Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10434
 • 381-02250
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
121,90 € * 134,90 € * (9,64% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 5x Device CAL
Sistem  Strežnik Exchange
CAL Device CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Za Standard- ali Enterprise-izdajo programa Microsoft Exchange Server 2019 je poleg strežniške licence za vsako končno napravo, ki se uporablja za dostop do storitev strežnika, potrebna ločena licenca za dostop do odjemalca: V strežniku Exchange Server 2019 Device CAL je določen registriran računalnik (osebni računalnik, prenosni računalnik itd.) opremljen z ustreznimi pravicami dostopa za ta namen.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL"

5 paketov CAL za naprave za Microsoft Exchange Server 2019 kot uporabljena programska oprema

Za standardno ali poslovno izdajo strežnika Microsoft Exchange Server 2019 je poleg strežniške licence potrebna tudi ločena licenca za dostop do odjemalca za vsako končno napravo, ki se uporablja za dostop do storitev strežnika: Dovoljenje CAL za naprave strežnika Exchange Server 2019 v ta namen določenemu registriranemu računalniku (osebnemu računalniku, prenosnemu računalniku itd.) dodeli ustrezne pravice dostopa.

V skladu z določbami Microsoftovega upravljanja licenc licenca za strežnik Exchange Server 2019 Standard ali Enterprise ne vsebuje dodatnih uporabniških pravic, zato jih je treba pridobiti ločeno, npr. v obliki licence CAL za napravo. Uporabniki lahko zato vse funkcije strežnika Exchange uporabljajo le prek končne naprave, ki je z njimi opremljena.

Uporabljene licence CAL za naprave za strežnika Exchange Server 2019 Standard in Enterprise so na voljo pri Wiresoftu po ugodni ceni - tudi posamično namesto v paketu. Te uporabljene licence CAL za naprave imajo enake funkcionalnosti kot licence za dostop do odjemalcev naprav za strežnik Exchange Server 2019, ki so na voljo v uradnem Microsoftovem licenčnem programu.

Uporabite vse nove možnosti strežnika MS Exchange Server 2019 z uporabljeno licenco CAL naprave

Windows Exchange Server 2019 deluje v operacijskem sistemu Windows Server 2019 Core in zagotavlja zanesljivo platformo za infrastrukture za sporočanje v podjetjih. Izdaje Standard in Enterprise jih podpirajo še bolje, saj se osredotočajo s komunikacije na sodelovanje. V ta namen so na voljo naslednje funkcije in lastnosti:

 • Podatkovna zbirka Meta Cache Database (MCDB) varuje metainformacije, kot so strukture map poštnih predalov, ter pospešuje dostop in iskanje vsebine.
 • Dinamični predpomnilnik zbirke podatkov (DDC) omogoča dinamično prilagajanje zmogljivosti shrambe za njeno boljšo uporabo in povečuje hitrost strežnika Exchange Server.
 • Novo iskalno kazalo se nahaja v zbirki podatkov poštnega predala, kar močno poenostavi upravljanje in poveča hitrost iskanja.
 • Jedro strežnika Windows omogoča poenostavljeno izvajanje standardne različice strežniškega sistema. To poenostavlja konfiguracijo in zagotavlja večjo varnost pred vsiljivci.
 • Pravila za dostop odjemalcev zagotavljajo izboljšane možnosti za omejevanje dostopa do območja konfiguracije strežnika Exchange.
 • Nove izboljšave koledarja, zlasti za organizacijo sestankov: vključno s privzetim datumom zaključka, možnostjo Ne pošiljaj naprej, izboljšanim upravljanjem koledarja in več možnostmi za konfiguracijo sporočil zunaj pisarne.
 • Izboljšano sodelovanje pri dokumentih z možnostjo nalaganja in shranjevanja datotek v OneDrive za podjetja.

Najpomembnejše licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server Standard in Enterprise Edition 2019 kot uporabljeno programsko opremo na prvi pogled

CAL-ji za naprave podjetja Wiresoft, ki so na voljo kot rabljena programska oprema, imajo enake možnosti dostopa kot ustrezne nove licence, da lahko uporabljajo funkcije, ki so na voljo v vsaki od obeh izdaj strežnika Exchange Server 2019. Uporabljene licence CAL za naprave so cenovno ugodna možnost, zlasti za mala in srednje velika podjetja ter organizacije, za opremljanje ustreznih končnih naprav z licenco za dostop do strežnika Exchange, tudi zato, ker omogočajo prilagojeno licenciranje.

Splošne informacije o licenciranju strežnika Exchange Server 2019 z licencami CAL

Microsoft Licence Management za izdaje Exchange Server 2019 Standard in Enterprise ponuja licenciranje s strežniško licenco in licencami za dostop do odjemalcev; kot že omenjeno, je treba strežniško licenco dopolniti z licencami za končne naprave (ali uporabnike), da lahko zaposleni dostopajo do e-pošte itd. Licence CAL, ki so vključene v strežniško licenco, so namenjene samo skrbnikom IT, zato jih ni mogoče uporabljati za tipične storitve. Samo licenca za dostop do odjemalca, kot je licenca Device CAL, torej daje zaposlenemu pravico do uporabe funkcij strežnika Exchange na končni napravi z operacijskim sistemom Windows. Licenca CAL ne vsebuje nobene dodatne programske opreme razen pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik strežnika Exchange Server 2019.

Kakšne so prednosti licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019 Standard in Enterprise Edition?

Licenciranje na podlagi licenc CAL za standardno in poslovno izdajo strežnika Exchange Server 2019 omogoča prilagodljivo upravljanje pravic dostopa za uporabljene računalnike, ki temelji na potrebah. Microsoftov licenčni model ponuja dve vrsti licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019:

 • Dovoljenje CAL za napravo za strežnik Exchange Server 2019: velja za eno namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, telefon) s pravicami dostopa do strežnika
 • Uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server 2019: velja za enega namenskega uporabnika hkrati

Različne možnosti uporabe licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019 Standard in Enterprise

Izdaje Standard in Enterprise za strežnik Exchange Server 2019 se razlikujejo predvsem glede razširljivosti zahtev za poštne predale. Vendar pa je funkcionalnost izdaje Enterprise načeloma mogoče uporabljati z licenco CAL naprave, odobreno za izdajo Standard - vendar je v tem primeru na voljo le ustrezno manjše število podatkovnih baz poštnih predalov in tudi le omejena standardna funkcionalnost. V nasprotju s tem imajo licence CAL za naprave za izdajo Enterprise razširjen nabor funkcij.

Upoštevajte združljivost različic za licence CAL naprave za strežnik Exchange Server 2019!

Dovoljenje CAL za naprave za izdaje strežnika Exchange Server 2019 zadevni končni napravi ne zagotavlja le pravic dostopa za to različico, temveč tudi dostop do starejših različic strežnika Exchange, kot je 2016 (znižanje). Tako ima dovoljenje CAL za naprave 2019 prednost pred starejšimi različicami dovoljenja CAL za naprave, ki veljajo za ustrezno prejšnjo različico strežnika Exchange Server, vendar jih ni mogoče uporabiti za dostop do različice strežnika Exchange Server 2019 (nadgradnja).

Čeprav trenutno ni novejših licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server od različice 2019, morate biti pri nakupu vedno pozorni na združljivost strežniške licence in licence za dostop do odjemalca ter na vključene funkcionalnosti za posamezno izdajo.

Kaj je treba upoštevati pri licenciranju strežnika Exchange Server 2019 z uporabljeno licenco CAL za naprave?

Kot smo že omenili, je z licenco CAL naprave posamezna končna naprava opremljena s pravicami dostopa do strežnika Exchange Server 2019. Ko je registracija računalnika končana, programa Device CAL ni več mogoče prenesti na drugo končno napravo. Prav tako ni mogoče spremeniti vrste CAL in uporabiti CAL naprave kot uporabniški CAL.

Namen teh omejitev v Microsoftovem upravljanju licenc je preprečiti nepravilen dostop do storitev strežnika Exchange Server 2019. Tako zagotavljajo večjo varnost podjetja in njegove komunikacije, saj tuje ali nelicencirane končne naprave nimajo dostopa do e-pošte in drugih podatkov strežnika.

Kakšne so razlike med licencami za naprave in uporabniškimi licencami za strežnik Exchange Server 2019?

V osnovi se licenca CAL naprave za strežnik Exchange Server 2019 po funkcionalnosti ne razlikuje od uporabniške licence CAL. Razlika je v prednostih, ki jih ima posamezna vrsta dostopa do strežnika Exchange. Poleg tega je treba upoštevati število in opremo delovnih postaj v podjetju ter potek dela, s katerim uporabniki dostopajo do strežnika Exchange: v nekaterih MSP si na primer različni zaposleni delijo eno samo končno napravo, da izmenično dostopajo do strežnika Exchange in kličejo e-pošto itd., medtem ko v drugih podjetjih uporabniki v ta namen dostopajo do strežnika prek popolnoma različnih končnih naprav.

Naprava z operacijskim sistemom Windows in licenco Device CAL se lahko šteje za napravo, ki jo lahko uporablja vsak zaposleni, ki ima dovoljenje za dostop do storitev Exchange. Če je licencirana končna naprava mobilna, npr. prenosni računalnik ali tablični računalnik, lahko zadevni uporabnik do strežnika Exchange dostopa tudi lokalno, neodvisno - npr. na poti ali v domači pisarni - prek internetnega dostopa. V programu Device CAL so tako na voljo tudi možnosti mobilne uporabe.

Zaključek o napravah CAL

Zato se lahko od primera do primera razlikuje, katera vrsta licenc za dostop odjemalcev do strežnika Exchange Server 2019 ima več prednosti za uporabo v podjetju. Poleg števila zaposlenih, ki uporabljajo strežnik Exchange za komunikacijo, je treba v zvezi s tem upoštevati tudi prevladujočo vrsto dostopa prek obstoječih končnih naprav: Če si več zaposlenih redno deli določeno končno napravo - mobilno ali samostojno - in jo izmenično uporablja za dostop do strežnika Exchange, npr. pri izmenskem delu, ima program Device CAL več prednosti.

Ali je licenciranje z licencami CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019 ugodnejše od licenciranja z uporabniškimi licencami CAL, saj je tako potrebnih manj licenc, je razvidno iz tipičnega poteka dela v podjetju. Zato mora biti poznavanje tega podlaga za izbiro CAL pri nakupu rabljenih licenc za dostop do odjemalcev za strežnik Exchange Server 2019.

Dovoljenja CAL za naprave za Microsoft Exchange Server 2019 so na voljo z eno licenco v Wiresoftovi spletni trgovini

Licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019 so na voljo v spletni trgovini Wiresoft že za eno licenco za dostop do odjemalca - vse zahteve za licenco za količino, ki jih zahteva Microsoft, potem ne veljajo več. Hkrati pa njihova oznaka "rabljen" ne pomeni nobene slabosti pri njihovi uporabnosti - ne le zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti.

Informacije o izvoru licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019 kot uporabljene programske opreme podjetja Wiresoft

Vse licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019 , ki jih Wiresoft ponuja v uporabi, so originalne licence, saj so prav tako na voljo v Microsoftovem licenčnem programu; v nasprotju s tem so licence CAL podjetja Wiresoft nekdanje komponente licence za naprave za strežnik Exchange Server 2019, ki jo je kupil prejšnji lastnik, podjetje. Posamezne licence za dostop do naprav ali celotne licence za obseg naprav je slednji ponovno prodal družbi Wiresoft, licence za obseg pa so bile razpuščene v posamezne licence. Ti programi CAL naprave so zato označeni kot uporabljena programska oprema. Kljub novemu označevanju kot rabljene licence jih je mogoče uporabljati kot nove licence za dostop do strežnika Exchange Server 2019, saj se od njih ne razlikujejo niti po omejitvah funkcionalnosti niti po obdobju uporabe.

Dovoljenja CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019 kot uporabljena programska oprema ponujajo varnost kupca

Licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019, ki so na voljo kot rabljena programska oprema, niso le stroškovno učinkovita možnost licenciranja strežnika Exchange za Wiresoftove stranke, temveč je njihova uporaba tudi varna in zakonita! Wiresoftove licence CAL za naprave za Microsoft Exchange Server 2019 vam kot kupcu zagotavljajo tudi običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom po nakupu, vključno s takojšnjo aktivacijo licence z licenčnim ključem.

Ali je nakup ali uporaba rabljenih licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019 zakonita?

Ne le licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019, ki jih lahko kupite pri Wiresoftu, temveč tudi vse druge licence za dostop do odjemalcev izvirajo iz zalog licenc podjetja. Zato vsaka prodaja in vsak nakup licenc CAL temelji na veljavni sodni praksi, ki izrecno dovoljuje trgovanje z Microsoftovimi uporabljenimi licencami, kar je bilo vedno znova jasno potrjeno z različnimi sodnimi odločbami.

Tako imate kot kupec pravno varnost pri nakupu rabljenih licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019 in tudi pri njihovi uporabi, saj niti Wiresoft niti vi kot kupec in uporabnik zaradi tega ne kršite nobenih zakonskih določb.

Še ena prednost: rabljena programska oprema Wiresoft je zaradi popolnih dokazil o vseh prejšnjih kupcih tudi revizijsko zanesljiva!

Povzetek: Vaše prednosti pri nakupu licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019 kot rabljene programske opreme pri Wiresoftu

Rabljena programska oprema Wiresoft za licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019 vam ponuja ugodno alternativo običajnim ponudbam številnih drugih ponudnikov programske opreme - to velja tudi za druge licence za dostop.

Poleg tega ni omejitev glede najmanjšega števila licenc CAL za naprave, ki jih je treba kupiti, tako da je licenciranje lahko prilagojeno in prilagodljivo - namesto toge lestvice. Wiresoftove stranke lahko tudi zmanjšajo stroške licenciranja dostopa do strežnika Exchange glede na dejansko uporabo strežniških storitev.

Poleg uporabljenih licenc za dostop do naprav za strežnik Exchange Server 2019 lahko v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo najdete tudi uporabniške licence CAL in ustrezne licence za dostop do odjemalcev za trenutne prejšnje različice strežnika MS Exchange Server ter licence za drugo Microsoftovo strežniško programsko opremo, vključno z ustreznimi potrebnimi licencami za dostop. Tako lahko z rabljenimi licencami Wiresofta dopolnite zaloge programske opreme na drugih poslovnih področjih, s čimer se izognete dodatnim stroškom za novo strojno opremo in težavam z združljivostjo, ki bi jih lahko povzročila uporaba neenotnih različic programske opreme.

Poleg licenc CAL za naprave in strežniške licence boste v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo našli tudi druge Microsoftove programe - z vsemi prednostmi, ki jih ponuja rabljena programska oprema. Če imate vprašanja o licencah CAL za MS Exchange Server 2019 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, se lahko obrnete na naše pristojne svetovalce v klepetu, po e-pošti ali telefonu.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije