Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10454
 • P71-09391
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
2.915,90 € * 3.238,90 € * (9,97% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Core 16 Core
Naprave 1x
Virtualni stroji Neomejeno
Srednja Prenesi
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Obseg dobave Prenos + licenca


Windows Server 2022 je novi strežniški operacijski sistem, namenjen predvsem večjim podjetjem. Ta različica strežniške programske opreme, ki temelji na 10, ponuja še več varnosti in možnosti za zagotavljanje in souporabo podatkov, aplikacij in v kompleksnih omrežjih ter tako izpolnjuje najvišje zahteve. Poleg tega izdaja ponuja več možnosti za integracijo in upravljanje hibridnih funkcij ter virtualizacijo in različne izboljšave zmogljivosti za vsebnike . Datacenter Microsoft Windows Services Datacenter Windows

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"

Microsoft Windows Server 2022 Datacenter - izboljšana varnost za velika omrežja

Windows Server 2022 Datacenter je novi Microsoftov strežniški operacijski sistem, namenjen predvsem večjim podjetjem. Ta različica strežniške programske opreme, ki temelji na operacijskem sistemu Windows 10, ponuja še več varnosti in možnosti za zagotavljanje in souporabo podatkov, aplikacij in storitev v zapletenih omrežjih ter tako izpolnjuje najvišje zahteve. Poleg tega različica Datacenter Edition ponuja več možnosti za integracijo in upravljanje hibridnih funkcij ter virtualizacijo in različne izboljšave zmogljivosti za vsebnike Windows.

Varnost omrežja je osrednja tema sistema Windows Server 2022 Datacenter Edition. Pri tem ponuja številne nove funkcije ter razširitve in optimizacije obstoječih funkcij. Med njimi je uporaba najnovejše različice protokola TLS 1.3 za varnost transportne plasti ter nova podpora za šifriranje prek omrežij RDMA prek SMB Direct z uporabo AES-128 in AES-256.

Izdaja Datacenter Edition operacijskega sistema Windows Server 2022 zlasti velikim podatkovnim centrom ponuja razširjene možnosti za virtualizacijo podatkov in aplikacij: izboljšana skalabilnost, še večja zmogljivost in učinkovite varnostne funkcije jih zanesljivo ščitijo v okoljih z več oblaki.

Licenciranje sistema Windows Server 2022 Datacenter Edition prav tako temelji na jedrih, pri čemer mora biti na strežnik najmanj 16 jeder. Dostop za uporabnike je zagotovljen z licenco za dostop odjemalca (CAL).

Pri Wiresoftu že lahko najdete Windows Server 2022 Datacenter Edition po ugodni ceni kot rabljeno programsko opremo - s polno zmogljivostjo glede možnosti virtualizacije, zmogljivosti in varnosti. Če želite več informacij o novih lastnostih in funkcijah sistema Windows Server 2022 Datacenter Edition, preberite naslednji pregled in se obrnite neposredno na Wiresoftovega uslužbenca.

Kaj je novega v sistemu Windows Server 2022 Datacenter?

Nova različica Microsoftovega strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2022 tako kot predhodnik spet temelji na operacijskem sistemu Windows 10, kar pomeni, da bodo uporabniki tudi v vizualnem smislu našli znan namizni vmesnik z vsemi funkcijami, ki so na voljo na običajnem mestu. Nova programska oprema za strežnike Windows 2022 od Microsofta prejema tudi 10-letno podporo za izdelek v obliki podpore in posodobitev.

V primerjavi s prejšnjo različico ponuja strežniška programska oprema Windows Server 2022 številne novosti na treh pomembnih področjih: varnosti, platformi za aplikacije in migraciji podatkov.

Zlasti izdaja Windows Server 2022 Datacenter ponovno ponuja prednosti s tehnologijami Hyper-V, SDN, Storage Spaces Direct in Storage Replica ter podporo za zaščitene virtualne stroje za ustvarjanje zelo varnih virtualizacijskih infrastruktur, z:

 • Podpora za neomejeno število virtualnih računalnikov in enega gostitelja Hyper-V na licenco
 • Neomejena replikacija shrambe za sinhrono in asinhrono replikacijo zvezkov med strežniki ali gručami za obnovitev po nesreči
 • Hiperkonvergirana infrastruktura za programsko opredeljeno konsolidacijo računalniških, pomnilniških in omrežnih funkcij v gruči
 • Virtual OSE (okolje operacijskega sistema)
 • Zaščiteni virtualni stroji (SVM)
 • Programsko opredeljeno omrežje (SDN)
 • Programsko opredeljeno shranjevanje (SDS)

Dodatne funkcije sistema Windows Server 2022 Datacenter Edition

Poleg tega obstajajo številne druge funkcije, ki upoštevajo povečane zahteve pri delovanju kompleksnih omrežij.

Večja varnost v sistemu Windows Server 2022 Datacenter

Windows Server 2022 ima zdaj novo večplastno varnost, ki zagotavlja celovito zaščito podatkov in storitev v poslovnih strežnikih. To med drugim zagotavljajo naslednje nove funkcije in izboljšave:

 • TPM 2.0 (Trusted Platform Module) zagotavlja strojno shrambo za zaščito kriptografskih ključev, vključno z merjenjem celovitosti sistema in preverjanjem zanesljivosti kode ob zagonu strežnika Windows. Ta modul se uporablja tudi pri šifriranju pogonov BitLocker.
 • Zaščiteni strežniški procesorji zagotavljajo zaščito vdelane programske opreme s tehnologijo DRTM (Dynamic Root of Trust for Measurement), ki podpira merjenje in preverjanje zagona, ter zaščito DMA (Direct Memory Access) za izoliran dostop gonilnikov do pomnilnika.
 • Poleg tega strežniki Secured Core podpirajo celovitost kode v skladu z VBS (varnost na podlagi virtualizacije) in HVCI (varnost na podlagi hipervizorja). VBS uporablja različne funkcije virtualizacije strojne opreme za ustvarjanje varnega pomnilniškega območja, ki je izolirano od običajnega operacijskega sistema, s čimer ščiti strežnik pred tveganji, povezanimi z napadi na rudarjenje kriptovalut.
 • VBS podpira tudi funkcijo Credential Guard za shranjevanje uporabniških prijavnih podatkov v navidezni vsebnik, do katerega operacijski sistem nima neposrednega dostopa.
 • V sistemu Windows Server 2022 Datacenter sta privzeto omogočena protokola HTTPS in TLS 1.3 za vzpostavitev varnih povezav. TLS1.3 (Transport Layer Security) je najnovejša različica najpogosteje uporabljenega varnostnega protokola v internetu za šifriranje podatkov, ki zagotavlja varen komunikacijski kanal med dvema končnima točkama.
 • Secure DNS podpira DoH (DNS-over-HTTPS) pri šifriranju poizvedb DNS s protokolom HTTPS za preprečevanje prisluškovanja in manipulacije podatkov DNS, kar prispeva tudi k varnosti podatkovnega prometa.
 • SMB (Server Message Block) za šifriranje uporablja AES-256-GCM in AES-256-CCM, ki se v sistemu Windows Server 2022 uporabljata samodejno, takoj ko je vzpostavljena povezava z drugim računalnikom, ki prav tako podpira te standarde.
 • Šifriranje z uporabo SMB Direct in RDMA (Remote Direct Memory Access) zagotavlja večjo pasovno širino in manjšo zakasnitev v sistemu Windows Server 2022 za neposredno shranjevanje, repliko shrambe, Hyper-V in SQL Server.
 • Grozdi s preklopom v sistemu Windows Server 2022 omogočajo diferenciran nadzor šifriranja za CSV (Cluster Shared Volumes) in SBL (Storage Bus Layer).

Kontejnerske platforme v podatkovnem središču Windows Server 2022

Pri uporabi vsebnikov Windows Containers so v sistemu Windows Server 2022 Datacenter na voljo tudi različne optimizacije, na primer pri združljivosti aplikacij in uporabniškem vmesniku Windows Container s sistemom Kubernetes.

 • Pri vsebnikih Windows je bila velikost slike zmanjšana za do 40 %, kar za 30 % podaljša čas zagona in izboljša zmogljivost.
 • Uporaba sistema Kubernetes je bila izboljšana s širšo podporo v procesih gostitelja za konfiguriranje vozlišč in protokola IPv6 , pa tudi za izvajanje omrežnih politik z odprtokodno programsko opremo Calico.
 • Posodobitev centra Windows Admin Center zdaj poenostavlja ustvarjanje vsebnikov za aplikacije .NET.

Storitve shranjevanja in migracije v sistemu Windows Server 2022 Datacenter Edition

Med številnimi izboljšavami v sistemu Windows Server 2022 so tudi tiste v storitvah za migracijo shrambe, ki olajšajo selitev shrambe v strežnik Windows Server in z drugih izvornih lokacij shrambe v Azure. Orkestrator za migracijo strežnika za shranjevanje v strežniku Windows Server 2022 zdaj ponuja naslednje možnosti:

 • Selitev lokalnih uporabnikov ali skupin v strežnik Windows Server
 • Selitev shrambe iz gruč ali v gruče z možnostjo prehoda v okvaro
 • Migracija med samostojnimi strežniki in gručami z možnostjo prehoda v okvari
 • Selitev shrambe iz strežnikov Linux z uporabo odprtokodne aplikacije Samba
 • Selitev v omrežja Microsoft Azure
 • Migracija strežnikov NetApp CIFS in polj FAS v Windows Server

Druge značilnosti:

 • Prilagodljiva hitrost pri popravilu shrambe zdaj omogoča boljši nadzor nad sinhronizacijo podatkov: sredstva se lahko po želji dodelijo za popravilo kopij podatkov (odpornost) ali izvajanje aktivnih delovnih obremenitev (zmogljivost). To omogoča prožnejše in učinkovitejše upravljanje grozdov.
 • Predpomnilnik vodila za shranjevanje omogoča shranjevanje v samostojnih strežnikih, saj povezuje hitrejše medije, kot so SSD ali NVMe, s počasnejšimi, kot je HDD, in tako izboljša zmogljivost branja in pisanja ter poveča učinkovitost.
 • Novo stiskanje SMB odpravlja potrebo po ročnem stiskanju datotek pri prenosu prek omrežja, kar omogoča hitrejše prenose v obremenjenih omrežjih.

Posamezne izboljšave v sistemu Windows Server 2022 Datacenter

Poleg že naštetih izboljšav ponuja nova različica Windows Server 2022 še vrsto drugih optimizacij, ki prav tako povečujejo zmogljivost strežnikov:

 • Podpora AMD-jevih procesorjev za vgnezdeno virtualizacijo zdaj zagotavlja več možnosti v okoljih za zagon Hyper-V na virtualnem stroju Hyper-V (VM).
 • Microsoft Edge nadomešča Raziskovalca. Edge temelji na odprti kodi Chromium, zato zagotavlja večjo varnost kot Internet Explorer.
 • Protokol TCP (Transmission Control Protocol) izboljšuje zmogljivost z uporabo protokola TCP HyStart++, ki zmanjšuje izgubo paketov, in s protokolom RACK (Recent ACKnowledgment), ki zmanjšuje časovni zamik ponovnega pošiljanja (RTO) med ponovnim pošiljanjem.
 • RSC (Receive Segment Coalescing) optimizira delovanje virtualnih stikal v Hyper-V z združevanjem paketov v omrežju hipervizorja in jih tako obdeluje kot večje segmente. To med drugim zmanjšuje število ciklov procesorja in izboljšuje zmogljivost omrežnega podatkovnega prometa.

Zahteve za strojno opremo za delovanje sistema Windows Server 2022 Datacenter

Windows Server 2022 temelji na operacijskem sistemu Windows 10. Za polno uporabo vseh funkcij te različice strežnika in zagotavljanje varnosti strežnika mora osnovna strojna oprema izpolnjevati spodaj navedene minimalne zahteve. Nadaljnje zahteve so odvisne od konfiguracije sistema in dodatno nameščenih aplikacij.

 • Procesor: 1,4 GHz 64-bitni
 • RAM: 512 MB ali 2 GB za strežnik z možnostjo namestitve "namizni zaslon"
 • HDD: 32 GB prostega prostora na disku
 • Grafična kartica in monitor: 1 024 x 768 slikovnih pik
 • Tudi za BIOS: sistem UEFI z varnim zagonom (UEFI 2.3.1c) za nekatere funkcije

Licenciranje sistema Windows Server 2022 Datacenter

Licenciranje strežnika z Windows Server 2022 Datacenter Edition se izvaja tudi za uporabljeno programsko opremo v skladu z Microsoftovimi licenčnimi predpisi, pri čemer se kot merilo za izračun zahtevane licence uporablja število jeder. Uporabljajo se naslednje določbe:

 • Programska oprema Windows Server 2022 Datacenter je vedno licencirana na podlagi dejansko uporabljene fizične strojne opreme. Poleg števila fizično prisotnih jedrnih procesorjev se upošteva tudi število virtualnih strežnikov.
 • Licenca za en strežnik zajema 2 fizični procesorski jedri.
 • V skladu z Microsoftovimi predpisi o licenciranju se kot osnova vedno upošteva najmanjše število 8 jeder na procesor - tudi če ima dejansko obstoječa strojna oprema manj kot 8 jeder.
 • Za vsak fizični strežnik se vedno uporabljata vsaj dva procesorja, kar pomeni najmanj 16 jeder.
 • Za strežnike z več kot 16 jedri je treba dodatna jedra licencirati z ustreznimi paketi Windows Server 2022 Datacenter.

Za dodatne informacije, npr. o licenciranju instanc Hyper-V ter odjemalcev - uporabnikov in končnih naprav -, ki dostopajo do podatkovnega središča Windows Server 2022, se obrnite na Wiresoftovega zaposlenega. Ustrezne licence/CAL za Windows Server 2022 Datacenter so na voljo tudi pri Wiresoftu.

Kupite Microsoft Windows Server 2022 Datacenter kot rabljeno programsko opremo v trgovini s programsko opremo Wiresoft

Trenutna različica MS Windows Server Datacenter 2022 Edition je že na voljo kot rabljena programska oprema v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo. Cena te rabljene programske opreme je nižja od cene primerljive nove programske opreme Windows Server Datacenter 2022. Pri nakupu rabljene programske opreme pri Wiresoftu imate te prednosti:

 • Ob nakupu Microsoft Windows Server 2022 Datacenter pri Wiresoftu stranke prejmejo izvirno eno licenco, ki jo je prej kupila ena stranka in jo nato prodala Wiresoftu.
 • Pri nadaljnji prodaji je ta MS Windows Server 2022 Datacenter strežniška licenca označena kot uporabljena, pri čemer "uporabljena" ne pomeni nobenih omejitev funkcionalnosti te programske opreme Windows Server ali da je bila dejansko uporabljena.
 • Če je prejšnji lastnik že namestil ali aktiviral to programsko opremo MS Windows Server 2022 Datacenter, je bila zadevna licenca pred prodajo družbi Wiresoft ponovno izbrisana, tako da je zadevna licenca programske opreme ponovno 100 % prosto dostopna.
 • Ponujena licenca programske opreme MS Windows Server 2022 Datacenter in druge rabljene Microsoftove licence, ki jih podjetje Wiresoft ponuja v prodajo, niso niti omejeno uporabne niti časovno omejene testne različice, zato ne vsebujejo aktiviranega licenčnega ključa, temveč gre za programski izdelek, ki je po nakupu odobren samo za vas.
 • Vse licence za rabljeno programsko opremo, ki jih je najprej kupil Wiresoft in jih nato ponudil za nadaljnjo prodajo, kot je ta MS Windows Server Datacenter 2022, smo pred prodajo tudi preizkusili glede popolne uporabnosti.
 • Pravna podlaga za nadaljnjo prodajo rabljene programske opreme Microsoft Windows Server 2022 Datacenter je veljavna zakonodaja, ki dovoljuje prodajo ter nakup in uporabo rabljene programske opreme.
 • Aplikacija Windows Server 2022 Datacenter je takoj po uspešno opravljenem nakupu na voljo prek elektronske dostave programske opreme (ESD).
 • Pri nakupu rabljene licence, kot je Datacenter Edition operacijskega sistema Windows Server 2022, pri Wiresoftu ste lahko prepričani, da vedno kupujete in uporabljate originalni in zakoniti Microsoftov izdelek.

Če imate dodatna vprašanja v zvezi z nakupom Microsoft Windows Server 2022 Datacenter kot rabljene programske opreme ali druge izdaje MS Windows Server 2022 ter starejših različic MS Windows Server ali druge Microsoftove programske opreme, se obrnite na nas po e-pošti, telefonu ali klepetu. 

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije