Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

  • SW10457
  • R18-01853
  • Trajno veljaven
  • Vsi jeziki
  • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
16,90 € * 40,90 € * (58,68% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x User CAL
Sistem  Windows Server 
CAL User CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalserver ni združljiv(RDS CAL  pogled)


Vsak uporabnik, ki želi dostopati do storitev Server Microsoft Windows Server 2022 v izdaji Standard- ali Datacenter- s katero koli napravo, ki podpira Windows, potrebuje ločeno licenco za dostop do odjemalca za uporabnike (User CAL), ki ni vključena v licenco Server. To je edina licenca, ki posameznemu User zagotavlja ustrezne pravice dostopa za Server. Ni pomembno, ali pooblaščeni User CAL uporablja Desktop osebni računalnik, prenosni računalnik, pametni telefon ali tablični računalnik z Windows operacijskim sistemom. Kupec User CAL se lahko svobodno odloči, katero končno napravo s podporo Windows želi uporabiti za dostop do Windows Server 2022.

Za dodatna vprašanja v zvezi z izdelkom se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 USER CAL"

Microsoft Windows Server 2022 User CAL

Vsak uporabnik, ki želi dostopati do strežniških storitev sistema Microsoft Windows Server 2022 v različici Standard ali Datacenter Edition s katero koli napravo, ki podpira sistem Windows, potrebuje ločeno licenco za odjemalski dostop za uporabnike (User CAL), ki ni vključena v strežniško licenco. Le tako lahko posamezni uporabnik pridobi ustrezne pravice dostopa do strežnika. Ni pomembno, ali pooblaščeni uporabnik CAL uporablja namizni računalnik, prenosni računalnik, pametni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom Windows. Tako se lahko kupec uporabniškega dovoljenja CAL svobodno odloči, s katero končno napravo, ki podpira sistem Windows, bo dostopal do strežnika Windows Server 2022.

Pri Wiresoftu že lahko najdete rabljene uporabniške licence CAL za novi Windows Server 2022! Izkoristite nižjo ceno kot pri novih licencah za dostop do odjemalcev za uporabnike, ki so na voljo v trgovini s programsko opremo, in prednost, da lahko sami določite natančno število uporabniških licenc CAL, ki jih potrebujete za dostop do programske opreme Windows Server!

Neomejena uporaba sistema Windows Server 2022 z uporabljenim uporabniškim dovoljenjem CAL

Nova Microsoftova programska oprema Windows Server 2022 temelji na operacijskem sistemu Windows 10 - že v standardni različici ima številne nove funkcije, ki zagotavljajo še večjo varnost, zlasti za kompleksna omrežja, ter dodatne možnosti glede souporabe podatkov, aplikacij in storitev z drugimi - v obsežnejši različici Datacenter Edition pa lahko izkoristite razširjene funkcije. Pri teh izdajah Windows Server 2022 lahko uporabniki z uporabniškim licenčnim dovoljenjem izkoristijo tudi številne možnosti in izboljšave zmogljivosti v hibridnih scenarijih, zlasti v zvezi z virtualizacijo in uporabo vsebnikov Windows.

Večja varnost omrežja s sistemom Windows Server 2022

Varnostni dejavnik ostaja najpomembnejše vprašanje pri ustvarjanju in upravljanju omrežij. V novi različici Windows Server 2022 imajo uporabniki z licenco User CAL na voljo veliko novih funkcij za boljšo zaščito podatkov in storitev. Poleg standarda TLS 1.3 - najnovejše različice varnosti transportne plasti - vključujejo tudi celovitost kode v skladu z VBS (varnost na podlagi virtualizacije), funkcijo TPM 2.0 (Trusted Platform Module) in varnost na podlagi hipervizorja (HVCI). Za šifriranje omrežij RDMA prek protokola SMB (Server Message Block) se lahko uporabljata standarda AES-128 in AES-256, med drugimi funkcijami pa tudi Virtual OSE (Operating System Environment).

Uporabniška licenca CAL omogoča tudi uporabo drugih funkcij, kot so Hyper-V, SDN (Software-Defined Networking), SSD (Storage Spaces Direct) ter SVM (Shielded Virtual Machines) in Storage Replica za ustvarjanje zelo varnih virtualizacijskih infrastruktur, ki so uporabnikom na voljo glede na različico Server 2022 Edition.

Upravljanje zabojniških platform v operacijskem sistemu Windows Server 2022

Licencirani uporabniki imajo dostop tudi do izboljšanih funkcij združljivosti aplikacij pri uporabi vsebnikov Windows Containers v strežniku Windows Server 2022 ter do izboljšav uporabniškega vmesnika Windows Container s Kubernetesom, kar pomeni tudi širšo podporo in večje izboljšave zmogljivosti. Ustvarjanje vsebnikov je optimizirano tudi za aplikacije .NET.

Nove storitve shranjevanja in migracije za Windows Server 2022

Sistem Windows Server 2022 vsebuje tudi dodatne funkcije v storitvi Storage Migration Services, kar zadeva možnost selitve podatkov in storitev: odvisno od izdaje ponuja User CAL različne dodatke in izboljšave, na primer pri selitvi lokalnih uporabnikov ali skupin in shrambe ter pri selitvi samostojnih strežnikov - tukaj zlasti tudi strežnikov Linus - in gruč s funkcijo failover.

Z licenco User Client Access lahko izkoristite tudi številne druge izboljšave zmogljivosti v sistemu Windows Server 2022, vključno s standardno uporabo brskalnika Microsoft Edge, izboljšavami protokola TCP (Transmission Control Protocol), RSC (Receive Segment Coalescing) in RACK (Recent ACKnowledgment) ter podporo za vgnezdeno virtualizacijo s procesorji AMD.

Če želite več podrobnosti o delovanju sistema Windows Server 2022, se obrnite na Wiresoftovega predstavnika.

Kako deluje licenciranje z uporabljeno programsko opremo za uporabniške licence CAL za Windows Server 2022?

Pri rabljeni programski opremi podjetja Wiresoft je treba opozoriti, da uporabniške licence CAL za Windows Server 2022 vsebujejo enak obseg možnosti dostopa kot nov izdelek - vedno glede na funkcije, ki so na voljo v zadevni izdaji. Druga prednost nakupa rabljenih uporabniških licenc CAL je možnost individualne določitve števila licenc za dostop do odjemalcev, ki jih želite kupiti. Pri uporabljeni programski opremi Wiresoft ni omejitev zaradi običajnega razporeditve uporabniških licenc CAL, kot predpisuje Microsoft. To pomeni, da lahko zlasti samozaposleni in manjša podjetja prihranijo pri nakupu programske opreme, saj jim Wiresoft omogoča izračun potreb po licencah po meri.

Kako je Windows Server 2022 licenciran z licenco CAL za uporabnika?

Microsoftovo upravljanje licenc med drugim predpisuje licenciranje vsakega posameznega uporabnika z ločeno licenco za dostop do odjemalca za dostop do ene od izdaj Windows Server 2022 - Standard ali Datacenter. Tako kot pri licenciranju prejšnjih različic strežnika mora biti različica uporabniškega dovoljenja CAL vsaj enaka ali višja od enake različice strežnika Windows, če želite imeti dostop do njegovih funkcij v končni napravi z operacijskim sistemom Windows. Ta uporabniški licenčni list vsebuje samo pravice dostopa za okolje odjemalec/strežnik operacijskega sistema Windows Server 2022 - in ne programske opreme, ki jo je treba najprej namestiti.

Microsoftov licenčni model ponuja dve vrsti licenc CAL za Windows Server 2022:

  • Uporabniški licenca CAL za Windows Server 2022: s to licenco se dodelijo pravice dostopa do strežnika namenskemu uporabniku, ki je neodvisen od končne naprave
  • Dovoljenje CAL za naprave za Windows Server 2022: s tem se dodelijo pravice dostopa do strežnika namenski končni napravi (osebnemu računalniku, prenosniku, tabličnemu računalniku, mobilnemu telefonu)

Prav tako je mogoče vzporedno licencirati uporabniške licence CAL in licence CAL za naprave.

Katere so prednosti licenciranja z licencami za dostop odjemalcev za Windows Server 2022?

V primerjavi z licenciranjem na osnovi jedra ponuja licenciranje na osnovi CAL za Windows Server 2022 in starejše različice predvsem možnost bolj prilagodljivega upravljanja pravic za vse ustrezne uporabnike in s tem bolj prilagojenega potrebam. Pri nakupu rabljenih uporabniških licenc za dostop pri Wiresoftu sicer predpisana, toga lestvica licenciranja ne velja več - zato pri nas kupite točno toliko uporabniških licenc CAL, kolikor jih dejansko potrebujete - in nič več - in lahko kadar koli kupite tudi dodatne licence CAL za posamezne uporabnike.

Izkoristite združljivost različic z uporabniškimi licencami CAL za Windows Server 2022!

Uporabniška licenca CAL za Windows Server 2022 je trenutno najsodobnejša licenca za dostop do odjemalcev, ki jo ponuja Microsoft. To pomeni, da zadevnemu uporabniku ne zagotavlja le pravic dostopa do trenutne različice strežnika Windows Server 2022, temveč vključuje tudi pravice dostopa do starejših različic strežnika, kot je 2019 (downgrade). Ta uporabniška licenca CAL ima tako odločilno prednost pred starejšimi različicami uporabniških licenc CAL, ki glede na različico veljajo le za zadevno programsko opremo Windows Server in prejšnje različice, ni pa jih mogoče uporabiti za trenutno različico Windows Server 2022 (nadgradnja).

Na kaj moram biti pozoren pri licenciranju sistema Windows Server 2022 z licenco CAL za uporabnika?

Kot je bilo že omenjeno, z licenco User CAL pravice dostopa do sistema Windows Server 2022 prejme samo en uporabnik.Ni pomembno, ali je licenca User CAL uporabljena programska oprema ali nova programska oprema.

Ko je registracija uporabnika v User CAL končana, licence ni več mogoče prenesti na drugega uporabnika. Prav tako je v osnovi izključeno, da bi spremenili vrsto CAL, tj. uporabili uporabniški CAL kot CAL naprave. Vendar je mogoča vzporedna uporaba licenc CAL uporabnika in licenc CAL naprave za dostop do sistema Windows Server 2022.

Te določbe Microsoftovega upravljanja licenc za licence za dostop odjemalcev med drugim služijo tudi za preprečevanje nepooblaščenega dostopa tretjih oseb do strežnika Windows Server 2022. Uporabniške licence CAL zato pomenijo večjo varnost za podjetje in njegove podatke, saj uporabniki, ki nimajo ustrezne licence, ne morejo dostopati do strežnika.

Katere so posebne prednosti uporabniškega dovoljenja CAL za Windows Server 2022?

Kar zadeva funkcionalnost, ki jo zagotavljajo storitve sistema Windows Server 2022, se uporabniški licenčni izvod ne razlikuje od licenčnega izvoda naprave. Vendar pa osebna licenca za dostop do odjemalca (User CAL) ponuja druge prednosti glede možnosti dostopa do strežnika Windows: vsak uporabnik, ki je za to pooblaščen z licenco User CAL za Windows Server 2022, lahko za dostop do strežnika uporablja katero koli licencirano končno napravo, ki podpira sistem Windows, npr. v podjetju. Zlasti če zaposleni pogosto dostopa do strežnika Windows na različnih delovnih postajah in lokacijah ter uporablja zelo različne končne naprave, ki so na primer na voljo lokalno, je bolj prilagodljiv kot z licenco CAL, vezano na napravo. User CAL je zato velika prednost, če uporabnik z licenco ne želi ali ne more vedno uporabljati ene in iste končne naprave.

Varnost vašega kupca z uporabljenimi uporabniškimi licencami CAL za Microsoft Windows Server 2022 od Wiresofta

Uporabniške licence CAL za Windows Server 2022 so na voljo v Wiresoftovi spletni trgovini kot rabljena programska oprema od ene licence za dostop do odjemalca naprej. Ne izkoristite le nižje cene rabljene programske opreme v primerjavi z novimi licencami CAL, temveč tudi varnost kupca in druge prednosti:

  • Pri nakupu rabljene uporabniške licence CAL pri Wiresoftu stranka pridobi izvirno posamezno licenco, ki jo je predhodno kupilo podjetje in jo nato prodalo Wiresoftu.
  • Pravna podlaga za trgovanje z rabljenimi licencami za dostop do strežnika Microsoft Windows Server 2022 je veljavna zakonodaja, ki omogoča prodajo končnim strankam ter nakup in uporabo.
  • Če je ponujeno uporabniško licenco CAL že aktiviral prejšnji lastnik, je bila ta licenca pred prodajo družbi Wiresoft ponovno izbrisana in je ponovno 100 % prosto uporabna.
Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.