Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL
Microsoft SQL Server 2008 Standard-CAL SQL Server 2008 Standard je idealen sistem za upravljanje podatkovnih zbirk, s katerim lahko zanesljivo in varno upravljate vse podatke v podjetju. Za dostop do strežnika Windows SQL Server...
13,90 € *

Funkcije poslovnega obveščanja v strežniku Microsoft SQL Server 2008

Naslednja orodja BI so na voljo v različici strežnika SQL Server 2008 z licenco za odjemalski dostop:

SSAS v strežniku SQL Server 2008

Analitične storitve strežnika SQL Server so osnova za smiselno analizo in hitro obdelavo vseh poslovno pomembnih podatkov. Z dodatkom PowerPivot za Excel 2010 je mogoče uvoziti velike količine podatkov neposredno iz podatkovnega skladišča in jih analizirati ter nato pregledno prikazati glede na ustrezne vidike z uporabo spletne analitične obdelave (OLAP). Iskanje polj z imeni in poimenovanimi količinami je v programu PowerPivot prav tako mogoče kot iskanje povezav med tabelami, ki niso med seboj povezane. Analize PowerPivot so lahko na voljo tudi drugim zaposlenim kot poročila v knjižnicah dokumentov SharePoint.

SSIS

Preizkušene in preizkušene storitve SQL Server Integration Services tudi v različici SQL 2008 zagotavljajo tri pomembne elemente za aplikacije poslovne inteligence: Poleg analize sta to še integracija in poročanje, ki sta skupaj predpogoj za vse postopke ETL - v ta namen imajo uporabniki s programom CAL na voljo širok nabor orodij za podatkovna skladišča.

SSRS

Storitve poročanja strežnika SQL Server so bile razširjene s številnimi funkcijami: besedilna polja je zdaj mogoče zavrteti do 270 stopinj, v podatkih in skupinah tabliksa pa so zdaj dovoljeni prelomi strani.

MDS

Storitve glavnih podatkov so novo orodje v strežniku SQL Server 2008. S storitvami MDS je mogoče centralno upravljati podatke in jih hkrati zaščiteno dati na voljo različnim aplikacijam, vključno z občutljivimi podatki o strankah in računih, ki so potrebni za transakcije.

Posrednik storitev

Storitveni posrednik za strežnik SQL Server 2008 ponuja uporabnikom optimizirane možnosti CAL za porazdelitev strežniških delovnih obremenitev med več podatkovnih zbirk. Zagotavlja tudi nove možnosti čakalnih vrst, ki olajšajo komunikacijo med različnimi podatkovnimi zbirkami.

StreamInsight

StreamInsight v strežniku SQL Server 2008 omogoča nadzor in obdelavo neprekinjenih podatkovnih tokov v realnem času. StreamInsight je podprt s tehnologijo CEP (Complex Event Processing), ki se večinoma uporablja v spletni trgovini na drobno za obdelavo podatkov o kreditnih karticah, pa tudi v logistiki in pri spremljanju omrežja.

Ustvarjalnik poročil V3.0

Novo orodje Report Builder V3.0 za SQL Server 2008 R2 optimizira posodobljen prikaz poročil in grafik med obdelavo, ki je bil dopolnjen z novimi vrstami podatkov v geoinformacijskih sistemih. Preko SharePointa lahko posamezna področja zdaj objavite tudi kot spletno vsebino.

Microsoftov model licenciranja z licencami CAL za strežnik SQL Server 2008

Poleg možnosti licenciranja strežnika SQL Server 2008 na podlagi števila fizičnih in virtualnih procesorjev, ki se uporabljajo v okolju operacijskega sistema, je pri nekaterih izdajah, kot je SQL Standard, na voljo tudi možnost, da se najprej kupi ločena licenca za strežnik za namestitev programske opreme SQL in dopolni z ustreznim številom licenc za dostop odjemalcev, ki zaposlenim omogočajo uporabo storitev SQL in podatkov, ki se v njih upravljajo.

Z licenco SQL Server 2008 CAL lahko dostopate do naslednjih izdaj strežnika SQL Server 2008 (vključno s predizdajami): Standard, Enterprise, SBS, ki so na voljo tudi kot licence za strežnike po ugodni ceni pri podjetju Wiresoft.

Licenciranje strežnika SQL Server 2008 je še posebej ekonomično s kombinacijo licence strežnika in licenc za dostop do odjemalcev

Licenčni model CAL za strežnik SQL Server 2008 je ekonomsko ugoden zlasti za podjetja in ustanove z manjšim številom zaposlenih, ki dostopajo do podatkov in storitev strežnika. Licenciranje na procesor namreč prinaša prednost le pri večjem številu strank, saj zgornje meje ni. Pri licencah SQL CAL pa lahko kupite le toliko posameznih licenc, kolikor jih dejansko potrebujete v podjetju. Z Wiresoftom lahko prilagodite ali razširite potrebe po licencah CAL po razumni ceni. Tako se izognete nepotrebnim stroškom zaradi neuporabljenih licenc, vaši zaposleni pa imajo vedno pravilno licenco. S standardno licenco CAL lahko hkrati uporabljate bistvene funkcije strežnika SQL Server 2008.

Licenciranje strežnika/CAL za SQL Server 2008 - korak za korakom

Preden se odločite za nakup ene od dveh vrst licenc za strežnik SQL Server 2008, se morate prepričati, kako velike so dejanske potrebe vašega podjetja po licencah za dostop do odjemalcev. Razlog za to je, da pozneje ni mogoče preklopiti med dvema modeloma licenc "Pro Processor" in "Server/CAL".

Če ste se odločili za pogosto cenejšo različico licenciranja strežnika in licenc CAL, je treba upoštevati, da je v tem primeru strežnik podjetja licenciran ločeno od uporabnikov, ki bodo do njega dostopali. Strežniško dovoljenje vsebuje tudi dve licenci CAL, ki pa administratorje pooblaščata le za upravljanje licenčnega strežnika in izvajanje tipičnih opravil IT. Vendar pa zaposlenim ne dovolijo uporabe nameščenih storitev SQL Services. Za to potrebujejo že omenjene licence CAL, ki so po želji na voljo kot licence CAL naprave ali CAL uporabnika.

Dovoljenje SQL CAL je potrebno tudi, če do strežnika SQL ne dostopate neposredno, temveč deluje kot zbirka podatkov za druge strežniške aplikacije, kot sta SharePoint Server ali Office Project Server.

Dovoljenje CAL uporabnika in dovoljenje CAL naprave za strežnik SQL Server 2008 - razlike

Licence za dostop do odjemalcev so - kot je bilo na kratko omenjeno zgoraj - na voljo v dveh vrstah: kot uporabniška licenca CAL, ki za dostop do strežnika SQL Server pooblasti točno enega zaposlenega, in kot licenca CAL naprave, ki licencira točno eno končno napravo z operacijskim sistemom Windows. Strogo gledano, Microsoftov model licenciranja obravnava ti dve vrsti licenc kot različni vrsti licenc, čeprav lahko z njima uporabljate enake funkcije strežnika SQL Server. Upoštevati je treba naslednje:

  • Uporabniškega dovoljenja CAL po izdaji licence ni mogoče uporabiti kot dovoljenje CAL naprave in obratno.
  • Prav tako ni mogoče prenesti (licencirati) licence, dodeljene uporabniku ali napravi, na drugega uporabnika ali drugo napravo - izjema:
  • Sprememba licence CAL naprave v licenco CAL uporabnika (ali obratno) je mogoča, če ima licenca SQL programsko zagotovilo, in sicer le ob podaljšanju programskega zagotovila (ali licenčne pogodbe za količino).
  • Dovoljenje CAL uporabnika ali naprave lahko uporabite samo za dostop do strežnika podjetja. Uporabniku ne daje pravice do prijave na strežnik drugega podjetja.
  • V enem okolju je mogoče združiti licence CAL naprave in licence CAL uporabnika ter tako vzporedno uporabljati obe licenci za dostop odjemalca.

V nadaljevanju so na kratko opisane prednosti licenc za dostop uporabnika in licence za dostop naprave.

Dovoljenje CAL za uporabnika za strežnik SQL Server 2008

Standardni uporabniški dovoljenje CAL omogoča dostop do storitev strežnika SQL Server 2008 in podatkov, ki jih upravlja, natančno enemu določenemu uporabniku. Dostop je mogoč prek katere koli končne naprave, združljive s sistemom Windows, poleg običajnega namiznega ali prenosnega računalnika na primer tudi prek tabličnega računalnika ali mobilnega telefona. Dovoljenje User CAL tako vključuje možnost, da dostop do strežnika SQL Server ni lokalno vezan in je zato mogoč tudi zunaj lokacije strežnika v podjetju - npr. v domači pisarni ali na poti. User-CAL zato nudi prednosti tistim zaposlenim, ki ne uporabljajo fiksne delovne postaje ali pogosto uporabljajo različne končne naprave.

Dovoljenje CAL naprave za strežnik SQL Server 2008

S standardnim licenčnim dovoljenjem za naprave je posamezna končna naprava licencirana za uporabo storitev strežnika SQL Server. Edini pogoj je, da mora biti naprava združljiva z operacijskim sistemom Windows in imeti dostop do interneta. To pomeni, da z licenco Device CAL lahko licencirate ne le namizni računalnik, temveč tudi prenosni računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon. Vsak zaposleni v podjetju, ki je pooblaščen za uporabo te licencirane naprave, lahko tako dostopa do strežnika SQL Server 2008. Licenciranje z licenco Device CAL je še posebej praktično, če ustrezno opremljeno delovno postajo izmenično uporabljajo različni zaposleni, kar je na primer pogosto pri izmenskem delu ali pri določenih projektih.

Vaše licenciranje s standardnimi licencami CAL za Microsoft SQL Server 2008 pri Wiresoftu

Ne glede na to, ali želite dopolniti ali pokriti svoje potrebe po licenciranju za SQL Server 2008 z licencami CAL - Wiresoft vam ponuja ustrezne licence SQL Device CAL in uporabniške licence CAL kot posebej ugodne posamezne licence. Prednost nakupa licence pri Wiresoftu je nižja cena v primerjavi z novimi licencami CAL - z enakim obsegom funkcij -, hkrati pa pridobite originalne Microsoftove licence za dostop, ki izvirajo iz evropskih podjetij in so 100 % uporabne.

Vse licence CAL, ki so na voljo v trgovini Wiresoft, smo pred prodajo temeljito preverili glede pristnosti, tako da ste kot stranka lahko prepričani, da kupujete popolnoma delujoč programski izdelek. V skladu z odločbo Sodišča Evropskih skupnosti je zakonsko dovoljeno kupovati in preprodajati Microsoftove programske izdelke ter licence za strežniške različice.

Wiresoftova ponudba licenciranja vam omogoča posebej ekonomično licenciranje: namesto paketov licenc kupite le točno določeno število licenc za dostop do odjemalcev, ki jih resnično potrebujete v svojem podjetju za uporabo strežnika SQL Server 2008. Prav tako se lahko zanesete na naše strokovne nasvete, ki so jih že izkoristile številne naše prejšnje stranke. Če imate vprašanja o prilagojenem licenciranju za strežnik SQL Server, se obrnite na nas po e-pošti ali telefonu ali z nami klepetajte.