Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL
nakup 25 uporabniških licenc CAL za Microsoft Windows Server 2019 kot rabljene licence Pri licenciranju standardne izdaje ali izdaje za podatkovne centre Microsoft Windows Server 2019 je poleg strežniških licenc na osnovi jedra za...
205,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL
Kupite dovoljenje CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2019 rabljeno Za standardno ali podatkovno izdajo Microsoft Windows Server 2019 je poleg licenc za strežniška jedra potrebna tudi licenca za dostop do odjemalca za vsako končno...
9,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL
Nakup uporabniških licenc CAL za Microsoft Windows Server 2019 kot rabljenih licenc Pri licenciranju standardne izdaje ali izdaje za podatkovne centre Microsoft Windows Server 2019 je poleg strežniških licenc na osnovi jedra za vsakega...
9,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL
nakup 5 uporabniških licenc CAL za Microsoft Windows Server 2019 kot rabljene licence Pri licenciranju standardne izdaje ali izdaje za podatkovne centre Microsoft Windows Server 2019 je poleg strežniških licenc na osnovi jedra za vsakega...
45,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL
nakup 10 uporabniških licenc CAL za Microsoft Windows Server 2019 kot rabljene licence Pri licenciranju standardne izdaje ali izdaje za podatkovne centre Microsoft Windows Server 2019 je poleg strežniških licenc na osnovi jedra za...
83,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL
kupite 5 paketov CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2019 Za standardno ali podatkovno izdajo Microsoft Windows Server 2019 je poleg licenc za strežniška jedra potrebna tudi licenca za dostop do odjemalca za vsako končno napravo,...
45,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL
10 Pack Device CAL za Microsoft Windows Server 2019 nakup rabljenih Za Standard- ali Datacenter-izdajo Microsoft Windows Server 2019 je poleg licenc za jedra Server potrebna tudi licenca za dostop do odjemalca za vsako končno napravo,...
83,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL
25 paketov CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2019 kupite rabljeno Za standardno ali podatkovno izdajo Microsoft Windows Server 2019 je poleg licenc za strežniška jedra potrebna tudi licenca za dostop do odjemalca za vsako končno...
205,90 € *

Pregled novih funkcij in lastnosti sistema Windows Server 2019

Dovoljenja CAL za naprave in uporabnike za Windows Server 2019 omogočajo uporabo številnih izboljšav ter številnih dodatkov in pomembnih novih funkcij, ki še bolje podpirajo virtualizacijo. Podobno kot v sistemu Windows 10 tudi pri hitrih posodobitvah skrajša čas namestitve in zmanjša število potrebnih ponovnih zagonov.

Poleg tega SDN (Software Defined Networking) za Windows Server 2019 ne omogoča le osrednje konfiguracije fizičnih omrežnih naprav, kot so usmerjevalniki in stikala, temveč tudi virtualnih omrežnih naprav - npr. prehodov - in njihovega dinamičnega upravljanja. Windows Server 2019 s tehnologijo SDN poleg spremljanja požarnega zidu ponuja tudi možnost enakovrednega povezovanja dveh omrežij, s čimer ju lahko skoraj brez težav povežete. Za varno šifriranje navideznih omrežij je na voljo funkcija Datagram Transport Layer Security (DTLS) s funkcijo Encrypted Networks.

Storitve Azure za Windows Server 2019

Nove integrirane hibridne funkcije so posebej zasnovane za dodatno integracijo storitev Microsoft Azure in njihovo lažjo uporabo. Tesno sodelovanje strežnikov Windows Server in Microsoft Azure omogoča enostavno sinhronizacijo podatkov ter uporabo dodatnih storitev, kot so Azure Update Management, Azure Backup za enostavno varnostno kopiranje podatkov in Azure Site Recovery. Z vgrajeno omrežno kartico Azure lahko lokalni strežnik povežete z virtualnim omrežjem Azure v oblaku Azure.

Pomočnik za migracijo shrambe ne olajša le prehoda na Windows Server 2019, temveč tudi migracijo strežnika, vključno s podatki v oblak. Azure File Sync deluje kot možno mesto shranjevanja.

Poleg tega so nove funkcije hiperpreverjene infrastrukture (HCI) idealne za virtualizacijo strežnikov in namizij. Platform HCI ni mogoče le preprosto uvesti, temveč tudi upravljati in razširjati. HCI v sistemu Windows Server 2019 tako zmanjšuje zapletenost in s tem tudi uvajanje infrastruktur IT.

Dodatne prednosti s sistemom Windows Server 2019

Storitve zabojnikov postajajo vse pomembnejše pri virtualizaciji in zagotavljanju aplikacij. Zato Windows Server 2019 ponuja izboljšane možnosti posebej za Kubernetes in Linux. Izboljšano vključevanje sistema Linux se izvaja z zaščitenimi virtualnimi napravami in z možnostjo upravljanja strežnika Linux z ukazi Linux prek strežnika Windows. V namestitev sistema Windows so bile vključene tudi distribucije Linuxa.

Izboljšana je tudi zaščita občutljivih podatkov in zgodnje odkrivanje napadov s programom Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP).

Linux in podpora v sistemu Windows Server 2019

Platforma Windows Server Platform 2019 zdaj ponuja tudi obsežnejšo podporo za vsebnike ali Kubernetes. Kontejnerje za Linux in Windows je mogoče uporabljati vzporedno in upravljati s sistemom Kubernetes, ki je bil pri tem razširjen z novimi funkcijami, kot je mreženje kontejnerjev. Poleg tega so bile izboljšane tudi posamezne slike vsebnikov. Nova je tudi slika vsebnika "okna", ki ima več funkcij kot prejšnje slike.

Prostori za shranjevanje Direct in Replika shrambe za Windows Server 2019

Windows Server 2019 glede na različico ponuja različne funkcije shranjevanja za licence CAL za naprave in uporabnike. CAL za različico Datacenter vsebuje vse ustrezne funkcije, kot je Storage Spaces Direct, medtem ko CAL za različico Standard vsebuje Storage Replica.

Replika shrambe v sistemu Windows Server 2019 ne preprečuje le izgube podatkov na ravni datotečnega sistema, temveč s pripravljenostjo na nesreče tudi zmanjšuje izpade. Za replikacijo podatkov ni na voljo le sinhrona, temveč tudi asinhrona replikacija prek Storage Replica: Medtem ko Storage Replica pri sinhroni replikaciji zrcali podatke na fizično lokacijo z varnimi zvezki, se pri asinhroni replikaciji to izvaja z uporabo omrežnih povezav z večjo zakasnitvijo med lokacijami.

Z aplikacijo Storage Spaces Direct v različici za podatkovne centre lahko lokalno shranjevanje podatkov strežnikov združite v virtualno gručo. Vozlišča v gruči imajo različne fizične nosilce podatkov, komunikacija med posameznimi nosilci podatkov ali sistemi pa poteka prek protokola SMB.

Poleg tega S2D poenostavlja izvajanje in upravljanje programsko opredeljenih sistemov shranjevanja (SDS) ter omogoča izgradnjo skalabilnih in visoko razpoložljivih sistemov shranjevanja.

Izboljšana varnost v sistemu Windows Server 2019

Kraja občutljivih podatkov in nepooblaščen dostop do njih sta še vedno med najpogostejšimi grožnjami podjetjem. Da bi to preprečili, so v sistemu Windows Server 2019 na voljo izboljšana orodja. Med njimi sta na primer domenski nadzornik in program Windows Defender, ki je bil dopolnjen z novimi funkcijami, kot je Exploit Guard, za spremljanje dostopa do omrežja ter dokumentov in map v njem. Varnostne funkcije Azure AD, kot sta Azure AD Banned Passwords in Azure AD Password Protection, ščitijo tudi lokalni imenik Active Directory.

Posebno omembo si zasluži tudi program Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP): z izboljšanimi mehanizmi zaščite ter šifriranjem podatkovnih in datotečnih strežnikov Windows Server 2019 ponuja še bolj celovito zaščito pred korenskimi kompleti in napadi ničelnega dne.

Podobno tudi zaščiteni virtualni stroji (Shielded VM) omogočajo uvedbo in močno zaščito zelo varnih virtualizacijskih infrastruktur. V tem primeru program Shielded VM zagotavlja celovite funkcije za zaščito navideznega strežnika in njegovih kritičnih podatkov ter preprečuje nepooblaščenim ali napadalcem, da bi do njih dostopali ali jih ukradli. S funkcijo Shielded VM v operacijskem sistemu Windows Server 2019 so zaščiteni vsi podatki, preneseni v javni oblak.

Kupite licence CAL za strežniško izdajo 2019 pri Wiresoftu

Microsoftov licenčni sistem ponuja licence CAL (Client Access License) za uporabo standardne ali podatkovne izdaje strežnika Server 2019. Pri tem modelu licenciranja je dovoljenje za uporabo (licenca) programske opreme ločeno od njenega izvajanja. Če želite uporabljati storitve in funkcije strežnika Microsoft Server 2019, morate imeti ustrezno število licenc CAL.

Licenca CAL omogoča dostop do strežnika Windows Server 2019 samo pooblaščenim uporabnikom ali napravam. Tretjim osebam, ki nimajo ustrezne licence za dostop, je dostop do strežnika onemogočen - to pomeni tudi večjo varnost in zaščito občutljivih podatkov pred zaposlenimi v lastnem podjetju in pred tretjimi osebami.

Dovoljenja CAL za uporabnike in dovoljenja CAL za naprave za strežnik 2019 - razlike

Microsoftov model licenciranja odjemalskega dostopa ima več prednosti: Licenciranje CAL omogoča prilagodljivo upravljanje pravic uporabnikov glede na njihove potrebe. Dovoljenja CAL naprave in dovoljenja CAL uporabnika je mogoče tudi kombinirati. Licenco CAL za Windows Server 2019 lahko uporabite tudi za dostop do starejše izdaje strežnika, vendar ne obratno.

V podjetju Wiresoft sta za različici Server 2019 Standard in Datacenter na voljo obe licenci za odjemalski dostop: uporabniške licence CAL in licence CAL za naprave ali licence, povezane z uporabniki in napravami. Katera vrsta dovoljenja je v posameznem primeru najprimernejša, je odvisno od številnih dejavnikov, ki so na kratko pojasnjeni v nadaljevanju.

Dovoljenje CAL za uporabnike strežnika Windows

Microsoftov uporabniški licenčni list CAL za strežnik Windows Server vedno dovoljuje dostop do sistema samo enemu določenemu uporabniku. Uporabniški program CAL zato ni vezan na določeno napravo. Prednost tega je, da omogoča dostop do strežnika z osebnega računalnika na delovnem mestu v podjetju ALI z drugo končno napravo, ki se uporablja na primer na poti (prenosni računalnik ali tablični računalnik) ali v domači pisarni. Zaradi uporabniških licenc CAL je uporaba sistema Windows Server 2019 še posebej prilagodljiva in mobilna.

Windows Server Device CAL

Microsoftova licenca CAL za napraveje oblika licenciranja, povezana z napravo. To pomeni, da ima pravice dostopa do strežnika samo ena naprava. To je lahko na primer lokalno uporabljen osebni računalnik na lokaciji podjetja ALI prenosni računalnik ali tablični računalnik. Prednost licence CAL naprave je, da ima vsak uporabnik, ki lahko uporablja ta računalnik z licenco, dostop tudi do strežnika.

Katera vrsta licence - licenca CAL za napravo ali licenca CAL za uporabnika - ali kombinacija obeh vrst licenc CAL je za podjetje najprimernejša, je seveda odvisno od dejanske strukture delovnih postaj. Poleg števila zaposlenih je pomemben tudi glavni način uporabe sistema Windows Server 2019 v podjetjih:

Če zaposleni do strežnika Windows dostopajo predvsem z delovne postaje na lokaciji podjetja, je primernejša licenca CAL naprave. Če pa zaposleni za dostop do strežnika večinoma uporabljajo različne naprave ali delovne postaje - v podjetju, pa tudi v domači pisarni itd. -, potem uporabniška licenca CAL bolje odraža zahteve glede uporabe.

Nakup licenc CAL za Windows Server 2019 po razumni ceni pri Wiresoftu

Wiresoft ponuja licence CAL za naprave in uporabnike za Windows Server 2019 po razumni ceni. Tako lahko prilagodljivo pokrijete ali dopolnite svoje individualne potrebe po obeh vrstah licenc. Če imate vprašanja o licenciranju za Microsoft Server 2019, se obrnite na nas. Z veseljem vam bomo svetovali glede vaše individualne, cenovno ugodne kombinacije CAL.

Vsi Microsoftovi licenčni izdelki, ki so na voljo pri Wiresoftu, so originalne evropske licence CAL za naprave ali uporabnike. Izkoristite cenovno ugodnost neuporabljenih licenc programske opreme, ki jih je družba Wiresoft kupila od drugih podjetij in preverila njihovo pristnost. Številne zadovoljne stranke so potrdile prednosti nakupa licenc pri Wiresoftu. Če želite dodatne informacije o naši ponudbi CAL za Windows Server 2019, se obrnite na nas.