Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 16-CORE
Microsoft Windows Server 2019 Standard 16-Core Priročno licencirajte Windows Server 2019 Standard Edition s paketom 16-Core od Wiresofta! Standardna izdaja operacijskega sistema Windows Server 2019 že pokriva tipične možnosti namestitve...
360,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 2-CORE
Microsoft Windows Server 2019 Datacenter 2-Core Dopolnite svoje potrebe po licenciranju za Windows Server 2019 Datacenter s paketi z dvema jedroma od Wiresofta! Izdaja Datacenter Edition operacijskega sistema Windows Server 2019 je...
336,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 16-CORE
Microsoft Windows Server 2019 Datacenter 16-Core Strežniški operacijski sistem Windows Server 2019 Datacenter ponuja največjo možno virtualizacijo z združevanjem lokalnih okolij z Azure - s številnimi hibridnimi funkcijami, visoko...
2.731,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 2-CORE
Microsoft Windows Server 2019 Standard 2-Core Prilagodljivo dopolnite svoje potrebe po licenciranju za Windows Server 2019 Standard s paketi z dvema jedroma od Wiresofta! Standardna izdaja Windows Server 2019 je bila razvita zlasti za...
54,90 € *

Windows Server 2019 - najpomembnejše nove funkcije in lastnosti

Windows Server 2019 v primerjavi z različico Windows Server 2016 ponuja številne izboljšave in dodatke, ki varnost in možnosti virtualizacije dvigujejo na novo raven.

Hibridne funkcije, vključene v različico strežnika 2019, omogočajo še večjo integracijo in uporabo storitev Microsoft Azure v lokalnem podatkovnem središču. Zdaj lahko uporabljate storitve, kot so Azure Backup, Azure Site Recovery ter Azure Update Management in Azure Network Adapter. Omrežni adapter Azure omogoča povezavo lokalnega strežnika z virtualnim omrežjem Azure v oblaku Azure.

Spodaj je pregled najpomembnejših novih storitev v sistemu Windows Server 2019:

Podpora za Kubernetes in razširjena podpora za Linux

Platforma Windows Server 2019 tako kot prejšnja različica podpira vsebnike ali Kubernetes. Zdaj je mogoče vzporedno uporabljati tudi vsebnike Linux in Windows, ki jih upravlja Kubernetes. Kubernetes je bil razširjen tudi z novimi funkcijami, kot je mreženje vsebnikov. Izboljšane so bile tudi posamezne slike za zabojnike. Dodana je bila slika vsebnika "windows", ki ima širši nabor funkcij kot prejšnje slike.

Hiperpreverjena infrastruktura (HCI)

Platforme HCI so idealne za virtualizacijo strežnikov in namizij, saj jih je razmeroma enostavno uvajati in upravljati, poleg tega pa jih je mogoče tudi skalirati. Windows Server 2019 v primerjavi z različico 2016 ponuja tudi nove funkcije, ki bistveno poenostavljajo zapletenost in uvajanje ter infrastrukture IT.

Nove storitve za programsko opredeljeno omrežje (SDN)

Programsko opredeljeno omrežje v različici 2019 ponuja tudi številne izboljšave in dodatke. Nove funkcije vključujejo spremljanje požarnega zidu in možnost enakovrednega povezovanja dveh omrežij, pri čemer ju je mogoče nemoteno povezati. Šifrirana omrežja ponujajo varno šifriranje virtualnih omrežij z uporabo tehnologije Datagram Transport Layer Security (DTLS), ki lahko prepreči manipulacijo in poskuse prisluškovanja.

Funkcije za analizo z orodjem System Insights

Windows Server 2019 ponuja možnosti napovedne analitike z orodjem System Insights. S pomočjo modela strojnega učenja je mogoče ovrednotiti podatke o strežniških sistemih, kot so vrednosti zmogljivosti in dogodki, ter pripraviti natančne napovedi, da se zmanjša napor, potreben za odzivno upravljanje instanc strežnika Windows Server, na primer v primeru ozkih grl v zmogljivosti.

Večja varnost občutljivih podatkov v sistemu Windows Server 2019

Ogrožanje ali zaščita infrastrukture in občutljivih delovnih obremenitev je še vedno pomembna prednostna naloga vseh sodobnih podjetij. V ta namen so v sistemu Windows Server 2019 zdaj na voljo orodja, kot sta domenski kontroler in zaščiteni virtualni stroji. Poleg tega so bile programu Windows Defender dodane nove funkcije, kot je Exploit Guard, ki je del programa Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) in omogoča spremljanje dostopa do omrežja ter dokumentov in map v njem. Poleg tega varnostne funkcije Azure AD, kot sta Azure AD Banned Passwords in Azure AD Password Protection, omogočajo zaščito lokalnega aktivnega imenika.

Druge funkcije, ki so vključene samo v strežniško izdajo Datacenter 2019, so opisane v naslednji primerjavi.

Primerjava med Windows Server 2019 Standard in Datacenter

Čeprav imata obe strežniški izdaji Standard in Datacenter skoraj enak nabor funkcij, se razlikujeta po možnostih virtualizacije. Katera izdaja sistema Windows Server 2019 je najprimernejša v posameznem primeru, je torej odvisno predvsem od stopnje virtualizacije, ki se uporablja v podjetju.

Zato obstajajo nekatere razlike, ki vplivajo na odločitev o nakupu določene izdaje: Na primer, Hyper-V je v različici Standard močno omejen, prav tako tudi uporaba storitev Storage Spaces Direct in replikacija pomnilnika; le različica Datacenter ponuja celoten nabor storitev.

Windows Server 2019 Standard

Windows Server 2019 Standard je primeren za manjša in večja podjetja, ki potrebujejo naprednejše funkcije. Podpora za neomejeno število vsebnikov je vključena v standardno izdajo. Pri uporabi vsebnikov Hyper-V pa je treba paziti, da sta dovoljena le dva vsebnika, saj sta v različici Standard dovoljena le dva virtualna stroja (VM).

Pri različici Standard Edition je omejitev pomnilnika 24 TB, omejitev procesorja pa ni omejena, pri čemer je na strežniku najmanj 16 jeder in 8 jeder na procesor.

Windows Server 2019 Datacenter

Windows Server 2019 Datacenter ponuja najobsežnejši nabor funkcij med vsemi izdajami, s praktično neomejenimi pravicami virtualizacije, zato je ta različica idealna za potrebe podjetij z velikimi delovnimi obremenitvami IT in visoko stopnjo virtualizacije.

Tako kot v standardni različici je omejitev pomnilnika RAM 24 TB, število jeder pa je neomejeno. Število dovoljenih virtualnih strojev in vsebnikov Hyper-V pa je neomejeno.

Najpomembnejše razlike med strežnikoma Standard in Datacenter so naslednje:

Zaščiteni virtualni stroji (Shielded VM)

Zaščiteni virtualni stroji omogočajo ustvarjanje in zaščito zelo varnih virtualizacijskih infrastruktur. Zaščiteni virtualni stroj zapečati virtualne strežnike in nepooblaščenim osebam prepreči dostop do kritičnih podatkov virtualnega stroja, ki je na primer oddan v javni oblak, in njihovo kopiranje ter zagon v tujem strežniku. Zaščiteni VM tako zagotavlja zanesljivo zaščito pred zlorabo in krajo podatkov.

Programsko opredeljeno omrežje

SDN - Software Defined Networking - za Windows Server 2019 omogoča osrednjo konfiguracijo in dinamično upravljanje fizičnih omrežnih naprav, kot so usmerjevalniki in stikala, ter virtualnih naprav, npr. prehodov.

Funkcije shranjevanja

Prostori za shranjevanje Direct in Storage Replica

Windows Server 2019 glede na strežniško izdajo ponuja različen obseg funkcij shranjevanja, pri čemer samo izdaja Datacenter podpira vse ustrezne funkcije sistema Windows Server 2019. Izdaja Standard Edition na primer nima funkcije Storage Spaces Direct, ima pa funkcijo Storage Replica.

Replika shranjevanja za strežnik Windows Server

Replika shrambe v operacijskem sistemu Windows Server 2019 s pripravljenostjo na nesreče zmanjšuje izpade in preprečuje izgubo podatkov na ravni datotečnega sistema. V tem primeru Storage Replica podpira sinhrono in asinhrono replikacijo: Pri sinhroni replikaciji Storage Replica zrcali podatke na fizičnih lokacijah z varnimi zvezki; pri asinhroni replikaciji se podatki zrcalijo med lokacijami z uporabo omrežnih povezav z večjo zakasnitvijo.

Prostori za shranjevanje Direct (S2D) - samo v strežnikih podatkovnih centrov

Z aplikacijo Storage Spaces Direct lahko lokalno shranjevanje podatkov strežnikov združite v virtualno gručo. V tej gruči imajo vozlišča različne fizične nosilce podatkov, ki so lahko tudi različni sistemi nosilcev podatkov. Komunikacija med posameznimi nosilci podatkov poteka s protokolom SMB. S2D ne le poenostavlja vzpostavitev in upravljanje programsko opredeljenih sistemov shranjevanja (SDS), temveč omogoča tudi ustvarjanje skalabilnih in visoko razpoložljivih sistemov shranjevanja.

Minimalne zahteve za strojno opremo za Windows Server 2019

Za varno in nemoteno delovanjesistema Windows Server 2019 so potrebne naslednje minimalne zahteve. Dejanske zahteve so v vsakem primeru odvisne od ustrezne konfiguracije sistema in nameščenih aplikacij.

RAM: 512 MB

2 GB za strežnik z možnostjo namestitve "namizni prikaz

Prostor na trdem disku: 32 GB

Zahtevana hitrost procesorja: 1,4 GHz s 64Bit

Grafična kartica s podporo za Super VGA: 1.024 x 768 Px

Izdajanje licenc za Windows Server 2019 Standard in Datacenter

Microsoft ponuja licenčni model za izdaje Windows Server 2019 Standard in Datacenter izključno prek števila jeder. Tako kot pri predhodni različici 2016 tudi pri licenciranju na jedro, ki ga je uvedel Microsoft, minimalna enota v vsakem primeru temeljita na dveh procesorskih jedrih. Poleg strojne opreme (licenca za jedro) je treba licencirati tudi odjemalce, ki dostopajo do sistema Windows Server 2019 (licence CAL).

Kako deluje osnovno licenciranje sistema Windows Server 2019?

Licenciranje sistema Windows Server 2019 vedno temelji na fizični strojni opremi. Vsaka licenca zajema dve fizični procesorski jedri. Licence za Windows Server 2019 Standard Edition in Datacenter Edition se izdajajo na podlagi števila procesorskih jeder fizičnega strežnika, v katerega bo nameščen operacijski sistem.

V skladu z Microsoftovimi licenčnimi predpisi velja minimalna licenca 8 jeder na procesor - ne glede na dejansko število jeder, ki je lahko manjše. Tako se pri licenciranju strežnika z dvema procesorjema zaračuna vsaj 16 jeder, zato je potrebnih 8 licenčnih paketov za 2 jedra.

Dodatne licenčne zahteve za Windows Server 2019

Vsak strežnik Standard z licenco za Windows Server 2019 lahko zažene največ dve instanci Hyper-V na licenco za jedro. Če je v različici Standard Edition potrebnih več instanc Hyper-V, je treba ponovno licencirati vsa aktivna jedra.

V različici Windows Server 2019 Datacenter pa število virtualnih računalnikov ni omejeno. Predpogoj je, da so vsa procesorska jedra strežnika licencirana.

V strežniku z licenco za 16 jeder lahko delujeta največ 2 strežnika Windows. Za izvajanje 3 strežnikov Windows je potrebno licenciranje 32 jeder. Za instanco Linux pa dodatna licenca ni potrebna.

Kupite izdaje Windows Server 2019 po razumni ceni pri Wiresoftu

Izdaje Windows Server 2019 so na voljo pri Wiresoftu v izdajah Standard in Datacenter. Glede na to, ali želite dopolniti obstoječe licence za Windows Server 2019 ali licencirati strežnike z novo izdajo, lahko izbirate med dodatnimi licencami za 2 jedra ali posameznimi licencami za 16-jedrni paket za izdaje Standard in Datacenter. Pri tem Wiresoft ponuja poceni neuporabljene licence podjetij, ki so bile kupljene zakonito.

Pri nakupu licenc za Windows Server 2019 pri Wiresoftu tako prejmete le neuporabljene originalne licence, ki izvirajo iz evropskih podjetij in so zato združljive. Pred tem jih je Wiresoft temeljito preveril glede pristnosti in brezhibne funkcionalnosti. To potrjujejo številne zadovoljne stranke podjetja Wiresoft. Če imate vprašanja o licenčnih potrebah za različice Windows Server Editions 2019 Standard in Datacenter, se obrnite na nas.