Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT WINDOWS 7 ENTERPRISE MICROSOFT WINDOWS 7 ENTERPRISE
Windows 7 Enterprise Windows 7 v različici Enterprise je v bistvu enak različici Windows-7-Ultimate, s to razliko, da je Windows 7 Enterprise na voljo kot licenca v velikem obsegu in je zato še posebej primeren za velika poslovna...
13,90 € *
MICROSOFT WINDOWS 7 PROFESSIONAL MICROSOFT WINDOWS 7 PROFESSIONAL
Windows 7 Professional - inovativni Microsoftov operacijski sistem za poslovne profesionalce kot uporabljena programska oprema Kljub številnim naslednikom je še vedno priljubljen in se uporablja v številnih omrežjih: Windows 7...
12,90 € *

Windows 7 - Pogled na operacijski sistem preteklosti

Microsoft Windows 7 je bil priljubljen operacijski sistem, ki je bil prvič izdan leta 2009. Čeprav je zdaj zastarel, je imel pomembno vlogo v zgodovini operacijskih sistemov. V tem članku si bomo ogledali najpomembnejše vidike operacijskega sistema Windows 7.

Značilnosti sistema Windows 7

  1. Uporabniški vmesnik: Windows 7 je uvedel zasnovo Aero, ki je s prosojnimi okni in novimi elementi opravilne vrstice zagotovila privlačno vizualno izkušnjo.

  2. Stabilnost in zmogljivost: Veljal je za enega najbolj stabilnih operacijskih sistemov Windows ter uvedel številne izboljšave v smislu hitrosti in zanesljivosti.

  3. Knjižnice: Windows 7 je uvedel knjižnice, ki so olajšale upravljanje in organizacijo datotek.

  4. Izboljšana varnost: Vključeval je napredne varnostne funkcije, kot sta Windows Defender in BitLocker za šifriranje diskov.

Pomen sistema Windows 7

  • Dolga življenjska dobasistem Windows 7 je bil naslednik sistema Windows XP in so ga zaradi zanesljivosti in združljivosti dolgo uporabljala številna podjetja in posamezniki.
  • Konec podporemicrosoft je januarja 2020 končal podaljšano podporo za sistem Windows 7, kar pomeni, da varnostne posodobitve in tehnična podpora ne bosta več na voljo.

Nasledniki sistema Windows 7

Po koncu podpore za Windows 7 je Microsoft izdal novejše operacijske sisteme, kot so Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 in Windows 11. Ti ponujajo posodobljene funkcije, varnostne izboljšave in sodobnejši uporabniški vmesnik.

Zaključne misli

Čeprav je bil operacijski sistem Windows 7 nekoč priljubljen operacijski sistem, je zdaj zastarel in ni več varen. Zelo priporočljivo je, da nadgradite operacijski sistem Windows na novejšo različico, saj boste tako lahko izkoristili najnovejše varnostne posodobitve in funkcije. Vendar ima operacijski sistem Windows 7 pomembno mesto v zgodovini operacijskih sistemov in ga nekateri še vedno cenijo iz nostalgičnih razlogov.

kategorije