Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10408
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
45,90 € * 49,90 € * (8,02% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Core 2 Core 
Naprave 1x
Virtualni stroji Potrebno je osnovno dovoljenje
Srednja Prenesi
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Obseg dobave Pravica do uporabe


Windows Server 2016 je zasnovan za potrebe virtualizacije in IT malih podjetij in je različica 10. S paketom 2- je mogoče prilagodljivo razširiti obstoječe licenciranje. Standard Server WindowsCore Server

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

 

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"

Microsoft Windows Server 2016 Standard 2-Core

Windows Server 2016 Standard je zasnovan za potrebe virtualizacije in IT manjših podjetij ter je strežniška različica operacijskega sistema Windows 10. S paketom z dvema jedroma lahko prilagodljivo razširite obstoječe strežniške licence.

Kratke informacije o Microsoft Windows Server 2016 Standard

Z operacijskim sistemom Windows Server 2016 Standard podjetja prejmejo zanesljiv strežniški operacijski sistem, primeren za uporabo v oblaku, ki je zasnovan za okolja, v katerih se virtualizacija aplikacij izvaja le v manjši meri in v katerih se večinoma uporabljajo fizični strežniki. V primerjavi s prejšnjo različico ta standardna izdaja ponuja številne nove funkcije in izboljšave, ki so namenjene podpori prehodu na okolje v oblaku ter zagotavljanju varnosti infrastrukture z večjo stabilnostjo in izboljšano zaščito pred okvarami omrežja in shrambe. Uporaba operacijskega sistema Windows Server 2016 Standard je skoraj intuitivna prek znanega vmesnika operacijskega sistema Windows 10.

Primerjava izdaj: Kaj ponuja Windows Server 2016 Standard?

Pri odločitvi za nakup standardne izdaje sistema Windows Server 2016 je odločilen dejavnik potreba po virtualizaciji aplikacij v podjetju. Standard že zagotavlja številne funkcije za razvoj in upravljanje hiperkonvergentnih infrastruktur v manjšem podjetju. Dopolnjujejo jih storitve Microsoft Azure Services, ki omogočajo tesnejšo povezavo lokalnih okolij z oblakom z dodatnimi praktičnimi funkcijami.

Windows Server 2016 Standard ne ponuja le zadostnih predpogojev za ustvarjanje virtualnih omrežij, temveč tudi za upravljanje infrastrukture IT v podatkovnem centru; z različnimi optimizacijami za ta namen je bila dodatno okrepljena tudi varnost podatkov.

Licenciranje standardne izdaje Windows Server 2016 z uporabljeno programsko opremo

Od različice Windows Server 2016 dalje je licenciranje različice Standard Edition izključno na osnovi jedra: Za vsak strežnik je vedno določeno najmanjše število 16 jeder; za dodatna jedra lahko pridobite licenco za pakete z dvema jedroma - več podrobnosti spodaj.

Wiresoft ponuja 2-jedrni paket Windows Server 2016 Standard kot uporabljeno programsko opremo. Predvsem ima to veliko prednost nižje cene v primerjavi z novim blagom - z enakim obsegom funkcij, npr. pri virtualizaciji, in enako zmogljivostjo - poleg tega ta različica običajno ni več na voljo kot nova. Naslednji pregled vsebuje podrobne informacije o funkcionalnem obsegu Microsoft Windows Server 2016 Standard Edition in natančnih pogojih licenciranja.

Kaj vsebuje Windows Server 2016 Standard Edition?

Najprej je za Windows Server 2016 Standard na splošno značilna večja zmogljivost pri izvajanju aplikacij in močnejša povezava z oblakom v primerjavi s prejšnjo različico. Poleg tega so na voljo nove funkcije, ki podpirajo prehod na okolje v oblaku ter ustvarjajo pogoje za virtualizacijo strežnikov in aplikacij.

Z izdajo Standard Edition je tako mogoče do določene mere ustvariti kompleksna virtualna omrežja, ki imajo večjo stabilnost in boljšo zaščito infrastruktur.

Pri uporabi sistema Windows Server 2016 Standard kot podatkovnega centra za učinkovito upravljanje infrastrukture IT v manjšem podjetju ta izdaja med drugim vsebuje nove strežniške vloge in dodatne možnosti dodeljevanja uporabniških pravic, poleg tega pa izboljšana zaščita v primeru okvare omrežja ali pomnilnika zagotavlja večjo varnost in hitrejšo obnovitev.

Sistem Windows Server 2016 Standard lahko zaženete tudi v preprostejši aplikaciji Core - ker se grafični namizni vmesnik ne prikaže, se lahko zmogljivost zlasti starejše strojne opreme pri zagonu strežniške programske opreme znatno izboljša.

V nadaljevanju so podrobneje predstavljene pomembne funkcije, ki so na voljo v različici Standard in se nanašajo predvsem na možnosti virtualizacije aplikacij.

Virtualizacija s Hyper-V

Standardna izdaja operacijskega sistema Windows Server 2016 vključuje pravice virtualizacije za 2 virtualna računalnika ali 2 vsebnika Hyper-V, za katera je na voljo največ 24 TB RAM. Za dve dodatni pravici VM je treba ponovno licencirati vsa obstoječa fizična aktivna jedra.

Hyper-V ponuja različne funkcije shranjevanja, kot so iniciator iSCSI za uporabo protokola SCSI prek omrežja IP, podpora za prostore shranjevanja za združevanje diskov v logični skladiščni bazen, ki nato zagotavlja prostore shranjevanja (Storage Spaces Direct v standardni izdaji ni na voljo), ter večstezni I/O (MPIO) za boljšo porazdelitev obremenitve med povezave ter boljši prenos ob okvari in uravnoteženje obremenitve. Nenazadnje funkcija VM Storage Resiliency izboljša razpoložljivost grozdov Windows Server 2016 Hyper-V s povečanjem odpornosti na okvare sistema za shranjevanje.

Podpora za vsebnike Windows Server v programu Docker

Novost v Microsoft Windows Server 2016 je podpora za Windows Server Containers in vsebnike Hyper-V, ki temeljijo na Dockerju, odprtokodni programski opremi za enostavno izolirano uvajanje strežniških aplikacij in aplikacij v oblaku s pomočjo virtualizacije vsebnikov, kar poenostavlja tudi njihovo uvajanje. V programu Docker so vse potrebne komponente na voljo prek gostitelja vsebnika.

Nano strežnik v sistemu Windows Server 2016

Poleg tega je na voljo tudi strežnik Nano Server, operacijski sistem za strežnike, ki se upravlja na daljavo in je optimiziran za vsebnike Windows Server Containers ali razširitev Docker ter ga je mogoče konfigurirati kot gostitelja za vsebnike Docker. Nano Server omogoča izdelavo bistveno vitkejših strežnikov, saj uporaba virtualnega pogona prihrani do 90 % prostora za shranjevanje v podjetju. Strežnik Nano lahko poleg ustvarjanja gruč Hyper-V uporabljate tudi za klasične strežniške storitve, kot so datotečni strežniki.

Uporaba storitev Microsoft Azure s sistemom Windows Server 2016 Standard

V različici Windows Server 2016 je povezava med operacijskim sistemom in Microsoftovo storitvijo v oblaku Azure še bolj razširjena. Razpršene podatkovne centre je tako mogoče še učinkoviteje in zanesljiveje povezati v zmogljive strežnike in gruče z visoko razpoložljivostjo, saj Azure ponuja posebno prednost celovite hibridne infrastrukture - z enotnimi funkcijami za identitete, varnost in upravljanje za vse komponente ter Cloud Witness, funkcijo visoke razpoložljivosti za gruče s preklopom v primeru odpovedi, in RDS Connection Broker za zagotavljanje virtualnih namizij.

Pregled Microsoftovih strežniških aplikacij in komponent, ki so na voljo v operacijskem sistemu Windows Server 2016 Standard

Strežniške aplikacije, ki so na voljo v sistemu Windows Server 2016 Standard in jih je mogoče namestiti prek Upravitelja strežnika (ali PowerShell), vključujejo:

 • Microsoft SQL Server: Različice 2016, 2014 do 2012
 • Microsoft System Center: Upravitelj virtualnih strojev 2016, Upravitelj zaščite podatkov 2016, Upravitelj operacij 2016
 • Upravitelj konfiguracije (1606)
 • SharePoint Server 2016
 • Strežnik Exchange 2016
 • Project Server 2016
 • Gostiteljski strežnik za integracijo 2016
 • Visual Studio Team Foundation Server 2017
 • Skype za poslovni strežnik 2015 in
 • Strežnik BizTalk 2016

Podprte so tudi naslednje komponente:

 • .NET Framework 4.6 in 3.5
 • PowerShell
 • Šifriranje pogona in odklepanje omrežja s programom BitLocker
 • BranchCache
 • Storitev inteligentnega prenosa v ozadju (BITS)
 • Odjemalec za NFS (omrežni datotečni sistem)
 • Grozd s premostitvijo ob okvari
 • Upravljanje politik skupine

Vendar naslednje funkcije in komponente NISO podprte v standardni izdaji sistema Windows Server 2016:

 • Programsko opredeljeno omrežje (SDN)
 • Spremljanje virtualnih gostiteljev Hyper-V
 • Replika za shranjevanje
 • Prostori za shranjevanje neposredno
 • Replika za shranjevanje
 • Zaščiteni virtualni stroji
 • Nov omrežni sklad (Protokolni sklad)

Programska in strojna oprema Minimalne zahteve za namestitev in delovanje sistema Windows Server 2016 Standard Edition

Za zagotovitev nemotenega delovanja sistema Windows Server 2016 Standard mora uporabljena strojna oprema izpolnjevati spodaj navedene minimalne zahteve. Nadaljnje zahteve so odvisne od konfiguracije sistema in morebitnih drugih nameščenih aplikacij.

 • Prostor na trdem disku: 32 GB
 • Pomnilnik RAM: 512 MB (Server Core in Server Nano)
 • Namestitev z namiznim zaslonom: 2 GB
 • Sistemska particija: 32 GB
 • Procesor: 64 bitov
 • Hitrost procesorja: 1,4 GHz
 • Grafična kartica: 1.024 x 768 slikovnih pik, podpora Super VGA
 • Omrežna kartica: 1 ethernetna kartica z najmanjšo prepustnostjo 1x v gigabitnem območju

Licenciranje s paketom Windows Server 2016 Standard 2-Core

Tudi pri licenciranju strežnika s programsko opremo Windows Server 2016 Standard Edition kot uporabljeno programsko opremo je treba upoštevati Microsoftove licenčne predpise. Za razširjeno licenciranje je potreben paket z vsaj dvema jedroma, pri čemer veljajo naslednja pravila.

Microsoftovi licenčni pogoji za Windows Server 2016

Z izdajo različice Windows Server 2016 je Microsoft temeljito spremenil tudi model licenciranja. Pri licenciranju strežnika s standardno ali višjo izdajo je osnova število jeder uporabljene fizične strojne opreme. Uporabljajo se naslednje določbe:

 • Licenca za en strežnik zajema 2 fizični procesorski jedri.
 • Vedno se uporablja najmanjše število 8 jeder na procesor - tudi če ima obstoječa strojna oprema dejansko manj kot 8 jeder.
 • Poleg tega je najmanjše število procesorjev na fizični strežnik 2.
 • To pomeni najmanjše število 16 jeder, ki je licencirano z ustreznim paketom, ki je prav tako na voljo pri Wiresoftu kot uporabljena programska oprema.
 • Če ima strežnik več kot 16 jeder, jih je mogoče ali treba licencirati s paketi za 2 jedri za Windows Server 2016 Standard.
 • Poleg tega mora biti vsak odjemalec - uporabnik ali končna naprava -, ki dostopa do sistema Windows Server 2016 Standard, opremljen z ustrezno licenco za dostop do odjemalca (CAL). Te licence CAL za uporabnike in naprave za Windows Server 2016 so na voljo tudi pri Wiresoftu po ugodnih cenah kot rabljena programska oprema.

Uporaba sistema Windows Server 2016 Standard v okolju virtualnega operacijskega sistema

Primerki strežnika Windows Server 2016 lahko v različici Standard Edition delujejo v fizičnem okolju operacijskega sistema - 1 delujoč primerek - ali v virtualnem okolju operacijskega sistema - največ 2 delujoča primerka. Sistem Windows Server 2016 lahko namestite tudi v navidezni računalnik v obstoječem gostitelju, vendar nekatere funkcije najbolje delujejo v fizičnem gostitelju Windows Server 2016 s programom Hyper-V.

Pogosta vprašanja o Microsoft Windows Server 2016 Standard Edition kot programski opremi, ki jo uporablja Wiresoft

Pri rabljenem paketu Windows Server 2016 Standard z dvema jedroma lahko strežniška jedra licencirate enako kot pri novem paketu z dvema jedroma - čeprav to skoraj nikoli ni na voljo v novi ponudbi. Na splošno se programska oprema tako ali tako ne more izrabiti, zato rabljena programska oprema podjetja Wiresoft ponuja enake funkcionalnosti in tudi pravice kot neuporabljena licenca strežnika. V nadaljevanju so podani odgovori na pogosto zastavljena vprašanja o lastnostih uporabljenih strežniških licenc Windows.

Ali so prodaja, nakup in uporaba uporabljene Microsoftove programske opreme, kot je Windows Server 2016 2-Core Package, zakonsko dovoljeni?

Da: Kot Wiresoftova stranka lahko zaupate, da ne le nakup tega paketa Windows Server 2016 Standard 2-Core Package, temveč tudi njegova redna uporaba ne kršita veljavnih zakonov. Veljavna zakonodaja dovoljuje tako trgovanje z Microsoftovo uporabljeno programsko opremo kot tudi njeno uporabo, saj v podjetju Wiresoft izvira iz zaloge licenc podjetja. Različne sodne odločbe to vedno znova jasno potrjujejo.

Od kod prihaja uporabljena programska oprema za paket Windows Server 2016 Standard 2-Core Package?

paketi z dvema jedroma za Windows Server 2016 Standard pri Wiresoftu posledično prihajajo iz podjetij ali organizacij; te so ga običajno kupile kot novega in ga tudi dejansko uporabljale, nato pa ga prodale Wiresoftu. Razlogi za to so lahko na primer uporaba novejše različice programske opreme v celotnem podjetju ali uporaba strežniške strojne opreme z manjšim številom jeder. Takšni paketi z dvema jedroma so v trgovini Wiresoft Shop vedno na voljo kot rabljena programska oprema, čeprav jih je mogoče uporabljati kot novo licenco.

Kako je z varnostjo kupcev za uporabljeno programsko opremo Windows Server 2016 Standard?

Ta paket Windows Server 2016 Standard 2-Core Package, kot tudi katera koli druga uporabljena programska oprema Wiresoft, vam zagotavlja običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom paketa programske opreme po končanem postopku plačila in takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem - tako kot nova programska oprema.

Ali ima rabljena programska oprema podjetja Wiresoft še kakšne druge prednosti?

Da: stranke družbe Wiresoft imajo pri nakupu rabljene programske opreme predvsem koristi od bistveno nižje cene, kar pomeni ekonomsko prednost, saj lahko podjetja in posamezniki dopolnjujejo ali posodabljajo svojo zalogo programske opreme bolj ekonomično kot z novo programsko opremo. Uporabljena programska oprema Wiresoft lahko zato prispeva k zmanjšanju stroškov poslovanja, saj zaradi popolne evidence vseh kupcev zagotavlja tudi revizijsko varnost!

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo ne boste našli le paketa Windows Server 2016 Standard Edition z dvema jedroma, temveč tudi ustrezen paket s 16 jedri za osnovno licenciranje strežnika Windows. Če se vaše potrebe po virtualizaciji aplikacij povečajo, lahko posežete po različici Windows Server 2016 Datacenter Edition ali celo po najnovejši različici: Windows Server 2019, ki sta prav tako na voljo pri Wiresoftu. Poleg tega boste v našem portfelju rabljene programske opreme našli tudi potrebne licence za dostop do odjemalcev (CAL) in številne druge Microsoftove programe - z vsemi omenjenimi Wiresoftovimi prednostmi. Če imate vprašanja o pravilnem licenciranju Windows Server 2016 Standard z 2-jedrnimi paketi, uporabite naš strokovni nasvet v klepetu ali po e-pošti ali telefonu.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije