Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10459
 • P73-08330
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
520,90 € * 577,90 € * (9,86% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Core 16 Core
Naprave 1x
Virtualni stroji 2x
Srednja Prenesi
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Obseg dobave Prenos + licenca


Windows Server 2022 je novi strežniški operacijski sistem iz . Temelji na spletnem mestu 10 in ponuja še več varnosti in možnosti za skupno rabo podatkov, aplikacij in spletnega mesta , ki izpolnjuje najvišje zahteve. Z ustrezno licenco za dostop (Client Licence), z licenco 2022 lahko dva virtualna računalnika uporabljata gostitelja Hyper-V za virtualizacijo. Standard Microsoft Windows Services Access User Microsoft Windows Server Standard Plus

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"

Microsoft Windows Server 2022 Standard - večja varnost omrežij

Windows Server 2022 Standard je novi Microsoftov operacijski sistem za strežnike. Temelji na operacijskem sistemu Windows 10 in ponuja še več varnosti ter možnosti za skupno rabo podatkov, aplikacij in storitev, ki izpolnjujejo najvišje zahteve. Uporabniki z licenco Microsoft Windows Server 2022 Standard lahko z ustrezno licenco za dostop do odjemalca za virtualizacijo uporabljajo dva navidezna računalnika in gostitelja Hyper-V.

Sistem Windows Server 2022 Standard je bil izboljšan s številnimi novimi funkcijami, zlasti na področju varnosti, obstoječe funkcije pa so bile razširjene ali izboljšane. To med drugim vključuje aktivacijo najnovejše različice protokola TLS (Transport Layer Security): 1.3, novo šifriranje AES-256 za SMB in podporo šifriranju prek omrežij RDMA prek SMB Direct z uporabo AES-128.

Poleg tega so na voljo razširjene možnosti za integracijo in upravljanje hibridnih funkcij, številne izboljšave centra Windows Admin Center in izboljšave zmogljivosti za vsebnike Windows ter UDP in TCP, optimizacije shranjevanja za Storage Spaces Direct in Microsoft Edge kot standardni brskalnik.

Standardna izdaja Windows Server 2022 z operacijskim sistemom Windows 10 ponuja številne možnosti virtualizacije, zlasti za manjše podatkovne centre, ki z izboljšano skalabilnostjo, visoko zmogljivostjo in učinkovitimi varnostnimi funkcijami zanesljivo varujejo podatke in aplikacije v okoljih z več oblaki.

Licenciranje sistema Windows Server 2022 Standard Edition spet temelji na jedrih, pri čemer mora biti na strežnik najmanj 16 jeder.

Pri Wiresoftu že lahko najdete Windows Server 2022 Standard po nizkih cenah kot rabljeno programsko opremo - brez kakršnih koli omejitev pri delovanju te izdaje v smislu virtualizacije, varnosti ali zmogljivosti. Če želite več informacij o vseh lastnostih in funkcijah Windows Server 2022 Standard Edition ter licenciranju, preberite naslednji pregled ali se neposredno obrnite na Wiresoftovega predstavnika.

Kaj je novega v sistemu Windows Server 2022 Standard? Najpomembnejše funkcije na prvi pogled

Nova različica Microsoftovega strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2022 temelji na operacijskem sistemu Windows 10, ki je tudi vizualno viden, zato bodo uporabniki vse funkcije našli na znanem mestu. Novi strežnik Windows Server 2022 od Microsofta prejema tudi 10-letno podporo za izdelek v obliki podpore in posodobitev.

V primerjavi s prejšnjo različico ima Windows Server 2022 veliko novosti na treh pomembnih področjih: Varnost, aplikacijsko platformo in migracijo.

Varnost v sistemu Windows Server 2022 Standard

Windows Server 2022 z novo večplastno varnostjo ponuja celovito zaščito, ki jo zdaj nujno potrebujejo korporativni strežniki za zagotavljanje razpoložljivosti podatkov in storitev. To med drugim zagotavljajo naslednje nove funkcije in izboljšave:

 • TPM 2.0 (Trusted Platform Module 2.0) zagotavlja strojno podprto varno shranjevanje kriptografskih ključev in podatkov ter merjenje celovitosti sistema, vključno s preverjanjem legitimnosti ali zanesljivosti kode ob zagonu strežnika Windows. Ta zanesljivost, ki temelji na strojni opremi, se med drugim uporablja tudi pri šifriranju diskov BitLocker.
 • Zaščito strojne programske opreme zagotavljajo strežniški procesorji Secured Core, ki podpirajo preverjanje zagona s tehnologijo DRTM (Dynamic Root of Trust for Measurement) in izoliran dostop gonilnikov do pomnilnika z zaščito neposrednega dostopa do pomnilnika (DMA).
 • Strežniki Secured Core podpirajo tudi celovitost kode v skladu s standardom VBS (varnost na podlagi virtualizacije) in prek HVCI (varnost na podlagi hipervizorja). Funkcije virtualizacije strojne opreme, ki jih uporablja VBS, tako ustvarijo varno območje delovnega pomnilnika, ki je ločeno od operacijskega sistema, s čimer je strežnik zaščiten zlasti pred tveganji, kot so napadi pri rudarjenju kriptovalut.
 • Poleg tega VBS omogoča uporabo varovanja poverilnic, pri čemer so informacije za prijavo uporabnika shranjene v navidezni posodi, do katere operacijski sistem nima neposrednega dostopa.
 • HTTPS in TLS 1.3 sta zdaj privzeto omogočena v operacijskem sistemu Windows Server 2022 Standard za zagotavljanje varnih povezav. TLS1.3 (Transport Layer Security) je najnovejša različica najpogosteje uporabljenega varnostnega protokola v internetu za šifriranje podatkov, ki zagotavlja varen komunikacijski kanal med dvema končnima točkama.
 • Secure DNS v Windows Server 2022 Standard podpira DoH (DNS-over-HTTPS) za šifriranje poizvedb DNS s protokolom HTTPS, kar preprečuje prisluškovanje in spreminjanje podatkov DNS ter prispeva k varnosti prometa.
 • SMB (Server Message Block) v sistemu Windows Server 2022 zdaj za šifriranje uporablja standarda AES-256-GCM in AES-256-CCM, ki se samodejno uporabita takoj, ko je vzpostavljena povezava z drugim računalnikom, ki ju prav tako podpira.
 • Šifriranje z uporabo SMB Direct in RDMA (Remote Direct Memory Access) v sistemu Windows Server 2022 med drugim zagotavlja večjo pasovno širino in manjšo zakasnitev za neposredno shranjevanje, repliko shrambe, Hyper-V in SQL Server.
 • Poleg tega gruče s premostitvijo v sistemu Windows Server 2022 omogočajo podroben nadzor šifriranja CSV (Cluster Shared Volumes) in SBL (Storage Bus Layer).

Kontejnerske aplikacije v operacijskem sistemu Windows Server 2022 Standard

Pri uporabi vsebnikov Windows so na voljo tudi številne optimizacije platforme, na primer pri združljivosti aplikacij in uporabniškega vmesnika vsebnika Windows s Kubernetesom.

 • Velikost slike vsebnikov Windows je bila zmanjšana za do 40 %, kar za 30 % podaljša zagonski čas in izboljša zmogljivost.
 • Uporaba sistema Kubernetes je bila med drugim poenostavljena z boljšo podporo vsebnikov za gostiteljske procese pri konfiguraciji vozlišč, IPv6 in izvajanjem omrežnih politik z odprtokodno aplikacijo Calico.
 • Poleg tega je bilo posodobljeno središče Windows Admin Center, ki poenostavlja ustvarjanje vsebnikov za aplikacije .NET.

Shranjevanje in selitev v sistemu Windows Server 2022 Standard

S številnimi izboljšavami storitev za migracijo shrambe v sistemu Windows Server 2022 je med drugim olajšana selitev shrambe v sistem Windows Server in z drugih izvornih lokacij shrambe v Azure. V ta namen orkestrator Storage Migration Server v operacijskem sistemu Windows Server 2022 ponuja naslednje možnosti:

 • Selitev lokalnih uporabnikov ali skupin v strežnik Windows Server
 • Selitev pomnilnika v gruče s podporo za izklop in iz njih ter selitev med samostojnimi strežniki in skupinami s podporo za izklop
 • Selitev shrambe iz strežnikov Linux z uporabo Sambe
 • Selitev v omrežja Azure
 • Migracija s strežnikov NetApp CIFS ali diskovnih polj NetApp FAS na Windows Server

Druge značilnosti:

 • Prilagodljiva hitrost popravila shrambe omogoča večji nadzor nad postopkom sinhronizacije podatkov: tako se lahko viri dodelijo za popravilo kopij podatkov (odpornost) ali za izvajanje aktivnih delovnih obremenitev (zmogljivost). Tako je mogoče grozde upravljati bolj prilagodljivo in učinkovito.
 • Predpomnilnik vodila za shranjevanje zdaj zagotavlja shranjevanje v samostojnih strežnikih, izboljšuje zmogljivost branja in pisanja ter povečuje učinkovitost s povezovanjem hitrejših medijev, kot sta NVMe ali SSD, s počasnejšimi mediji, kot je HDD.
 • Stiskanje SMB odpravlja potrebo po ročnem stiskanju datotek pri prenosu prek omrežja, na primer za hitrejši prenos v obremenjenih omrežjih.

Druge izboljšave v sistemu Windows Server 2022 Standard

Poleg tega nova različica Windows Server 2022 vključuje celo vrsto posameznih optimizacij, ki prav tako povečujejo zmogljivost:

 • Podpora za vgnezdeno virtualizacijo na procesorjih AMD v operacijskem sistemu Windows Server 2022 zagotavlja več možnosti glede strojne opreme okolja za zagon Hyper-V v virtualnem stroju (VM) Hyper-V.
 • Microsoft Edge je privzeto vključen v Windows Server 2022. Edge temelji na odprti kodi Chromium in zagotavlja večjo varnost kot Internet Explorer, ki ga nadomešča.
 • Delovanje protokola TCP (Transmission Control Protocol) je bilo izboljšano z uporabo protokola TCP HyStart++, ki zmanjšuje izgubo paketov, in s protokolom RACK (Recent ACKnowledgment), ki zmanjšuje čas ponovnega pošiljanja (Retransmit TimeOuts - RTO) med ponovnim pošiljanjem.
 • RSC (Receive Segment Coalescing) zagotavlja optimizacije za virtualna stikala v Hyper-V, tako da se lahko paketi v omrežju hipervizorja združijo in tako obdelajo kot večji segmenti. S tem se zmanjša število procesorskih ciklov in izboljša zmogljivost omrežnega prometa.

Zahteve za strojno opremo za zagon operacijskega sistema Windows Server 2022 Standard

Windows Server 2022 temelji na operacijskem sistemu Windows 10. Če želite izkoristiti vse funkcije strežniške aplikacije in zagotoviti varnost, mora osnovna strojna oprema izpolnjevati vse spodaj navedene minimalne zahteve. Dodatne zahteve so odvisne od konfiguracije sistema in drugih nameščenih aplikacij.

 • Procesor: 1,4 GHz 64-bitni
 • Pomnilnik: 512 MB (2 GB za strežnik z možnostjo namestitve namiznega zaslona)
 • HDD: 32 GB prostega prostora na trdem disku
 • BIOS: sistem UEFI z varnim zagonom (UEFI 2.3.1c) za nekatere funkcije
 • Grafična kartica in monitor: 1 024 x 768 slikovnih pik

Licenciranje sistema Windows Server 2022 Standard

Licenciranje strežnika z novo različico Windows Server 2022 Standard Edition se prav tako izvaja kot uporabljena programska oprema v skladu z Microsoftovimi licenčnimi predpisi, pri čemer se kot osnova za izračun zahtevane licence uporabi število jeder. Uporabljajo se naslednje določbe:

 • Windows Server 2022 Standard Edition se običajno licencira na podlagi uporabljene fizične strojne opreme. V ta namen se poleg števila fizično razpoložljivih jedrnih procesorjev upošteva tudi število virtualnih strežnikov.
 • Licenca za strežnik vedno zajema 2 fizični procesorski jedri.
 • V skladu z Microsoftovimi licenčnimi pogoji se kot osnova vedno upošteva najmanjše število 8 jeder na procesor - tudi če ima dejansko obstoječa strojna oprema manj kot 8 jeder.
 • Za vsak fizični strežnik sta predvidena vsaj dva procesorja, zato je najmanjše število jeder 16.
 • Za strežnike z več kot 16 jedri je treba dodatno licencirati ustrezne pakete za Windows Server 2022 Standard.

Dodatne določbe, npr. za licenciranje instanc Hyper-V in odjemalcev - uporabnikov in končnih naprav -, ki dostopajo do sistema Windows Server 2022 Standard, lahko dobite pri Wiresoftovem uslužbencu. Ustrezne licence/CAL za Windows Server 2022 Standard so na voljo tudi pri Wiresoftu.

Kupite Microsoft Windows Server 2022 Standard kot rabljeno programsko opremo v trgovini s programsko opremo Wiresoft

Trenutna 2021 objavljena različica MS Windows Server Standard 2022 Edition je že na voljo kot rabljena programska oprema v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo. Cena rabljene programske opreme je nižja od cene ustrezne nove izdaje Windows Server Standard 2022. Pri nakupu rabljene programske opreme pri Wiresoftu imate te prednosti:

 • Pri nakupu Microsoft Windows Server 2022 Standard pri Wiresoftu prejmete originalno posamezno licenco, ki jo je predhodno kupilo podjetje in jo prodalo Wiresoftu.
 • Pri nadaljnji prodaji je ta licenca MS Windows Server 2022 Standard označena kot uporabljena, pri čemer "uporabljena" ne pomeni omejitve funkcionalnosti programske opreme Windows Server ali da je bila ta licenca že uporabljena.
 • Če je prvi kupec že namestil ali aktiviral programsko opremo MS Windows Server 2022 Standard, je bila licenca ob prodaji družbi Wiresoft ponovno izbrisana, tako da je ustrezna licenca programske opreme ponovno 100-odstotno prosto na voljo.
 • Ponujena licenca MS Windows Server 2022 Standard, tako kot druge rabljene Microsoftove licence, ki jih za prodajo ponuja Wiresoft, niso niti omejeno uporabne niti časovno omejene poskusne različice, ne vsebujejo že aktiviranega licenčnega ključa, temveč gre za programski izdelek, ki je po nakupu odobren samo za vas.
 • Vse rabljene licence, ki jih je kupil Wiresoft in so na voljo za nadaljnjo prodajo, kot je MS Windows Server Standard 2022, smo pred prodajo tudi preizkusili glede njihove popolne uporabnosti.
 • Pravna podlaga za nadaljnjo prodajo rabljene licence Microsoft Windows Server 2022 Standard je veljavna zakonodaja, ki dovoljuje prodajo in nakup ter uporabo rabljene programske opreme.
 • Aplikacija MS Windows Server 2022 Standard je takoj po uspešno opravljenem nakupu na voljo prek elektronske dostave programske opreme (ESD).
 • Tako ste lahko pri nakupu rabljene licence, kot je standardna izdaja Windows Server 2022, pri Wiresoftu prepričani, da vedno kupujete in uporabljate zakonit in izviren Microsoftov izdelek.

Če imate dodatna vprašanja o nakupu Microsoft Windows Server 2022 Standard kot uporabljene programske opreme ali druge izdaje MS Windows Server 2022 ter starejših različic MS Windows Server ali druge Microsoftove programske opreme, nas lahko kontaktirate po e-pošti, telefonu ali klepetu.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije