Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 STANDARD MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 STANDARD
Microsoft Exchange Server 2016 Standardna izdaja Windows Exchange Server 2016 ponuja zanesljivo platformo za sporočanje, s katero je mogoče centralno upravljati e-pošto in stike ter sestanke in opravila. Gre za strežniško različico...
288,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 ENTERPRISE MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 ENTERPRISE
Microsoft Exchange Server 2016 Enterprise Windows Server 2016 je preizkušena platforma za sporočanje za centralno upravljanje e-pošte in stikov ter sestankov in opravil ter strežniška različica sistema Windows 10. Zlasti večja podjetja...
2.046,90 € *

Prednosti s strežnikom Microsoft Exchange Server 2016

Komunikacijski sistem Exchange Server 2016 je pomemben sestavni del vsakega sodobnega podjetja pri nadzoru in upravljanju procesov. Zmogljiva strežniška programska oprema celovito prispeva k povečanju učinkovitosti v podjetjih: vse stike in e-pošto je mogoče centralno upravljati in pregledno arhivirati. Omogoča tudi skupno delo z dokumenti, kar vključuje upravljanje različic. Različno upravljanje pravic določa tudi individualni dostop zaposlenih do imenovanj.

Microsoft Exchange Server 2016 tako ponuja največji možni nadzor in hkrati preglednost ter prilagodljivost in produktivnost. S poenostavitvijo delovnih procesov programska oprema omogoča prihranek časa in stroškov, kar povečuje tudi konkurenčnost.

Najpomembnejše novosti strežnika Exchange Server 2016 na kratko

Različica Exchange Server 2016 vsebuje številne pomembne novosti in nadaljnji razvoj prejšnje različice Exchange Server 2013. Glavni razvojni cilj je bila optimizacija arhitekture strežnika, pri kateri je bilo število strežniških vlog zmanjšano na dve: Poštni predal in robni transport. Poleg tega je bilo poenostavljeno skaliranje in izboljšana podpora za različne storitve v oblaku.

Outlook na spletu

Spletni dostop do strežnika Exchange, ki je bil prej znan kot "Outlook Web Access" ali "Outlook Web App", je Microsoft temeljito spremenil  in ga tudi preimenoval v "Outlook na spletu".

Spletni vmesnik je bil optimiziran tudi tako, da lahko Outlook uporabljate na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku z operacijskim sistemom Android ali iOS, ne da bi morali najprej namestiti aplikacijo Outlook. Poleg Microsoftovih brskalnikov Edge in Internet Explorer 11 Outlook brez večjih omejitev deluje tudi z brskalniki Google Chrome, Safari in Firefox.

Funkcija "Sweep" poenostavi upravljanje e-poštnih sporočil določenega pošiljatelja. Na primer, shranite jih lahko za določeno število dni ali pa shranite samo zadnje sporočilo.

Tudi koledar je dobil nov videz in nove funkcije. To vključuje e-poštne opomnike za dogodke v koledarju in možnost predlaganja drugega časa za vabila na sestanke.

Izboljšano iskanje

V strežniku Exchange Server 2016 je bila prenovljena tudi arhitektura iskanja eDiscovery; zdaj deluje asinhrono in decentralizirano ter uporablja več strežnikov. Iskanje je zdaj veliko hitrejše, ob vnosu iskalne besede v Outlook 2016 ali Outlook v spletu pa se prikažejo predlogi, ki temeljijo na pogosto uporabljenih stikih, e-poštnih sporočilih v poštnem predalu in prejšnjih iskanjih. S kontekstualnimi filtri, kot so razponi datumov in povezani pošiljatelji, lažje najdete iskane informacije. Z Outlookom v spletu lahko iščete tudi v svojih koledarjih ali koledarjih drugih oseb.

Izboljšana skalabilnost

Druga prednost nove arhitekture strežnika Exchange Server 2016 je izboljšana skalabilnost iskanja. Število poštnih predalov, ki jih je mogoče iskati, se je povečalo s 5 000 na 10 000 za poštne predale in arhivske poštne predale, tako da je mogoče istočasno iskati skupno 20 000 poštnih predalov.

Izboljšano sodelovanje

Datoteke, shranjene v Microsoftovih oblačnih storitvah OneDrive za podjetja in SharePoint 2016, lahko v Outlook 2016 ali Outlook v spletu zdaj vstavite v e-poštno sporočilo kot povezavo in ne kot priponko kot prej. Pravice dostopa je mogoče individualno prilagoditi in samodejno nastaviti. Prejemnik lahko neposredno odpre povezano datoteko kot priponko.

Podpora za hibridni oblak

Exchange Server 2016 podpira tudi hibridne scenarije. To pomeni, da je vseeno, ali je poštni predal v lokalnem strežniku ali v oblaku. Lokalne e-poštne predale lahko uporabljate tudi z razširitvami v oblaku Exchange Online Archiving in Azure Rights Management.

Preprečevanje izgube podatkov z DLP

Varnost podatkov je bila dopolnjena s preprečevanjem izgube podatkov (DLP), ki je razširitev pravil prenosa. DLP v strežniku Exchange Server 2016 pomaga zaščititi občutljive podatke podjetja pred nepooblaščenim dostopom. Preprečevanje izgube podatkov vsebuje nove metode za razvrščanje in pošiljanje zaupnih informacij, ne da bi pri tem ovirali uporabnike pri njihovem delovnem procesu. Če obstaja nevarnost prestrezanja podatkov, uporabniki prejmejo ustrezno opozorilo tako v programu Outlook kot v spletni različici. DLP uporabnike tudi opozori, če prejmejo prirejena e-poštna sporočila ali e-poštna sporočila s priponkami, ki vsebujejo zlonamerno programsko opremo.

Če želite uporabljati funkcije DLP za strežnik Exchange Server 2016, morate

Potrebna je licenca za dostop do odjemalca (CAL).

Standardni protokol MAPI prek protokola HTTP

Outlookov privzeti protokol za komunikacijo z Exchangeom je MAPI prek HTTP v strežniku Exchange Server 2016. MAPI prek HTTP izboljša zanesljivost in stabilnost povezav programov Outlook in Exchange ter vidnost napak pri prenosu. Poleg tega Outlook po hibernaciji ali spremembi omrežja veliko hitreje vzpostavi povezavo s strežnikom. MAPI prek protokola HTTP podpira nadaljevanje prekinjene povezave in v primeru kratkih prekinitev povezave ni potrebna ponovna povezava.

Windows Exchange Server 2016 Standard Edition

Microsoft Exchange Server 2016 v različici Standard Edition omogoča prilagodljivo, pregledno in stroškovno učinkovito komunikacijo v podjetju. To vključuje predvsem strokovno skupno upravljanje in arhiviranje e-pošte, stikov in sestankov. Microsoft Exchange Server 2016 Standard podpira do 5 podatkovnih baz poštnih predalov in je zato idealen za mala in srednje velika podjetja.

Poenostavljena arhitektura funkcije Exchange ima dve vlogi: Vloga "poštni predal" ponuja glavno funkcionalnost. Sprejema zahteve strank in hrani zbirke podatkov. Vloga "Edge Transport" pa zagotavlja dodatno varnost za prenos e-pošte med notranjim omrežjem in internetom. Pravice virtualizacije strežnika Microsoft Exchange Server 2016 Standard omogočajo delovanje 2 virtualnih strojev ali 2 vsebnikov Hyper-V.

Windows Exchange Server 2016 Enterprise Edition

Najpomembnejša razlika v primerjavi s standardno izdajo v Microsoft Exchange Server 2016 Enterprise Edition je možnost upravljanja veliko več podatkovnih zbirk. Na strežnik je mogoče vključiti in upravljati do 100 podatkovnih zbirk poštnih predalov s po 2 terabajta, zato je Enterprise še posebej primeren za večja podjetja in organizacije ali ustanove.

Poleg tega središče Exchange Admin Center omogoča uporabo funkcij, kot so skupine Office 365 in preprečevanje izgube podatkov. Preprečevanje izgube podatkov ne preprečuje le posredovanja zaupnih informacij nepooblaščenim osebam, temveč z vgrajenim inteligentnim filtrom sporočil (IMF) in tehnologijo filtriranja SmartScreen tudi preprečuje, da bi potencialno škodljiva sporočila končala v poštnem predalu.

Poleg tega imajo uporabniki koristi od centraliziranega shranjevanja podatkov ter nadzora nad potrebami po shranjevanju in zahtevami glede skladnosti.

V primerjavi z različico Standard Edition ima različica Enterprise Edition za strežnik Exchange Server tudi obsežnejše pravice za virtualizacijo: omogoča delovanje neomejenega števila virtualnih strojev in vsebnikov Hyper-V.

Ponuja tudi funkcije Storage Spaces Direct, Storage Replica in Shielded Virtual Machines, nov omrežni niz ter OneDrive for Business za posodabljanje, urejanje in deljenje podatkov v realnem času.

Sistemske zahteve za Windows Exchange Server 2016

Če želite v celoti in brez težav uporabljati strežnik Windows Exchange Server 2016, morate izpolniti določene omrežne, strojne in programske zahteve ter zahteve za odjemalce.

Za komunikacijo odjemalcev prek namizja je potrebna tudi namestitev programa Microsoft Outlook. Strojna oprema mora izpolnjevati naslednje pogoje:

Uporabljajo se lahko naslednji operacijski sistemi: Windows Server 2008 R2 Standard (SP1), Windows Server 2008 R2 Enterprise (SP1), Windows Server 2008 R2 Datacenter (RTM ali novejši), Windows Server 2012 Standard ali Datacenter, Windows Server 2012 R2 Standard ali Datacenter, Windows Server 2016 Standard ali Datacenter.

Zahteve za procesor so visoko zmogljiv 64-bitni procesor, lahko tudi procesor AMD s podporo za platformo AMD64.

Trdi disk: Poleg vsaj 30 GB prostora na trdem disku na namestitvenem pogonu je potrebnih 500 MB za namestitev vsakega jezikovnega paketa Unified Messaging in vsaj 500 MB za podatkovno bazo čakalnih vrst.

Najmanjša ločljivost zaslona: 1 024 x 768 slikovnih pik

Katere različice strežnika Windows Exchange Server 2016 so na voljo pri Wiresoftu?

Pri Wiresoftu lahko dobite Microsoft Exchange Server 2016 v dveh izdajah Standard in Enterprise. Izdaja Standard je zasnovana za potrebe poštnih predalov malih in srednje velikih podjetij ter za uporabnike domačih pisarn, izdaja Enterprise pa izpolnjuje obsežnejše potrebe večjih podjetij ali ustanov. Poleg tega lahko uporabniki tu izkoristijo celoten nabor funkcij različice Exchange Server 2016.

Licenciranje strežnika Windows Exchange Server 2016

Ko kupite Microsoft Exchange Server 2016 Edition, od družbe Wiresoft ne prejmete fizičnega nosilca podatkov, temveč komplet licenc za enega uporabnika (MLK).

Po namestitvi se registrirate na spletnem mestu Microsoft. Ob nakupu izdelka vam bomo posredovali vse podatke, potrebne za registracijo. Tako boste deležni tudi rednih posodobitev in boste vedno na tekočem.

Strežnik Exchange 2016 že vključuje spletno aplikacijo Outlook na spletu za dostop prek brskalnika. Če želite uporabljati vse funkcije namizne različice, morate kupiti Microsoft Outlook. To odjemalsko programsko opremo lahko po ugodni ceni dobite tudi pri podjetju Wiresoft.

Ne glede na to, ali izberete Microsoft Exchange Server 2016 Standard ali Enterprise: Microsoftova strežniška programska oprema, ki je na voljo pri Wiresoftu, so izključno originalni izdelki iz evropske regije. Vsi Wiresoftovi programski izdelki so popolnoma zakonite, neuporabljene licence, ki so jih kupila podjetja. Podjetje Wiresoft jih je testiralo za absolutno pristnost in popolno funkcionalnost. To lahko potrdijo tudi naše prejšnje stranke. Če imate vprašanja o svojih potrebah po programski opremi, nas kontaktirajte za več informacij.