Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2012 NAPRAVA CAL MICROSOFT SQL SERVER 2012 NAPRAVA CAL
Microsoft SQL Server 2012 Device CAL SQL Server 2012 Standard je idealen sistem za upravljanje podatkovnih zbirk, s katerim lahko zanesljivo in varno upravljate vse podatke v podjetju. Za dostop do Windows SQL Server 2012 Standard...
29,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2012 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2012 USER CAL
Microsoft SQL Server 2012 Uporabniška licenca CAL SQL Server 2012 Standard je idealen sistem za upravljanje podatkovnih zbirk, s katerim lahko zanesljivo in varno upravljate vse podatke v podjetju. Za dostop do Windows SQL Server 2012...
29,90 € *

Nove funkcije in optimizacije različice strežnika SQL Server 2012

Med najpomembnejše novosti različice strežnika SQL Server 2012 sodi optimizacija zmogljivosti za storitve SharePoint Services, ki podpira uporabnike s programom CAL pri sodelovanju ter usklajevanju in upravljanju nalog.

SQL Server 2012 s skupinami razpoložljivosti Always On zagotavlja zmogljivo rešitev visoke razpoložljivosti, ki podpira tudi hitro obnovitev po nesreči z do devetimi replikami razpoložljivosti in več metodami preklopa v sili.

xVelocity prav tako poveča zmogljivost strežnika SQL za poizvedbe, povezane s podatkovnim skladiščem, z dvema komponentama Analysis Services In-Memory Analytics Engine in SQL Server Relational Database Column.

Z novo storitvijo SQL Server Data Quality Services (DQS) je mogoče ustvariti podatkovno zbirko znanja, ki se lahko uporablja za pomembne naloge kakovosti podatkov, kot so standardizacija ter popravljanje, razširjanje in deduplikacija podatkov. Poleg tega so bile v strežniku SQL Server 2012 dodatno izboljšane funkcije, kot sta čiščenje podatkov in ujemanje podatkov. Podatkovni zapisi se očistijo podvojenih ali nekonsistentnih podatkov, tako da jih je mogoče uporabiti v storitvah poročanja ali aplikacijah podatkovnega skladišča.

Poleg tega funkcija BI Power View za strežnik SharePoint omogoča ne le analizo podatkov, temveč tudi izdelavo ad hoc poročil, vključno z vizualizacijo podatkov.

Indeks stolpčnega skladišča (Transact-SQL) je trenutni standard za poizvedovanje in shranjevanje velikih tabel v podatkovnih skladiščih. V ta namen se pri obdelavi podatkov v stolpčnem skladišču uporablja shranjevanje podatkov na podlagi stolpcev, kar omogoča do desetkrat večjo zmogljivost poizvedb v primerjavi s shranjevanjem na podlagi vrstic. Semantično iskanje za poslovno obveščanje z licenco za dostop od stranke razširja obstoječo funkcijo iskanja po celotnem besedilu z novimi možnostmi iskanja, ki presegajo iskanje po ključnih besedah: Poizveduje po podobnostih med dokumenti z analizo njihovega pomena.

Poleg tega strežnik SQL Server 2012 ponuja še močnejšo integracijo rešitve v oblaku SQL Azure, s katero je mogoče lokalne zbirke podatkov sinhronizirati in dati na voljo prek interneta. SQL Azure se upravlja v programu SQL Server Management Studio.

Standardna izdaja strežnika SQL Server 2012 že zagotavlja zaposlenim, ki imajo licenco CAL uporabnika ali naprave, številne funkcije za uporabo pri vsakdanjem poslovanju in obsežna orodja za upravljanje, tako da so izpolnjene tudi tipične zahteve manjših podjetij in organizacij, tudi v zvezi z virtualizacijo in varnostjo podatkov.

Za različico SQL Server 2012 lahko pri Wiresoftu kupite strežniško licenco in posamezne licence za dostop po posebno ugodni ceni. Wiresoft je vaš kompetentni partner, ki vam bo svetoval glede prilagodljivega in varčnega licenciranja strežnika SQL Server 2012. V nadaljevanju boste našli dodatne izčrpne informacije o tem, kako lahko svoje podjetje posebej ugodno opremite z Microsoftovimi licencami CAL in izkoristite vse funkcije SQL.

Enostavno in ugodno licencirajte SQL Server 2012 Standard Edition za Windows s pravicami CAL pri Wiresoftu

Ne glede na to, ali že imate licenco za standardno izdajo strežnika SQL Server 2012 in želite pokriti ali dopolniti potrebo po licencah CAL ali pa želite kupiti celoten paket strežniške licence in licenc CAL od podjetja Wiresoft - v naši široki ponudbi programske opreme imamo vse potrebne licence. S standardno izdajo strežnika Microsoft SQL Server 2012 se odločite za preizkušeno različico Microsoftovega sistema podatkovnih zbirk SQL, ki vključuje številne pomembne funkcije, optimizirane za poslovno obveščanje. Spodaj najdete vse pomembne informacije o svojem prilagojenem licenciranju.

Microsoftov model licenciranja CAL za strežnik SQL Server 2012

različico strežnika SQL Server 2012 je Microsoft spremenil prej veljavno metriko licenciranja. To ureja, katere vrste licenc so na voljo za posamezno izdajo strežnika. Prejšnje licenciranje po procesorjih je bilo nadomeščeno z licenciranjem po jedrih, tako da je zdaj treba licencirati vsako jedro strežnika posebej. Ta oblika licenciranja velja predvsem za različice Enterprise Editions. Standardna izdaja strežnika SQL Server 2012 je edina, ki kupcu ponuja možnost, da licencira jedra svojih strežnikov ali pa se odloči za alternativno obliko licenciranja, ki je sestavljena iz licence za strežnik in licenc za dostop do odjemalcev.

Možnost izbire med dvema alternativama pri licenciranju izdaje SQL Standard upošteva dejstvo, da imajo manjša in srednje velika podjetja morda manjše število uporabnikov storitev strežnika, vendar so njihove zahteve glede zmogljivosti virtualizacije in zmogljivosti strežnika primerljive z zahtevami velikih podjetij in organizacij.

Večina podjetij z dokaj obvladljivim številom zaposlenih pa ima običajno manjše zahteve glede funkcionalnega obsega in skalabilnosti storitev SQL. Za te je licenčni model strežnik/CAL običajno ugodnejša možnost licenciranja, pri čemer se ni treba odpovedati bistvenim funkcijam strežnika SQL Server 2012.

Izdajanje licenc za SQL Standardna izdaja 2012 z licencami CAL

Da bi zagotovili, da vaša odločitev o opremljanju strežnikov v podjetju z licenčnim modelom CAL dejansko ustreza vsakodnevnim poslovnim zahtevam, je priporočljivo določiti tipične delovne obremenitve in število zaposlenih, ki redno dostopajo do strežnika.

S tem je model licenciranja strežnika/CAL s posameznimi licencami CAL podjetja Wiresoft popolnoma prilagodljiv in individualno prilagojen vašemu podjetju, tako da lahko kupite le toliko licenc CAL, kolikor jih dejansko potrebujete. Na ta način se izognete nepotrebnim stroškom ter pridobite pravilno in hkrati učinkovito izdajo dovoljenja. Poleg tega lahko od nas kadar koli kupite dodatne posamezne licence CAL, če se poveča število zaposlenih, ki uporabljajo storitve strežnika SQL.

Kako deluje licenciranje strežnika/CAL za SQL Server 2012?

Licenciranje na strežnik in licence CAL razlikuje med izvajanjem programske opreme strežnika SQL Server in uporabo ustreznih storitev s strani uporabnika. Pri standardni izdaji strežnika SQL Server 2012 je treba tako kot pri primerljivi drugi strežniški programski opremi najprej licencirati strežnik(e) podjetja. Ta licenca za strežnik vključuje tudi dve licenci CAL v obliki dveh uporabniških licenc ali licenc za naprave, ki sta namenjeni izključno upraviteljem za prijavo v strežnik in izvajanje tipičnih upraviteljskih nalog IT. Za vse dejanske funkcije in storitve, ki jih strežnik SQL Server 2012 ponuja uporabnikom, potrebujejo tudi skrbniki - tako kot zaposleni - po eno dodatno licenco za dostop do odjemalca.

Značilne razlike med licenco uporabniškega dovoljenja in licenco naprave za strežnik SQL Server 2012

Licence za dostop do odjemalca so dveh vrst: na eni strani kot uporabniška licenca CAL, ki omogoča dostop natanko enemu uporabniku, in na drugi strani kot licenca CAL za napravo, s katero je licencirana natanko ena končna naprava. Licence CAL za uporabnike in licence CAL za naprave sta torej dva različna licenčna izdelka. To pomeni, da uporabniškega dovoljenja CAL ni mogoče uporabiti kot dovoljenje CAL naprave in obratno. Prav tako po izdaji licence uporabniku ali končni napravi licence ni mogoče ponovno registrirati (licencirati) drugemu uporabniku ali drugi končni napravi.

Poleg tega se lahko licence CAL uporabljajo samo v lastnem podjetju. Zato se uporabnik s svojim licenco CAL ne more prijaviti v strežnik drugega podjetja.

Po drugi strani pa se licence za dostop do odjemalcev za uporabnike in naprave ne razlikujejo ali pa se razlikujejo le neznatno glede na obseg funkcij ali storitev. Vendar pa predstavljata dva različna načina dostopa do funkcij strežnika SQL Server. Obe vrsti licenc CAL lahko poljubno kombinirate, tako da lahko vzporedno licencirate uporabnike in naprave. V nadaljevanju je na kratko predstavljena primerjava prednosti licenc CAL za uporabnika in CAL za napravo.

Dovoljenje CAL za napravo za strežnik SQL Server

Dovoljenje CAL za napravo za Microsoft SQL Server 2012 licencira posamezno končno napravo za uporabo ustreznih storitev strežnika. Ni pomembno, ali gre za namizni računalnik, prenosni ali tablični računalnik ali celo mobilni telefon z operacijskim sistemom Windows. Tako lahko do storitev in podatkov strežnika SQL Server 2012 Standard dostopa vsak zaposleni, ki ima dovoljenje za uporabo te licencirane naprave.

Licenciranje z licencami CAL za naprave je zato še posebej primerno, če delovne postaje uporabljajo zelo različni zaposleni v organizaciji, npr. pri izmenskem delu ali pri projektih.

Licenca za uporabniški dostop za strežnik SQL Server

Dovoljenje User CAL za Microsoft SQL Server 2012 pa vedno pooblašča točno enega določenega uporabnika, ki lahko dostopa do storitev ali podatkov strežnika SQL Server 2012. Za razliko od programa Device CAL lahko to storite s katero koli končno napravo, združljivo s sistemom Windows, ne glede na to, ali gre za namizni računalnik, tablični računalnik, prenosni računalnik ali mobilni telefon, in to od koder koli, tudi na poti.

Licenca za uporabniški dostop je zato še posebej ugodna za tiste zaposlene, ki redno uporabljajo zelo različne računalnike in se ne nahajajo le na lokaciji podjetja, temveč uporabljajo tudi končne naprave na terenu ali v domači pisarni.

CAL-ji za Microsoft SQL Server 2012 - še posebej poceni pri Wiresoftu

Wiresoft ponuja licence CAL za naprave in uporabniške licence CAL za strežnik SQL Server 2012 Standard-Edition po posebno ugodni ceni. To so vedno originalne evropske Microsoftove licence, ki izvirajo iz evropskih podjetij in niso uporabljene, zato so 100-odstotno uporabne. Ekipa Wiresofta je predhodno skrbno preverila pristnost vseh CAL-ov, ki so na voljo v trgovini.

Kot stranka ste lahko prepričani, da boste ob nakupu licence pri Wiresoftu kupili v celoti uporabne licence CAL. Poleg tega je v skladu s sodbo Sodišča Evropskih skupnosti popolnoma zakonito prodajati in kupovati programske izdelke, npr. za strežnike, ter licence CAL.

Tudi vi lahko izkoristite cenovno ugodnost, ki vam jo Wiresoft zagotavlja z licencami CALS za SQL Server 2012 in licencami za dostop do druge Microsoftove programske opreme. Številne naše prejšnje zadovoljne stranke ne zaupajo le v kakovost programske opreme Wiresoft, temveč tudi v naše strokovno svetovanje. Če želite izvedeti, kako lahko svoj strežnik najugodneje licencirate z licencami CAL, nas preprosto kontaktirajte za posvetovanje, z veseljem tudi v klepetu.