Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT WINDOWS 7 PROFESSIONAL MICROSOFT WINDOWS 7 PROFESSIONAL
Windows 7 Professional - inovativni Microsoftov operacijski sistem za poslovne profesionalce kot uporabljena programska oprema Kljub številnim naslednikom je še vedno priljubljen in se uporablja v številnih omrežjih: Windows 7...
4,90 € *
MICROSOFT WINDOWS 7 ENTERPRISE MICROSOFT WINDOWS 7 ENTERPRISE
Windows 7 Enterprise Windows 7 v različici Enterprise je v bistvu enak različici Windows-7-Ultimate, s to razliko, da je Windows 7 Enterprise na voljo kot licenca v velikem obsegu in je zato še posebej primeren za velika poslovna...
5,90 € *

Kupite Windows 7: Pregled priljubljenega operacijskega sistema

Operacijski sistem je bil mejnik v Microsoftovi zgodovini in ostaja priljubljen operacijski sistem za številne uporabnike. V tem članku si bomo podrobno ogledali operacijski sistem, njegove funkcije, prednosti in razloge, zakaj je lahko še danes pomemben.

Zgodovina operacijskega sistema Windows 7

Operacijski sistem Windows 7 je Microsoft razvil kot naslednika operacijskega sistema Windows Vista in je bil prvič izdan leta 2009. Njegov namen je bil odpraviti številne težave, ki jih je imela Vista, ter zagotoviti stabilnejšo in uporabniku prijaznejšo platformo.

Najpomembnejše funkcije

Prinesel je številne izboljšave, med drugim:

  1. Izboljšan uporabniški vmesnik: Windows 7 je uvedel vmesnik Aero, ki je omogočal prozorna okna in bolj privlačno vizualno izkušnjo.
  2. Hitrejše delovanje: v primerjavi z Visto je bil opazno hitrejši in varčnejši z viri, zato je bil uporabnejši na starejših računalnikih.
  3. Izboljšano upravljanje datotek: Z novo opravilno vrstico in funkcijo snap so lahko uporabniki lažje organizirali okna in datoteke.
  4. Izboljšana varnost: Windows 7 je uvedel program Windows Defender, ki je uporabnike ščitil pred zlonamerno programsko opremo in virusi.
  5. Združljivost: Sistem je bil združljiv tudi za nazaj, kar pomeni, da so številni starejši programi in gonilniki brez težav delovali v sistemu Windows 7.

Prednosti sistema Windows 7

Uporabnikom je ponujal številne prednosti, zaradi katerih je postal priljubljen operacijski sistem.

Izboljšana zmogljivost in hitrost

V primerjavi s svojim predhodnikom, operacijskim sistemom Windows Vista, je bil opazno hitrejši in učinkovitejši pri uporabi virov. Zaradi tega je bila uporabniška izkušnja na splošno bolj gladka in učinkovita, tudi v starejših računalnikih. Programi so se nalagali hitreje, odzivnost sistema pa je bila hitrejša.

Izboljšan uporabniški vmesnik in uporabnost

Windows 7 je uvedel vmesnik Aero, ki je ponujal prozorna okna in privlačne vizualne učinke. Nova opravilna vrstica je uporabnikom omogočala lažje urejanje in preklapljanje med programi in datotekami. Funkcija Snap je omogočala enostavno razporejanje oken na zaslonu.

Boljše upravljanje datotek in iskalne funkcije

Izboljšano upravljanje datotek, vključno z novimi knjižnicami, je olajšalo organizacijo in iskanje datotek. Funkcija iskanja je bila optimizirana in je omogočala hitro in enostavno iskanje datotek in programov.

Izboljšana varnost in zanesljivost

Microsoft je z operacijskim sistemom Windows 7 uvedel program Windows Defender, ki uporabnike ščiti pred zlonamerno programsko opremo in virusi. Operacijski sistem je bil manj nagnjen k sesutjem in okvaram sistema, kar je znatno povečalo zanesljivost in stabilnost.

Nadaljevanje operacijskega sistema Windows 7

Čeprav ga Microsoft ne podpira več aktivno in varnostne posodobitve so se prenehale, ima še vedno zvesto bazo uporabnikov. Nekatera podjetja nerada prehajajo na novejše operacijske sisteme, saj bi morala zaradi tega prilagoditi svojo infrastrukturo IT. To še posebej velja, če se zanašajo na določene starejše aplikacije, ki delujejo samo v sistemu Windows 7.

Pomen prehoda na posodobljen operacijski sistem

Kljub prednostim je treba opozoriti, da uporaba tega zastarelega operacijskega sistema prinaša varnostna tveganja. Brez varnostnih posodobitev so računalniki z operacijskim sistemom Windows 7 bolj izpostavljeni zlonamerni programski opremi, virusom in drugim grožnjam. Zato morajo uporabniki in podjetja za zaščito podatkov in celovitosti sistema močno razmisliti o prehodu na posodobljen operacijski sistem, kot sta Windows 10 ali 11.

Zakaj še vedno Windows 7?

Čeprav Microsoft operacijskega sistema Windows 7 ne podpira več in so številni uporabniki prešli na novejše različice, kot sta Windows 10 ali 11, še vedno obstajajo razlogi za uporabo sistema Windows 7.

Starejše aplikacije: Nekatera podjetja in uporabniki še vedno uporabljajo posebne aplikacije, ki delujejo samo v sistemu Windows 7. To otežuje migracijo.

Računalniki z omejenimi viri: Na starejših ali šibkejših računalnikih lahko operacijski sistem Windows 7 deluje učinkoviteje kot novejše različice operacijskega sistema.

Stabilnost in poznavanje: Operacijski sistem je bil znan po svoji stabilnosti in poznavanju. Nekateri uporabniki imajo zato še vedno raje uporabniški vmesnik in zasnovo.