Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10075
 • R18-05768
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
21,90 € * 22,90 € * (4,37% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x uporabniški CAL
Sistem  Strežnik Windows 
CAL Uporabnik CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik ni združljiv(glejte RDS CAL )


Pri licenciranju standardne izdaje ali izdaje za podatkovne centre Microsoft Windows Server 2019 je poleg strežniških licenc na osnovi jedra za vsakega uporabnika potrebna tudi licenca za dostop do odjemalca: npr. licenca Windows Server 2019 User CAL; ta posameznemu registriranemu uporabniku zagotavlja pravice dostopa do tega strežnika Windows.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL"

Nakup uporabniških licenc CAL za Microsoft Windows Server 2019 kot rabljenih licenc

Pri licenciranju standardne izdaje ali izdaje za podatkovne centre Microsoft Windows Server 2019 je poleg strežniških licenc na osnovi jedra za vsakega uporabnika potrebna tudi licenca za dostop do odjemalca: npr. licenca Windows Server 2019 User CAL; ta posameznemu registriranemu uporabniku zagotavlja pravice dostopa do tega strežnika Windows.

To je zato, ker osnovne licence za standardno izdajo ali izdajo za podatkovne centre sistema Windows 2019 Server ne vsebujejo nobenih dodatnih uporabniških pravic, zato jih je treba kupiti ločeno kot licenco User CAL, da ima določen uporabnik osebno dovoljenje za dostop do strežnika Windows Server samo prek končne naprave, ki pa jo je mogoče poljubno izbrati.

Uporabljena uporabniška licenca CAL za Windows Server 2019 podjetja Wiresoft ni le cenejša od drugih licenc za dostop do odjemalcev, ki se ponujajo kot nove v trgovini s programsko opremo, temveč so na voljo tudi posamično in ne v svežnju. Kljub temu imajo uporabljene licence CAL enake funkcije kot uporabniške licence za dostop do odjemalcev za Windows Server 2019, ki so na voljo prek uradnega Microsoftovega programa za izdajanje licenc.

Izkoristite vse prednosti MS Windows Server 2019 z uporabljeno licenco CAL

Standardna izdaja ali izdaja za podatkovne centre operacijskega sistema Windows Server 2019 ponuja številne nove funkcije, zlasti za uporabo aplikacij v oblaku, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows 10. Na primer, programsko opredeljeno omrežje (SDN) omogoča ne le osrednjo konfiguracijo fizičnih omrežnih naprav, kot so usmerjevalniki in stikala, temveč tudi konfiguracijo virtualnih omrežnih naprav - npr. vrat - in njihovo dinamično upravljanje. Poleg tega operacijski sistem Windows Server 2019 omogoča možnost enakovrednega povezovanja dveh omrežij, s čimer ju lahko skoraj brez težav povežete. Druge funkcije, ki jih lahko uporabniki izkoristijo z uporabljenim uporabniškim licenčnim računom CAL, vključujejo:

 • Varno šifriranje navideznih omrežij s funkcijo Encrypted Networks in Datagram Transport Layer Security (DTLS)
 • Nove funkcije hiperpreverjene infrastrukture (HCI) zmanjšujejo zapletenost in poenostavljajo uvajanje infrastrukture ITV
 • Izboljšana integracija operacijskega sistema Linux z zaščitenimi virtualnimi napravami
 • Uporaba zabojnikov Kubernetes
 • Napredna zaščita pred grožnjami za zaščito občutljivih podatkov in zgodnje odkrivanje napadov
 • Prostori za shranjevanje Direct za združevanje podatkovnega skladiščenja lokalnih strežnikov v virtualno gručo
 • Replika shrambe preprečuje izgubo podatkov na ravni datotečnega sistema in s pripravljenostjo na nesreče zmanjšuje čas izpada

Pomembne informacije o uporabljenih uporabniških licencah CAL za Windows Server Standard in Datacenter Edition 2019

Uporabljena programska oprema Wiresofta, kot je uporabniška licenca CAL, ima prav tako enake možnosti za uporabo vseh integriranih funkcij ustrezne različice Windows Server 2019 Edition: To zlasti malim in srednje velikim podjetjem ter organizacijam ponuja ekonomično alternativo za licenciranje strežnikov, saj ga je mogoče tudi prilagoditi:

Informacije o licenciranju CAL za Windows Server 2019

Microsoftovi licenčni pogoji ponujajo licenciranje strežnika Windows Server 2019 po jedrih/procesorskih jedrih za izdaje Standard in Datacenter, pri čemer je to treba dopolniti z licenciranjem uporabnikov ali končnih naprav; vse licence CAL, vključene v licenco strežnika, so opremljene izključno z administratorskimi pravicami, tako da vsak namenski uporabnik potrebuje licenco za dostop (User CAL) za uporabo dejanskih storitev strežnika Windows; ta mora ustrezati tudi enaki ali višji različici strežnika Windows - več informacij o tem v nadaljevanju.

Samo ta osebna licenca za dostop do odjemalca daje uporabniku pravico do uporabe funkcij sistema Windows Server različice 2019; vsebuje izključno pravice dostopa do okolja odjemalec/strežnik sistema Windows Server 2019 in nobene druge programske opreme, ki bi jo bilo treba še namestiti.

Katere so prednosti licenciranja Windows Server 2019 Standard ali Datacenter Edition z uporabniškimi licencami CAL?

Licenciranje CAL v sistemu Windows Server 2019 omogoča prilagodljivo upravljanje pravic uporabnikov glede na njihove potrebe. Uporaba uporabniških licenc za dostop za uporabnike je bolj ekonomičen način uporabe storitev Windows Server, zlasti za mala in srednje velika podjetja, saj je treba kupiti le toliko licenc za dostop odjemalcev, kolikor jih dejansko potrebujejo zaposleni. Microsoftov licenčni model ponuja dve vrsti licenc CAL za Windows Server 2019:

 • Windows Server 2019 User CAL: s tem dobite pravice dostopa do strežnika za namenskega uporabnika
 • Windows Server 2019 User CAL: ta omogoča pravice dostopa do strežnika namenski končni napravi (osebnemu računalniku, prenosniku, tabličnemu računalniku, telefonu)

Uporabniške licence CAL je mogoče kombinirati tudi z licencami CAL naprave.

Upoštevajte združljivost različic licenc CAL z operacijskim sistemom Windows Server 2019!

Licenca CAL za uporabnika za Windows Server 2019 ustreznemu uporabniku ne podeljuje samo pravic dostopa do strežnika Windows Server različice 2019, temveč tudi do starejših različic, kot je 2014 (znižanje). To je prednost pred licencami CAL, ki so posebej zasnovane samo za prejšnjo različico sistema Windows Server 2019, saj jih ni mogoče uporabiti za dostop do različice Windows Server 2019 (nadgradnja). Zato je treba pri nakupu uporabniških licenc CAL za Windows Server 2019 paziti, da sta licenca za strežnik in licenca za dostop do odjemalca združljivi.

Kaj je še treba upoštevati pri licenciranju operacijskega sistema Windows Server 2019 z uporabniško licenco CAL?

Kot je bilo že omenjeno, osebne pravice dostopa do sistema Windows Server 2019 z licenco User CAL prejme le določen registriran zaposleni, pri čemer je pomembno, da je mogoče prosto izbrati ustrezno končno napravo, ki podpira sistem Windows. Ko je registracija uporabnika končana, tega ni več mogoče spremeniti. Načeloma tudi ni mogoče spremeniti vrste CAL iz uporabniške v CAL naprave ali obratno. Vendar je mogoče združiti licence CAL za uporabnike z licencami CAL za naprave za Windows Server 2019.

Te Microsoftove določbe za licenciranje CAL so namenjene preprečevanju neustreznega dostopa do sistema Windows Server 2019. Poleg tega zagotavljajo tudi varnost podjetja in njegovih podatkov, saj je nepooblaščenim uporabnikom ali tretjim osebam onemogočena uporaba storitev.

Kako se uporabniški licenčni list za Windows Server 2019 razlikuje od licenčnega lista naprave?

Uporabljena uporabniška licenca CAL za Windows Server 2019 se načeloma po funkcionalnosti ne razlikuje od licence za dostop do odjemalca, ki temelji na napravi, imenovane licenca CAL naprave. Njihove prednosti so očitne le pri tipičnem načinu dostopa do strežnika Windows v podjetju:

Licenca za uporabniški dostop do strežnika Windows Server 2019 je vezana izključno na določenega zaposlenega, vendar omogoča prosto izbiro končne naprave za dostop do strežnika Windows, ne glede na to, kje se nahaja. V primerjavi z licenco za dostop, vezano na končne naprave, uporabniška licenca CAL zato ponuja drugačen obseg uporabe, saj uporabnik z licenco ni vezan na uporabljeni računalnik ali podobno napravo - vedno pod pogojem, da ima uporabljena končna naprava dostop do interneta. To pomeni, da lahko uporabnik do strežnika Windows dostopa ne le s stacionarnega računalnika na delovnem mestu v podjetju, temveč tudi zunaj njega: npr. prek zasebnega prenosnega računalnika, tabličnega računalnika ali pametnega telefona - med službenim potovanjem ali tudi v domači pisarni.

Uporabniški licenčniki CAL za Windows Server 2019 zato omogočajo prilagodljivejšo uporabo funkcij strežnika Windows Server za zaposlene, ki pogosto spreminjajo svoje delovno okolje in za povezavo s strežnikom uporabljajo obstoječe končne naprave, saj z uporabniškim licenčnikom CAL v ta namen vedno uporabljajo svoj osebni račun.

Zaključek

Katera vrsta licence za dostop do odjemalca za Windows Server 2019 ima več prednosti pri uporabi v podjetju, se razlikuje od primera do primera. Pri tem igra vlogo število zaposlenih, ki uporabljajo strežnik Windows, glede na prevladujočo vrsto dostopa prek obstoječih končnih naprav: če večina izmenično uporablja mobilne končne naprave ali različne samostojne naprave in s tem tudi različne delovne postaje za dostop do strežnika Windows, ima osebni uporabniški licenčni list več prednosti. Kot smo že omenili, se je treba pred nakupom odločiti za ustrezno vrsto licenciranja odjemalskega dostopa, saj uporabniške licence CAL za Windows Server 2019 ni mogoče pretvoriti v licenco CAL za napravo ali obratno. Vendar je mogoče združiti licence CAL za uporabnike in licence CAL za naprave za Windows Server 2019 ali jih uporabljati vzporedno.

Uporabljene uporabniške licence CAL za Microsoft Windows Server 2019 so na voljo z eno licenco v spletni trgovini Wiresoft

Uporabljene uporabniške licence CAL za MS Windows Server 2019 so na voljo v spletni trgovini Wiresoft že kot licenca za enega uporabnika - tu ne veljajo Microsoftove določbe o količinskih licencah. Oznaka "uporabljen" ne pomeni splošnih slabosti pri uporabnosti uporabniških licenc CAL, saj se programska oprema načeloma ne more izrabiti.

Informacije o uporabljenih uporabniških licencah CAL za Windows Server 2019 iz podjetja Wiresoft

Uporabljene uporabniške licence CAL za Windows Server 2019 so tipične licence za dostop za zaposlene, saj so tudi sicer na voljo v okviru Microsoftovega licenčnega programa; v nasprotju z njimi so bile nekoč del uporabniške licence za Windows Server 2019 kot uporabljeno programsko opremo, ki jo je pridobil prejšnji kupec, običajno podjetje. Licence za uporabniški dostop, ki jih slednji ni potreboval, ali celo celotna licenca za količino so bile prodane družbi Wiresoft. Pri tem se je licenca za količino razpustila in pretvorila v posamezne licence, nastale licence za dostop posameznih uporabnikov pa so bile nato označene kot uporabljena programska oprema. Kljub oznaki "rabljen" so take uporabniške licence CAL za Windows Server 2019 v celoti uporabne, saj se od nove licence ne razlikujejo po nobeni omejitvi funkcionalnosti ali življenjske dobe.

Varnost kupca uporabljene programske opreme za uporabniške licence CAL za Windows Server 2019

Uporabljene uporabniške licence CAL za strežnik Windows Server niso le cenejša alternativa za licenciranje strežnika Windows Server za Wiresoftove stranke, ampak so tudi varne! Kot kupec od nas že prejmete eno uporabniško licenco CAL za Microsoft Windows Server 2019 po nižji ceni v primerjavi z "neuporabljenimi" novimi licencami CAL, sicer pa imate običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom in takojšnjo aktivacijo licence s priloženim licenčnim ključem.

Ali je nakup in uporaba rabljenih licenc CAL za Windows Server 2019 zakonita?

Vse uporabniške in druge licence za dostop do operacijskega sistema Windows Server 2019, ki jih kupite pri Wiresoftu, so iz zaloge licenc podjetij ali organizacij. Zato za prodajo in nakup velja veljavna zakonodaja, ki izrecno dovoljuje trgovanje z rabljeno programsko opremo; različne sodne odločbe so jasno potrdile zakonitost.

Nakup uporabniških licenc CAL za Windows Server 2019 ali drugih licenc za dostop do odjemalcev, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo, in njihova uporaba strankam zagotavljata pravno varnost, saj niti Wiresoft niti vi kot stranka ne kršite nobenih zakonskih določb. Poleg tega so rabljene licence CAL podjetja Wiresoft zaradi popolnega dokazila o vseh prejšnjih kupcih tudi revizijsko zanesljive!

Prednosti družbe Wiresoft pri nakupu rabljenih uporabniških licenc CAL za Windows Server 2019

Povzetek: Rabljena programska oprema podjetja Wiresoft našim strankam ponuja cenovno ugodno alternativo številnim ponudbam drugih ponudnikov programske opreme, ne le za uporabniške licence CAL za Windows Server 2019, temveč tudi za druge licence za dostop.Poleg tega, kot že navedeno, ni omejitev glede najmanjšega števila uporabniških licenc CAL, ki jih je treba kupiti pri nakupu - v nasprotju z neprilagodljivimi stopnjami za licence za dostop odjemalcev, zato lahko podjetja in druge stranke zmanjšajo svoje stroške licenciranja strežnikov, saj lahko natančno licencirajo dejansko uporabo storitev Windows Server.

V spletni trgovini Wiresoft boste poleg licenc za dostop do uporabljene programske opreme za uporabniške licence CAL našli tudi licence za druge različice strežnika Windows Server ali druge strežniške programske opreme, vključno z ustreznimi licencami za dostop. Tako lahko po ugodnih cenah z rabljenimi licencami dopolnite ali posodobite obstoječo zalogo programske opreme na drugih področjih in se izognete stroškom nabave nove strojne opreme ter težavam z združljivostjo zaradi neenotnih različic programske opreme.

Poleg licenc CAL ali strežniške programske opreme boste v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo našli tudi druge Microsoftove programske izdelke - z vsemi prednostmi uporabljene programske opreme Wiresoft. Če imate vprašanja o uporabniških licencah CAL za Windows Server 2019 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije