Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10101
 • 228-11135
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
407,90 € * 451,90 € * (9,74% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Core -
Minimalno licenciranje Ni
CAL User CAL/oprema CAL
Srednja Prenesi
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Obseg dobave Prenos + licenca


Izdaja SQL Server 2017 Standard podjetja Microsoft zagotavlja vse zmogljive funkcije za podatkovne zbirke, poročanje in analizo, ki jih mala in srednje velika podjetja pričakujejo od sistema za upravljanje relacijskih podatkovnih zbirk.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

 

 

Informacije o izdelku "MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD"

Microsoft SQL Server 2017 Standard

Microsoft strežnik SQL Server 2017 Standard edition zagotavlja vse zmogljive funkcije podatkovnih zbirk, poročanja in analize, ki jih mala in srednje velika podjetja pričakujejo od sistema za upravljanje relacijskih podatkovnih zbirk.

Poleg številnih izboljšav in izboljšav obstoječih funkcij - npr. v storitvah Master Data Services in Reporting Services - ta različica ponuja tudi številne nove funkcije. Med njimi sta tehnologija poslovnega obveščanja in tehnologija Always Encrypted (vedno šifrirano), ki sta združeni z visoko skalabilnostjo za varno in zanesljivo izvajanje tipičnih kritičnih delovnih obremenitev.

S strežnikom SQL Server 2017 Standard dobite nove vpoglede v podatke: z naprednimi analizami v podatkovni bazi za R in - novo: tudi Python, ki jih dopolnjujejo pomembne interaktivne vizualizacije. Razširjena izbira med različnimi razvojnimi jeziki in operacijskimi sistemi omogoča, da se aplikacije strežnika SQL Server namestijo ne le za operacijski sistem Windows, temveč tudi za operacijski sistem Linux, vključno z linuxnimi vsebniki Docker - poleg lokalnega izvajanja so na voljo tudi v oblaku.

Standardna izdaja strežnika SQL Server tako izpolnjuje vse zahteve sodobnega, zmogljivega sistema za upravljanje relacijskih podatkovnih zbirk, kakršne običajno najdemo v programski opremi ERP, CRM in sistemih za upravljanje blaga - Microsoft SQL Server 2017 Standard ponuja vse potrebne pogoje za zanesljivo in varno platformo za skladiščenje podatkov.

Podjetje Wiresoft ponuja SQL Server 2017 Standard edition po ugodni ceni kot rabljeno programsko opremo - po bistveno nižji ceni od primerljivega novega izdelka - če je ta še vedno redno na voljo. To uporabljeno strežniško licenco je mogoče uporabiti v celoti in ponuja največjo zmogljivost in varnost, značilno za to izdajo, zato je še posebej privlačna za podjetja ali organizacije, ki uporabljajo take strežnike, za katere je kombinacija strežniške licence in licenc CAL idealna. Tudi licenciranje uporabljenega strežnika Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition se izvaja v skladu z Microsoftimi pogoji za upravljanje licenc. Podrobne informacije o tem ter o vseh novih funkcijah v strežniku SQL Server 2017 Standard in pomembnih optimizacijah so na voljo v naslednjih razdelkih.

Kaj je novega v strežniku SQL Server 2017 Standard?

Zlasti manjša ali srednje velika podjetja imajo koristi od funkcij standardne izdaje strežnika SQL Server 2017, ki so potrebne za razvoj in uporabo aplikacij v podatkovnih skladih ustrezne velikosti in ki poleg visoke skalabilnosti pričakujejo tudi varno in nemoteno delovanje. Pri tem že različica Standard Edition ponuja visoko stopnjo virtualizacije ter visoko razpoložljivost za premostitev v primeru odpovedi, napredno OLTP in shranjevanje stolpcev v pomnilniku - med drugim tudi z operativno analitiko v realnem času in tehnologijo PolyBase, s katero je mogoče kombinirati relacijske podatke in velike podatke za njihovo raznoliko uporabo.

Posodobljene funkcije Business Intelligence zagotavljajo večdimenzionalne in osnovne tabelarne modele za analizo velikih količin podatkov, med drugim tudi z načinom shranjevanja v pomnilniku ter osnovnim poročanjem in analitiko. Napredna analitika podpira integracijo funkcij strojnega učenja s storitvami SQL Server Machine Learning Services ter povezljivost z odprtokodnima programoma Python in R; te funkcije ponujajo tudi konsistentno okolje ne le za Windows, temveč tudi za Linux in Docker ter hibridno obdelavo transakcij in analiz v realnem času.

SQL Server 2017 Standard podpira tudi številna razvojna orodja za lokalno uporabo in uporabo v oblaku, vključno s T-SQL in SQL CLR. Kar zadeva varnost, Always Encrypted ponuja napredno zaščito, vključno z visoko razpoložljivostjo Always On in obnovitvijo po nesreči za Windows in zdaj tudi za Linux.

Spodaj je nekaj dodatnih informacij o novostih v strežniku SQL Server 2017 Standard na ključnih funkcionalnih področjih:

Pogon zbirke podatkov SQL

Pogon podatkovne zbirke v strežniku SQL Server 2017 ponuja nove funkcije za kompleksno analitiko - vključno s prilagodljivo obdelavo poizvedb z izboljšavami za prilagodljivo spajanje in povratnimi informacijami o dodeljevanju pomnilnika v paketnem načinu - poleg večje zmogljivosti in poenostavitve delovnih postopkov. Zbirke CLR je zdaj mogoče dodati na pozitivni seznam. Možno je tudi prekrivanje izvajanja funkcij vrednosti tabele z več izjavami. Poleg tega novi dinamični seznami za upravljanje, ki vključujejo samodejno optimizacijo, zagotavljajo tudi boljšo zmogljivost; težave z zmogljivostjo poizvedb se takoj prikažejo in ustvarijo se ustrezni predlogi rešitev, ki se tudi samodejno izvedejo.

Storitve za analizo strežnika SQL Server

Za storitve SQL Server Analysis Services (SSAS) vključuje SQL Server 2017 nekatere posodobitve obstoječih pomembnih funkcij in izboljšave tabelaričnih modelov: Na primer, tabelarni način je zdaj na voljo kot privzeta možnost namestitve. Sodoben uporabniški vmesnik Get Data (funkcija: Retrieve Data) podpira različne vire podatkov in ponuja različne funkcije v konstruktorju poizvedb za pridobivanje podatkov in M-izrazov med preoblikovanjem podatkov - Get Data med drugim uporablja obstoječe vire podatkov v storitvi Power BI za poizvedbe v jeziku formul Power Query M.

Storitve za integracijo strežnika SQL Server

Izboljšana povezljivost omogoča povezavo med viroma OData Microsoft Dynamics AX Online in Microsoft Dynamics CRM Online z uporabo posodobljenih komponent OData.

Funkcija Scale Out poenostavlja izvajanje paketov SSIS v več računalnikih, izvajanje in delavce je mogoče upravljati iz enega glavnega računalnika. Glavni strežnik Scale Out podpira visoko razpoložljivost in optimizirano ravnanje z dnevniki izvajanja v primeru odpovedi.

Uporaba sistema Linux

Uporabniki lahko zdaj uporabljajo  operacijski sistem Linux v različici SQL Server 2017 Standard Edition in prek njega dostopajo do strežnika SQL Server. Povezava je vzpostavljena prek vmesnika za povezljivost odprtih podatkovnih zbirk - za aplikacije Linux in C++. Integracijske storitve so na voljo tudi v operacijskem sistemu Linux, tako da se lahko paketi SSIS izvajajo v računalnikih s sistemom Linux. Poleg tega je gonilnik za povezljivost podatkovnih zbirk Java optimiziran za ustrezne aplikacije Java.

Pri uporabi sistema Linux upoštevajte, da naslednje storitve in funkcije niso na voljo: Storitve SQL Server Reporting Services, storitve SQL Server Analysis Services, storitve strojnega učenja, baza PolyBase in podatkovna baza Stretch.

Novo: Storitve strojnega učenja strežnika SQL Server

V prejšnjih različicah strežnika SQL Server 2017 se je to področje imenovalo SQL Server R Services, zdaj pa se je preimenovalo v SQL Server Machine Learning Services - glavni razlog za to je dodana podpora za Python poleg prejšnjega programskega jezika R. Zato se lahko za izvajanje uporabljajo skripte R ali Python. Predpogoj za zagotavljanje modelov R in Python je namestitev strežnika Microsoft Machine Learning Server. Razvijalci imajo še vedno dostop do knjižnic ML in AI za Python, ki so na voljo v odprtokodnem okolju.

Informacije o največji razpoložljivi zmogljivosti in posameznih komponentah strežnika SQL Server 2017 Standard Edition

Naslednji pregled vsebuje informacije o zmogljivosti in posameznih vključenih funkcijah.

Podprte velikosti pomnilnika na primerek

 • Standardna izdaja strežnika SQL Server 2017 podpira največje število 24 jeder in največjo velikost zbirke podatkov
 • največja velikost zbirke podatkov 524 PB
 • Za podatke, optimizirane za pomnilnik, je največja velikost 32 GB
 • Največja velikost rezervoarja za predpomnilnik je 128 GB
 • Največji predpomnilnik segmenta shrambe stolpcev je 32 GB

Izvedba OLTP (Online Transaction Processing)

Za standardno izdajo strežnika SQL Server 2017 so na voljo naslednje funkcije oziroma veljajo naslednje zgornje omejitve:

 • Napredni OLTP z OLTP v pomnilniku in operativno analitiko
 • Osnovna visoka razpoložljivost podpira odpoved v eni podatkovni zbirki z dvema vozliščema in sekundarno repliko, ki je ni mogoče brati.
 • Podprta sta tudi program Management Studio in upravljanje na podlagi politik.

Funkcije skladiščenja podatkov

 • Za podatkovne marte in podatkovna skladišča so na voljo delitev, stiskanje podatkov in zajemanje sprememb, vključno s posnetki podatkovne zbirke.
 • OLTP v pomnilniku in shramba stolpcev v pomnilniku sta omejena z omejitvami skaliranja razpoložljive velikosti pomnilnika.
 • Kolumno skladišče in operativna analitika v realnem času sta omejena na največ dve stopnji vzporednosti (dve jedri na poizvedbo).
 • Opozoriti je treba tudi, da v različici SQL Server Standard Edition za bazo PolyBase ni mogoče vodoravno skaliranje poizvedb.

Funkcije poslovnega obveščanja

 • Pri storitvah Analysis Services je največja poraba pomnilnika na primerek 16 GB za tabelarne in 64 GB za MOLAP (večdimenzionalni OLAP).
 • Pri storitvah poročanja je največja poraba pomnilnika na primerek 64 GB.
 • SQL Server 2017 Standard Edition zagotavlja zmogljivosti poslovne inteligence za osnovne večdimenzionalne modele in osnovni tabelarni model ter način shranjevanja v pomnilniku, osnovno poročanje in analitiko.
 • Za integracijo podatkov so na voljo storitve SQL Server Integration Services in integrirani priključki.

Druge specifikacije in opombe

Dodatno velja za standardno izdajo strežnika SQL Server 2017 ali je na voljo:

 • Osnovna integracija strojnega učenja za napredno analitiko
 • Povezljivost z odprtokodnima programoma Python in -R ter omejenim vzporednim delovanjem
 • Za programabilnost in razvojna orodja: T-SQL, SQL CLR, Service Broker, JSON, XML in grafični podatki
 • Napredna varnost Vedno šifrirano, varnost na ravni vrstic, maskiranje podatkov in poročanje o združljivosti z revizijo strežnika SQL Server

Zahteve za strojno in programsko opremo za SQL 2017 Standard

Pri namestitvi standardne izdaje strežnika MS SQL Server 2017 veljajo naslednje specifikacije, ki so minimalno potrebne za zagotovitev optimalnega delovanja. Splošno pravilo:

 • V 64-bitnem odjemalskem operacijskem sistemu so podprte vse funkcije strežnika SQL Server 2017 Standard.
 • V 32-bitnem odjemalskem operacijskem sistemu pa so podprte samo naslednje funkcije strežnika SQL Server 2017 Standard: komplet za razvoj programske opreme za povezljivost odjemalca SQL, storitve za integracijo, odjemalec za kakovost podatkov, povezljivost ali povratna združljivost odjemalskih orodij ali komplet za razvoj programske opreme za odjemalska orodja, komponente porazdeljenega ponovnega predvajanja, krmilnik in odjemalec ter komponente dokumentacije.

Zahteve za strojno opremo:

 • Trdi disk: vsaj 6 GB razpoložljivega prostora za shranjevanje - odvisno od nameščenih komponent strežnika SQL Server
 • Pomnilnik: najmanj 4 GB, pri čemer je treba pomnilnik povečati z večanjem velikosti podatkovne zbirke, da se zagotovi optimalno delovanje strežnika SQL Server
 • Vrsta procesorja: procesorji x64 - AMD Opteron ali AMD Athlon 64, Intel Xeon ali Intel Pentium IV s podporo EM64T
 • Hitrost procesorja: najmanj 1,4 GHz; priporočljivo 2,0 GHz ali hitreje
 • Upoštevajte: Namestitev strežnika SQL Server je podprta samo na procesorjih x64 (procesorji x86 niso več podprti): Poleg tega je priporočljivo, da strežnik SQL Server namestite v računalnik z datotečnim formatom NTFS ali ReFS

Zahteve za programsko opremo:

 • .NET Framework 4.6, se samodejno namesti namestitev strežnika SQL Server .NET Framework, glavne podatkovne storitve in replikacija
 • Podprti operacijski sistemi: Windows Server 2016 Datacenter, Standard in Essentials; Windows Server 2012 R2 Datacenter; Standard, Essentials in R2 Foundation; Windows Server 2012 Datacenter, Standard, Essentials in Foundation 
 • Namestitev strežnika SQL Server 2017 v načinu Server Core je podprta z naslednjimi izdajami strežnika Windows Server: Windows Server 2017 Standard in Datacenter; Windows Server 2016 Standard in Datacenter; Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter; in Windows Server 2012 Standard in Datacenter

Licenciranje strežnika SQL Server 2017 Standard v skladu z modelom Server/CALs

Ta izdaja SQL Server 2019 Standard Edition ponuja licenciranje strežnika v kombinaciji tukaj opisane strežniške licence in dodatnih licenc za dostop do odjemalcev (CAL) - slednje tukaj niso vključene in jih je zato treba kupiti ločeno za vsakega uporabnika ali končno napravo. Tukaj je pregled Microsoftih licenčnih pogojev:

 • Za vsak strežnik (fizični ali virtualni), na katerem bo nameščen strežnik SQL Server 2017 Standard, je potrebna ena strežniška licenca.
 • Licencirati je treba tudi instance strežnika SQL Server, ki delujejo v vsebnikih, saj so ti navidezni stroji izenačeni.
 • Poleg tega je za vsakega uporabnika ali končno napravo, ki dostopa do licenciranega strežnika SQL Server, potrebna ločena licenca za dostop do odjemalca (CAL) vsaj enake različice ali po možnosti višje različice; licence CAL je treba kupiti ločeno in so na voljo kot ločen izdelek tukaj.

Ta model licenciranja je zato primeren za podjetja, ki licencirajo obvladljivo število uporabnikov ali končnih naprav in pri katerih so skupni stroški licenciranja nižji kot pri licenciranju na osnovi jedra.         

Če imate kakršna koli vprašanja o posameznem licenciranju strežnika SQL Server 2017 Standard s pravicami CAL, se obrnite na nas.

Pogosta vprašanja o strežniku SQL Server 2017 Standard Edition kot uporabljeni programski opremi

Licenca za SQL Server 2017 Standard, ki jo Wiresoft ponuja kot rabljeno programsko opremo, se ne razlikuje od ustrezne licence za nov strežnik - razen dejstva, da se programska oprema na splošno ne more izrabiti, zlasti pa ne glede uporabnosti in funkcionalnosti. Spodaj so na voljo vsi odgovori na tipična vprašanja o uporabljenih licencah za strežnik SQL Server:

Od kod prihaja rabljena programska oprema SQL Server 2017 Standard, ki jo ponuja Wiresoft?

Rabljena programska oprema, ki jo ponuja Wiresoft za SQL Server 2017 Standard ali drugo različico ali izdajo, prihaja od podjetij, ki so jo pred tem sama kupila kot novo in jo pozneje preprodala Wiresoftu - iz različnih razlogov, na primer ker je odvečna ali jo je nadomestila druga programska oprema. Takšne licence so v trgovini Wiresoft Shop označene kot rabljena programska oprema, vendar jih načeloma lahko uporabljate kot nove licence.

Ali uporabljena licenca SQL Server 2017 Standard ponuja tudi varnost kupca?

Da: Z Wiresoftovo uporabljeno programsko opremo, kot je licenca SQL Server 2017 Standard, imate kot kupec pri nakupu enake prednosti kot pri ustrezni novi strežniški programski opremi: z varnostjo kupca s takojšnjim prenosom po uspešno opravljenem nakupu in takojšnjo aktivacijo licence s priloženim veljavnim licenčnim ključem.

Ali sta nakup in uporaba SQL Serverja 2017 Standard kot uporabljene programske opreme zakonita?

Da: Pri rabljeni programski opremi podjetja Wiresoft ste lahko prepričani, da z nakupom licence SQL Server 2017 Standard ali pri dejanski uporabi ne kršite zakonov, kar velja tudi za podjetje Wiresoft, saj rabljena programska oprema izvira iz zaloge licenc podjetja. To je pomembno, ker veljavna pristojnost ne dovoljuje le trgovanja z Microsofto uporabljeno programsko opremo, temveč tudi njeno dejansko uporabo; ta dejstva so bila že večkrat potrjena v različnih sodnih odločbah.

Ali ima uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft, kot je licenca SQL Server 2017 Standard, še kakšne druge prednosti?

Wiresoftova rabljena programska oprema našim strankam ponuja zlasti ekonomično rešitev, če želijo čim ceneje dopolniti ali posodobiti svoje zaloge programske opreme, saj je cena nižja od cene primerljive nove programske opreme. To velja zlasti za starejše različice strežniških licenc, ki niso več redno na voljo. Rabljeno programsko opremo Wiresoft odlikuje tudi popolno revizijsko dokazilo vseh kupcev!

V Wiresoftovi trgovini z rabljeno programsko opremo ne boste našli le različice SQL Server 2017 Standard Edition po ugodni ceni, temveč tudi različico Standard Edition z osnovnim licenciranjem in druge različice SQL Server 2017, poleg tega pa tudi novejše različice Microsoftega strežnika SQL Server. Wiresoftov portfelj rabljene programske opreme vključuje tudi številne ponudbe drugih Microsoftih programov - z vsemi omenjenimi prednostmi. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z licenciranjem strežnika SQL Server 2017 Standard z licencami CAL ali katere koli druge izdaje, se lahko obrnete na naše strokovno svetovanje prek klepeta ali po e-pošti ali telefonu.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD"
Ocene strank za "MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije