Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2019 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2019 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2019 Enterprise 2-Core Izdaja SQL Server 2019 Enterprise 2-Core je trenutno najobsežnejša in najsodobnejša različica preizkušene Microsoftove relacijske podatkovne platforme; zagotavlja vse najnovejše funkcije...
8.133,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2019 Standard 2-Core Izdaja SQL Server 2019 Standard 2-Core je trenutno najsodobnejša različica Microsoftove zanesljive relacijske podatkovne platforme, ki se uporablja po vsem svetu, saj zagotavlja vse trenutno...
2.046,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD
Microsoft SQL Server 2019 Standard SQL Server 2019 Standard Edition je del najnovejše različice Microsoftovega sistema za upravljanje relacijskih podatkov; združuje vse pomembne funkcije zbirke podatkov, poročanja in analize, ki so...
490,90 € *

Inovativne funkcije v strežniku SQL Server 2019

Pametna programska oprema podjetja Microsoft ponuja tudi številne inovativne funkcije za obdelavo podatkov: Poleg združevanja podatkov v skupine (razvrščanja v skupine) gre tudi za spremljanje, tj. različne vrste sistematičnega beleženja (beleženje, merjenje), ter obdelavo poizvedb ali vnosov med iskanjem.

V novi izdaji strežnika SQL Server je še posebej opazna inteligentna obdelava poizvedb (IQP), ki znatno pospeši obdelavo poizvedb in je še posebej učinkovita pri večjih količinah podatkov. Hkrati se je povečala hitrost številnih operacij v zbirki podatkov in dodale so se dodatne funkcije.

V nadaljevanju je podroben pregled najpomembnejših novosti v Microsoft SLQ Server Edition 2019:

Virtualizacija podatkov zBig DataCluster je na voljo v strežniku SQL Server 2019

Vedno več podjetij ima obsežne in stalno rastoče zbirke podatkov. S funkcijo Big Data Cluster je v strežniku SQL Server 2019 zdaj na voljo celovito okolje, ki uporablja tehnologije umetne inteligence in omogoča vpogled v vse podatkovne nize skoraj v realnem času. Grozdi za velike podatke med drugim zagotavljajo vsa orodja, potrebna za usposabljanje in uporabo modelov strojnega učenja.

SQL Server 2019 Big Data Cluster (BDC) je gruča vsebnikov SQL Server in Apache Spark, ki temelji na Linuxu in je nameščena v Kubernetes ali Azure Kubernetes Services (AKS).

Funkcija PolyBase, ki je bila uvedena že v strežniku SQL Server 2016 za obdelavo poizvedb Transact SQL iz zunanjih virov podatkov, je zdaj razširjena na strežnike Oracle, MongoD in Terradata, med drugim za dostop do nekaterih zunanjih virov podatkov za shranjevanje.

Uporaba Jave v strežniku SQL Server 2019

V izdaji strežnika SQL Server 2019 je prvič na voljo možnost uporabe kode Java v sistemu za upravljanje podatkovnih zbirk. Razvijalci imajo zdaj koristi od integracije izvajalnega okolja Java. Sestavljeno kodo Java je zdaj mogoče izvajati v strežniku SQL Server, ne da bi jo bilo treba najprej prenesti v obdelavo. V novem strežniku SQL Server 2019 je na podlagi jezikovnih razširitev strežnika SQL Server mogoča tudi integracija drugih programskih jezikov.

Varne enklave za šifrirane podatke s Secure Enclaves

SQL Server 2019 razširja možnost šifriranja podatkov od odjemalca do DBMS s funkcijo Secure Enclaves od funkcije Always Encrypted, ki je bila uvedena v strežniku SQL Server 2016. Teh podatkov si ne morejo ogledati niti skrbniki podatkovnih zbirk z razširjenimi pravicami.

Različne izboljšave zmogljivosti v strežniku SQL Server 2019

Poleg tega novi Microsoft SQL Server 2019 ponuja številne izboljšave zmogljivosti, ki koristijo ne le uporabnikom, temveč tudi skrbnikom:

Inteligentna obdelava poizvedb: z inteligentno obdelavo poizvedb (IQP) so v izdaji strežnika SQL Server 2019 na voljo tudi različne optimizacije pri obdelavi poizvedb, ki pomenijo prednost pri hitrosti, zlasti pri obdelavi velikih količin podatkov.

Inteligentna zmogljivost: Tako imenovana inteligentna zmogljivost se nanaša na dodatno povečanje hitrosti izvajanja operacij v zbirki podatkov. Nekatere od njih so samodejno na voljo interno ali pa jih mora najprej aktivirati skrbnik zbirke podatkov.

Posnetek zbirke podatkov: S pomočjo posnetka podatkovne zbirke skrbnik podatkovne zbirke praktično ustvari posnetek podatkovne zbirke. Ta posnetek lahko nato uporabite za ilustracijo ocene ali poročila. Če se izvirna podatkovna zbirka spremeni, lahko posnetek uporabimo za dokumentiranje odstopanj od prejšnjega stanja.

Spremljanje načrtov izvajanja (Statistika načrta zadnje poizvedbe): S tem strežnik SQL Server upravitelju zbirke podatkov zagotovi posodobljen pogled na zadnje izvedbene načrte poizvedb. 

Lahka infrastruktura za profiliranje poizvedb (LWP): LWP je bila ponovno izboljšana in je zdaj privzeto aktivirana v programu SQL Server Management Studio za statistiko poizvedb v živo.

Accelerated Database Recovery (ADR): pospeši obnovitev podatkovne zbirke po ponovnem zagonu ali obsežnem povratku transakcije.

Modeli licenciranja za Microsoft SQL Server 2019 pri Wiresoftu

Microsoft s strežnikom SQL Server 2019 nadaljuje z možnostjo osnovnega licenciranja, ki je na voljo od različice strežnika 2016. Odvisno od izdaje strežnika SQL Server 2019 - Standard ali Enterprise - so na voljo različne možnosti za pridobitev ustreznih strežniških licenc.

Izdaje strežnika SQL Server 2019 na prvi pogled

Pri Wiresoftu lahko kupite naslednje izdaje strežnika 2019:

SQL Server 2019 Standard Edition: Različica Standard je posebej zasnovana za mala in srednje velika podjetja.

V standardni različici lahko izbirate med licenciranjem na strežnik/CAL (tj. strežniške licence in licence za dostop) in možnostjo po jedrih (tu niso potrebne dodatne licence za dostop).

SQL Server 2019 Enterprise Edition: Različica Enterprise je namenjena srednje velikim podjetjem in zlasti velikim podjetjem ali organizacijam. Licenca se izda glede na ustrezno število jeder. Licenciranje na strežnik/CAL tu na splošno ni na voljo.

Razlika med licenciranjem po strežnikih/CAL in po jedrih

Medtem ko licenciranje po strežnikih/CAL poteka po običajni znani shemi, pri licenciranju po jedrih število potrebnih licenc temelji na jedrih. To pomeni spremembo tako imenovane metrike dovoljenj, tj. načina, kako se šteje ustrezna potreba po dovoljenjih.

Medtem ko je bilo prej nepomembno, koliko jeder ima procesor, je zdaj to število odločilno za določanje zahtev glede licence.

Licenciranje je tako namenjeno upoštevanju vedno večjega števila jeder na procesor, kar pomeni, da je mogoče obdelovati tudi vedno večje delovne obremenitve.

Licenciranje strežnika SQL Server 2019 s strežnikom/CAL

Model licenciranja s strežnikom/CAL je Microsoftu znan tudi za druge izdaje strežnikov. To se izvaja v skladu z običajnimi zahtevami:

V tem primeru je za vsak strežnik, v katerem bo nameščen primerek strežnika SQL Server, potrebna standardna licenca za strežnik. Poleg tega je za vsakega uporabnika ali napravo, ki dostopa do licenciranega strežnika SQL, potrebna ustrezna licenca za dostop (CAL) iste ali novejše različice strežnika, tj. licenca CAL za uporabnika ali napravo.

Z licenco CAL 2019 je mogoč dostop do strežnika SQL Server 2019 in strežnika SQL Server 2017.

Katera vrsta licenciranja je za podjetje ugodnejša, je odvisno od tega, koliko uporabnikov ali končnih naprav je treba licencirati: Dovoljenja CAL za uporabnike so primernejša, če želi pooblaščeni uporabnik do strežnika dostopati iz različnih naprav, dovoljenja CAL za naprave pa so primernejša, če različni uporabniki do strežnika vedno dostopajo prek določene naprave.

Licenciranje strežnika SQL Server 2019 po jedrih

Microsoft meni, da je model licenciranja na jedro zdaj običajen postopek v oblaku, saj na ta način poenoti licenciranje strežnika Windows Server in storitve Azure. Poenostavlja tudi mobilnost licenc, na primer z Azure Hybrid Use Benefit. To pomeni, da je zdaj mogoče hibridno uporabo in namestitev v oblaku bolje načrtovati za zagotavljanje programske opreme.

Z licenciranjem v oblaku velja ena licenca za dve jedri in ne ena licenca na procesor kot prej. Tako je skupna zahteva po licencah odvisna od števila jeder na procesor. Na strežnik je nastavljenih najmanj osem licenc, pri čemer je na procesor licenciranih najmanj osem jeder. Vsa fizična jedra strežnika zato potrebujejo svojo licenco za jedro.

Microsoft je uvedel tudi naslednja pravila:

Za vsak posamezni procesor je potrebnih vsaj 8 licenc za jedro.

Poleg tega je za vsak posamezni strežnik potrebnih vsaj 16 licenc za jedro.

Licence za jedro, ki so potrebne za vsak strežnik, so na voljo samo v dveh paketih: SQL Server Standard 2-Core ali SQL Server Enterprise 2-Core.

Katera standardna licenca je v posameznem primeru cenejša, ali licenca za strežnik/CAL ali licenca za 2 jedri, je torej odvisno od vrste stroja: tisti z največ dvema procesorjema z 8 jedri lahko pridobijo cenejšo licenco za različico SQL Standard Server/CAL. Zaradi minimalnega števila osmih jeder, ki ga je določil Microsoft, računalnikov z manj jedri ni mogoče licencirati ceneje.

Pri licenciranju na podlagi jedra licence niso potrebne licence za dostop (CAL).

Licenca Microsoft SQL Server 2019 po nizki ceni pri Wiresoftu

Ne glede na to, ali želite pokriti licenčne potrebe svojega podjetja z Microsoft SQL Server 2019 Standard ali Enterprise, ali z licenco Server/CAL ali licenco za dve jedri: pri Wiresoftu boste te Microsoftove izdelke prejeli izključno kot izvirne licenčne pravice. Microsoftove licence so pri Wiresoftu še posebej ugodne, saj ponujamo neuporabljene licence programske opreme evropskih podjetij - in to povsem zakonito. Zato ste lahko prepričani, da so bile vse licence podjetja Wiresoft preverjene glede izvirnosti in uporabnosti. To potrjujejo tudi številne navdušene stranke. Za vprašanja v zvezi z licenciranjem za Microsoft SQL Server 2019 se obrnite na nas