Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10054
 • 381-04492
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
28,90 € * 30,90 € * (6,47% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x User CAL
Sistem  Strežnik Exchange
CAL User CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Za izdaje Standard in Enterprise strežnika Microsoft Exchange Server 2019 potrebuje vsak uporabnik, ki želi dostopati do storitev strežnika, poleg licence za strežnik tudi ločeno licenco za dostop do odjemalca: Exchange Server 2019 User CAL. Le ta določeno registrirano osebo opremi z ustreznimi pravicami dostopa.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 USER CAL"

Uporabniške licence CAL za Microsoft Exchange Server 2019 kot uporabljena programska oprema

Za izdaje Standard in Enterprise strežnika Microsoft Exchange Server 2019 potrebuje vsak uporabnik, ki želi dostopati do storitev strežnika, poleg strežniške licence tudi ločeno licenco za dostop do odjemalca: uporabniški CAL za strežnik Exchange Server 2019. Le ta daje določeni registrirani osebi ustrezne pravice dostopa.

To je zato, ker v skladu s pogoji, opredeljenimi v Microsoftovem upravljanju licenc, licence za strežnik Exchange Server 2019 Standard ali Enterprise ne vključujejo drugih uporabniških pravic, zato jih je treba kupiti dodatno v obliki uporabniškega dovoljenja CAL. Registrirani uporabniki lahko tako uporabljajo vse funkcije strežnika Exchange Server prek končne naprave po lastni izbiri.

Uporabljene uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2019 Standard in Enterprise Edition so pri Wiresoftu na voljo ne le po ugodni ceni, temveč tudi posamično v posameznih količinah. Uporabljene uporabniške licence CAL ponujajo enake funkcionalnosti kot uporabniške licence za dostop do odjemalcev, ki so kot nove na voljo v uradnem Microsoftovem licenčnem programu za Exchange Server 2019.

Izkoristite vse nove funkcije strežnika MS Exchange Server 2019 z uporabljenimi uporabniškimi licencami CAL

Windows Exchange Server 2019 prav tako deluje na Windows Server 2019 Core ter zagotavlja zanesljivo in varno platformo za infrastrukture za sporočanje v podjetjih. Posamezne izdaje Exchangea, kot sta Standard in Enterprise, ponujajo vse funkcionalnosti, ki poleg celovite komunikacije z veliko poudarka podpirajo tudi sodelovanje. V ta namen so med drugim na voljo naslednje nove funkcije in lastnosti:

 • Podatkovna baza meta predpomnilnika (MCDB) varuje meta informacije, kot so strukture map poštnih predalov, ter pospešuje dostop do vsebine in iskanje.
 • Dinamični predpomnilnik zbirke podatkov (DDC) povečuje hitrost strežnika Exchange Server in omogoča boljšo uporabo zmogljivosti shranjevanja z dinamičnim prilagajanjem trenutnim zahtevam.
 • Iskalni indeks se zdaj nahaja v zbirki podatkov poštnega predala, kar poenostavlja upravljanje in povečuje hitrost iskanja.
 • S strežnikom Windows Server Core je mogoče poenostavljeno zagnati tudi standardno različico strežniškega sistema, kar olajša konfiguracijo in zagotavlja večjo varnost pred vsiljivci.
 • S pravili za dostop odjemalcev je na voljo več možnosti za omejevanje dostopa do območja konfiguracije strežnika Exchange Server.
 • Sodelovanje pri dokumentih je z možnostjo, da so datoteke na voljo v storitvi OneDrive za podjetja, močno izboljšano.
 • Nove izboljšave koledarja olajšajo organizacijo sestankov: npr. z izboljšanim upravljanjem koledarja, funkcijami, kot so privzeti končni datum, ne pošiljaj naprej, ter različnimi možnostmi za konfiguracijo sporočil zunaj pisarne.

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Standard- in Enterprise-Edition 2019 kot uporabljena programska oprema - najpomembnejša dejstva na prvi pogled

Uporabniške licence CAL, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljeno programsko opremo, se ne razlikujejo od novih, saj imajo enake možnosti dostopa kot nove za uporabo funkcij, ki so na voljo v izdajah strežnika Exchange Server 2019 Standard in Enterprise. Zato so rabljene licence CAL za uporabnike cenovno ugodnejši način, kako zaposlenim zagotoviti licenco za dostop do strežnika Exchange Server, zlasti za mala in srednje velika podjetja in organizacije, poleg tega pa omogočajo licenciranje po meri.

Splošne informacije o Microsoftovem upravljanju licenc strežnika Exchange Server 2019 s pravicami CAL

Pri izdajah Standard in Enterprise strežnika Exchange Server 2019 Microsoftovo upravljanje licenc skrbi za dodatno licenciranje uporabnikov s pravicami dostopa, da lahko zaposleni dostopajo do e-pošte itd. Licence CAL, ki so vključene v strežniško licenco, so namreč namenjene samo skrbnikom IT in jih ni mogoče uporabljati za tipične storitve Exchange. Samo licenca za dostop do odjemalca za User CAL daje zaposlenemu pravico do uporabe funkcij strežnika Exchange na kateri koli končni napravi, ki podpira Windows. Uporabniška licenca CAL ne vključuje nobene druge programske opreme razen osebnih pravic dostopa do okolja odjemalca/strežnika strežnika Exchange Server 2019.

Kakšne so prednosti uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019 Standard- in izdaje Enterprise?

Licenciranje na podlagi licenc CAL za Standard- in Enterprise izdaje strežnika Exchange Server 2019 omogoča natančno upravljanje pravic dostopa na zahtevo za vse zaposlene v organizaciji. Microsoftov licenčni model v ta namen ponuja dve vrsti licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019:

 • Uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server 2019 - velja za enega namenskega uporabnika hkrati
 • Dovoljenje CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019 - velja za eno namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, telefon) Pravice dostopa do strežnika

Kakšne so razlike med uporabniškimi licencami CAL in licencami CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019?

Uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server 2019 ponuja enake možnosti uporabe kot licenca CAL za naprave. Razlika je v možnostih dostopa do strežnika Exchange, ki prinašajo različne prednosti. Poleg števila zaposlenih v podjetju in opremljenosti njihovih delovnih postaj z osebnim računalnikom ali podobnimi napravami je pomemben tudi potek dela, v katerem uporabniki dostopajo do strežnika Exchange: V nekaterih malih in srednje velikih podjetjih lahko uporabniki do njega dostopajo prek povsem različnih končnih naprav, v drugem delovnem okolju pa si več zaposlenih deli eno samo končno napravo in tako izmenično dostopajo do strežnika Exchange za klicanje e-pošte itd.

Vsak zaposleni s pravicami dostopa do uporabniškega dovoljenja CAL lahko zato za dostop do storitev Exchange uporablja katero koli končno napravo s podporo Windows. Tako je mogoče do strežnika Exchange dostopati lokalno in neodvisno z lastnim mobilnim računalnikom ali pametnim telefonom - na primer na poti ali domaOffice -, predvsem pa s katero koli drugo napravo, ki je na voljo na kraju samem prek internetnega dostopa.

Uporabniška licenca CAL zato ponuja dobre možnosti mobilne uporabe, saj ima uporabnik z licenco neomejeno izbiro dostopa - vedno pod pogojem, da je uporabljena končna naprava opremljena s spletno stranjo Windows.

Razlike v možnostih uporabe licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019 za izdaje Standard in Enterprise

Izdaji Standard in Enterprise za MS Exchange Server 2019 se poleg funkcionalnih izboljšav za Enterprise razlikujeta predvsem po razširljivosti ustreznih zahtev glede poštnih predalov. Načeloma pa je mogoče uporabiti tudi različico Enterprise Edition z uporabniškim licenčnim dovoljenjem za različico Standard Edition - vendar je takrat na voljo ne le omejena funkcionalnost različice Standard Edition, temveč tudi ustrezno manjše število podatkovnih baz poštnih predalov. Uporabniške licence CAL za različico Enterprise Edition zato ponujajo večji nabor funkcij, če je nameščena licenca za strežnik Enterprise Server.

Zagotovite združljivost različic uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019

Poleg zgoraj navedenih možnosti, ki so odvisne od izdaje, uporabniški licenčni list CAL za eno od izdaj strežnika Exchange Server 2019 uporabniku ne zagotavlja le pravic dostopa za točno to različico strežnika, temveč vključuje tudi pravice dostopa za starejše različice strežnika Exchange, kot je 2016 (nadgradnja). Tako ima uporabniški licenčni list strežnika različice 2019 prednost pred uporabniškimi licenčnimi listi starejših različic, ki se lahko uporabljajo tudi za dostop do prejšnjih različic strežnika Exchange Server, ne pa tudi do različice strežnika Exchange Server 2019 (nadgradnja).

Čeprav je uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server različice 2019 najvišja trenutno razpoložljiva, morate poleg vključenih funkcionalnosti, značilnih za izdajo, vedno upoštevati tudi združljivost licence za strežnik in licence za dostop do odjemalca.

Kaj morate upoštevati pri licenciranju strežnika Exchange Server 2019 z uporabniško licenco CAL?

Kot smo že omenili, uporabljeni uporabniški licenčni list CAL posameznemu uporabniku zagotavlja pravice dostopa do strežnika Exchange Server 2019. Ko je registracija uporabnika končana, tega uporabniškega dovoljenja CAL ni mogoče prenesti na drugo osebo. To prav tako onemogoča spremembo vrste CAL in uporabo uporabniškega CAL kot CAL naprave.

Te omejitve v Microsoftovem upravljanju licenc so namenjene preprečevanju nepravilnega dostopa do storitev strežnika Exchange Server 2019. Tako zagotavljajo večjo varnost podjetja in njegovih komunikacij, saj neznanci ali posamezniki brez licence nimajo pravic dostopa do uporabe e-poštnih storitev in drugih podatkov strežnika.

Zaključek o uporabniških licencah CAL za strežnik Exchange Server 2019

Katera vrsta licence za dostop do odjemalca za Windows Exchange Server 2019 ponuja več prednosti pri uporabi v organizaciji, se torej razlikuje od primera do primera. Pri tem ima odločilno vlogo predvsem prevladujoča vrsta dostopa prek obstoječih končnih naprav: če zaposleni za dostop do strežnika Windows redno uporabljajo mobilne končne naprave ali različne samostojne naprave, npr. na različnih delovnih mestih, ima osebni uporabniški imenik CAL več prednosti, saj lahko v ta namen vedno uporabljajo svoj osebni račun.

Ali je licenciranje z uporabniškimi licencami CAL za strežnik Exchange Server 2019 za podjetje ugodnejše kot z licencami CAL za naprave, ker je potrebnih manj licenc, je razvidno iz tipičnega poteka dela v podjetju. Znanje o tem je optimalna podlaga za izbiro CAL pri nakupu rabljenih licenc za dostop do odjemalcev za strežnik Exchange Server 2019.

Uporabniške licence CAL za Microsoft Exchange Server 2019 so na voljo z eno licenco v spletni trgovini Wiresoft

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2019 so na voljo v spletni trgovini Wiresoft od ene same licence za dostop do odjemalca - ker morebitne določbe Microsofta o izdaji licenc za količino ne veljajo po označevanju kot "rabljene", sicer ni nobenih pomanjkljivosti, povezanih z uporabnostjo - ne samo zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti.

Izvor uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange 2019 kot uporabljena programska oprema v podjetju Wiresoft

Te uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2019, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljeno programsko opremo, so originalne licence, saj so na voljo tudi drugje v okviru Microsoftovega licenčnega programa; razlika je v tem, da so bile uporabniške licence CAL podjetja Wiresoft del količinske licence za strežnik Exchange Server 2019 za uporabnike, ki jih je podjetje nekoč kupilo kot prejšnji lastnik. Slednji je celotno licenco za količino uporabnikov ali celo posamezne licence za dostop uporabnikov preprodal družbi Wiresoft, licence za količino pa so bile prav tako razdeljene na posamezne licence. Te posamezne uporabniške licence CAL so nato označene kot uporabljena programska oprema. Kljub temu, da so licence označene kot rabljene, jih lahko za dostop do storitev strežnika Exchange Server 2019 uporabljate kot nove licence, saj se od njih ne razlikujejo niti po omejitvah funkcionalnosti niti po življenjski dobi.

Zagotovilo kupca z uporabniškimi licencami CAL za strežnik Exchange 2019 kot rabljeno programsko opremo

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2019, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo, niso le cenovno ugodna oblika licenciranja za strežnik Exchange Server 2019 za naše stranke, temveč je njihova uporaba tudi varna in zakonita! Te Wiresoftove uporabniške licence CAL vam kot kupcu ponujajo tudi sicer običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom po nakupu, vključno s takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali je nakup in uporaba rabljenih uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019 zakonita?

Tako uporabniške licence CAL, ki jih lahko kupite pri Wiresoftu za strežnik Exchange Server 2019, kot tudi vse druge licence za dostop do odjemalcev, ki so na voljo v trgovini, izvirajo iz inventarja licenc podjetij. Zato tako prodaja kot nakup rabljenih licenc CAL temeljita na veljavni sodni praksi, ki izrecno dovoljuje trgovanje z Microsoftovimi rabljenimi licencami, kar je bilo vedno znova jasno potrjeno tudi v različnih sodnih odločbah.

To pomeni, da ste kot kupec rabljenih uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019 in tudi kot uporabnik pravno varni, saj niti Wiresoft niti vi pri tem ne kršite nobenih zakonskih določb.

Še ena prednost: vsaka uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft je zaradi popolnih dokazil vseh prejšnjih kupcev tudi revizijsko zanesljiva!

Povzetek: Vse prednosti uporabljene programske opreme Wiresoft za uporabniške licence CAL za strežnik Exchange 2019

Pri Wiresoftu vam rabljene uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2019 ponujajo cenovno ugodno alternativo, primerljivo z novimi licencami številnih tradicionalnih prodajalcev programske opreme - to velja tudi za licence za dostop do drugih Microsoftovih strežnikov.

Pri licenciranju ni drugih omejitev, na primer najmanjšega števila uporabniških licenc CAL, ki jih je treba kupiti, zato lahko svoje osebje licencirate na prilagojen in prilagodljiv način glede na dejansko uporabo strežniških storitev. To Wiresoftovim strankam omogoča tudi zmanjšanje stroškov licenciranja uporabniškega dostopa za strežnik Exchange Server.

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo ne boste našli le uporabniških licenc za dostop do strežnika Exchange Server 2019, temveč tudi licence CAL za naprave in ustrezne licence za dostop do odjemalcev za trenutne prejšnje različice strežnika MS Exchange Server kot uporabljene programske opreme, pa tudi licence za programsko opremo, vključno z ustreznimi potrebnimi licencami za dostop do številnih drugih programov Microsoft Server. Tako imate z rabljenimi licencami Wiresofta ekonomično možnost, da dopolnite zalogo programske opreme tudi na drugih poslovnih področjih, s čimer se izognete stroškom za novo strojno opremo in težavam z združljivostjo, ki bi jih lahko povzročila uporaba neenotnih različic programske opreme.

Poleg licenc za dostop do strežnika in odjemalcev boste v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo našli tudi druge Microsoftove programe - z vsemi značilnimi prednostmi, ki jih ponuja rabljena programska oprema. Če imate vprašanja o uporabniških licencah za strežnik MS Exchange Server 2019 ali kateri koli drug Microsoftov izdelek, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije