Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK DEVICE CAL
25x dovoljenja CAL za naprave za MS SQL Server 2017 kot uporabljena programska oprema Pri licenciranju strežnika Microsoft SQL Server 2017 v standardni izdaji je za uporabo povezanih storitev potrebna tudi licenca za dostop odjemalcev v...
1.233,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK DEVICE CAL
10x dovoljenja CAL za naprave za MS SQL Server 2017 kot uporabljena programska oprema Pri licenciranju strežnika Microsoft SQL Server 2017 v različici Standard Edition je za uporabo povezanih storitev potrebna tudi licenca za dostop...
489,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK DEVICE CAL
5x licence CAL za naprave za MS SQL Server 2017 kot uporabljena programska oprema Pri licenciranju strežnika Microsoft SQL Server 2017 v različici Standard Edition je za uporabo povezanih storitev potrebna tudi licenca za dostop...
230,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 USER CAL
Uporabniška licenca CAL za MS SQL Server 2017 - ceneje kot rabljena programska oprema Za dostop do strežnika Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition je poleg strežniške licence za licenciranje Server/CAL potrebna tudi licenca za...
47,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 DEVICE CAL
Dovoljenja CAL za naprave za MS SQL Server 2017 kot uporabljeno programsko opremo Pri licenciranju strežnika Microsoft SQL Server 2017 v različici Standard Edition je za uporabo povezanih storitev dodatno potrebna licenca za dostop...
47,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL
5x uporabniška licenca CAL za MS SQL Server 2017 - ceneje kot rabljena programska oprema Za dostop do strežnika Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition je poleg strežniške licence za licenciranje Server/CAL potrebna tudi licenca za...
230,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK USER CAL
10x uporabniška licenca CAL za MS SQL Server 2017 - ceneje kot rabljena programska oprema Za dostop do strežnika Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition je poleg strežniške licence za licenciranje Server/CAL potrebna tudi licenca za...
489,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK USER CAL
25x uporabniška licenca CAL za MS SQL Server 2017 - ceneje kot rabljena programska oprema Za dostop do strežnika Microsoft SQL Server 2017 Standard edition je poleg strežniške licence za licenciranje Server/CAL potrebna tudi licenca za...
1.233,90 € *

Pregled novih funkcij strežnika SQL Server 2017 Standard

SQL Server 2017 je zmogljiva različica Microsoftove preizkušene podatkovne platforme za izvajanje vseh pomembnih funkcij poročanja in analize itd. Standardna izdaja omogoča predvsem manjšim in tudi srednje velikim podjetjem, da učinkovito upravljajo svoje individualne zahteve po sistemu za upravljanje relacijskih podatkovnih zbirk (RDMS) - to vključuje upravljanje trgovskega blaga ter sisteme CRM in ERP. Uporabniki ga lahko uporabljajo tudi za ustvarjanje podatkov OLTP in OLAP ali izvajanje poizvedb T-SQL v Hadoopu z orodjem PolyBase.

Različica strežnika SQL Server 2017 ponuja tudi večjo izbiro jezikov kot kdaj koli prej: poleg standardnega sistema Windows zdaj omogoča tudi uporabo distribucij Linuxa. Osebje IT lahko tako izbira med različnimi programskimi jeziki pri razvoju aplikacij za delovanje v operacijskih sistemih Windows, Linux in vsebnikih Docker. Uporabite lahko tudi gonilnik za povezljivost s podatkovno bazo Java (JDBC).

Poleg tega imajo uporabniki programov Python in R koristi od vpogledov prek napredne analitike v zbirki podatkov in interaktivnih vizualizacij. Možno je do milijon napovedi na sekundo. Z novimi grafičnimi podatkovnimi bazami lahko uporabniki zdaj surove podatke prenesejo v pregledna poročila, medtem ko mobilna celovita BI (Business Intelligence) omogoča prikaz na različnih končnih napravah.

Poleg tega SQL Server 2017 ponuja številne izboljšave in nove funkcije v storitvah Master Data Services (MDS) in Storitvah poročanja (SSRS) za SQL Server 2017 ter izboljšave zmogljivosti. V nadaljevanju je podroben pregled najpomembnejših sprememb in funkcij standardne izdaje strežnika SQL Server 2017.

Nove funkcije pogona zbirke podatkov v strežniku SQL Server 2017

Pogon podatkovne zbirke v strežniku SQL Server 2017 je sposoben obvladati tudi najzahtevnejše aplikacije za obdelavo podatkov. Poleg izboljšane zmogljivosti ponuja SQL Server 2017 tudi veliko novih funkcij pogona podatkovne zbirke za zapletene analize in izboljšane delovne tokove. Pri prilagodljivi obdelavi poizvedb so na voljo izboljšave za prilagodljivo združevanje, povratne informacije pri dodeljevanju pomnilnika v paketnem načinu in prekrivanje izvajanja funkcij vrednosti tabele z več izjavami, kar prav tako varčuje z viri procesorja. Poleg tega novi dinamični seznami za upravljanje skupaj s samodejno optimizacijo podatkovne zbirke povečujejo zmogljivost; prikažejo se težave pri delovanju poizvedb, oblikujejo se predlagane rešitve, odkrite težave pa se samodejno odpravijo. Na pozitivni seznam je mogoče dodati tudi sklope CLR.

Storitve za analizo strežnika SQL Server (SSAS)

SQL Server 2017 vključuje tudi številne pomembne posodobitve obstoječih funkcij v storitvi SQL Server Analysis Services - SSAS. V tabelaričnih modelih je nekaj izboljšav, na primer tabelarni način je nova privzeta možnost namestitve. Z aplikacijo Get Data v Power BI so obstoječi viri podatkov podprti za poizvedbe v jeziku formul Power Query M.

Integracijske storitve strežnika SQL (SSIS)

Tudi funkcija Scale Out v SSIS vsebuje nekaj izboljšav in novih funkcij v strežniku SQL Server 2017 ter poenostavlja izvajanje SSIS na več računalnikih. Glavni strežnik Scale Out podpira visoko razpoložljivost, optimizirano pa je bilo tudi ravnanje z dnevniki izvajanja delavcev Scale Out v primeru odpovedi. Katalog SSIS ima zdaj še eno globalno lastnost za določitev privzetega načina pri nameščanju paketov SSIS in zdaj podpira tudi strežnik SQL Server v operacijskem sistemu Linux.

Uporaba operacijskega sistema Linux s strežnikom SQL Server 2017 Standard

Za dostop do strežnika SQL Server lahko uporabniki zdaj uporabljajo odprti operacijski sistem Linux. Vmesnik za povezljivost odprte zbirke podatkov se uporablja za povezovanje s strežnikom SQL Server 2017 za aplikacije Linux in C++. Podobno z gonilnikom za povezljivost podatkovne zbirke Java ni več težav z aplikacijami Java.

Storitve strojnega učenja strežnika SQL Server

V različici SQL Server 2017 so se prejšnje storitve SQL Server R preimenovale v storitve SQL Server Machine Learning Services. Novo ime pomeni novost, saj poleg prejšnjega programskega jezika R podpira tudi programski jezik Python. To pomeni, da lahko za izvajanje uporabljate skripte R ali Python; za zagotavljanje modelov R in Python je mogoče namestiti tudi strežnik Microsoft Machine Learning Server. Razvijalci strežnika SQL Server imajo z različico 2017 dostop do knjižnic ML in AI za Python; te so na voljo v odprtokodnem okolju.

SQL Server 2017 Edition Standard pri Wiresoftu

Različica SQL Server 2017 je na voljo v različnih izdajah, prilagojenih zahtevam podjetij, ustanov in razvijalcev. Glavna razlika med standardno in poslovno izdajo strežnika SQL Server 2017 je v zmogljivosti in naboru funkcij. Medtem ko izdaja Enterprise Edition zagotavlja največjo računalniško zmogljivost za vsako posamezno instanco, je ta v različici Standard Edition omejena na manj kot 4 vtičnice ali 24 jeder oziroma je na voljo določeno število GB, odvisno od aplikacije.

Standardna izdaja strežnika SQL Server 2017 je prava izbira za osnovne funkcije upravljanja in poslovnega obveščanja (BI) ter za delovne obremenitve, ki zahtevajo minimalne vire IT, kar je značilno za mala in srednje velika podjetja.

Zahteve za strojno opremo za strežnik SQL Server 2017 Standard

Procesor/moč: vsaj 2 GHz in 2 jedri

Prostor na trdem disku: vsaj 6 GB

Pomnilnik: vsaj 4 GB RAM

Operacijski sistem:

Windows: Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 ali Windows 8 do Windows 10

Linux: Red Hat Enterprise Linux 7.3, SUSE Linux Enterprise Server 12 SP2 ali Ubuntu 16.04, Docker Engine 1.8+ za namestitev vsebnikov, 3,25 GB RAM, XFS ali EXT4

Prav tako: .NET 4.6 za izbiro pogona podatkovne zbirke ter storitve glavnih podatkov in replikacije

Zaslon: Ločljivost najmanj 800 x 600 (Super VGA)

Dodatne zahteve so odvisne od konfiguracije sistema in nameščenih aplikacij.

Model licenciranja za Microsoft SQL Server 2017

Z različico SQL Server 2016 je Microsoft uvedel pomembno spremembo metrike licenciranja za izračunavanje potreb podjetja po licencah. Osnova za natančno določitev zahtevane licence za izdaje Standard in zlasti Enterprise je zdaj število jeder. Ta inovacija je namenjena predvsem strežnikom večjih in velikih podjetij, katerih procesorji so veliko zmogljivejši kot prej.

Za manjša ali manjša podjetja z ustrezno manjšo zmogljivostjo strežnika Microsoft poleg osnovne licence še vedno ponuja možnost kombinacije strežniške licence in licenc za dostop (CAL) za SQL Server 2017 Standard Edition. Ta možnost je lahko za organizacijo ali podjetje ugodnejša.

Licenciranje strežnika SQL Server 2017 Standard z licencami CAL

Ločeno licenciranje strežnika in uporabnikov ali končnih naprav razlikuje med uporabo (licenco) programske opreme in njenim izvajanjem v podjetju.

Vsaka licenca za programsko opremo, dodeljena strežniku, mu daje pravico, da v fizičnem ali virtualnem okolju operacijskega sistema zažene poljubno število primerkov strežniške programske opreme.

Poleg tega zaposleni za uporabo storitev strežnika Microsoft SQL Server Standard 2017 potrebujejo določeno število licenc CAL, ki pooblaščenim uporabnikom ali končnim napravam omogočajo dostop do strežnika SQL. To onemogoča dostop do strežnika tretjim osebam, ki nimajo nobene od obeh licenc za dostop; to pomeni večjo zaščito podatkov podjetja pred nepooblaščenim dostopom.

Razlika med licencami CAL za uporabnika in licencami CAL za napravo za SQL Server Standard 2017

Za različico SQL Server Standard 2017 obstajata dve različici licenciranja odjemalskega dostopa: uporabniška licenca CAL in licenca CAL za napravo, tj. licenca za uporabnika oziroma licenca za napravo, ki sta na voljo pri podjetju Wiresoft. Dve različici CAL pokrivata glavne vrste uporabe strežnika SQL Server Standard. V nadaljevanju boste našli pregled razlik med obema možnostma licenciranja.

Dovoljenje CAL za uporabnika za strežnik SQL Server

Microsoftov uporabniški licenčni licenčni list za strežnik SQL omogoča določenemu posameznemu uporabniku dostop do trenutne različice strežnika SQL Server. Ker uporabniška licenca CAL ni vezana na določeno napravo, jo je mogoče uporabljati različno z osebnega računalnika ALI s prenosnika ali druge končne naprave, ne glede na to, ali je uporabnik naprave na delovnem mestu v podjetju, na poti ali v domači pisarni. Uporabniško licenciranje omogoča praktično uporabo strežnika SQL Server, zlasti v strukturah podjetij s prilagodljivimi delovnimi mesti ali različnimi lokacijami.

Dovoljenje CAL za napravo za strežnik SQL Server

Dovoljenje CAL za napravo za strežnik Microsoft SQL Server je licenca, vezana na napravo; to pomeni, da je za dostop pooblaščena samo ena končna naprava, ki ima ustrezne tehnične zahteve: ALI osebni računalnik v podjetju ALI prenosnik ali druga končna naprava, npr. tablični računalnik. Tako vsak zaposleni, ki ima dostop do licencirane končne naprave, dobi tudi pravice dostopa do vseh strežnikov SQL Server Standard v svoji organizaciji.

Zato je program Device CAL primeren za osebne računalnike, ki jih izmenično uporablja več različnih zaposlenih.

Katera vrsta CAL je najprimernejša za vaše podjetje, se zato razlikuje od primera do primera. Poleg števila zaposlenih in prevladujoče uporabe v vašem podjetju so pri izbiri pomembni tudi naslednji dejavniki:

Če eden ali več zaposlenih redno dostopa do sistema Windows SQL Server 2017 predvsem z ene delovne postaje, je najprimernejši program CAL naprave. Če pa določen zaposleni do strežnika SQL dostopa fleksibilno (stacionarno ali mobilno) z različnih končnih naprav ali delovnih postaj, je primernejši uporabniški licenčni list. V določenih okoliščinah je priporočljiva tudi kombinacija licenc CAL naprave in uporabnika.

Kupite licence CAL za SQL Server 2017 po razumni ceni pri Wiresoftu

Wiresoft ponuja licence CAL za naprave in uporabnike za Microsoftov strežnik SQL Server različice 2017 po izjemno ugodnih cenah. Tako lahko zlahka pokrijete individualne potrebe po strežniških licencah ali jih celo razširite. Za vse ponujene licence SQL CAL - za napravo ali uporabnika - velja naslednje: Licence, ki so na voljo pri Wiresoftu, so vedno originalni Microsoftovi izdelki iz evropske regije, katerih pristnost smo za vas preverili. Z nakupom zakonitih, neuporabljenih licenc programske opreme, ki smo jih pridobili od drugih podjetij, imate cenovno prednost. To so potrdile številne naše stranke.

Če imate vprašanja o licenciranju za Microsoft SQL Server 2017 Standard, se kadar koli obrnite na nas. Svetovali vam bomo glede vaše individualne kombinacije CAL.