Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 DEVICE CAL
Microsoft Exchange Server 2010 DEVICE CAL Vsak uporabnik ali naprava, ki dostopa do strežnika Exchange, potrebuje licenco za dostop (CAL). Dovoljenja CAL so na voljo v različicah User CAL (za dostop licenčnega uporabnika) in Device CAL...
4,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 USER CAL
Microsoft Exchange Server 2010 USER CAL Vsak uporabnik ali naprava, ki dostopa do strežnika Exchange, potrebuje licenco za dostop (CAL). Dovoljenja CAL so na voljo v različicah User CAL (za dostop licenciranega uporabnika) in Device CAL...
4,90 € *

Strežnik Exchange 2010 - najpomembnejše funkcije na prvi pogled

Različica 2010 strežnika Microsoft Exchange Server vsebuje številne izboljšave v spletnem dostopu Outlook ter upravljanju in izboljšano zmogljivost, pa tudi več novih funkcij, ki povečujejo prilagodljivost pri dostopu do e-poštnega prometa, iskanju in nadalje zadevajo tudi varstvo podatkov in skladnost s predpisi itd. Exchange 2010 je konfiguriran prek programa PowerShell; dostop do poštnih predalov, map in replikacija podatkov se nadzorujejo prek spletnih storitev. Outlook 2010 je na voljo kot odjemalec za strežnik Exchange Server 2010; to omogoča tudi uporabo funkcije arhiviranja v strežniku Exchange Server 2010.

Spletni dostop Outlook v strežniku Exchange Server 2010

Outlook Web Access - uradno ime "Outlook Web App" - OWA - zagotavlja številne praktične funkcije: te vključujejo predvsem iskalne mape, znane iz programa Outlook, za razvrščanje e-pošte in priljubljene. Pogledi v OWA prav tako temeljijo na programu Outlook in ponujajo več možnosti prikaza, na primer za koledar. Outlook 2010 je lahko povezan z več računi Exchange, ne da bi bilo treba ustvariti ločen profil - ne glede na to, ali so v istem ali drugem strežniku. Za vsak poštni predal je na voljo ločena mapa "Poslano".

Organizacija e-poštnih pogovorov

Za pregledno organizacijo e-poštnih pogovorov Outlook Web Access 2010 ponuja številne praktične funkcije, s katerimi lahko te primerljive novičarske skupine pregledno združite v niti in razvrstite po temah.

 • Funkcija Pogovorni pogled razvrsti vsa e-poštna sporočila na določeno temo, medtem ko
 • ignore Conversation omogoča ignoriranje določenih e-poštnih pogovorov.
 • MailTips opozarja, da pri pošiljanju e-poštnih sporočil velikim distribucijskim seznamom izpustite nerelevantne prejemnike ali zunanje prejemnike, da povečate varnost pomembnih informacij.
 • V predogledu glasovne pošte so glasovna sporočila v obliki besedila prikazana že v predogledu Outlooka in
 • s pravili za sprejemanje klicev lahko za posredovanje klicev nastavite posamezna pravila za glasovno pošto Exchange.
 • Po drugi strani funkcija Office Communicator (OC) prikazuje stanje prisotnosti sodelavcev in omogoča pošiljanje takojšnjih sporočil.
 • Consistent Experience poenoti delovanje funkcij v računalniku, mobilnem telefonu ali na spletu za Outlook Mobile in Outlook Web Access  .
 • Funkcija beleženja v strežniku Exchange omogoča tudi skladnost s pravnimi in organizacijskimi zahtevami z beleženjem ciljnih e-poštnih sporočil.

Arhiviranje e-pošte v programu Outlook 2010

Prvič v programu Exchange 2010 so e-poštna sporočila arhivirana prek spleta v programu Outlook 2010 v strežniku Exchange, kar omogoča, da jih je mogoče pregledati od koder koli, kjer je dostop do poštnega predala. Skrbniki lahko določijo tudi smernice za obdobja hrambe med shranjevanjem; tako je preprečeno naključno brisanje, kar ne le olajša iskanje e-pošte, temveč tudi upoštevanje pravil o skladnosti.

Samo en poštni predal s funkcijo Unified Messaging

Enotno sporočanje zagotavlja en sam predal za dostop do e-pošte, glasovne pošte, sporočil SMS in telefaksa, kar upraviteljem olajša upravljanje vseh uporabnikov. Ko so glasovna sporočila dostavljena v poštni predal, jih lahko funkcija Speech2Text dostavi tudi kot e-pošto - in v pametni telefon v obliki predogleda besedila.

Enostavnejše upravljanje pravic

strežniku Exchange Server 2010 lahko uporabnike in njihove pravice upravljate v konzoli za upravljanje strežnika Exchange, prek oddaljenega vmesnika PowerShell ali prek spletnega dostopa Outlook. Slednji upraviteljem zagotavlja lasten upravljalni vmesnik in jim z nadzorom dostopa na podlagi vlog (RBAC) omogoča, da posameznim zaposlenim dodelijo dodatne pravice. Te se večinoma nanašajo na naloge, ki jih je mogoče prenesti, kot je upravljanje distribucijskih skupin ali sledenje e-poštnim sporočilom.

Odpornost poštnih predalov in boljša visoka razpoložljivost

Funkcija Mailbox Resiliency v strežniku Exchange Server 2010 s svojimi tremi sestavnimi deli Local Continuous Replication, Standby Continuous Replication in Cluster Continuous Replication ponuja poenostavljeno obnovitev po nesreči in možnost visoke razpoložljivosti. S funkcijo Database Availablity Group (DAG) lahko skrbniki kopirajo podatkovne zbirke Exchange med različnimi strežniki; replikacija poteka prek dnevnikov transakcij.

Microsoftov sistem licenciranja za strežnik Windows Exchange Server 2010

Microsoftov licenčni model ponuja različne različice in vrste licenc za vse različice in izdaje strežnika Exchange Server 2010. Različni predpisi in specifikacije lahko hitro postanejo zmedeni in se na prvi pogled pogosto zdijo nerazumljivi. V nadaljevanju zato najdete kratek pregled s pojasnili.

V osnovi se najprej razlikuje med:

 • Strežniške licence
 • Licence za dostop strank

Strežniške licence - če ne temeljijo na jedru - se kupijo neodvisno od licenc za dostop odjemalcev. Le ti uporabnikom omogočajo uporabo strežnika Exchange. Licenca strežnika vsebuje le 2 licenci za dostop za administratorje, ki vsebujeta le pravice za upravljanje.

Katere strežniške licence so na voljo za strežnik Exchange Server 2010?

Za vsako strežniško izdajo programa Exchange 2010 - Standard in Enterprise - je na voljo ločena licenca za strežnik. Z njihovim nakupom pridobite ustrezno pravico za izvajanje zadevne strežniške programske opreme na strežniku vašega podjetja:

 • Standard Edition - ta različica je zasnovana za potrebe malih in srednje velikih podjetij z največ 5 podatkovnimi bazami poštnih predalov.
 • Enterprise Edition - pokriva zahteve velikih podjetij in organizacij z do 100 podatkovnimi bazami poštnih predalov.

Strežniško licenco dopolnjujejo licence CAL ( Client Access Licence(s)) - vse razlike in posebnosti teh licenc so pojasnjene v nadaljevanju.

Licence za odjemalski dostop za strežnik Windows Exchange Server 2010

Za uporabo tipičnih funkcij in storitev Exchange 2010 za eno od razpoložljivih strežniških izdaj potrebujejo uporabniki ločeno vrsto licence: licenco za odjemalski dostop - skrajšano CAL. Microsoftov licenčni model uporablja licence CAL, s katerimi se po eni strani določa, katere funkcije in možnosti razširljivosti ponujajo standardne in podjetniške licence CAL, po drugi strani pa tudi, kako se do njih dostopa.

Kakšna je razlika med standardnimi licencami CAL in licencami CAL za podjetja za Microsoft Exchange Server 2010?

Pri strežniku Windows Exchange Server 2010 in tudi pri drugih različicah se funkcionalno področje zadevne izdaje nadzoruje prek licenc CAL. Zato niso povezani z določeno izdajo Exchangea. To pomeni, da lahko uporabljate tudi strežnik Exchange Standard s licenco Enterprise CAL ali strežnik Exchange Enterprise s standardno licenco CAL. Korporativna licenca CAL je na nek način dodatek k standardni licenci CAL.

Največja razlika je - kot že omenjeno - predvsem v razširljivosti strežnika poštnih predalov, poleg tega pa lahko nekatere funkcije uporabljate ali prilagajate le v omejenem obsegu s standardno licenco CAL, nekatere funkcije Enterprise pa so deaktivirane.

Razlikovanje licenc za dostop do posameznih izdaj strežnika Exchange Server 2010 uporabnikom omogoča uporabo funkcij in storitev, ki jih dejansko potrebujejo glede na zahteve v podjetju. To pa zato, ker vsako delovno okolje ne uporablja celotnega nabora funkcij ali največje razširljivosti. To posameznikom ali manjšim podjetjem prihrani denar pri nakupu licenc, če standardne licence za dostop do odjemalca že izpolnjujejo vse zahteve.

Kakšne so razlike med dvema licencama za dostop (CAL) za strežnik Exchange Server 2010?

Kot smo že omenili, poleg razlik v obsegu funkcij in skalabilnosti obstaja še ena možnost izbire licenc za dostop odjemalcev do strežnika Exchange Server v standardni in poslovni različici: med licencami na podlagi uporabnika (User CAL) in licencami na podlagi naprave (Device CAL). Razlika ni v pravicah ali funkcijah, temveč v tem, ali je licenca izdana osebi ali končni napravi s sistemom Windows. Te alternativne možnosti licenciranja so Microsoftova značilna posebnost, ki velja tudi za licence za dostop do drugih licenčnih izdelkov za strežnike. V zvezi s tem je treba upoštevati naslednje:

 • Uporabniškega CAL-ain CAL-a naprave po aktivaciji ni mogoče prenesti na drugega uporabnika ali osebo.
 • Uporabniškega dovoljenja CAL načeloma ni mogoče uporabiti kot dovoljenje CAL naprave, izključen pa je tudi obratni primer (dovoljenje CAL naprave se uporabi kot dovoljenje CAL uporabnika).
 • Za dostop do strežnika Exchange lahko vzporedno uporabljate obe vrsti licenc CAL ali ju kombinirate.

Alternative, ki jih ponuja Microsoftov licenčni model, upoštevajo tipične scenarije v podjetju pri dostopu do strežnika. Glede na naloge ali projekte nekateri zaposleni strežnik uporabljajo stalno - tudi zunaj podjetja ali ustanove; drugi pa strežniške storitve potrebujejo le ob določenem času ali le redko. Naslednja primerjava povzema tipične prednosti uporabniškega CAL in CAL naprave.

 • Uporabniška licenca CAL je koristna, če posamezni zaposleni pogosto ali stalno dostopa do storitev strežnika Exchange - poleg tega tudi izmenično na različnih delovnih mestih, na primer na delovnem mestu podjetja, na drugih lokacijah podjetja, v domači pisarni ali na potovanju. Pri tem uporabljajo tudi zelo različne končne naprave, npr. stacionarni računalnik v podjetju, prenosni računalnik ali pametni telefon.
 • Dovoljenje CAL za naprave ponuja prednosti pri načinih dela, ki ne zahtevajo stalnega dostopa do strežnika Exchange ali ko si različni uporabniki delijo eno delovno postajo ali drugo končno napravo, na primer prenosni računalnik; tako je lahko pri izmenskem delu, pri posameznih projektih ali kadar je treba tipične storitve Exchange uporabljati le občasno.

V številnih podjetjih se potreba po dostopu do strežnika Exchange prek CAL razlikuje od oddelka do oddelka ali glede na delovna mesta. V tem primeru je kombinacija licenc za dostop do odjemalcev za uporabnike in končne naprave najbolj smiselna vrsta licenciranja. Zato je pred nakupom licenc CAL koristno pridobiti pregled nad tem, katere vrste potrebujete in koliko jih potrebujete - glede na tipične delovne procese in delovne obremenitve v podjetju.

Z veseljem bomo skupaj z vami določili najbolj praktično in hkrati ekonomsko ugodno licenciranje. Preprosto uporabite eno od spodnjih možnosti za stik.

Dodatne zahteve za uporabo strežnika Exchange Server 2010 z licencami CAL

Če želite uporabljati vse funkcije strežnika Microsoft Exchange Server 2010, morate zagotoviti, da je strežnik opremljen s pravilno in ustrezno programsko opremo. Exchange Server 2010 deluje samo v strežnikih z operacijskim sistemom Windows Server 2008 ali novejšim, izbirate pa lahko med izdajami Windows Server 2008 Standard in Enterprise ali Datacenter.

Vaše licenciranje strežnika Exchange Server 2010 s pravicami CAL pri Wiresoftu

Ko gre za stroškovno učinkovito licenciranje s strežniškimi licencami in licencami za dostop do odjemalcev za Windows Exchange Server 2010 ter druge različice strežnika Exchange ali druge programske izdelke Windows Server, je Wiresoft vaš zaupanja vreden partner - tako pri nakupu kot pri svetovanju.

V naši spletni trgovini boste našli licence CAL za naprave in licence CAL za uporabnike za strežnik Exchange kot cenovno ugodne posamezne licence - tako lahko pokrijete ali razširite svoje individualne potrebe in hkrati izkoristite znižane končne cene.

Vse licence CAL za Microsoftovo programsko opremo, ki jih najdete v naši ponudbi, so izključno originalne, neuporabljene licence CAL za naprave ali uporabnike iz evropske regije, ki smo jih kupili od podjetij in predhodno preverili njihovo popolno pristnost in uporabnost.

Kot Wiresoftova stranka imate v primerjavi s številnimi drugimi ponudniki licenc za dostop do odjemalcev vedno ugodnejšo ceno, hkrati pa ste vedno na varni strani zakona. Številne stranke že izkoriščajo vse prednosti ponudbe CAL pri Wiresoftu. To vključuje naše strokovno in kompetentno svetovanje glede licenc strežnika Exchange ali drugih licenc za dostop do programske opreme Windows. Skupaj z vami ustvarimo vaš prilagojeni paket licenc za programsko opremo.