Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 DEVICE CAL
Microsoft Windows Server 2008 Device-CAL Naročite napravo Device-CAL za Microsoft Windows Server 2008 po ugodni ceni! Z različico strežnika Windows Server 2008 lahko izboljšate komunikacijo z oddaljenimi in podružničnimi pisarnami ter -...
7,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 USER CAL
Microsoft Windows Server 2008 User-CAL Naročite User-CAL za Microsoft Windows Server 2008 po ugodni ceni! Z različico strežnika Windows Server 2008 lahko izboljšate komunikacijo z oddaljenimi in podružničnimi pisarnami ter - z...
7,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 DEVICE CAL
Microsoft Windows Server 2008 R2 Device-CAL Naročite Device-CAL za Microsoft Windows Server 2008 po ugodni ceni! Z različico Windows Server 2008 lahko izboljšate komunikacijo z oddaljenimi in podružničnimi pisarnami ter - s programom...
7,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 USER CAL
Microsoft Windows Server 2008 R2 User-CAL Naročite User-CAL za Microsoft Windows Server 2008 R2 po ugodni ceni! Z različico strežnika Windows Server 2008 lahko izboljšate komunikacijo z oddaljenimi in podružničnimi pisarnami ter - z...
7,90 € *

Razlike med operacijskim sistemom Windows Server 2008 in različico 2

Windows Server 2008 R2, kot je bilo že navedeno, ni optimizirana različica strežnika Server 2008, temveč samostojna programska oprema strežniških sistemov, ki uporablja novo različico operacijskega sistema Windosw. Pri tem so se preimenovala tudi nekatera imena osrednjih funkcij, pri čemer je bil predvsem izraz "Terminal" nadomeščen z izrazom "Remote". Terminalske storitve iz sistema Windows Server 2008 se zdaj imenujejo storitve za oddaljeno namizje, Terminalske storitve RemoteApp zdaj RemoteApp, Terminal Service Gateway postane Remote Desktop Gateway, Terminal Services Session Broker pa se imenuje Remote Desktop Connection Broker. Najpomembnejše inovacije so na kratko opisane v nadaljevanju.

Hyper-V 2.0 ponuja optimizirano virtualizacijo

Program Hyper-V, ki je že vključen v sistem Windows Server 2008, ima v različici R2 na voljo pomembne izboljšave: Z novimi funkcijami za ustvarjanje gruče je zdaj mogoče virtualne strežnike med delovanjem premestiti na druge gostitelje - to se imenuje tudi selitev v živo. Uporabniki lahko tako še naprej dostopajo do strežnika brez omejitev pri svojem delu. Grozdenje ob odpovedi je mogoče tudi v Hyper-V 2.0 - odvisno od različice Windows Server 2008 R2 Edition.

Skupinski deli volumnov v gruči za upravljanje navideznih strežnikov

S skupnimi volumni v gruči (CSV) je zdaj v sistemu Windows Server 2008 R2 mogoče več virtualnim računalnikom prek hipervizorja zagotoviti eno številko logične enote. To olajša upravljanje ali storitve shranjevanja visoko razpoložljivih virtualnih okolij, saj za vsako od njih ni več potreben ločen LUN. S skupnimi zvezki v gruči lahko do pogona hkrati dostopa več vozlišč.

Poleg tega dinamični I/O znatno poveča razpoložljivost strežnika. Ta funkcija omogoča samodejno usmerjanje podatkovnega prometa prek drugega vozlišča v primeru odpovedi vozlišča gruče.

Virtualna namizna infrastruktura (VDI)

V sistemu Windows Server 2008 R2 Hyper-V 2.0 zdaj ponuja tudi možnost, da so namizja uporabnikom na voljo v navideznem okolju z optimiziranim protokolom RDP (Remote Desktop Protocol) s predstavitveno virtualizacijo. Funkcija je sestavni del aplikacije RemoteApps, njena prednost pa je tudi ta, da lahko posamezne aplikacije virtualizirate in jih uporabljate kot običajno nameščene programe.

PowerShell 2.0 - večji obseg CMDletov

Nova različica 2.0 programa PowerShell v sistemu Windows Server 2008 R2 zdaj vsebuje več kot 240 CMDletov (Command-Let). Poleg tega je zdaj mogoče konfigurirati in upravljati Hyper-V ne le lokalno, temveč tudi prek omrežja z uporabo orodja PowerShell. Ta ima grafični uporabniški vmesnik, s katerim lahko ustvarite skripte.

DirectAccess za Windows Server 2008 R2

DirectAccess zdaj ponuja zmogljivo in zaščiteno povezavo VPN s službenim omrežjem v sistemu Windows Server 2008 R2. DirectAccess vzpostavi predor, še preden se uporabnik prijavi, takoj ko je dostop do interneta na voljo. Ta funkcija se nanaša predvsem na dostop prek prenosnega računalnika zunaj omrežja podjetja, kar je bila do zdaj ena največjih varnostnih vrzeli, ki je s tem odpravljena. Odjemalce na daljavo lahko z DirectAccessom konfigurirate enako varno kot stacionarne računalnike v podjetju.

Microsoftov model licenciranja za Windows Server 2008 z licencami CAL

Microsoft glede na strežniško izdajo ponuja različne možnosti licenciranja.

To na primer pomeni, da sta standardni različici Windows Server 2008 in Server 2008 R2 sestavljeni iz dveh delov: strežniške licence, ki dovoljuje namestitev funkcij in storitev programske opreme v strežnik podjetja, ter ene ali več licenc za dostop do odjemalcev - CAL, ki posameznim uporabnikom dovoljujejo uporabo teh storitev.

Zlasti pogosto nameščeni izdaji Standard in Enterprise za Windows Server 2008 R2 sta poleg licenc za procesorje na voljo tudi z licencami za strežnike. V tem primeru število obstoječih procesorjev in procesorskih jeder v strežnikih ni pomembno.

Prednost tega licenčnega modela je, da lahko manjša ali srednje velika podjetja z manjšim številom uporabnikov z njim dostopajo do orodij in funkcij strežniške programske opreme. Število ustreznih licenc CAL je namreč mogoče po želji razširiti, tako da morate kupiti le toliko licenc CAL, kolikor jih dejansko potrebujete za svoje zaposlene.

Dodajanje licenc CAL za uporabnike ali naprave v različici Windows Server Editions 2012 in 2012 R2

Microsoft pri licenciranju z licencami CAL razlikuje tudi med dvema vrstama: licencami za dostop do odjemalca za uporabnika in licencami za končno napravo s sistemom Windows. Ustrezna licenca CAL tako predstavlja eno samo licenco, ki vedno omogoča dostop do ustrezne licencirane različice sistema Windows Server samo enemu uporabniku ali končni napravi.

To razlikovanje med licencami CAL, ki temeljijo na uporabniku, in licencami CAL, ki temeljijo na napravi, pomeni, da morate pred nakupom ustreznih posameznih licenc jasno določiti, koliko licenc CAL posamezne vrste potrebujete. Ko je dovoljenje za dostop dodeljeno določenemu uporabniku ali napravi, ga namreč ni mogoče prenesti na drugega uporabnika ali napravo. Prav tako ni mogoče uporabiti uporabniškega CAL kot CAL naprave ali obratno.

Vendar je mogoče v enem podjetju združiti obe vrsti licenc za dostop do strežnika Windows. Vaše skupne potrebe po licencah CAL se tako izračunajo na podlagi

Seštevek uporabnikov in končnih naprav, ki bodo pooblaščeni za uporabo strežniške programske opreme. Na ta način Microsoft prepreči, da bi naprave ali uporabniki brez ustreznega dovoljenja CAL pridobili dostop do storitev strežnika, kar pomeni tudi zaščito občutljivih podatkov pred neznanci ali tistimi, ki niso pooblaščeni za dostop do njih.

Vsaka vrsta licence za dostop odjemalca ima posebne prednosti, zato lahko na nakup licence vpliva eden ali več spodaj opisanih dejavnikov.

Uporabniški dovoljenja CAL za operacijski sistem Windows Server 2008 ali 2008 R2

Licenca CAL za posameznega uporabnika za Windows Server 2008/R2 enemu uporabniku omogoča dostop do vseh strežniških funkcij programske opreme. Ker je uporabniška licenca za dostop do odjemalca vezana na eno osebo, lahko ta oseba hkrati svobodno izbere končno napravo, ki jo bo uporabljala za dostop do strežnika.

Prednost uporabniške licence CAL je, da omogoča dostop do strežnika podjetja na zelo različnih lokacijah - ne glede na to, ali s stacionarnega računalnika na delovnem mestu v podjetju ali z mobilne končne naprave na poti - npr. prek pametnega telefona ali prenosnega računalnika pri stranki, v domači pisarni ali na drugi lokaciji podjetja. Pri uporabniškem licenčnem dovoljenju CAL je torej poudarek predvsem na uporabi storitev Windows Server 2008/R2 ne glede na lokacijo in napravo.

CAL naprave za Windows Server 2008 ali 2008 R2

Licenca CAL za eno napravo za Windows Server 2008 / 2008 R2 ponuja tudi nekatere prednosti, ki se še posebej pokažejo, ko več zaposlenih do strežniških storitev dostopa skupaj, vendar izmenično. Ta licenca za dostop do odjemalca, ki je vezana izključno na napravo, je zato veljavna samo za eno končno napravo, ki tako dobi pravice dostopa do sistema Windows Server 2008 ali R2. Ni pomembno, za katero vrsto naprave gre, če je v njej nameščen operacijski sistem Windows. Prav tako ni pomembno, ali se uporablja v podjetju ali v mobilnem telefonu. Naprava CAL ima prednosti zlasti takrat, ko zaposlenim ni treba ves čas dostopati do strežnika, temveč le pri izmenskem delu ali v okviru omejenih projektov.

Pravilna odločitev: CAL naprave ali CAL uporabnika - ali kombinacija?

Izbira pravih licenc za dostop odjemalcev lahko zato pomaga prihraniti stroške licenciranja. Pogosto pa ni jasno določeno, katera licenca CAL najbolje odraža delovne strukture - licenca CAL naprave ali licenca CAL uporabnika. Potem je kombinirani nakup obeh vrst licenc najbolj ugoden. Združevanje obeh licenc za dostop do odjemalca tehnično ni težava, čeprav, kot je bilo že omenjeno, samih licenc CAL ni mogoče zamenjati.

Licence CAL za uporabnike in naprave za Windows Server 2008 in 2008 R2 - po posebni ceni pri Wiresoftu

Če želite dopolniti svoje potrebe po licencah za dostop do uporabnikov ali naprav za Windows Server 2008 ali Windows Server 2008 R2, je Wiresoft vaš kompetentni partner za licenciranje. Svetujemo vam glede posebnih potreb po licencah CAL za sistem Windows Server, ki jih lahko kupite kot priročne posamezne licence. Tako lahko v primerjavi s paketi licenc prihranite veliko denarja, saj lahko kupite dodatne licence CAL - bodisi licence CAL za naprave bodisi licence CAL za uporabnike. To pomeni, da je vaš sistem Windows Server vedno licenciran po meri - brez nepotrebnih stroškov.

Vse licence Microsoft Server Client Access so originalni Microsoftovi izdelki in Wiresoft jih ponuja po posebej ugodnih cenah. Pri nas lahko izkoristite cenovno ugodnost rabljene originalne programske opreme, ki je bila kupljena pri evropskih podjetjih in preverjena glede pristnosti, zato je v vašem podjetju ali organizaciji 100-odstotno uporabna. Številne naše stranke so že spoznale ekonomske prednosti, ki jih prinaša nakup licenc Microsoftove programske opreme pri Wiresoftu. Poleg naših licenc CAL za Windows Server 2008 in Windows Server 2008 R2 boste pri nas našli tudi številne druge Microsoftove strežniške licence. Če imate vprašanja o licenciranju z licencami CAL za Microsoft Server 2008 ali različico 2008 R2, se obrnite na nas po e-pošti, telefonu ali tukaj v klepetu.