Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10425
 • 381-02255
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
231,90 € * 256,90 € * (9,73% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 10x User CAL
Sistem  Strežnik Exchange
CAL User CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Za izdaje Standard in Enterprise strežnika Microsoft Exchange Server 2019 potrebuje vsak uporabnik, ki želi dostopati do storitev strežnika, poleg licence za strežnik tudi ločeno licenco za dostop do odjemalca: Exchange Server 2019 User CAL. Le ta določeno registrirano osebo opremi z ustreznimi pravicami dostopa.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL"

10 uporabniških licenc CAL za Microsoft Exchange Server 2019 kot uporabljena programska oprema

Za izdaje Microsoft Exchange Server 2019 Standard in Enterprise vsak uporabnik, ki želi dostopati do storitev strežnika, potrebuje poleg strežniške licence tudi ločeno licenco za dostop do odjemalca: uporabniški CAL za strežnik Exchange Server 2019. Le ta določeni registrirani osebi podeli ustrezne pravice dostopa.

To je zato, ker licenca za strežnik Exchange Server 2019 Standard ali Enterprise v skladu z določbami Microsoftovega upravljanja licenc ne vključuje nobenih dodatnih uporabniških pravic, zato jih je treba dodatno pridobiti v obliki uporabniškega dovoljenja CAL. Registrirani uporabniki lahko tako uporabljajo vse funkcije strežnika Exchange Server prek končne naprave po lastni izbiri.

Uporabljene licence CAL za strežnik Exchange Server 2019 Standard in Enterprise Edition niso na voljo le pri Wiresoftu po ugodni ceni, temveč tudi posamično v večjih količinah. Uporabljene licence CAL za uporabnike ponujajo enake funkcije kot licence za dostop do odjemalcev, ki so na voljo kot nove v uradnem Microsoftovem programu licenciranja za strežnik Exchange Server 2019.

Izkoristite vse nove funkcije strežnika MS Exchange Server 2019 z uporabljenimi uporabniškimi licencami CAL

Windows Exchange Server 2019 prav tako teče na Windows Server 2019 Core in zagotavlja zanesljivo in varno platformo za sporočilno infrastrukturo organizacije. Posamezne izdaje Exchangea, kot sta Standard in Enterprise, poleg celovite komunikacije ponujajo tudi vse funkcionalnosti za podporo sodelovanja. Med drugim so na voljo naslednje nove funkcije in lastnosti:

 • Podatkovna baza meta predpomnilnika (MCDB) shranjuje meta informacije, kot so strukture map poštnih predalov, ter pospešuje dostop in iskanje vsebine.
 • Dinamični predpomnilnik zbirke podatkov (DDC) povečuje hitrost strežnika Exchange Server in omogoča boljšo uporabo zmogljivosti shranjevanja z dinamičnim prilagajanjem trenutnim zahtevam.
 • Iskalni indeks se zdaj nahaja v podatkovni bazi poštnega predala, kar poenostavlja upravljanje in povečuje hitrost iskanja.
 • S sistemom Windows Server Core je mogoče standardno različico strežniškega sistema zagnati tudi na poenostavljen način, kar olajša konfiguracijo in zagotavlja večjo varnost pred vsiljivci.
 • S pravili za dostop odjemalcev so na voljo dodatne možnosti za omejevanje dostopa do območja konfiguracije strežnika Exchange Server.
 • Sodelovanje pri dokumentih je bistveno izboljšano z možnostjo, da so datoteke na voljo v storitvi OneDrive za podjetja.
 • Nove izboljšave koledarja olajšajo organizacijo sestankov: npr. z izboljšanim upravljanjem koledarja (Izboljšano upravljanje koledarja), funkcijami, kot so privzeti končni datum, ne posreduj naprej, ter različnimi možnostmi za konfiguracijo sporočil za izven pisarne.

Uporabniške licence za strežnik Exchange Server Standard in Enterprise Edition 2019 kot uporabljena programska oprema - najpomembnejša dejstva na prvi pogled

Uporabniške licence CAL, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljeno programsko opremo, se ne razlikujejo od novih izdelkov, saj imajo enake možnosti dostopa kot novi izdelki za uporabo funkcij, ki so na voljo v izdajah Exchange Server 2019 Standard in Enterprise. Zato so rabljene uporabniške licence CAL cenejša možnost za mala in srednje velika podjetja ter organizacije, da svoje zaposlene opremijo z licenco za dostop do strežnika Exchange Server, poleg tega pa omogočajo tudi licenciranje po meri.

Splošne informacije o Microsoftovem upravljanju licenc za strežnik Exchange Server 2019 z licencami CAL

Microsoftovo upravljanje licenc za izdaje Exchange Server 2019 Standard in Enterprise ureja dodatno licenciranje uporabnikov s pravicami dostopa, da lahko zaposleni dostopajo do e-pošte itd. Licence CAL, ki so vključene v licenco strežnika, so namreč namenjene izključno skrbnikom IT in jih ni mogoče uporabljati za tipične storitve Exchange. Samo licenca za odjemalski dostop za uporabniški CAL daje zaposlenemu pravico do uporabe funkcij strežnika Exchange - v kateri koli končni napravi z operacijskim sistemom Windows. Poleg osebnih pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik strežnika Exchange Server 2019 uporabniška licenca CAL ne vsebuje nobene druge programske opreme.

Kakšne so prednosti uporabniških licenc CAL za izdaje Exchange Server 2019 Standard in Enterprise?

Licenciranje na podlagi licenc CAL za izdaje Standard in Enterprise strežnika Exchange Server 2019 omogoča natančno upravljanje pravic dostopa na zahtevo za vse zaposlene v organizaciji. Microsoftov licenčni model ponuja dve vrsti licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019:

 • Uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server 2019 - velja za enega namenskega uporabnika
 • Dovoljenje CAL za napravo za strežnik Exchange Server 2019 - velja za eno namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, telefon) Pravice dostopa do strežnika

Kakšne so razlike med uporabniškimi licencami CAL in licencami CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2019?

Uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server 2019 ponuja enake možnosti uporabe kot licenca CAL za naprave. Vendar je razlika v možnostih dostopa do strežnika Exchange, kar prinaša različne prednosti. Poleg števila zaposlenih v podjetju in opremljenosti njihovih delovnih postaj z osebnim računalnikom ali podobnimi napravami je pomemben tudi potek dela, v katerem uporabniki dostopajo do strežnika Exchange: V nekaterih malih in srednje velikih podjetjih lahko uporabniki do njega dostopajo prek povsem različnih končnih naprav, v drugem delovnem okolju pa si več zaposlenih deli eno samo končno napravo in tako izmenično dostopajo do strežnika Exchange, da prikličejo e-pošto itd.

Vsak zaposleni, ki je pooblaščen za dostop do strežnika Exchange z licenco User CAL, lahko zato za dostop do storitev Exchange uporablja katero koli končno napravo z operacijskim sistemom Windows. Zato je mogoče do strežnika Exchange dostopati lokalno in neodvisno z lastnim mobilnim računalnikom ali pametnim telefonom - npr. na poti ali v domači pisarni - predvsem pa tudi z drugo napravo, ki je na voljo na kraju samem prek internetnega dostopa.

Uporabniška licenca CAL zato ponuja dobre možnosti mobilne uporabe, saj ima licencirani uporabnik neomejeno izbiro dostopa - vedno pod pogojem, da je uporabljena končna naprava združljiva z operacijskim sistemom Windows.

Razlike v možnostih uporabe licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019 za izdaje Standard in Enterprise

Standardna in Enterprise izdaja za MS Exchange Server 2019 se ne razlikujeta le po razširitvah funkcij za Enterprise, temveč predvsem po razširljivosti ustreznih zahtev za poštne predale. Načeloma pa je mogoče različico Enterprise Edition uporabljati tudi z uporabniško licenco CAL za različico Standard Edition - vendar so potem na voljo ne le omejene funkcije različice Standard Edition, temveč tudi ustrezno manjše število podatkovnih baz poštnih predalov. Uporabniške licence CAL za različico Enterprise Edition zato ponujajo večji nabor funkcij, če je nameščena licenca za strežnik Enterprise Server.

Zagotavljanje združljivosti različic uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019

Poleg zgoraj navedenih možnosti, ki so odvisne od izdaje, uporabniška licenca CAL za eno od izdaj strežnika Exchange Server 2019 ne zagotavlja uporabniku samo pravic dostopa za točno to različico strežnika, temveč vključuje tudi pravice dostopa za starejše različice strežnika Exchange, kot je 2016 (nadgradnja). Tako ima uporabniški dovoljenje CAL za različico strežnika 2019 prednost pred uporabniškimi dovoljenji CAL za starejše različice, ki se lahko uporabljajo tudi za dostop do prejšnjih različic strežnika Exchange Server, ne pa tudi do različice strežnika Exchange Server 2019 (nadgradnja).

Čeprav je uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server različice 2019 trenutno najvišja, je treba poleg vključenih funkcionalnosti, značilnih za posamezno izdajo, vedno paziti na združljivost strežniške licence in licence za dostop do odjemalca.

Kaj morate upoštevati pri licenciranju strežnika Exchange Server 2019 z uporabniško licenco CAL?

Kot smo že omenili, uporabljeni uporabniški licenčni list CAL posameznemu uporabniku zagotavlja pravice dostopa do strežnika Exchange Server 2019. Ko je registracija uporabnika končana, tega uporabniškega dovoljenja CAL ni več mogoče prenesti na drugo osebo. Prav tako ni mogoče spremeniti vrste CAL in uporabiti uporabniškega CAL kot CAL naprave.

Te omejitve v Microsoftovem upravljanju licenc služijo za preprečevanje nepravilnega dostopa do storitev strežnika Exchange Server 2019. Tako zagotavljajo večjo varnost podjetja in njegove komunikacije, saj tretje osebe ali nepooblaščene osebe nimajo pravice dostopa do uporabe storitev elektronske pošte in drugih podatkov strežnika.

Zaključek o uporabniških licencah CAL za strežnik Exchange Server 2019

Katera vrsta licence za dostop do odjemalca za Windows Exchange Server 2019 ima več prednosti pri uporabi v podjetju, se zato razlikuje od primera do primera. Prevladujoča vrsta dostopa prek obstoječih končnih naprav ima pri tem odločilno vlogo: če zaposleni za dostop do strežnika Windows Server redno uporabljajo mobilne končne naprave ali različne samostojne naprave, na primer na različnih delovnih mestih, ima osebni uporabniški CAL več prednosti, saj lahko v ta namen vedno uporabljajo svoj osebni račun.

Ali je licenciranje z uporabniškimi licencami CAL za strežnik Exchange Server 2019 za podjetje ugodnejše kot z licencami CAL za naprave, ker je potrebnih manj licenc, je odvisno od tipičnega poteka dela v podjetju. Poznavanje tega je optimalna podlaga za izbiro CAL pri nakupu rabljenih licenc za dostop do odjemalcev za strežnik Exchange Server 2019.

Uporabniške licence CAL za Microsoft Exchange Server 2019 so na voljo z eno licenco v Wiresoftovi spletni trgovini

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2019 so v spletni trgovini Wiresoft na voljo že od ene licence za dostop do odjemalca - ker morebitni Microsoftovi predpisi o licenciranju po označevanju kot "rabljene" ne veljajo, sicer ni nobenih pomanjkljivosti, povezanih z uporabnostjo - ne le zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti.

Izvor uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019 kot uporabljena programska oprema v podjetju Wiresoft

Te uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2019, ki jih podjetje Wiresoft ponuja kot rabljeno programsko opremo, so izvirne licence, saj so v okviru Microsoftovega licenčnega programa na voljo tudi drugje; razlika je v tem, da so bile uporabniške licence CAL podjetja Wiresoft del količinske licence za strežnik Exchange Server 2019 za uporabnike, ki jih je podjetje nekoč pridobilo kot prejšnji lastnik. Slednji je celotne uporabniške licence ali licence za dostop posameznih uporabnikov ponovno prodal družbi Wiresoft, pri čemer so bile licence razdeljene tudi na posamezne licence. Tako ustvarjene posamezne uporabniške licence CAL so nato označene kot uporabljena programska oprema. Kljub temu, da so licence označene kot rabljene, jih lahko za dostop do storitev strežnika Exchange Server 2019 uporabljate kot nove licence, saj se od njih ne razlikujejo po omejitvah glede funkcionalnosti ali obdobja uporabe.

Varnost kupca z uporabniškimi licencami CAL za strežnik Exchange Server 2019 kot uporabljeno programsko opremo

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2019, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljeno programsko opremo, niso le poceni oblika licenciranja za strežnik Exchange Server 2019 za naše stranke, temveč je njihova uporaba tudi varna in zakonita! Te Wiresoftove uporabniške licence CAL vam kot kupcu zagotavljajo tudi običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom po nakupu, vključno s takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali sta nakup in uporaba rabljenih uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019 zakonita?

Tako uporabniške licence CAL, ki jih lahko kupite pri Wiresoftu za strežnik Exchange Server 2019, kot tudi vse druge licence za dostop do odjemalcev, ki so na voljo v trgovini, izvirajo iz zalog licenc podjetij. Zato tako prodaja kot nakup rabljenih licenc CAL temeljita na veljavni sodni praksi, ki izrecno dovoljuje trgovanje z Microsoftovimi rabljenimi licencami, kar so vedno znova jasno potrdile tudi različne sodne odločbe.

To pomeni, da ste kot kupec rabljenih uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2019 in tudi kot uporabnik pravno varni, saj niti Wiresoft niti vi pri tem ne kršite nobenih zakonskih določb.

Še ena prednost: vsaka uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft je zaradi popolnih dokazil vseh prejšnjih kupcev tudi revizijsko zanesljiva!

Povzetek: Vse prednosti uporabljene programske opreme Wiresoft za uporabniške licence CAL za strežnik Exchange 2019

Rabljene uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2019 podjetja Wiresoft vam ponujajo nizkocenovno alternativo, primerljivo z novimi licencami številnih tradicionalnih ponudnikov programske opreme - to velja tudi za licence za dostop do drugih Microsoftovih strežnikov.

Pri licenciranju ni drugih omejitev, na primer najmanjšega števila uporabniških licenc CAL, ki jih je treba kupiti, zato lahko svoje zaposlene licencirate na prilagojen in prilagodljiv način glede na dejansko uporabo strežniških storitev. To Wiresoftovim strankam omogoča tudi zmanjšanje stroškov licenciranja uporabniškega dostopa za strežnik Exchange Server.

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo ne boste našli le licenc za uporabniški dostop za strežnik Exchange Server 2019, temveč tudi licence CAL za naprave in ustrezne licence za dostop do odjemalcev za trenutne različice pred izdajo strežnika MS Exchange Server kot uporabljeno programsko opremo ter licence za programsko opremo, vključno z ustreznimi potrebnimi licencami za dostop za številne druge programe Microsoft Server. Tako imate z rabljenimi licencami Wiresofta ekonomično možnost, da dopolnite zalogo programske opreme tudi na drugih poslovnih področjih, s čimer se izognete stroškom za novo strojno opremo in težavam z združljivostjo, ki bi jih lahko povzročila uporaba neenotnih različic programske opreme.

Poleg licenc za dostop do strežnika in odjemalcev boste v trgovini s programsko opremo Wiresoft našli tudi druge Microsoftove programe z vsemi značilnimi prednostmi, ki jih ponuja rabljena programska oprema. Če imate vprašanja o uporabniških licencah za strežnik MS Exchange Server 2019 ali kateri koli drug Microsoftov izdelek, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije