Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2014 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2014 USER CAL
Microsoft SQL Server 2014 Uporabniška licenca CAL SQL Server 2014 Standard je idealen sistem za upravljanje podatkovnih zbirk, s katerim lahko zanesljivo in varno upravljate vse podatke v podjetju. Za dostop do strežnika Windows SQL...
38,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2014 NAPRAVA CAL MICROSOFT SQL SERVER 2014 NAPRAVA CAL
Microsoft SQL Server 2014 DEVICE CAL SQL Server 2014 Standard je idealen sistem za upravljanje podatkovnih zbirk, s katerim lahko zanesljivo in varno upravljate vse podatke v podjetju. Za dostop do strežnika Windows SQL Server...
38,90 € *

Orodja in funkcije strežnika SQL Server 2014 za celovito poslovno obveščanje

Podatkovna baza za upravljanje in poslovno obveščanje SQL Server 2014 podjetja Microsoft že v standardni izdaji ponuja številna orodja za razvoj aplikacij in učinkovito upravljanje strežniških omrežij.

Z licenco Client Access lahko uporabniki izkoristijo nove varnostne funkcije in možnosti poizvedb ter številne druge izboljšave. Hkrati pa skalabilna hibridna platforma podatkovnih zbirk SQL Server 2014 zagotavlja učinkovite in hkrati varne procese v podjetju. Microsoft SQL Server 2014 tako ponuja informacijsko platformo za razvoj in zagotavljanje stabilnih aplikacij v oblaku.

Odvisno od izdaje nove funkcije vključujejo tudi funkcije OLTP v pomnilniku ter Column Store Index in StreamInsight; skupaj s storitvijo SQL Azure podpirajo Microsoftovo strategijo hibridnega oblaka. Druge novosti v strežniku SQL Server 2014 vključujejo nova podatkovna orodja SQL Server Data Tools for Business Intelligence (SSDT). S temi sodobnimi razvojnimi orodji za relacijske primerke podatkovnih zbirk SQL Server lahko med drugim načrtujete in zagotavljate podatkovne zbirke za SQL Server - enako preprosto kot z Visual Studiom.

Storitve strežnika SQL Server 2014 za učinkovito skupinsko delo

Strežniški sistem Microsoft SQL 2014 je sestavljen iz petih komponent, tako imenovanih Microsoftovih storitev, ki skupaj tvorijo osnovo za uporabo funkcij ter upravljanje podatkov in uporabnikov:

  • Podatkovna baza - uporablja se za obdelavo, shranjevanje in shranjevanje ter repliciranje ali zagotavljanje podatkov
  • Analitične storitve - te med drugim omogočajo poizvedbe OLAP (Online Analytical Processing) v okviru analiz trendov, prodajnih napovedi in aplikacij za podatkovno rudarjenje
  • Storitve poročanja - za ustvarjanje in zagotavljanje poročil v različnih oblikah: matrična, grafična ali popolnoma brezplačna
  • Integracijske storitve - ta orodja omogočajo premikanje, kopiranje ali preoblikovanje podatkov
  • Storitve glavnih podatkov (MDS) - omogočajo učinkovito in varno upravljanje domen, strank, računov in izdelkov ter zagotavljajo varnost transakcij

Zahteve za strojno opremo za namestitev in delovanje strežnika Microsoft SQL Server 2014 Standard Edition

Za nemoteno namestitev in delovanje strežnika Microsoft SQL Server različice 2014 morajo biti izpolnjene naslednje minimalne zahteve:

  • Pomnilnik: najmanj 1 GB RAM, priporočljivo je 4 GB ali več
  • Procesor: najmanj 1 GHz za 32-bitne sisteme ali 1,4 GHz za 64-bitne sisteme, priporočljivo 2 GHz
  • Prostor na trdem disku: najmanj 6 GB, odvisno od nameščenih komponent strežnika SQL Server lahko potrebujete več
  • Operacijski sistem: Windows Server 2012 ali 2012 R2 v 32-bitni ali 64-bitni različici

Licenciranje strežnika Windows SQL Server 2014 Standard Edition s pravicami CAL podjetja Wiresoft

Če se odločite za nakup standardne izdaje strežnika SQL Server 2014, boste pri Wiresoftu poleg strežniške licence našli tudi potrebne licence za dostop do odjemalcev - v obliki uporabniških licenc CAL in licenc CAL za naprave. Z nakupom standardne izdaje strežnika Microsoft SQL Server 2014 se odločite za popolnoma funkcionalen sistem relacijskih podatkovnih zbirk, katerega funkcije so v celoti zasnovane za številne aplikacije srednje ravni in shranjevanje podatkov v podatkovnih skladiščih.

Trenutni Microsoftov licenčni model za SQL Server 2014 Standard s pravicami CAL

Za različico SQL Server 2014 velja trenutna Microsoftova licenčna metrika, ki opredeljuje različne možnosti licenciranja glede na izdajo strežnika, da je mogoče uporabljati funkcije SQL.

V strežniški predizdaji SQL 2014 je Microsoft spremenil metodo za izračunavanje

Strežniške licence. Do takrat število jeder v procesorju ni bilo pomembno, zdaj pa je to osnova za določanje licenc za posamezne izdaje strežnika SQL Server. Vedno večje število jeder namreč povečuje zmogljivost procesorjev, ki tako lahko izvajajo vedno večje delovne obremenitve. Tako je pri licenciranju jedra zdaj upoštevana tudi večja zmogljivost.

V standardni izdaji strežnika SQL Server različice 2014 je licenciranje na strežnik/CAL še vedno na voljo kot možnost - poleg licenciranja na 2 jedra. Podjetja in organizacije, katerih strežniki izpolnjujejo nižje zahteve glede zmogljivosti in virtualizacije, lahko zato s strežniško licenco in licenco CAL koristijo vse prednosti, vključno s funkcijami v oblaku, strežnika SQL Server 2014 Standard po nizki ceni.

Če želite zagotoviti, da bodo licence CAL za SQL Server 2014 Standard Edition pokrivale potrebe vašega podjetja po storitvah in funkcijah, je priporočljivo določiti običajne zahteve glede delovnih obremenitev in storitev v oblaku. Pomembno vlogo ima tudi število zaposlenih, ki dostopajo do strežnika. Model licenciranja strežnik/CAL je idealen, če je znano število odjemalcev, ki dostopajo do sistema strežnika SQL Server. Tako lahko licence CAL za naprave ali uporabnike uporabite tudi za izpolnjevanje individualnih zahtev za sistem IT, ki teče pod SQL 2014.

Naslednja pojasnila vam bodo pomagala izračunati pravilno zahtevo za licence CAL za strežnik SQL Server 2014. Če imate dodatna vprašanja o najugodnejši konfiguraciji z licencami za dostop odjemalcev, se obrnite na nas za nasvet.

Licenciranje strežnika SQL Server 2014 Standard z licencami za dostop do odjemalcev

licenciranjem posameznih uporabnikov ali naprav se odločite za prilagodljivo in hkrati ekonomično rešitev brez dodatnih stroškov, kot so dodatki drugih proizvajalcev, saj vam Microsoftova licenca CAL omogoča uporabo vseh strežniških funkcij, ki so na voljo za standardno izdajo, ne da bi se morali odpovedati zmogljivosti programske opreme SQL Server.

Sestava licenciranja strežnika/CAL za SQL Server 2014 Standard

Licenciranje strežnika z licencami CAL ločuje izvajanje strežniške programske opreme od uporabe storitev strežnika SQL Server 2014 s strani uporabnika. Za standardno izdajo je sestavljena iz strežniške licence komponent in licenc za dostop do odjemalcev (CAL). Za delovanje s strežnikom SQL Server Edition 2014 Standard potrebuje strežnik najprej svojo licenco, ki je prav tako na voljo pri Wiresoftu po ugodni ceni. Ta licenca za strežnik vključuje samo pravice upravitelja, ki zaposlenemu ne dajejo pravice do uporabe storitev in funkcij strežnika. V ta namen mora imeti zaposleni lastno dovoljenje za dostop do stranke. Na voljo so naslednje možnosti: CAL za točno enega uporabnika ali CAL za točno eno končno napravo ali CAL naprave. Obe licenci za dostop sta na voljo pri podjetju Wiresoft po posebni ceni. Brez enega od teh dveh licenc CAL zaposleni ne morejo uporabljati funkcij strežnika SQL Server 2014 in podatkov, ki jih upravlja.

Razlike med licenco CAL uporabnika in licenco CAL naprave za strežnik SQL Server 2014

Izbira med licenco CAL uporabnika in licenco CAL naprave za strežnik Windows SQL Server ponuja prednost zelo prilagodljivega licenciranja. Po eni strani Microsoftov licenčni model odraža dve različni vrsti uporabe storitev strežnika SQL Server: Povezano z uporabnikom ali napravo. Licenca naprave ima drugačne pravice dostopa kot uporabniška licenca.

Po drugi strani pa so licence CAL na voljo kot posamezne licence. To pomeni, da morate kupiti le toliko licenc CAL, kolikor jih dejansko potrebujete, pozneje pa lahko zlahka povečate svoje licenčne zahteve. Obe vrsti licenc za dostop lahko kombinirate posamično. Opremljanje z obema licencama CAL je še posebej koristno, če se v podjetju pogosto uporabljajo različne vrste delovnih postaj - za več podrobnosti glejte spodaj.

Razdelitev na dve vrsti dostopa odjemalcev pomeni tudi, da uporabniškega dovoljenja CAL ni mogoče uporabiti kot dovoljenje CAL naprave in obratno. Prav tako licence po izdaji ni mogoče prenesti na drugo končno napravo ali drugega uporabnika.

Uporaba naprave CAL

Dovoljenje CAL za napravo za Microsoft SQL Server 2014 licencira eno (1) natančno določeno končno napravo, ne glede na to, ali gre za namizni računalnik, prenosni ali tablični računalnik ali mobilni telefon. S to napravo lahko vsak zaposleni, ki ima dovoljenje za njeno uporabo, dostopa tudi do vseh storitev in podatkov strežnika SQL Server 2014. Licenciranje z licencami CAL za naprave je še posebej primerno za delovne postaje, ki so na voljo različnim zaposlenim v podjetju, npr. pri izmenskem delu.

Uporaba uporabniškega dovoljenja za dostop

Dovoljenje User CAL pa pooblašča enega (1) točno določenega uporabnika (zaposlenega) za dostop do storitev strežnika SQL Server 2014. V nasprotju s programom Device CAL je ta

Uporabnik lahko nato do podatkov in storitev strežnika dostopa s katero koli končno napravo, združljivo s sistemom Windows, ne glede na to, ali gre za namizni računalnik, prenosni računalnik, mobilno napravo itd., in sicer od koder koli. Uporabnik CAL tako nudi prednosti zaposlenim, ki izmenično uporabljajo različna delovna mesta in ne delajo le na lokaciji svojega podjetja, temveč tudi na primer na terenu, v domači pisarni ali na poti.

Microsoft SQL Server 2014 po razumni ceni s pravicami CAL pri Wiresoftu

Pri Wiresoftu dobite dovoljenja CAL za naprave in uporabnike za SQL Server 2014 Standard-Edition kot originalne Microsoftove licence po izjemno ugodni končni ceni. Tako kot številne naše zadovoljne stranke lahko tudi vi izkoristite cenovno ugodnost, ki vam jo Wiresoft zagotavlja za te in druge licence za dostop do odjemalcev Microsoftove programske opreme. Od nas boste prejeli neuporabljene licence za Microsoftove izdelke, ki izvirajo iz evropskih podjetij in so zato 100-odstotno uporabni. Družba Wiresoft je pridobila te

pridobil ta dovoljenja povsem zakonito in skrbno preveril njihovo pristnost. V skladu s sodbo Sodišča Evropskih skupnosti je tako dovoljeno prodajati ali kupovati programske izdelke, kot so strežniške licence CAL. Zato ste lahko prepričani, da ob nakupu pri Wiresoftu kupujete popolnoma uporaben licenčni paket. Naše strokovno svetovanje vam je na voljo tudi, če imate vprašanja v zvezi z izdajo dovoljenja. Preprosto stopite v stik z nami.