Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10480
 • 359-01469
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
145,90 € * 160,90 € * (9,32% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x uporabniški CAL
Sistem  Strežnik SQL Server 
CAL Uporabnik CAL
Obseg dobave ID licence + Avtentifikacijska koda 
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Za dostop do nove različice strežnika SQL Server 2022 potrebujejo uporabniki nekaterih izdaj ali oblik licenciranja licenco za odjemalski dostop, npr. v obliki uporabniškega dovoljenja CAL. Le s takšno licenco so jim na voljo funkcije in storitve te zanesljive relacijske podatkovne platforme podjetja Microsoft: s številnimi funkcijami za analizo in poročanje ter drugimi funkcijami podatkovnih zbirk, ki jih podjetja potrebujejo za celovito uporabo podatkov in njihovo zagotavljanje za različne aplikacije - tudi v oblaku. V ta namen SQL Server 2022 ne zagotavlja le celovitih komunikacijskih vmesnikov, temveč tudi visoko zmogljivost z uporabo grozdov za velike podatke ter celovite varnostne in zaščitne ukrepe za zagotavljanje celovitosti podatkov.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL"

User CAL za Microsoft SQL Server 2022

Za dostop do nove različice SQL Server 2022 potrebujejo uporabniki z določenimi izdajami ali oblikami licenciranja licenco Client Access , npr. v obliki User CAL . Le s takšno licenco so jim na voljo funkcije in Services te zanesljive relacijske podatkovne platforme iz Microsoft: s številnimi funkcijami za analizo in poročanje ter drugimi funkcijami podatkovnih zbirk, saj jih podjetja potrebujejo za celovito uporabo podatkov in njihovo zagotavljanje za različne aplikacije - tudi na Cloud. V ta namen SQL Server 2022 ne zagotavlja le celovitih komunikacijskih vmesnikov, temveč tudi visoko zmogljivost z uporabo gruč velikih podatkov ter celovite varnostne in zaščitne ukrepe za zagotavljanje celovitosti podatkov.

Ker bo licenca za SQL Server različice 2022 verjetno tudi v tem primeru licencirala le SQL Server kot tak, ne bo pa odobrila dostopa do storitev Server, bodo uporabniki potrebovali dodatno licenco za dostop do odjemalca (User CAL). To je edina licenca, ki posameznemu uporabniku zagotavlja potrebne pravice dostopa. Pri User CAL ni pomembno, ali uporabnik z licenco za dostop uporablja Desktop osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon. Uporaba spletnega mesta User CAL mu zato omogoča, da za dostop do spletnega mesta SQL Server 2022 izmenično uporablja različne končne naprave. S starejšo različico User CAL , ki velja za prejšnjo različico SQL Server, tudi ne bo več mogel dostopati do trenutne različice SQL Server 2022.

Uporabljene licence User CAL za SQL Server 2022 so že na voljo za prednaročilo na Wiresoft! Po uradnem datumu izdaje novega SQL Server bodo na voljo takoj. Pri nakupu rabljene programske opreme iz Wiresoft ne boste imeli koristi le od nižje cene v primerjavi z novimi licencami za dostop do odjemalca SQL za User, ki jih ponuja trgovina s programsko opremo, temveč tudi od možnosti, da kupite le toliko licenc CAL User, kolikor jih dejansko potrebujete za dostop do SQL 2022 Server, namesto da bi jih razporedili!

SQL 2022 User CAL - Uživajte v vseh prednostih SQL Server 2022 s posodobljeno različico

Različica SQL Server 2022 je trenutno najnovejša izdaja sistema za upravljanje relacijskih podatkovnih zbirk podjetja Microsoft, ki podjetjem zagotavlja obsežen nabor funkcij za analizo podatkov iz različnih virov in njihovo razpoložljivost za uporabo v sistemih CRM, sistemih za upravljanje blaga itd., vključno s funkcijami poročanja za dokumentiranje vrednotenj. Cloud Za vsa ta poslovna področja je SQL Server 2022 sistem za upravljanje podatkovnih zbirk, ki ga je mogoče prilagoditi ustreznim zahtevam in ga je mogoče tudi razširiti.

SQL Server 2022 - Uporaba gruč velikih podatkov

Glede na izdajo programa SQL Server 2022 so na voljo različne funkcije, vključno z orodji za strojno učenje za obdelavo ciljnih poizvedb po zbirkah podatkov, ki se uporabljajo za sistematično zbiranje in spremljanje. Z možnostjo grozdenja podatkov User uporablja pospešeno poizvedovanje po velikih količinah podatkov - med drugim z inteligentno obdelavo poizvedb, PolyBase ter za optimizirano obdelavo podatkov iz zunanjih virov podatkov s Transact-SQL - vključno z njihovim zagotavljanjem za različne, tudi na Cloud temelječe aplikacije:

 • S funkcijo "Big Data Cluster" za celovito upravljanje posebej velikih količin podatkov imajo uporabniki s User CAL v različici SQL Server 2022 ponovno na voljo skupino zmogljivih orodij za analizo. Z njimi je mogoče delovne obremenitve z velikimi podatki prenesti v SQL Server, po drugi strani pa je mogoče neposredno poizvedovati tudi po zunanjih podatkovnih zbirkah.
 • Grozdi za velike podatke omogočajo tudi zagotavljanje skalabilnih grozdov vsebnikov SQL Server, HDFS in Spark prek sistema Kubernetes.
 • Poleg tega lahko naloge umetne inteligence in strojnega učenja izvajate v skladiščnih bazenih HDFS.
 • Poleg integriranih orodij za umetno inteligenco so v ta namen na voljo tudi orodja Spark, R, Python in Java.
 • Data Lake omogoča analizo podatkov iz različnih zunanjih virov, njihovo združevanje z relacijskimi podatki in shranjevanje.
 • Transact-SQL omogoča vzporedno izvajanje opravil, kot so poizvedovanje, pisanje in obdelava podatkov.
 • Data Mart izboljša zmogljivost analize podatkov z vodoravnim skaliranjem gruč velikih podatkov.
 • Aplikacije so lahko zasnovane kot vsebniki in kot aplikacije za spletne storitve, ki dostopajo do podatkov, shranjenih v gruči velikih podatkov.

Za najnovejše informacije o vseh Services, ki so na voljo z licenco za dostop do User odjemalca v SQL Server 2022, se obrnite na enega od naših uslužbencev Wiresoft.

SQL 2022 User CAL - Kakšne so prednosti?

User CAL zagotavlja enake pravice dostopa za uporabo SQL Server 2022 Services - ki se razlikujejo glede na funkcionalnost izdaj - kot Device User CAL .

Licenca za dostop do odjemalca za posameznega uporabnika (User CAL) ponuja le različne možnosti za dostop do strežnika SQL Server: Zaposleni z licenco User CAL lahko tako za dostop do strežnika uporablja katero koli končno napravo v podjetju, ki podpira Windows. Licenca User CAL tako ponuja večje možnosti uporabe, če uporabnik izmenično uporablja različne končne naprave - npr. na različnih lokacijah. Tako ga lahko za dostop do strežnika SQL uporabljate tudi samostojno lokalno, na primer na spletni strani Home-Office ali na poti.

SQL Server 2022 User CAL - Kaj naj na splošno upoštevam pri izdaji licence?

Za nekatere izdaje SQL Server 2022 upravljanje licenc Microsoft poleg licenciranja na podlagi Core ponuja tudi licenciranje Client-Access, npr. uporabnikov prek User CAL . Pogoj je, da imata User CAL in licenca strežnika SQL isto različico ali da CAL dovoli dostop do višje različice. User CAL 2022 vsebuje samo pravice dostopa za okolje odjemalec/strežnik SQL Server 2022 - zato ni treba namestiti nobene programske opreme.

Licenčni model Microsoft bo verjetno spet ponujal dve vrsti licenc CAL za SQL Server 2022:

 • User CAL za SQL Server 2022: s tem se namenskemu User dodelijo osebne pravice dostopa
 • Device CAL za SQL Server 2022: s tem so dodeljene pravice dostopa namenski končni napravi s podporo Windows(npr. osebnemu računalniku, prenosniku, tabličnemu računalniku, pametnemu telefonu)

SQL Server 2022 User CAL - Katere določbe je treba upoštevati pri izdaji licence?

Kot smo že omenili, določen uporabnik prejme pravice dostopa za SQL Server 2022 s User CAL . Uporabljeni CAL vsebujejo enake pravice kot nove licence za dostop odjemalcev. Ko je registracija določenega zaposlenega končana, User CAL ni mogoče prenesti na drug User. Prav tako ni mogoče spremeniti vrste CAL in na primer uporabiti User CAL za registracijo terminalske naprave (Device CAL). Vendar je dovoljena vzporedna uporaba licenc User CAL in Device CAL za SQL Server 2022.

S temi določbami upravljanje licenc Microsoft CAL pomaga preprečiti nepravilen dostop do strežnika SQL Server 2022 in povečati varnost podatkov v njem.

SQL 2022 User CAL - Združljivost različic 

Z licenco User CAL za SQL Server 2022 je trenutno na voljo najnovejša licenca za dostop do odjemalcev Microsoft. To zagotavlja tudi pravice dostopa za starejše različice SQL Server bo in s tem prednost nadgradnje. Če nameravate nadgraditi na najnovejšo različico SQL Server, boste potrebovali ustrezno licenco za dostop do odjemalca, saj do SQL Server 2022 (nadgradnja) ne boste mogli dostopati z licenco User CAL , ki je veljala za eno od prejšnjih različic SQL Server.

SQL Server 2022 - Prednosti licenciranja na podlagi CAL 

Medtem ko je licenciranje na podlagi Core smiselno za večje konfiguracije Server ali za nekatere izdaje SQL Server, ki jih je mogoče licencirati samo na ta način, je licenciranje na podlagi CAL ugodnejše za podjetja z omejenim številom uporabnikov in je finančno ugodnejša možnost. Pri nakupu rabljenih licenc za dostop do User iz Wiresoft se sicer predpisana, toga lestvica licenciranja ne uporablja, zato lahko kupite točno toliko licenc User CAL, kolikor jih dejansko potrebujete, hkrati pa lahko prilagodite svoje zahteve po licenciranju in kupite dodatne posamezne licence User CAL.

Če imate dodatna vprašanja o nakupu licenc za dostop do odjemalcev za programsko opremo Microsoft SQL Server 2022 kot uporabljeno ali drugo programsko opremo Microsoft, nas kontaktirajte po e-pošti, telefonu ali klepetu. 

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije