Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2019 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 USER CAL
Uporabniške licence CAL za strežnik SQL Server 2019 kot uporabljeno programsko opremo Za uporabo vseh storitev in funkcij SQL strežnika Microsoft SQL Server 2019 potrebuje uporabnik ustrezno licenco za dostop do odjemalca - uporabniški...
116,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 NAPRAVA CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 NAPRAVA CAL
Dovoljenja CAL za napravo za strežnik SQL Server 2019 kot uporabljena programska oprema Za uporabo funkcij, ki jih ponuja Microsoft SQL Server 2019, uporabnik nujno potrebuje ustrezno licenco za dostop do odjemalca - npr. licenco SQL...
116,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL
5x licence CAL za naprave za SQL Server 2019 kot uporabljena programska oprema Za uporabo funkcij, ki jih ponuja Microsoft SQL Server 2019, uporabnik nujno potrebuje ustrezno licenco za dostop do odjemalca - npr. licenco SQL Server 2019...
572,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL
25x dovoljenja CAL za naprave za strežnik SQL Server 2019 kot uporabljena programska oprema Za uporabo funkcij, ki jih ponuja Microsoft SQL Server 2019, uporabnik nujno potrebuje ustrezno licenco za dostop do odjemalca - npr. licenco SQL...
2.893,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL
5 uporabniških licenc CAL za strežnik SQL Server 2019 kot uporabljena programska oprema Za uporabo vseh storitev in funkcij SQL strežnika Microsoft SQL Server 2019 potrebuje uporabnik ustrezno licenco za dostop do odjemalca - uporabniški...
572,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL
10x uporabniške licence CAL za SQL Server 2019 kot uporabljena programska oprema Za uporabo vseh storitev in funkcij SQL strežnika Microsoft SQL Server 2019 potrebuje uporabnik ustrezno licenco za dostop do odjemalca - uporabniški...
1.149,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL
25x uporabniških licenc CAL za strežnik SQL Server 2019 kot uporabljena programska oprema Za uporabo vseh storitev in funkcij SQL strežnika Microsoft SQL Server 2019 potrebuje uporabnik ustrezno licenco za dostop do odjemalca -...
2.893,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL
10x dovoljenja CAL za naprave za strežnik SQL Server 2019 kot uporabljena programska oprema Za uporabo funkcij, ki jih ponuja Microsoft SQL Server 2019, uporabnik nujno potrebuje ustrezno licenco za dostop do odjemalca - npr. licenco SQL...
1.149,90 € *

Kaj ponuja SQL Server 2019?

Novi strežnik SQL Server 2019 ponuja še večjo razpoložljivost podatkov s poizvedbami v rekordnem času ter vrsto aplikacij, kot sta upravljana samopostrežna poslovna inteligenca in možnost interaktivnih vizualizacij podatkov, ki še povečujejo učinkovitost vrednotenja podatkov. To vključuje tudi zagotavljanje rešitev v oblaku.

Pri tem je treba posebej omeniti gruče za velike podatke, ki se lahko uporabljajo za zagotavljanje skalabilnih gruč vsebnikov za strežnik SQL Server ter Spark in HDFS. Kot orkestrator vsebnikov se uporablja odprtokodna rešitev Kubernetes, s katero je mogoče vsebnike po potrebi razširiti in spremljati.

Poizvedovanje po zunanjih virih podatkov prek grozdov velikih podatkov je tako prav tako mogoče kot uporaba podatkov za umetno inteligenco, strojno učenje in različne druge analitične naloge. Prav tako je mogoče velike in hkrati kakovostne količine relacijskih podatkov enostavno združiti ali analizirati z velikimi podatki.

Prav tako lahko s strežniško izdajo 2019 obdelujete ne le strukturirane, temveč tudi nestrukturirane podatkovne nize, uporabljate pa lahko tudi vmesnike za podatkovne zbirke, združljive s strežnikom SQL Server, kot je Oracle. Poleg tega je v strežniku SQL Server 2019 prvič mogoča integracija Jave. V standardno različico so vključene tudi funkcije, kot sta Transparent Data Encryption (TDE), ki v realnem času šifrira različne podatke in dnevniške datoteke, ter Accelerated Database Recovery (ADR).

Dopolnite potrebe po licencah CAL za SQL Server 2019 z Wiresoftom! Z licenco CAL naprave ali uporabnika od Microsofta pridobite dostop do obsežnih funkcij in storitev trenutnega strežnika 2019 in standardne izdaje strežnika SQL Server 2016. Predvsem mala in srednje velika podjetja imajo koristi od ugodnejšega licenciranja z licencami CAL v primerjavi z osnovnimi licencami. Trenutno lahko najdete Microsoftove licence za naprave in uporabniške licence za različico SQL 2019 Standard.

Nova izdaja strežnika SQL Server 2019 na kratko

Z izdajo SQL Server Edition 2019 prejmete celovite funkcije in storitve za obdelavo in zaščito obsežnih količin podatkov, prilagojenih današnjemu času, s hkratno hitro razpoložljivostjo, zlasti če so ti shranjeni lokalno v različnih sistemih podatkovnih zbirk.

Tako lahko osebje v najkrajšem možnem času opravi zapletene poizvedbe in ocene, do katerih je posebej upravičeno. Licenciranje z ustrezno licenco CAL varuje občutljive podatke pred nepooblaščenim dostopom, tako notranjim kot zunanjim, kar je v času kompleksnih napadov na zbirke podatkov še posebej pomembno.

Dodatne funkcije v strežniku SQL Server 2019

V primerjavi z različico SQL Server 2016 različica 2019 v standardni izdaji ponuja dodatne funkcije in lastnosti, ki vplivajo na obdelavo, virtualizacijo in zaščito kritičnih in zapletenih količin podatkov.

Zdaj lahko poizvedujete po obsežnih zalogah podatkov v podatkovnih silosih, ne da bi prej premaknili ali replicirali ustrezne podatke. Inteligentne funkcije podatkovne zbirke vam pomagajo pri posodabljanju podatkovne zbirke strežnika SQL - na lokaciji ali v oblaku. Tveganje nezdružljivosti aplikacij je zmanjšano, če ne celo odpravljeno, s certificiranjem združljivosti podatkovnih zbirk.

SQL Server 2019 ponuja tudi vgrajene zmogljivosti za razvrščanje in zaščito podatkov, spremljanje, prepoznavanje in opozarjanje na sumljiva dejanja. Poleg tega lahko zaupne podatke ne le šifrirate, temveč z njimi opravite tudi obsežne izračune. Administratorji imajo možnost aktivirati dostop do podatkov, ki ga določi uporabnik, s pomočjo vlog.

Najpomembnejše novosti različice strežnika SQL Server 2019

Z naslednjimi novostmi so obdelava, virtualizacija in zaščita občutljivih podatkov v vašem podjetju še bolj celoviti kot doslej. Prav tako boste imeli koristi od posebnih prednosti uporabe tehnologij umetne inteligence. Naloge umetne inteligence in strojnega učenja se lahko na primer uporabljajo pri iskanju podatkov.

Grozdi velikih podatkov

Grozdi za velike podatke zdaj omogočajo združevanje strukturiranih in nestrukturiranih podatkov z uporabo ogrodja Apache Spark in HDFS (Hadoop Distributed File System) za pridobivanje novih informacij.

Tako lahko uporabniki namestijo skalabilne gruče vsebnikov SQL Server, HDFS in Spark, ki so na voljo v sistemu Kubernetes.

V gručah SQL Server Big Data lahko izvajate naloge umetne inteligence in strojnega učenja na podatkih, shranjenih v skladiščnih bazenih HDFS in podatkovnih bazenih.

Zagotavljanje aplikacij omogoča zagotavljanje aplikacij kot vsebnikov. Te aplikacije se lahko uporabljajo kot spletne storitve, tako da je mogoče dostopati do podatkov, shranjenih v gruči velikih podatkov.

Virtualizacija podatkovne zbirke v strežniku SQL Server 2019

Po podatkih, shranjenih v drugih zbirkah podatkov, kot so HDFS, Oracle ali v različnih storitvah Azure, lahko zdaj preprosto poizvedujete z uporabo virtualizacije podatkovnih zbirk, ne da bi jih bilo treba najprej replicirati ali premakniti. SQL Server 2019 v tej izdaji uvaja nove priključke za vire podatkov.

Inteligentna obdelava poizvedb (IQP)

Inteligentna obdelava poizvedb (IQP) izboljša zmogljivost poizvedb in pospeši procese brez dodatnih sprememb v aplikacijah.

Obdelava spletnih transakcij v pomnilniku OLTP (Online Transactional Processing)

Podatkovna zbirka v pomnilniku s spletno obdelavo transakcij zagotavlja pomembne funkcije za konfiguriranje trajnega pomnilnika in optimizacijo pomnilnika za metapodatke tempdb, kar izboljša tudi zmogljivost pri kritičnih delovnih obremenitvah.

Vedno šifrirano z varnimi enklavami

Funkcija Always Encrypted varuje občutljive podatke strank z varnimi enklavami. Podatkovne zbirke v strežniku SQL Server je zdaj mogoče shraniti popolnoma šifrirano. Do teh podatkov lahko dostopata samo odjemalec in lastnik teh podatkov.

Jezikovne razširitve strežnika SQL Server

Microsoft s strežnikom SQL Server 2019 prvič omogoča uporabo kode Java v sistemu za upravljanje podatkovnih zbirk.

ADR - Pospešeno obnavljanje podatkovnih zbirk

Hitrejše obnavljanje podatkovnih zbirk - ADR (Accelerated Database Recovery) - prav tako močno izboljša razpoložljivost podatkovnih zbirk, kar je še posebej koristno za časovno intenzivne transakcije.

Katere licence CAL so na voljo za SQL 2019? Informacije o Microsoftovem sistemu licenciranja

Microsoftov sistem licenciranja večinoma temelji na licencah CAL - licencah za odjemalski dostop. To ločuje uporabo (licenco) programske opreme od njene implementacije v podjetju. Če želite uporabljati storitve različice Microsoft SQL Server Standard 2019, potrebujete (poleg druge možnosti licenciranja jeder) ustrezno število licenc CAL.

Licenca CAL pooblaščenim uporabnikom omogoča dostop do strežnika SQL. Tretjim osebam, ki nimajo ustreznega dovoljenja za dostop, je tako onemogočen dostop do strežnika, kar pa pomeni tudi dodatno varnost in zaščito občutljivih podatkov pred nepooblaščenim dostopom.

Razlika med licencami CAL za uporabnika in licencami CAL za napravo za strežnik SQL Server Standard

Wiresoft ponuja naslednje licenciranje odjemalskega dostopa za različico SQL Server Standard 2019 za mala in srednje velika podjetja: User CAL in Device CAL - licenca za uporabnika in licenca za napravo. Spodaj je povzetek glavnih razlik med obema možnostma licenciranja.

Dovoljenje CAL uporabnika strežnika SQL Server

Microsoftov uporabniški licenčni list za SQL daje določenemu posameznemu uporabniku pravico do dostopa do trenutne različice strežnika SQL Server. Uporabniški program CAL torej ni vezan na določeno napravo, temveč ga lahko uporabljate na primer z osebnega računalnika na delovnem mestu ALI s prenosnika ali druge končne naprave na poti ali v domači pisarni. Zaradi uporabniškega licenciranja je uporaba strežnika SQL Server še posebej prilagodljiva.

Dovoljenje za dostop do naprave strežnika SQL Server CAL

Microsoftova licenca CAL za naprave pa je licenca, povezana z napravo, kar pomeni, da je za dostop do strežnika SQL pooblaščen samo en računalnik, na primer osebni računalnik v podjetju ALI prenosni računalnik ali druga končna naprava, na primer tablični računalnik. Vsak pooblaščeni uporabnik lahko dostopa do strežnika SQL za to napravo z licenco. Posameznih uporabnikov ni treba licencirati.

Katera vrsta ali kombinacija obeh različic CAL je najboljša za vaše podjetje, se seveda lahko razlikuje od primera do primera. Pri tem imata pomembno vlogo število zaposlenih in najprimernejši način uporabe v vašem podjetju:

Če zaposleni do strežnika Windows SQL Server dostopajo predvsem na svoji delovni postaji, je najprimernejša vrsta licence dovoljenje CAL naprave. Če zaposleni do strežnika SQL prožno dostopajo z različnih naprav ali delovnih postaj (mobilnih, stacionarnih), boste imeli največ koristi od uporabniških licenc CAL.

Kupite licence CAL za strežnik SQL Server 2019 po razumni ceni pri Wiresoftu

Pri Wiresoftu lahko najdete licence CAL za naprave ali uporabnike za Microsoft SQL Server različice 2019 po izjemno nizkih cenah. Na ta način lahko pokrijete ali razširite potrebo po ustreznih licencah za strežnik SQL Server. Če imate vprašanja o licenciranju za Microsoft SQL Server Standard, se obrnite na nas. Za vas bomo pripravili individualno in cenovno ugodno kombinacijo CAL.

Licenca za napravo SQL ali uporabniško licenco: Vsi naši Microsoftovi licenčni izdelki so originalni in izvirajo iz evropske regije. Pri Wiresoftu imate koristi od nakupa neuporabljenih licenc programske opreme, ki smo jih pridobili od drugih podjetij in za vas preverili pristnost - to so potrdile številne naše stranke. Če želite dodatne informacije o naši ponudbi licenc SQL Server CAL, se obrnite na nas: