je prava vrsta licence licenca CAL za naprave. Vendar pa je za zaposlene, ki do strežnika prožno dostopajo z različnimi napravami in delovnimi postajami, npr. tudi v domači pisarni ali na poti, uporabniška licenca CAL koristna.

Če imate vprašanja o licenciranju storitve Microsoft Remote Desktop Services, se obrnite na nas - z veseljem vam bomo svetovali glede prilagojene kombinacije licenc in vam pripravili ustrezno ponudbo

Kupite poceni pakete RDS 2019 pri Wiresoftu

Cene običajnih formatov storitev oddaljenega namizja se vsako leto zvišujejo. Wiresoft ponuja stroškovno učinkovit in enostaven način za kritje ali razširitev potreb po licencah za storitve oddaljenega namizja.

Ne glede na to, ali gre za posamezno licenco ali paket: vsi naši Microsoftovi izdelki imajo izvirne licenčne pravice iz evropske regije. Podjetje Wiresoft namreč prodaja licence programske opreme, ki so jih kupila podjetja, vendar niso bile uporabljene - Wiresoft je preveril njihovo pristnost in funkcionalnost - in to povsem zakonito, kar potrjujejo tudi številne naše navdušene stranke. Za dodatne informacije se obrnite na nas.