Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 2-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter 2-Core Dopolnite svoje potrebe po licenciranju za Windows Server 2022 Datacenter z 2-Coremi paketi od Wiresofta! Datacenter Edition operacijskega sistema Windows Server 2022 je posebej zasnovan za...
173,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 2-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Standard 2-Core Prilagodljivo dopolnite licenčne zahteve za Windows Server 2022 Standard s paketi z dvema jedroma podjetja Wiresoft! Standardna izdaja Windows Server 2022 je bila razvita posebej za uporabo v...
32,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter - izboljšana varnost za velika omrežja Windows Server 2022 Datacenter je novi Microsoftov strežniški operacijski sistem, namenjen predvsem večjim podjetjem. Ta različica strežniške programske...
1.439,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Standard - večja varnost omrežij Windows Server 2022 Standard je novi Microsoftov operacijski sistem za strežnike. Temelji na operacijskem sistemu Windows 10 in ponuja še več varnosti ter možnosti za skupno...
256,90 € *

Standardna izdaja Windows Server 2022 številnim manjšim podatkovnim centrom že ponuja celovite funkcionalnosti in dovolj možnosti za virtualizacijo storitev za njihove potrebe, ki jih dopolnjujejo izboljšana skalabilnost in nadaljnje optimizacije zmogljivosti - skupaj z učinkovitimi varnostnimi funkcijami za zanesljivo zaščito podatkov in aplikacij v okoljih z več oblaki.

Z izdajo Datacenter Edition operacijskega sistema Windows Server 2022 imajo predvsem kompleksnejši podatkovni centri velikih organizacij in podjetij razširjene možnosti virtualizacije aplikacij in podatkov, vključno s še večjo razširljivostjo in dodatnimi varnostnimi funkcijami.

Dve izdaji Windows Server 2022 Standard in Windows Server 2022 Datacenter kupite v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo zdaj kot rabljeno programsko opremo - in izkoristite njuno nižjo ceno v primerjavi z ustreznim razpoložljivim novim izdelkom.

V naslednjem pregledu so predstavljene najpomembnejše funkcije sistema Windows Server 2022 ter razlike med izdajama Standard in Datacenter Edition. Za dodatne informacije se obrnite na enega od naših uslužbencev.

Pregled izdaj Windows Server 2022 Standard in Datacenter

Tako kot predhodnik bo tudi trenutna različica strežniškega operacijskega sistema Microsoft Windows Server 2022 verjetno temeljila na operacijskem sistemu Windows 10 - z znanim namiznim vmesnikom, v katerem se uporabniki zlahka znajdejo, in z vsemi funkcijami, ki so na voljo na znanem mestu. Poleg tega od Microsofta prejmejo 10-letno podporo za izdelek v obliki podpore in posodobitev za izdaje Microsoft Server 2022.

V Windows Server 2022 Buy je poleg temeljnih optimizacij v obeh izdajah znova poudarek na področjih varnosti in zaščite podatkov, zmogljivosti in virtualizacije. Funkcije, ki so na voljo v standardni izdaji, so vključene tudi v datacenterski izdaji in so v njej dopolnjene ali razširjene.

Varnostne funkcije - Nakup Windows Server 2022

Windows Server 2022 ponuja večplastno varnost za standarde in podatkovne centre za celovito zaščito podatkov in storitev, vključno z njihovo razpoložljivostjo, npr. s temi funkcijami:

 • V osnovi sta omogočena TLS 1.3 - najnovejša različica tehnologije Transport Layer Security - in HTTPS, ki zagotavljata varne povezave pri šifriranju podatkov in varen komunikacijski kanal med dvema končnima točkama. S protokolom HTTPS, Secure DNS in DoH (DNS-over-HTTPS) so poizvedbe DNS šifrirane, kar preprečuje manipulacijo podatkov DNS in prisluškovanje.
 • Blok strežniških sporočil (SMB) zdaj samodejno uporablja standarda AES-256-GCM in AES-256-CCM za šifriranje podatkov, takoj ko je vzpostavljena povezava z drugim računalnikom, če ta računalnik prav tako podpira ta standard.
 • Šifriranje z uporabo SMB Direct in RDMA (Remote Direct Memory Access) zagotavlja večjo pasovno širino z manjšo zakasnitvijo za neposredno shranjevanje, repliko shrambe, Hyper-V in SQL Server.
 • Modul Trusted Platform Module 2.0 zagotavlja varno strojno shrambo za kriptografske ključe in podatke, ki se uporablja tudi pri šifriranju diskov BitLocker, vključno s preverjanjem celovitosti sistema in zanesljivosti kode ob zagonu sistema Windows Server 2022.
 • Zaščiteni strežniški procesorji ponujajo zaščito vdelane programske opreme s tehnologijo DRTM (Dynamic Root of Trust for Measurement) s preverjanjem zagonskih operacij in izoliranega dostopa gonilnikov do pomnilnika prek zaščite DMA (Direct Memory Access) ter podporo celovitosti kode v skladu s standardoma VBS (varnost na podlagi virtualizacije) in HVCI (varnost na podlagi hipervizorja).
 • VBS zagotavlja zlasti varno pomnilniško območje, ločeno od operacijskega sistema, ki ščiti strežnik pred nekaterimi tveganji, kot so tista, ki se pojavljajo pri rudarjenju kriptovalut. Z uporabo funkcije Credential Guard so podatki za prijavo uporabnika prav tako shranjeni v navidezni posodi, do katere operacijski sistem nima neposrednega dostopa.
 • Grozdi s preklopom na odpoved omogočajo tudi podroben nadzor nad šifriranjem CSV (Cluster Shared Volumes) in SBL (Storage Bus Layer).

Funkcije migracije in shranjevanja v sistemu Windows Server 2022

Selitev podatkovnih količin in pomnilnika ter njihovo zagotavljanje prav tako predstavljajo bistveno funkcionalno področje v sistemu Windows Server 2022. Optimizirani orkestrator Storage Migration Server Orchestrator za to zagotavlja razširjene možnosti, npr. za migracijo lokalnih uporabnikov ali skupin v strežnik Windows ter med gručami za premostitev odpovedi in shrambo, vključite lahko tudi strežnike Linux ter strežnike NetApp CIFS ali NetApp Factory Application Server (FAS).

Storitve zabojnikov v sistemu Windows Server 2022

Uporaba vsebnikov Windows Containers v strežniku Windows Server zdaj ponuja optimizirano združljivost aplikacij in zmogljivost, poleg tega pa so izboljšave na voljo zlasti pri uporabi sistema Kubernetes. Na primer, čas zagona vsebnikov Windows je bil skrajšan za 30 % z zmanjšanjem velikosti njihove slike do 40 %, kar izboljša tudi njihovo zmogljivost. Prav tako je bilo posodobljeno središče Windows Admin Center, ki omogoča lažje ustvarjanje vsebnikov za aplikacije .NET. Poleg tega je konfiguracija vozlišč, protokola IPv6 in izvajanje omrežnih politik pri uporabi sistema Kubernetes bistveno poenostavljena.

Druge zmogljivosti in funkcije virtualizacije - Nakup Windows Server 2022

Uporabniki lahko izkoristijo tudi številne druge funkcije operacijskega sistema Windows Server 2022 Standard in Datacenter, ki prav tako povečujejo splošno zmogljivost operacijskega sistema strežnika:

 • Pri popravilu pomnilnika imajo uporabniki večji nadzor nad sinhronizacijo podatkov zaradi hitrosti, ki jo je zdaj mogoče prilagoditi. Razpoložljiva sredstva se lahko dodelijo za popravilo kopij podatkov (odpornost) ali za izvajanje aktivnih delovnih obremenitev (zmogljivost). To omogoča tudi bolj prilagodljivo in učinkovito upravljanje grozdov.
 • Zmogljivost branja in pisanja je bila izboljšana z omogočanjem povezave počasnejših medijev, kot je HDD, s hitrejšimi mediji, kot sta NVMe ali SSD, ter shranjevanja v samostojnih strežnikih v predpomnilniku pomnilniškega vodila.
 • Če je na voljo stiskanje SMB, lahko datoteke hitro prenesete tudi v obremenjenih omrežjih, ne da bi jih bilo treba najprej ročno stisniti.
 • Z uporabo protokola TCP HyStart++ je izboljšana zmogljivost protokola TCP (Transmission Control Protocol), kar zmanjšuje izgubo paketov
 • RACK (Recent ACKnowledgment) zmanjšuje Retransmit TimeOuts (RTO) med retransmisijami

Na področju virtualizacije je Windows Server:

 • Optimizacije za virtualna stikala v Hyper-V z RSC (Receive Segment Coalescing) se paketi v omrežju hipervizorja združijo in tako obdelajo kot večji segmenti. RSC tako zmanjša število procesorskih ciklov in izboljša zmogljivost omrežnega podatkovnega prometa.
 • S podporo za vgnezdeno virtualizacijo na procesorjih AMD ponuja Windows Server 2022 več možnosti za zagon programa Hyper-V v virtualnem stroju Hyper-V (VM).

Poleg tega je v operacijskem sistemu Windows Server 2022 privzeto na voljo brskalnik Microsoft Edge, ki nadomešča brskalnik Internet Explorer; Edge temelji na odprtokodni rešitvi Chromium, zato zagotavlja večjo varnost.

Izključne funkcije izdaje Windows Server 2022 Datacenter

Samo Windows Server 2022 Datacenter Edition poleg omenjenih funkcij ponuja še celo paleto dodatnih funkcij in podporo za zaščitene virtualne stroje za ustvarjanje zelo varnih virtualizacijskih infrastruktur s Hyper-V, vključno z neomejenim številom virtualnih računalnikov in enim gostiteljem Hyper-V na licenco, ter:

 • Programsko opredeljeno omrežje (SDN)
 • Programsko opredeljeno shranjevanje (SDS)
 • Prostori za shranjevanje neposredno (SSD)
 • Neomejena replikacija shrambe - za sinhrono in asinhrono replikacijo zvezkov med strežniki ali gručami med obnovo po nesreči
 • Hiperkonvergirana infrastruktura - za programsko opredeljeno konsolidacijo računalniških, pomnilniških in omrežnih funkcij v gruči
 • Virtual OSE (okolje operacijskega sistema)

Licenciranje Windows Server 2022 Edition Standard in Datacenter

Licenciranje različice Windows Server 2022 bo verjetno spet temeljilo na znani shemi licenciranja na podlagi jedra, pa tudi na kombinaciji licence za strežnik in licence za dostop do odjemalcev za različico Standard Edition ter izključno na licenciranju na podlagi jedra za različico Datacenter Edition.

Tudi če kupite Windows Server 2022 kot rabljeno programsko opremo, je licenciranje vedno v skladu z Microsoftovimi licenčnimi pogoji, ki v primeru licenciranja na osnovi jedra, ki je na voljo izključno za Datacenter Edition, kot merilo za izračun zahtevane licence uporabljajo število jeder. Zato se uporabljajo naslednje določbe:

 • Zadevna programska oprema Windows Server 2022 je licencirana na podlagi dejansko uporabljene fizične strojne opreme. Poleg števila fizično razpoložljivih jedrnih procesorjev se upošteva tudi število virtualnih strežnikov.
 • Tako velja naslednje: Ena licenca za Windows Server 2022 zajema 2 fizični procesorski jedri.
 • Najmanjše število 8 jeder na procesor se vedno upošteva kot osnova - tudi če ima dejansko obstoječa strojna oprema manj kot 8 jeder.
 • Vedno se uporabljata najmanj 2 procesorja na fizični strežnik.
 • To pomeni, da je najmanjše število jeder 16.
 • Za strežniško strojno opremo z več kot 16 jedri je treba vsa dodatna jedra licencirati z dodatnimi paketi Windows Server 2022.

Pri licenciranju sistema Windows Server 2022 s kombinacijo strežniške licence in licence za dostop do odjemalcev, ki je na voljo za standardno izdajo, mora imeti vsak uporabnik ali končna naprava, ki dostopa do strežnika Windows, svojo licenco CAL za uporabnika ali licenco CAL za napravo. To velja tudi za licenciranje oddaljenega dostopa za Windows Server 2022.

Za dodatne informacije, zlasti o licenciranju odjemalskega dostopa in zlasti o instanci Hyper-V za Windows Server 2022, se obrnite na Wiresoftovega zaposlenega. Ustrezni uporabnik ali naprava ter licence RDS CAL za Windows Server 2022 so na voljo tudi pri Wiresoftu kot uporabljena programska oprema.

Kupite Windows Server 2022 izdaje Standard in Datacenter kot Microsoftovo uporabljeno programsko opremo pri Wiresoftu

Dve novi izdaji sistema Windows Server 2022 - Standard in Datacenter - sta pri Wiresoftu že na voljo kot rabljena programska oprema po ugodnih cenah. Te prednosti so vam na voljo:

 • Ob nakupu izdaje Windows Server 2022 prejmete originalno Microsoftovo programsko opremo z veljavnim licenčnim ključem - brez testnih različic za omejeno uporabo ali časovno omejenih različic.
 • Oznaka Windows Server 2022 Edition kot "uporabljena programska oprema" ne pomeni nobenih omejitev glede funkcionalnosti programske opreme.
 • Uporabljeno programsko opremo Windows Server 2022 izdaj Standard in Datacenter je pred nadaljnjo prodajo preizkusil Wiresoft za popolno uporabnost.
 • Trgovanje in uporaba uporabljene Microsoftove programske opreme z izdajo Windows Server 2022 sta zakonita, saj ju dovoljuje zakon.
 • Z nakupom rabljene licence pri Wiresoftu vedno pridobite zakonit in hkrati izviren izdelek Microsoft Windows Server 2022.

Če imate dodatna vprašanja o licenciranju Microsoft Windows Server 2022 Edition ali Client Access, nas kontaktirajte v klepetu, po telefonu ali e-pošti.