Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2019 NAPRAVA CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2019 NAPRAVA CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10158
 • 359-06865
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
105,90 € * 116,90 € * (9,41% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x Device CAL
Sistem  SQL Server 
CAL Device CAL
Obseg dobave ID licence + Avtentifikacijska koda 
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Za uporabo funkcij, ki jih ponuja Microsoft SQL Server 2019, mora imeti uporabnik ustrezno licenco za dostop do odjemalca - npr. licenco SQL Server 2019 Device CAL; ta vsebuje pravice dostopa za eno samo registrirano končno napravo. To je zato, ker licenca strežnika SQL 2019 za izdajo Standard v različici Server/CAL sama po sebi ne vsebuje nobenih uporabniških pravic; te je treba kupiti ločeno, npr. v obliki licence za dostop za končno napravo. Ta Device CAL podeljuje dovoljenje za dostop do strežnika samo računalniku, ki je z njim opremljen.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT SQL SERVER 2019 NAPRAVA CAL"

Dovoljenja CAL za napravo za strežnik SQL Server 2019 kot uporabljena programska oprema

Za uporabo funkcij, ki jih ponuja Microsoft SQL Server 2019, uporabnik nujno potrebuje ustrezno licenco za dostop do odjemalca - npr. licenco SQL Server 2019 Device CAL; ta vsebuje pravice dostopa za eno samo registrirano končno napravo. To je zato, ker licenca SQL 2019 Server za izdajo Standard v različici Server/CAL sama po sebi ne vsebuje nobenih uporabniških pravic; te je treba kupiti ločeno, npr. v obliki licence za dostop za končno napravo. Ta licenca CAL naprave podeljuje dovoljenje za dostop do strežnika samo računalniku, ki je z njo opremljen.

Kot rabljena programska oprema imajo licence SQL Server 2019 Device CAL podjetja Wiresoft veliko prednost, saj so na voljo tudi posamično, poleg tega pa je njihova cena nižja od primerljivih ponudb običajnih ponudnikov licenc. Imajo enake funkcije kot licence za dostop do odjemalcev naprav za SQL Server 2019, ki so na voljo v uradnem programu Microsoft Volume Licensing Program.

Pridobite vse prednosti strežnika MS SQL Server 2019 z rabljeno licenco CAL naprave

SQL Server 2019 je trenutno najnovejša različica Microsoftove platforme za podatkovne zbirke. Podjetja, ki uporabljajo sisteme za načrtovanje virov podjetja, programsko opremo ERP ali sisteme CRM, lahko uporabljajo vse pomembne funkcije zbirke podatkov, poročanja in analize tega zmogljivega sistema za upravljanje relacijskih zbirk podatkov.

Odvisno od izdaje SQL Server 2019 poleg možnosti združevanja podatkov v gruče (dodeljevanje skupin) vključuje tudi funkcije spremljanja za njihovo sistematično zbiranje med obdelavo ciljnih poizvedb po zbirki podatkov. Z licenco SQL Server 2019 Device CAL lahko uporabniki v namenski končni napravi izkoristijo vse prednosti, ki jih ponujajo inteligentna obdelava poizvedb za pospešene poizvedbe večjih količin podatkov ter nova funkcija Big Data Cluster z orodji za strojno učenje in PolyBase za optimizirano obdelavo poizvedb Transact-SQL iz zunanjih virov podatkov.

Druge funkcije strežnika SQL Server 2019:

 • Funkcija Always Encrypted varno šifrira podatke - tako odjemalca kot DBMS
 • Inteligentna obdelava poizvedb optimizira poizvedbe velikih podatkovnih nizov
 • Inteligentna zmogljivost zagotavlja večjo hitrost izvajanja operacij v zbirki podatkov
 • Posnetki podatkovne zbirke dokumentirajo morebitna neskladja
 • Statistika načrta zadnje poizvedbe zagotavlja najnovejše poglede na poizvedbe
 • privzeto omogočena infrastruktura za profiliranje lahkih poizvedb
 • Pospešeno obnavljanje podatkovnih zbirk za hitrejše obnavljanje podatkovnih zbirk po ponovnem zagonu ali povratni transakciji

Dovoljenja CAL za naprave za strežnik SQL Server 2019 Standard izdaja

Tudi z uporabljeno licenco CAL za naprave iz podjetja Wiresoft lahko v celoti uporabljate običajne funkcije in storitve strežnika SQL Server 2019 Standard-Edition: Predvsem mala in srednje velika podjetja imajo koristi od možnosti licenciranja na strežnik/CAL, ki je sestavljena iz strežniške licence in različnega števila licenc za dostop (Client Access Licenses) za naprave.

Model licenciranja za strežnik SQL Server 2019 s strežniškimi licencami in licencami CAL

Možnost licenciranja strežnika SQL Server 2019 in licenc CAL za naprave se izvaja v skladu s pogoji, ki jih je določil Microsoft - ta model licenciranja se imenuje licenciranje strežnika/CAL. Microsoftovo upravljanje licenc tako razlikuje med licenciranjem strežnikov in licenciranjem posameznih končnih naprav ali uporabnikov. Za vsak strežnik, v katerem se najprej zažene primerek strežnika SQL Server, je potrebna licenca Standard Server License 2019. Za dostop do licenciranega strežnika SQL Server je dodatno potrebna ločena licenca za dostop(Device CAL) enake ali višje različice strežnika za vsako namensko končnonapravo.

Samo dovoljenje CAL naprave daje napravi pravico do uporabe funkcij strežnika SQL Server različice 2019. Licenca za dostop do odjemalca za končne naprave ne vsebuje dodatne programske opreme, ki bi jo bilo treba namestiti, temveč le pravice dostopa v okolju odjemalec/strežnik za strežnik SQL Server 2019.

Pri licencah CAL za naprave v strežnik SQL Server 2019 je treba upoštevati združljivost različic

Dovoljenje CAL naprave za strežnik SQL Server 2019 omogoča tudi dostop do strežnika SQL Server 2017 ali starejše različice (nadgradnja). Vendar pa obratni primer uporabe licence CAL naprave starejše različice strežnika SQL Server, kot je 2016, za dostop do višje različice strežnika SQL Server, kot je 2019, ni mogoč. Zato morate pri uporabi strežnika SQL Server 2019 poskrbeti, da imate pravilno različico licenc CAL za naprave.

Zakaj obstajajo licence za dostop do odjemalcev za izdajo SQL Server 2019 Standard?

Za Standard-izdajo strežnika SQL Server 2019 Microsoft med drugim ponuja možnost licenciranja na podlagi licenc CAL za naprave (končne točke). Licenciranje dostopa do strežnika prek licenc CAL za naprave je bolj ekonomično, zlasti za mala in srednje velika podjetja, katerih strežnik SQL Server je manj zmogljiv, vendar zadostuje njihovim potrebam. Za to vrsto uporabe strežnika SQL Server 2019 Microsoftov licenčni model ponuja dve različni vrsti licenc CAL:

 • SQL Server 2019 Device CAL: omogoča pravice dostopa do strežnika v namenski končni napravi (osebni računalnik, prenosni računalnik, miza, mobilni telefon)
 • SQL Server 2019 User CAL: s to licenco se namenskemu uporabniku dodelijo pravice dostopa do strežnika

Nakup licenc za dostop do odjemalcev iz več naprav za uporabo funkcij strežnika SQL Server je običajno cenejši od licenciranja strežnika po jedrih.

Kakšne so posebnosti licenciranja z licencami CAL za naprave za strežnik SQL Server 2019?

CAL naprave je licenca, ki določeni končni napravi (napravi) zagotavlja pravice dostopa do strežnika SQL Server 2019. Te končne naprave, določene med začetno registracijo, ni mogoče naknadno spremeniti, prav tako ni mogoče spremeniti vrste dodelitve - z Device na User CAL. Namen teh omejitev je preprečiti zlorabo licenc CAL in zagotoviti večjo varnost, saj nepooblaščeni ali tuji uporabniki ne morejo dostopati do strežnika podjetja.

Kakšne so prednosti dovoljenja CAL za napravo za strežnik SQL Server 2019?

Kar zadeva funkcionalnost, med licenco za dostop do končne točke in licenco za uporabnike ni bistvene razlike. Ustrezne prednosti so prikazane z vrsto tipičnih dostopov do strežnika SQL Server. Podjetja, ki uporabljajo strežnik SQL Server, se običajno razlikujejo po številu ali vrsti delovnih postaj, ki se uporabljajo za skupne delovne postopke: V nekaterih projektih si lahko na primer več zaposlenih deli en računalnik ali ga uporablja izmenično, v drugem delovnem okolju pa isti uporabnik za dostop do strežnika SQL Server redno uporablja popolnoma različne končne naprave.

Ker je licenca za napravo za strežnik SQL Server 2019 vezana izključno na določeno končno točko, ki podpira Windows, in ne na uporabnika, ki bi uporabljal pravico do dostopa do strežnika SQL Server, se glede na vrsto pojavijo različne vrste uporabe: Če gre za mobilno končno napravo, kot je prenosni računalnik, lahko zadevni uporabnik prek nje dostopa do strežnika SQL ne le v podjetju, npr. na delovnem mestu, temveč tudi zunaj njega, npr. na drugi lokaciji podjetja ali doma -Office. Pri osebnem računalniku je dostop seveda vedno na isti lokaciji.

Zaključek

Katera vrsta licenc CAL za strežnik SQL Server 2019 ponuja več možnosti namestitve v določeni organizaciji, je odvisno od prevladujočega scenarija uporabe. Odločitev o vrsti licenciranja dostopa odjemalca je treba sprejeti pred nakupom, saj, kot smo že omenili, licence CAL naprave za strežnik SQL Server ni mogoče pozneje spremeniti v licenco CAL uporabnika ali obratno.

Pri tem ni pomembno le število zaposlenih, temveč tudi glavni način uporabe končnih naprav: Če veliko zaposlenih izmenično uporablja isti računalnik za dostop do strežnika SQL Server, ne glede na to, ali gre za notranji, zunanji ali mobilni računalnik, ima licenciranje z licencami CAL za naprave več prednosti. Zato so licence CAL za naprave primerna oblika licenciranja, če več zaposlenih redno izmenično dostopa do strežnika SQL prek ene same končne naprave.

Kupite licence CAL za naprave za Microsoft SQL Server 2019 z eno samo licenco v Wiresoftovi spletni trgovini

Dovoljenja CAL za naprave za SQL Server 2019 so na voljo v Wiresoftovi spletni trgovini že od ene uporabniške licence - ponudba je kot rabljena programska oprema bistveno cenejša od primerljive nove licence, pri čemer "rabljeno" stanje dovoljenja CAL ne pomeni nobene slabosti v smislu uporabnosti, saj se programska oprema ne more izrabiti.

Kaj se uporabljajo licence CAL za naprave za strežnik SQL Server 2019?

Licence CAL za naprave za SQL Server 2019, ki so na voljo v Wiresoftovi spletni trgovini, so originalne licence za dostop, kot so na voljo v okviru Microsoftovega licenčnega programa, s to razliko, da so bile nekoč del količinske licence za SQL Server 2019 za končne točke, ki jih je kupilo podjetje, ki je Wiresoftu preprodalo nepotrebne posamezne licence za dostop za naprave ali količinsko licenco. Ta nekdanja licenca je bila razdeljena in pretvorjena v posamezne licence, pri čemer so bile licence CAL za naprave označene kot uporabljena programska oprema ali uporabljena programska oprema. Kot je bilo že omenjeno, ta oznaka ne pomeni obrabe programske opreme Device CAL za strežnik SQL Server, niti ne pomeni omejitve njene funkcionalnosti ali uporabe za neomejeno časovno obdobje.

Kakšno varnost ponujajo uporabljeni licence CAL za naprave za strežnik SQL Server 2019?

Nakup rabljene programske opreme, kot so licence CAL za naprave za strežnik SQL Server, pri podjetju Wiresoft ni le cenejši za stranke, ampak je tudi varen! Ker je že ena naprava CAL za Microsoft SQL Server 2019 dobite ne le po nižji ceni kot ustrezno novo programsko opremo, ampak imate tudi varnost kupca s takojšnjim prenosom po plačilu in aktivacijo licence z vključenim licenčnim ključem.

CAL-ji naprav za SQL Server 2019, ki so na voljo pri Wiresoftu, izvirajo iz zalog licenc različnih podjetij. Zato za trgovanje z rabljeno programsko opremo velja običajna pristojnost. To izrecno dovoljuje trgovanje z rabljeno programsko opremo, kar je bilo vedno znova jasno potrjeno v različnih sodnih odločbah.

Za vas kot stranko pomeni nakup licenc Microsoft Device CAL za SQL Server 2019 ali drugih licenc za dostop do odjemalcev, ki jih ponuja Wiresoft, ter uporaba uporabljene programske opreme pravno varnost, saj niso kršene nobene pravne določbe. Zaradi popolnega dokazila o vseh kupcih pa so uporabljeni CAL-ji Wiresofta tudi revizijsko zanesljivi!

Vaše prednosti pri nakupu rabljenih licenc CAL naprave za strežnik SQL Server 2019

Ponudba licenc CAL za naprave za strežnik SQL Server 2019 ali drugih licenc CAL kot rabljene programske opreme pri Wiresoftu našim strankam ne zagotavlja le cenovno ugodne alternative drugim ponudbam, temveč jim omogoča tudi svobodno izbiro natančnega števila licenc CAL za naprave, potrebnih za natančno licenciranje uporabe storitev strežnika SQL Server, namesto bolj nepraktičnega razporejanja licenc po stopnjah, kar zmanjšuje stroške licenciranja.

Širok nabor rabljenih licenc za programsko opremo v spletni trgovini Wiresoft vključuje licence za naprave in uporabniške licence za strežnik SQL Server 2019 ter starejše različice licenc za dostop do strežnika MS SQL Server, vključno z ustreznimi strežniškimi licencami. Tako se lahko izognete nakupu nove strojne opreme ali morebitnim težavam z združljivostjo. Izkoristite široko paleto ponudb rabljene programske opreme za različne licence CAL za SQL Server itd. pri Wiresoftu!

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo boste našli licence CAL za SQL Server 2019 in licence za dostop do odjemalcev za drugo Microsoftovo programsko opremo za strežnike - vedno po nizkih cenah kot rabljena programska oprema in takoj uporabna s takojšnjim prenosom in aktivacijo. Če imate vprašanja o licencah CAL za SQL Server 2019 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, se obrnite na nas prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT SQL SERVER 2019 NAPRAVA CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT SQL SERVER 2019 NAPRAVA CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije