Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SHAREPOINT SERVER 2019 STANDARD USER CAL MICROSOFT SHAREPOINT SERVER 2019 STANDARD USER CAL
Microsoft SharePoint Server 2019 Standard User CAL Nakup Microsoft SharePoint Server 2019 User CAL pomeni, da (drugemu) zaposlenemu omogočite enostaven dostop do dokumentov podjetja in sodelovanje pri projektih od koder koli. Ne glede na...
23,90 € *
MICROSOFT SHAREPOINT SERVER 2019 STANDARD DEVICE CAL MICROSOFT SHAREPOINT SERVER 2019 STANDARD DEVICE CAL
Microsoft SharePoint Server 2019 Standard Device CAL Nakup licence Microsoft Sharepoint Server 2019 Device CAL pomeni, da določeni napravi omogočite dostop do platforme Sharepoint. Tako lahko službeni računalnik ali celo prenosni...
23,90 € *

SharePoint Server 2019 CAL-i: Osnova za uspešno sodelovanje

V današnjem poslovnem svetu je učinkovito upravljanje informacij in nemoteno sodelovanje ključnega pomena za uspeh podjetja. SharePoint Server 2019 je ena od vodilnih platform za sodelovanje in upravljanje dokumentov, ki podjetjem pomaga pri soočanju s temi izzivi. Odjemalske licence za dostop (CAL) so bistvene za nemoteno delovanje strežnika in izpolnjevanje zakonskih zahtev. V tem izčrpnem članku bomo podrobno pregledali licence CAL SharePoint Server 2019, pojasnili njihov pomen in kako zagotavljajo uspešnost vašega okolja SharePoint.

Kaj so licence SharePoint Server 2019 CAL?

Licence za dostop do odjemalcev (CAL) so licence, ki urejajo dostop uporabnikov ali naprav do spletnega mesta SharePoint Server 2019. So sestavni del Microsoftovega licenciranja in imajo osrednjo vlogo pri zagotavljanju zakonite in pravilne uporabe programske opreme.

Obstajata dve glavni vrsti licenc SharePoint Server 2019 CAL:

1. SharePoint Server 2019 Standard CAL

Standard CAL omogoča osnovni dostop do osnovnih funkcij in storitev SharePoint Server 2019. Uporabniki ali naprave z licenco Standard CAL lahko dostopajo do ekipnih spletnih mest, knjižnic dokumentov, osnovnih delovnih postopkov in osnovnih funkcij iskanja.

2. SharePoint Server 2019 Enterprise CAL

Enterprise CAL je razširjena različica, ki omogoča dostop do dodatnih funkcij in storitev. S to licenco lahko uporabniki ali naprave dostopajo do naprednih funkcij, kot so povezljivost poslovnih podatkov, poslovna inteligenca in napredno iskanje. To je še posebej koristno za organizacije z zahtevnejšimi zahtevami za implementacijo SharePointa.

Zakaj so licence CAL SharePoint Server 2019 pomembne?

Pomen licenc SharePoint Server 2019 CAL je ključnega pomena in ga ni mogoče enostavno spregledati. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj so tako pomembni:

1. Skladnost z licencami

Uporaba spletnega mesta SharePoint Server 2019 brez ustreznih licenc CAL lahko povzroči resne težave s skladnostjo. Licence CAL so bistvene za preprečevanje pravnih sporov in delovanje v skladu z licenčnimi predpisi.

2. Dostop do naprednih funkcij

Dovoljenja CAL Enterprise močno razširjajo zmogljivosti vašega okolja SharePoint. Organizacije, ki želijo izkoristiti napredne funkcije, kot sta poslovno obveščanje in napredno iskanje, se zanašajo na Enterprise CAL.

3. Skalabilnost

Licence CAL so razširljive in jih lahko nadgradite, ko potrebe vaše organizacije rastejo. Ko vaše podjetje raste ali se zahteve spreminjajo, lahko kupite dodatne licence CAL, da zadostite dodatnemu povpraševanju.

Dovoljenja CAL in hibridna okolja SharePoint

V hibridnih okoljih SharePoint, kjer sta v Microsoft 365 združena SharePoint Server 2019 in SharePoint Online, so lahko potrebni različni licenčni modeli. Pomembno je, da razumete posebne zahteve svojega hibridnega okolja in zagotovite nakup pravilnih licenc CAL za namestitve na lokaciji in v oblaku.

SharePoint Server 2019 Licence CAL in oblak

Z uvedbo storitve SharePoint Online v Microsoft 365 so številne organizacije začele svoje namestitve SharePoint prenašati v oblak. V tem okolju v oblaku licence CAL niso več potrebne, saj je licenciranje na uporabnika vključeno v različne naročnine Microsoft 365.

Zaključek

SharePoint Server 2019 Licence CAL so ključnega pomena za zakonito, pravilno in učinkovito uporabo te zmogljive platforme za sodelovanje in upravljanje dokumentov. Urejajo dostop do funkcij in storitev SharePoint ter zagotavljajo skladnost z Microsoftovimi licenčnimi zahtevami. Pri načrtovanju uvedbe SharePointa morate upoštevati posamezne zahteve svoje organizacije in zagotoviti, da kupite prave licence CAL, ki bodo ustrezale potrebam vaših uporabnikov. S pravilnim licenciranjem lahko kar najbolje izkoristite spletno mesto SharePoint Server 2019 ter sodelovanje in produktivnost v organizaciji dvignete na novo raven. SharePoint Server 2019 Licence CAL so ključ do uspešne in učinkovite izkušnje SharePoint v vaši organizaciji.