Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10452
 • 9EA-00122
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
241,90 € * 267,90 € * (9,71% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Core 2 Core 
Naprave 1x
Virtualni stroji Potrebno je osnovno dovoljenje
Srednja Prenesi
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Obseg dobave Pravica do uporabe


Windows Server 2016 2 ponuja vse predpogoje za popolno izpolnitev zahtev velikih organizacij in podjetij po visoki stopnji virtualizacije glede uporabljenih in zagotovljenih ; gre za različico 10. Paket 16 je podlaga za licenciranje z izdajo . Datacenter Core Server Services Server Windows Core Server Datacenter

Če imate dodatna vprašanja o izdelku, se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE"

Microsoft Windows Server 2016 Datacenter 2-Core

Windows Server 2016 Datacenter ponuja vse zahteve za popolno izpolnitev zahtev velikih organizacij in podjetij po visoki stopnji virtualizacije glede uporabljenih strežnikov in zagotovljenih storitev; je strežniška različica sistema Windows 10. Paket 2 jedra je osnova za licenciranje strežnikov z izdajo Datacenter.

Najpomembnejša dejstva o Microsoft Windows Server 2016 Datacenter na kratko

Z operacijskim sistemom Windows Server 2016 Datacenter podjetja prejmejo zanesljiv strežniški operacijski sistem s številnimi zmogljivimi tehnologijami in funkcijami, ki podpirajo virtualizacijo aplikacij. V primerjavi s prejšnjo različico ta različica Datacenter Edition poleg številnih izboljšav in optimizacij ponuja predvsem številne nove ekskluzivne funkcije, ki zagotavljajo tudi boljšo varnost omrežnih infrastruktur z večjo stabilnostjo in optimizirano zaščito pred okvarami itd. Zaradi znanega vmesnika sistema Windows 10 je uporaba sistema Windows Server 2016 Datacenter skoraj intuitivna.

Kaj ponuja Windows Server 2016 Datacenter Edition?

Glavno merilo za odločitev o nakupu Windows Server 2016 Datacenter Edition je vedno večja potreba po virtualizaciji za razvoj in upravljanje zapletenih hiperkonvergentnih infrastruktur. Ta izdaja Datacenter Edition ponuja številne ekskluzivne funkcije za ta namen, ki jih lahko izkoristijo podjetja z veliko virtualnimi sistemi in visokimi zahtevami na področju IT ob velikih delovnih obremenitvah. Mednje spadajo Storage Spaces Direct (S2D) in Storage Replica, zaščiteni virtualni stroji (Shielded VM), programsko opredeljeno omrežje (SDN) in novi sklad protokolov, ki so podrobneje opisani v nadaljevanju.

V sistemu Windows Server 2016 Datacenter so na voljo tudi storitve Microsoft Azure Services, ki omogočajo še tesnejšo povezavo lokalnih okolij z oblakom z dodatnimi praktičnimi funkcijami.

Licenciranje izdaje Windows Server 2016 Datacenter z uporabljeno programsko opremo

Po izdaji različice Windows Server 2016 je licenciranje različice Datacenter Edition samo na osnovi jedra: Za vsak strežnik je predvideno najmanjše število 16 jeder; dodatna jedra je mogoče licencirati z ustreznimi paketi za 2 jedri - več podrobnosti spodaj.

Wiresoft ponuja ta 16-jedrni paket za Windows Server 2016 Datacenter kot uporabljeno programsko opremo. V primerjavi z novimi izdelki imajo kupci koristi predvsem od njihove nižje cene - brez omejitev glede obsega funkcij, npr. pri uporabi virtualnih strojev ali zmogljivosti - in te starejše različice strežnikov običajno niso več na voljo kot nove. Podrobne informacije o funkcionalnem obsegu Microsoft Windows Server 2016 Datacenter Edition in natančnih pogojih licenciranja so na voljo v naslednjem pregledu.

Windows Server 2016 Datacenter Edition - vse prednosti in ekskluzivne funkcije

Z Windows Server 2016 Datacenter Edition velika podjetja, ki razvijajo in uvajajo visoko virtualizirana okolja ali hiperkonvergirane infrastrukture, dobijo zmogljivo strežniško programsko opremo, ki izpolnjuje vse zahteve. Vgrajene funkcije in funkcije uporabljajo inovativne Microsoftove tehnologije, ki zagotavljajo stabilne in zanesljive aplikacije.

Izdaja Datacenter Edition ni prepričljiva le na področju omrežja, temveč ponuja tudi številne prednosti na področju varnosti in shranjevanja podatkov. Zato je dovolj prilagodljiv, da lahko kompleksnejše infrastrukture IT v podjetjih prilagodi trenutnim in prihodnjim poslovnim zahtevam digitalne dobe. Tako omogoča uvedbo stroškovno učinkovitejšega virtualnega shranjevanja, spletnih in aplikacijskih platform ter programsko opredeljenega omrežja (SDN), ki ga dopolnjujejo izboljšave na področju upravljanja in avtomatizacije strežnikov ter varnosti in dostopa do podatkov.

V sistemu Windows Server 2016 Datacenter številne ekskluzivne funkcije podpirajo ustvarjanje stabilnih omrežnih struktur, ki bolje prenašajo večje obremenitve in motnje, med drugim: Zaščiteni virtualni stroji, Storage Spaces Direct in programsko definirano omrežje (SDN) ter Storage Replica in nov omrežni sklad (Protocol Stack), ki jih dopolnjujejo novosti za grozdenje ob okvari v Hyper-V, ki so predstavljene tukaj.

Zaščiteni virtualni stroji (Zaščiteni VM)

Zaščiteni virtualni stroji zagotavljajo visoko raven zaščite v omrežjih pred krajo ali zlorabo kritičnih podatkov, ki se uporabljajo v poslovno kritičnih aplikacijah, kadar so na primer oddani v javni oblak. Zaščiteni virtualni stroji v ta namen uporabljajo zaščiteno omrežje, ki ga sestavljajo storitev HGS (Host Guardian Service) in zaščiteni gostitelji.

Programsko opredeljeno omrežje (SDN)

S programsko definiranim omrežjem je mogoče centralno konfigurirati in dinamično upravljati tako fizične (npr. usmerjevalniki, stikala) kot virtualne omrežne naprave (npr. prehodi). SDN se lahko uporablja tudi za varovanje omrežij in pospeševanje zagotavljanja delovnih obremenitev, programsko opredeljeno omrežje pa se lahko uporablja tudi za določanje in razširjanje politik za nadzor fizičnih in virtualnih omrežij.

Prostori za shranjevanje neposredno (S2D)

S2D ali Storage Spaces Direct omogoča shranjevanje podatkov v različnih lokalnih strežnikih Windows, ki jih je mogoče združiti v virtualno gručo za shranjevanje. S2D omogoča ustvarjanje in upravljanje skalabilnih, visoko razpoložljivih programsko opredeljenih sistemov shranjevanja.

Replika za shranjevanje

Poleg S2D se replika shrambe v sistemu Windows Server 2016 Datacenter uporablja za zmanjšanje izpadov s pripravljenostjo na nesreče in praktično izključuje izgubo podatkov na ravni datotečnega sistema. Storage Replica podpira sinhrono replikacijo, pri kateri se podatki zrcalijo na fizičnih lokacijah z varnimi zvezki, in asinhrono replikacijo, pri kateri se podatki zrcalijo med lokacijami prek regionalnih območij z uporabo omrežnih povezav z večjo latenco.

Dodatne varnostne funkcije

Z novimi varnostnimi plastmi, ki so na voljo v sistemu Windows Server 2016, je mogoče še bolje prepoznati grožnje informacijskim strukturam v podjetju in nemudoma sprožiti ustrezne protiukrepe. Povečana je bila tudi zaščita virtualnih računalnikov, med drugim z optimiziranim nadzorom dostopa in integracijo več zaščitnih slojev, kar je zmanjšalo varnostno tveganje.

Izboljšano varnost v izdaji Datacenter Server zagotavlja tudi Microsoftov pristop Zero Trust z ločevanjem gostitelja in navideznega stroja, pri čemer so viri, ki se uporabljajo v skupnih okoljih, zaščiteni z zaščitenimi navideznimi stroji. Storitev Microsoft Host Guardian prepoznava zaupanja vredne gostitelje, z upravljanjem Just in Time in Just Enough pa lahko določite tudi pravila za omejitev dostopa skrbnika.

Dodatne funkcije strežnika Windows Server 2016 Datacenter Edition

Windows Server 2016 Datacenter v primerjavi s prejšnjo različico ponuja še več možnosti za virtualizacijo aplikacij z boljšo integracijo vsebnikov. Dopolnjujejo jih dodatne funkcije, kot sta Nano Server in Azure Services, ki so prav tako na kratko opisane.

Poleg tega je uporaba sistema Windows Server 2016 Datacenter kot podatkovnega centra za upravljanje infrastruktur IT med drugim optimizirana z novimi razpoložljivimi strežniškimi vlogami in dodatnimi možnostmi dodeljevanja uporabniških pravic. Windows Server 2016 Datacenter lahko zaženete tudi v okrnjeni osrednji aplikaciji, da izboljšate zmogljivost na starejši strojni opremi, saj ne prikažete grafičnega namiznega vmesnika.

Možnosti virtualizacije s programom Hyper-V

Izdaja Datacenter operacijskega sistema Windows Server 2016 vključuje pravice za virtualizacijo za neomejeno število virtualnih strojev in vsebnikov Hyper-V. Funkcije shranjevanja, ki so na voljo s sistemom Hyper-V, vključujejo iniciator iSCSI za uporabo protokola SCSI prek omrežja IP, že omenjeni Storage Spaces Direct, večstezni I/O (MPIO) za večjo odpornost z boljšim uravnoteženjem obremenitve in VM Storage Resiliency za izboljšanje razpoložljivosti grozdov Hyper-V s povečano toleranco sistema shranjevanja na okvare.

Podpora za vsebnike Windows Server v programu Docker

Microsoft Windows Server 2016 podpira vsebnike Windows Server Containers ali Hyper-V, ki temeljijo na odprtokodni programski opremi Docker, s čimer olajša nameščanje strežniških aplikacij in aplikacij v oblaku prek virtualizacije vsebnikov, vključno s preprostejšim nameščanjem.

Nano strežnik v sistemu Windows Server 2016

Nano Server je operacijski sistem za strežnike, ki se upravlja na daljavo in omogoča ustvarjanje veliko vitkejših strežnikov, saj lahko z uporabo navideznega mehanizma prihranite do 90 % prostora za shranjevanje v strukturi strežnika podjetja. Strežnik Nano je optimiziran za vsebnike Windows Server Containers ali Docker, zato ga je mogoče konfigurirati za gostovanje vsebnikov Docker - poleg tega se lahko uporablja za klasične strežniške storitve, kot so datotečni strežniki.

Uporaba storitev Microsoft Azure z Windows Server 2016 Datacenter

Različica Windows Server 2016 ponuja še tesnejšo povezavo med operacijskim sistemom in storitvami v oblaku Microsoft Azure, da bi še učinkoviteje in zanesljiveje povezali porazdeljene podatkovne centre v zmogljive in visoko razpoložljive strežnike in gruče. Velika prednost storitve Azure je zagotavljanje homogene hibridne infrastrukture, vključno z varnostnimi funkcijami in upravljanjem.

Pregled drugih Microsoftovih strežniških aplikacij in komponent, ki se lahko uporabljajo z Windows Server 2016 Datacenter

Naslednji pregled ponuja izbor strežniških aplikacij in komponent, ki so na voljo v različici Windows Server 2016 Datacenter Edition; namestite jih lahko s programom Server Manager ali PowerShell.

Aplikacije, vključno z:

 • Microsoft SQL Server: Različica 2016, 2014 do 2012
 • Microsoft System Center: Upravitelj virtualnih strojev 2016, Upravitelj zaščite podatkov 2016, Upravitelj operacij 2016
 • Upravitelj konfiguracije (1606)
 • SharePoint Server 2016
 • Strežnik Exchange 2016
 • Project Server 2016
 • Gostiteljski strežnik za integracijo 2016
 • Visual Studio Team Foundation Server 2017
 • Skype za poslovni strežnik 2015 in
 • Strežnik BizTalk 2016

Izbira podprtih komponent:

 • .NET Framework 4.6 in 3.5
 • PowerShell
 • Šifriranje pogona in odklepanje omrežja s programom BitLocker
 • BranchCache
 • Storitev inteligentnega prenosa v ozadju (BITS)
 • Odjemalec za NFS (omrežni datotečni sistem)
 • Grozd s premostitvijo ob okvari
 • Upravljanje politik skupine

Minimalne zahteve za programsko in strojno opremo za namestitev in delovanje sistema Windows Server 2016 Datacenter Edition

Za zagotovitev nemotenega delovanja sistema Windows Server 2016 Datacenter Edition mora uporabljena strojna oprema izpolnjevati spodaj navedene minimalne zahteve. Dodatne zahteve so odvisne od konfiguracije sistema ali drugih nameščenih aplikacij.

 • Prostor na trdem disku: 32 GB
 • Delovni pomnilnik (RAM): 512 MB
 • Namestitev z namiznim zaslonom: 2 GB
 • Sistemska particija: 32 GB
 • Procesor: 64 bitov
 • Hitrost procesorja: 1,4 GHz
 • Grafična kartica: 1.024 x 768 slikovnih pik, Super VGA
 • Omrežna kartica: 1 ethernetna kartica z minimalno prepustnostjo v gigabitnem območju 1x

Licenciranje strežnika s paketom Windows Server 2016 Datacenter s 16 jedri

Pri licenciranju strežnika z uporabljeno programsko opremo Windows Server 2016 Datacenter Edition je treba upoštevati običajne predpisane Microsoftove licenčne predpise. Za vsako osnovno licenciranje strežnika je potreben vsaj en 16-jedrni paket, pri čemer je treba upoštevati spodaj navedene smernice.

Določbe Microsoftovega licenčnega priročnika za licenciranje operacijskega sistema Windows Server 2016

Z izdajo različice Windows Server 2016 je Microsoft od začetka posodobil tudi svoj licenčni model. Število jeder uporabljene fizične strojne opreme je zdaj osnova za izračun števila licenc za strežnik z različico Datacenter Edition. Uporabljajo se naslednje določbe:

 • Licenca za en strežnik zajema 2 fizični procesorski jedri.
 • Vedno se uporablja najmanjše število 8 jeder na procesor - tudi če ima obstoječa strojna oprema manj kot 8 jeder.
 • Najmanjše število procesorjev na fizični strežnik je 2.
 • Zato je vedno na voljo najmanjše število 16 jeder, ki so licencirana z ustreznim 16-jedrnim paketom.
 • Če ima strežnik več kot 16 jeder, jih je mogoče dodatno licencirati s paketi za 2 jedri.
 • Poleg tega mora imeti vsak odjemalec - ne glede na to, ali je uporabnik ali končna naprava - tudi veljavno licenco za dostop do odjemalca (CAL) za dostop do podatkovnega središča Windows Server 2016. Licence CAL za uporabnike in naprave za Windows Server 2016 so na voljo tudi pri Wiresoftu kot uporabljena programska oprema.

Poleg tega različica Windows Server 2016 vključuje pravico do nadgradnje za uporabo ustreznih starejših različic Windows Server.

Pravice uporabe sistema Windows Server 2016 Datacenter v okolju virtualnega operacijskega sistema

V različici Datacenter Edition instanc Windows Server 2016 lahko v fizičnem okolju operacijskega sistema deluje 1 delujoča instanca - v nasprotju s tem je v okolju virtualnega operacijskega sistema na voljo neomejeno število instanc.

Če so licencirana vsa fizična jedra strežnika, Datacenter Edition operacijskega sistema Windows Server 2016 vključuje neomejene pravice za virtualizacijo: tako lahko na licenciranem strežniku zaženete poljubno število okolij operacijskega sistema in poljubno število vsebnikov Hyper-V.

Pogosta vprašanja o programski opremi, ki jo uporablja Wiresoft Microsoft Windows Server 2016 Datacenter Edition kot

Na splošno velja, da se programska oprema za razliko od strojne opreme ne obrabi, zato ste lahko z rabljeno programsko opremo Wiresoft prepričani, da ponuja enake funkcije in pravice kot nova licenca strežnika. Zato lahko strežniška jedra licencirate z uporabljenim 16-jedrnim paketom Windows Server 2016 Datacenter na enak način kot z novim paketom. Odgovore na vsa druga pogosta vprašanja o funkcijah in pravicah uporabe rabljenih licenc Windows Server najdete tukaj:

Ali obstajajo kakršne koli pravne težave pri prodaji ali nakupu in uporabi uporabljene Microsoftove programske opreme, kot je Windows Server 2016 16-Core Package?

Pri Wiresoftu za rabljeno programsko opremo ste kot kupec lahko prepričani, da niti z nakupom paketa Windows Server 2016 Datacenter 16-Core Package niti z njegovo uradno uporabo ne kršite veljavnih zakonov. Trenutna sodna praksa dovoljuje tako trgovanje z Microsoftovo uporabljeno programsko opremo kot njeno uporabo, če izvira iz zaloge licenc podjetja, kot v primeru Wiresoftove uporabljene programske opreme. Tudi različne sodne odločbe so to vedno znova jasno potrdile.

Od kod pri Wiresoftu prihaja uporabljena programska oprema za paket Windows Server 2016 Datacenter 16-Core Package?

16-jedrni paketi za Windows Server 2016 Datacenter, ki jih ponuja podjetje Wiresoft, izvirajo, kot je že pojasnjeno zgoraj, iz različnih podjetij, ki so običajno sama kupila programsko opremo in jo večinoma tudi dejansko uporabljala ter jo pozneje prodala podjetju Wiresoft. Pogosti razlogi za prodajo so prehod na novejšo različico programske opreme ali uporaba strežniške strojne opreme z manjšim številom jeder, zato so na voljo presežne strežniške licence. 16-jedrni paketi so v Wiresoftovi trgovini vedno na voljo kot rabljena programska oprema, tudi če so neuporabljeni in jih je mogoče uporabiti kot novo licenco.

Ali obstaja varnost kupca z uporabljeno programsko opremo Windows Server 2016 Datacenter?

Paket Windows Server 2016 Datacenter 16-Core ali katera koli druga uporabljena programska oprema Wiresoft vam kot kupcu ponuja običajno varnost kupca - po eni strani s takojšnjim prenosom paketa programske opreme po zaključenem postopku plačila, po drugi strani pa s takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem - tako kot pri novi programski opremi.

Ali ima rabljena programska oprema podjetja Wiresoft še eno prednost?

Da, in teh je več: Po eni strani imajo stranke družbe Wiresoft pri nakupu rabljene programske opreme koristi od nižje cene; to podjetjem ali organizacijam omogoča bolj ekonomično dopolnjevanje zaloge programske opreme ali njeno posodobitev na najnovejšo različico kot z novo programsko opremo. Po drugi strani pa starejši Microsoftovi programi za strežnike skorajda niso več na voljo kot novi ali pa jih sploh ni več, kar postane težava z dodatnim licenciranjem, če se želite izogniti nadgradnji. Uporabljena programska oprema Wiresoft lahko zato prispeva tudi k znižanju stroškov poslovanja, saj zaradi popolne evidence vseh kupcev zagotavlja tudi revizijsko varnost!

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo tako ne boste našli le 16-jedrnega paketa za Windows Server 2016 Datacenter Edition, temveč tudi 16-jedrni paket za druge izdaje in novejše različice Windows Server ter 2-jedrne pakete za osnovno licenciranje vašega Windows Serverja. Če želite uporabljati najnovejše Microsoftove tehnologije za virtualizacijo, lahko izberete višjo različico Windows Server 2019 Datacenter Edition, ki je na voljo tudi iz druge roke pri Wiresoftu. V naši ponudbi rabljene programske opreme boste poleg številnih drugih Microsoftovih programov našli tudi nujno potrebne licence za dostop do odjemalcev (CAL) z vsemi omenjenimi Wiresoftovimi prednostmi. Če imate vprašanja o pravilnem licenciranju paketa Windows Server 2016 Datacenter s 16 jedri, uporabite naš strokovni nasvet v klepetu ali po e-pošti ali telefonu.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije