Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

  • SW10421
  • R18-05123
  • Trajno veljaven
  • Vsi jeziki
  • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
336,90 € * 372,90 € * (9,65% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 25x User CAL
Sistem  Strežnik Windows 
CAL User CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik ni združljiv(oglejte si RDS CAL )


Da lahko uporabnik uporablja storitve, ki so na voljo v izdajah Standard in Datacenter sistema Microsoft Windows Server 2016, je poleg ustrezne strežniške licence potrebna tudi licenca za dostop do odjemalca: licenca Windows Server 2016 User CAL. Ta določenemu registriranemu uporabniku daje ustrezne pravice dostopa, ki jih lahko uporablja v kateri koli končni napravi, ki podpira sistem Windows.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"

25 uporabniških licenc CAL za Microsoft Windows Server 2016 kot uporabljena programska oprema

Če želi uporabnik uporabljati storitve, ki so na voljo v izdajah Standard in Datacenter sistema Microsoft Windows Server 2016, je poleg ustrezne strežniške licence potrebna tudi licenca za dostop odjemalca: licenca Windows Server 2016 User CAL. S tem določenemu registriranemu uporabniku podelite ustrezne pravice dostopa, ki jih lahko uporablja v kateri koli končni napravi, ki podpira sistem Windows.

Ker strežniška licenca za Windows Server 2016 ne vsebuje pravic dostopa za uporabnike v skladu s predpisi, ki veljajo za Microsoftovo upravljanje licenc, jih je treba pridobiti ločeno v obliki uporabniškega dovoljenja CAL.

Uporabniške licence CAL za izdaje Windows Server 2016 Standard in Datacenter, ki so na voljo pri Wiresoftu, so na voljo po ugodni ceni kot rabljena programska oprema - poleg tega so na voljo tudi posamično - za prilagodljivo licenciranje vseh uporabnikov glede na njihove potrebe. Te uporabljene uporabniške licence za dostop do sistema Windows Server 2016 imajo enake funkcije kot uporabniške licence CAL, ki so na voljo kot nove v rednem Microsoftovem programu licenciranja.

Uporaba vseh storitev strežnika Windows Server 2016 z uporabljeno licenco CAL uporabnika

Z uporabljenim uporabniškim licenco CAL lahko uporabljate vse funkcije, ki so na voljo v

Strežnik različica 2016, naslednik sistema Windows Server 2012: Windows Server 2016 podpira Windows 10 in ga lahko uporabite tudi za ustvarjanje strežnika v oblaku, v katerem lahko zagotovite in zaščitite podatke.

Sistem Windows Server 2016 je na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in Datacenter. Ti vsebujejo funkcije, kot so nameščanje strežnikov Core in Nano ter storitev Host Guardian, poleg tega pa omogočajo tudi uporabo vsebnikov Windows Server Containers in vsebnikov Virtualisation/Hyper-V. Izključno v različici Datacenter Edition operacijskega sistema Windows Server 2016 je uporaba funkcij, kot so programsko definirano omrežje (SDN), Storage Spaces Direct (S2D), Storage Replica ter omrežni skladi (Protocol Stack) in zaščiteni virtualni stroji (Shielded VMs), mogoča pod pogojem, da je zagotovljen ustrezen uporabniški licenčni račun CAL; to so predvsem funkcionalnosti, ki so potrebne v večjih podjetjih z obsežnimi delovnimi obremenitvami in več virtualnimi sistemi v uporabi.

Pregled uporabniških licenc CAL za izdaje Windows Server 2016 Standard in Datacenter kot uporabljene programske opreme

Uporabniške licence CAL, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljeno programsko opremo, se funkcionalno ne razlikujejo od novih uporabniških licenc CAL, saj vsebujejo enake možnosti uporabe funkcij in storitev, ki so na voljo v izdajah Windows Server 2016 Standard in Datacenter. Uporabljene licence CAL so zato za številna podjetja in organizacije ekonomična rešitev, ki uporabnikom zagotavlja osebno licenco za dostop do strežnika. Več podrobnosti v naslednjem pregledu.

Microsoftovo upravljanje licenc za odjemalski dostop za Windows Server 2016

Pri Microsoftovem upravljanju licenc je licenciranje dodatnega dostopa uporabnikov izdaj Windows Server 2016 Standard in Datacenter natančno urejeno, tako da lahko dostopajo do e-pošte, stikov in koledarjev ter drugih storitev. Čeprav licenca strežnika vsebuje tudi licence za dostop, so te licence namenjene samo skrbnikom, zato jih ni mogoče uporabljati za storitve, značilne za uporabnike. Te lahko uporabljate le z ustrezno licenco za dostop odjemalca, kot je licenca User CAL, ki določenemu posameznemu uporabniku podeljuje ustrezne pravice dostopa, do katerih lahko dostopa prek izbrane terminalske naprave. Poleg teh namenskih uporabniških pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik sistema Windows Server 2016 uporabniški licenčni list ne vsebuje nobene dodatne programske opreme.

Katere vrste licenc CAL so na voljo za Windows Server 2016 Standard in Datacenter Edition?

Microsoftov model licenciranja dostopa do odjemalcev za Windows Server 2016 ponuja dve vrsti licenc CAL:

  • Uporabniška licenca CAL za Windows Server 2016 - za enega namenskega uporabnika
  • Dovoljenje CAL za naprave za Windows Server 2016 za namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosnik, tablični računalnik, telefon)

Kakšne so razlike med uporabniškimi licencami CAL in licencami CAL za naprave v sistemu Windows Server 2016?

Z uporabniško licenco CAL za Windows Server 2016 lahko uporabljate enake funkcije in storitve kot z licenco CAL za naprave. Edina razlika med njima je v tem, kdo ali kaj ima z njima licenco: Uporabniški licenčni list CAL namenskemu uporabniku omogoča, da izmenično in neodvisno od lokacije dostopa do storitev strežnika Windows Server v poljubno izbrani končni napravi; glede na število in opremo delovnih postaj v podjetju je to lahko prevladujoča delovna situacija - v nasprotju s tem, ko več uporabnikov uporablja eno in isto končno napravo z lastnim računom.

Tako lahko uporabnik, ki je pooblaščen prek uporabniškega dovoljenja CAL, za uporabo storitev sistema Windows uporablja katero koli končno napravo z ustrezno različico operacijskega sistema, ki podpira sistem Windows. Na primer, namesto stacionarnega računalnika na delovnem mestu lahko na poti uporabljajo svoj prenosni računalnik, v domači pisarni pa osebni ali prenosni računalnik, ki je na voljo tam, itd. Zlasti če zaposleni pogosto delajo na poti in preverjajo elektronsko pošto ali dostopajo do podatkov strežnika itd., je licenciranje z uporabniškimi licencami CAL lahko cenejše kot licenciranje s končnimi napravami.

Katere posebne možnosti uporabe ponujajo uporabniške licence CAL za Windows Server 2016 v izdajah Standard in Datacenter?

Glede na to, ali je nameščena standardna ali podatkovna izdaja sistema Windows Server 2016, so z uporabniškim licenčnim dovoljenjem na voljo različne funkcije: Datacentersko izdajo sistema Windows Server 2016 je mogoče uporabljati tudi z uporabniškim licenčnim dovoljenjem za standardno izdajo, vendar z omejitvijo, da so na voljo samo funkcije standardne izdaje. Razlog za to je, da je razširjen obseg storitev in funkcij, ki so na voljo s strežniško licenco Datacenter Edition, na voljo le z uporabniškim licenčnim dovoljenjem za Datacenter Edition.

Nasprotno pa lahko z uporabniškim licenčnim dovoljenjem CAL za različico Datacenter pri dostopu do strežnika z licenco za različico Standard uporabljate samo ustrezno opredeljene funkcije.

Opomba združljivost različic uporabniških licenc CAL za Windows Server 2016

Z uporabljenim uporabniškim licenčnim dovoljenjem CAL za Windows Server 2016, kot je bilo že omenjeno, lahko zaposleni ne uporablja le funkcionalnosti, ki so odvisne od izdaje, temveč vsebuje tudi pravice dostopa za starejše različice Windows Serverja, kot je 2013 (znižanje). Obratno pa ni mogoče, zato uporabniškega dovoljenja CAL za različico Windows Server 2016 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice 2019 (nadgradnja).

Pri nakupu uporabniških licenc CAL za Windows Server 2016 zato ne smete biti pozorni le na ustrezne uporabne funkcije za posamezno izdajo, temveč tudi na združljivost med licenco za strežnik in licenco za dostop do odjemalca.

Kaj še morate upoštevati pri licenciranju sistema Windows Server 2016 z uporabniškimi licencami CAL?

Uporabniška licenca CAL za Windows Server 2016 licencira točno enega uporabnika in mu omogoči možnosti uporabe ustrezne strežniške izdaje. Ko je registracija končana, tega uporabniškega dovoljenja CAL ni več mogoče prenesti na drugega uporabnika. Prav tako ni mogoče spremeniti vrste CAL in uporabiti uporabniškega CAL kot CAL naprave.

Namen teh določb iz Microsoftovega upravljanja licenc je preprečiti nepooblaščen dostop do strežnika Windows Server 2016, ki zagotavlja večjo varnost komunikacije in samih podatkov, saj brez ustreznega uporabniškega dovoljenja CAL tretje osebe ne morejo dostopati do e-poštnih storitev ali podatkov strežnika.

Zaključek o uporabniških licencah CAL

Katera vrsta licence za dostop do odjemalca ponuja več možnosti uporabe sistema Windows Server 2016 za določeno podjetje in predstavlja tudi ugodnejšo možnost licenciranja, je odvisno od posameznega primera. Poleg števila uporabnikov je odločilno tudi, koliko končnih naprav se uporablja za dostop do strežnika Windows: Ker večina uporabnikov za dostop do storitev sistema Windows Server 2016 uporablja zelo različne končne naprave, ima licenciranje z uporabniškimi licencami CAL več prednosti.

Pred nakupom licenc CAL je zato priporočljivo preveriti, kakšen je tipičen potek dela v podjetju, da bi našli najprimernejšo vrsto CAL za Windows Server 2016. Potem je licenciranje z uporabniškimi licencami CAL lahko cenejše od licenciranja z licencami CAL za naprave, saj je treba kupiti manj licenc za dostop do odjemalcev.

Uporabniške licence CAL za Microsoft Windows Server 2016 so na voljo kot rabljena programska oprema v spletni trgovini Wiresoft, in sicer od ene licence naprej

Rabljene uporabniške licence CAL za izdaje Windows Server 2016 lahko kupite tudi posamično v Wiresoftovi spletni trgovini, saj pri Microsoftovih licenčnih predpisih kot običajno ni stopnjevanja; sicer pa rabljena programska oprema nima pomanjkljivosti ali omejitev glede funkcionalnosti - tudi zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti.

Od kod prihajajo rabljene licence CAL za Windows Server 2016, ki jih ponuja Wiresoft?

Uporabniške licence CAL za izdaje Windows Server 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo, so originalne licence, saj so prav tako na voljo v okviru Microsoftovega licenčnega programa; razlika je le v tem, da so bile prej del uporabniške licence za Windows Server 2016, ki jo je kupilo podjetje. Te količinske licence ali licence za dostop posameznih uporabnikov je kupila družba Wiresoft, pri čemer so bile količinske licence razdeljene na posamezne licence. Tako pridobljene licence CAL posameznih uporabnikov se imenujejo uporabljena programska oprema. Čeprav so označene kot "rabljene", jih lahko uporabljate kot novo licenco za dostop do sistema Windows Server 2016, saj se od njih ne razlikujejo po omejitvah glede funkcionalnosti ali časa uporabe.

Uporabljena programska oprema za uporabniške licence CAL za Windows Server 2016 z varnostjo kupca

Tudi pri rabljenih uporabniških licencah CAL podjetja Wiresoft se lahko stranke zanesejo na običajno kupčevo varnost s takojšnjim prenosom po nakupu, vključno s takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali sta nakup in uporaba rabljene programske opreme za uporabniške licence CAL za Windows Server 2016 zakonita?

Nakup rabljenih uporabniških licenc CAL za sistem Windows Server 2016 in njihova uporaba sta za stranke pravno neoporečna, saj pri tem niso kršeni nobeni pravni predpisi. Na eni strani uporabniške licence CAL za Windows Server 2016, ki so na voljo v trgovini Wiresoft Shop, in druge licence za dostop do odjemalcev izvirajo iz zaloge licenc podjetij. Zato prodaja ter nakup in uporaba rabljenih licenc CAL temeljijo na veljavni sodni praksi, ki izrecno dovoljuje trgovanje in uporabo Microsoftovih rabljenih licenc; to dejstvo je bilo večkrat jasno potrjeno v različnih sodnih odločbah.

Še ena prednost uporabljene programske opreme Wiresoft je njena revizijska varnost zaradi popolnega dokazila o vseh prejšnjih kupcih!

Povzetek prednosti z uporabljeno programsko opremo za uporabniške licence CAL za Windows Server 2016

Uporabniške licence CAL za Windows Server 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljeno programsko opremo, so cenovno ugodna alternativa v primerjavi s primerljivimi novimi izdelki običajnih ponudnikov programske opreme - ta cenovna prednost velja tudi za drugo rabljeno programsko opremo Microsoft Server ali licence za dostop Wiresofta.

Ker licenciranje z uporabniškimi licencami CAL ne vključuje sicer pogosto običajnega stopnjevanja, lahko z Wiresoftom prilagodite potrebo po licencah za dostop do odjemalcev dejanski uporabi storitev Windows Server v podjetju. Tako lahko s prilagodljivim licenciranjem dostopa uporabnikov do odjemalcev za Windows Server 2016 zmanjšate tudi stroške nabave.

Wiresoftova ponudba rabljenih licenc je tudi zelo poceni način dopolnjevanja zaloge programske opreme, saj je pri tem na voljo več različic določene programske opreme, tako da se izognete težavam z združljivostjo, ki bi lahko nastale na primer zaradi vzporedne uporabe različnih različic programske opreme, kar lahko zmanjša tudi stroške pri nakupu nove strojne opreme.

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo lahko najdete uporabniške licence CAL za razpoložljive izdaje sistema Windows Server 2016 in ustrezne licence CAL za naprave kot uporabljeno programsko opremo. Poleg tega ponudba uporabljene programske opreme Wiresoft vključuje tudi aplikacije za druga področja, na katerih se uporablja Microsoftova programska oprema - z vsemi omenjenimi prednostmi. Če imate vprašanja o uporabniških licencah CAL za MS Windows Server 2016 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije