Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10461
 • 6VC-00979
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
79,90 € * 87,90 € * (9,1% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x Device CAL
Sistem  Strežnik Windows
CAL RDS Device CAL
Obseg dobave ID licence + Koda za avtentifikacijo 
Zagonski čas Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik Združljiv


S storitvijo Remote Desktop Services (RDS) za Windows Server 2022 so lahko povezane aplikacije uporabnikom na voljo centralno. Da lahko uporabniki do njih dostopajo na daljavo z določeno terminalno napravo, ki podpira sistem Windows, je treba Client Access License (Device CAL) za to napravo potrebna licenca, ki uporabniku omogoča le povezavo s strežnikom Windows Server 2022 v okviruseje oddaljenega namizja   . Vsak zaposleni, ki ima pravice dostopa za ustrezno končno napravo, opremljeno z RDS Device CAL, lahko nato dostopa do strežnika Windows, npr. za podporo, dostop do drugega računalnika ali uporabo infrastrukture virtualnega namizja (VDI).

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 DEVICE CAL"

Najnovejša licenca CAL naprave za storitev oddaljenega namizja za Windows Server 2022

S storitvami oddaljenega namizja (RDS) za Windows Server 2022 lahko povezane aplikacije uporabnikom zagotovite centralno. Da lahko uporabniki do njih dostopajo na daljavo z določeno končno napravo s sistemom Windows, je za to napravo potrebna licenca za odjemalski dostop (Device CAL), ki dovoljuje povezavo s strežnikom Windows Server 2022 samo v okviru seje oddaljenega namizja. Vsak zaposleni, ki ima pravice dostopa za ustrezno končno napravo, opremljeno z licenco RDS Device CAL, lahko nato dostopa do strežnika Windows, npr. za podporo, dostop do drugega računalnika ali uporabo infrastrukture virtualnega namizja (VDI).

Pri Wiresoftu že lahko najdete licence RDS Device CAL za Windows Server 2022 kot poceni rabljeno programsko opremo. Prav tako lahko brezplačno izberete poljubno število licenc za naprave RDS CAL za svoje prilagojeno licenciranje.

Katere so prednosti licence CAL naprave RDS za Windows Server 2022?

V sistemu Windows Server 2022 storitve oddaljenega namizja predstavljajo namensko vlogo strežnika, ki nadzoruje oddaljeni dostop do različnih aplikacij sistema Windows, ki so na voljo prek ustreznega strežnika sistema Windows, ki služi kot gostitelj. Strežnik Windows in storitve, ki so prek njega na voljo lokalno neodvisno (na daljavo) prek internetne povezave z osebnim računalnikom, prenosnikom itd., ki je z njim opremljen, lahko uporabljajo samo uporabniki, ki imajo ustrezno licenco za odjemalski dostop - npr. za končno napravo.

Windows Server 2022 ponuja tudi številne nove funkcije za seje oddaljenega namizja ter optimizacije na področju varnosti omrežja, ustvarjanja vsebnikov z Windows in Kubernetesom ter migracije podatkov in strežnikov, shranjevanja in virtualizacije. Za ustvarjanje in upravljanje zelo varnih virtualizacijskih infrastruktur so med drugim na voljo najnovejša različica tehnologije Transport Layer Security, programsko opredeljeno omrežje (SDN), Storage Spaces Direct (SSD) ter Storage Replica, Virtual OSE, Hyper-V in Shielded Virtual Machines (SVM).

Windows Server 2022 podpira tudi vgnezdeno virtualizacijo s procesorji AMD, nove različice protokola TCP (Transmission Control Protocol), RACK (Recent ACKnowledgment) in RSC (Receive Segment Coalescing) ter privzeto uporablja brskalnik Microsoft Edge.

Prednosti licenc RDS CAL za administratorje

Skrbniki imajo z licenco RDS Device CAL za Windows Server 2022 tudi številne praktične prednosti, saj bistveno zmanjšajo napor, ki je potreben za upravljanje končnih naprav v podjetju, zato je na primer uvajanje veliko učinkovitejše. Programsko opremo ali posodobitve je mogoče zagotoviti centralno v okolju podjetja in jih ni več treba nameščati na vsako končno napravo posebej. Aplikacije so na voljo samo v strežniku ali se posodabljajo prek njega.

Upravitelj lahko individualno nadzoruje tudi dostop uporabnikov, ki uporabljajo napravo RDS CAL, saj storitve oddaljenega namizja omogočajo tudi dodelitev različnih pravic za posameznega registriranega zaposlenega. S tem se znatno zmanjša skupni napor za zagotavljanje ali vzdrževanje delovnih postaj.

Značilne prednosti storitve za oddaljeno namizje Device CAL za uporabnike

Predvsem pa imajo od uporabe licence RDS Device CAL za Windows Server 2022 številne koristi zaposleni v podjetju. Imajo koristi od standardiziranega delovnega okolja Windows ne glede na lokacijo registrirane končne naprave, s katero dostopajo do njega.

V ta namen lahko uporabite tudi starejše končne naprave, ki imajo slabšo zmogljivost ali strojno opremo, ki običajno ne zadošča strojnim zahtevam sistema Windows Server 2022. To je zato, ker se ta aplikacija izvaja samo v strežniku, takoj ko računalnik z licenco dostopa do določene aplikacije prek programa Device CAL v okviru seje oddaljenega namizja prek gostitelja. To se izvede neodvisno od drugih povezav odjemalcev, pri čemer se posameznemu zaposlenemu prikaže samo njegova seja. Z licenco CAL naprave za storitve oddaljenega namizja v sistemu Windows Server 2022 lahko zmanjšate stroške zagotavljanja nove strojne opreme ali se jim izognete; mogoča je tudi uporaba tankih odjemalcev.

Microsoftovo upravljanje licenc za licence CAL storitve Remote Desktop Service

Na splošno velja, da je izvajanje katere koli Microsoftove strežniške programske opreme vedno ločeno od njene dejanske uporabe. Za vsak dostop do strežnika Windows, neposreden ali oddaljen, je vedno potrebna ustrezna licenca za dostop do odjemalca (CAL). Microsoft ureja pravice dostopa za uporabo programov Windows Server z lastnim upravljanjem licenc, ki temelji na licencah CAL (Client Access Licenses).

Tako na primer dovoljenja CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja zagotavljajo, da lahko do strežnika Windows dostopa samo pooblaščena končna naprava. Po Microsoftovih besedah to zagotavlja tudi varnost podatkov in storitev, ki jih zagotavlja strežnik, saj neregistrirane končne naprave, tj. naprave brez ustrezne licence za dostop, nimajo dostopa do storitev ali podatkov, ki so na voljo prek strežnika.

Microsoft ponuja dve različni vrsti licenc za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2022:

 • Dovoljenje CAL za napravo RDS, s katerim posebna končna naprava (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, mobilni telefon) dobi pravice dostopa
 • Uporabniški program CAL za RDS, ki določenemu uporabniku podeljuje pravice dostopa

Licenco CAL za storitve oddaljenega namizja sistema Windows Server 2022 sestavljajo različne komponente, ki končni napravi ali uporabniku omogočajo uporabo storitev Windows Server:

 • Dejansko licenciranje oddaljenega namizja ureja uporabo zadevnega dovoljenja CAL in ga daje na voljo napravi ali uporabniku.
 • Gostitelj seje oddaljenega namizja upravlja vsa namizja ali programe, ki so na voljo med sejo na daljavo.
 • Posrednik povezav oddaljenega namizja upravlja vse oddaljene povezave in jih obnavlja v primeru prekinitve seje.
 • Prehod za oddaljeno namizje prek terminala nadzoruje dostop do namizja Windows v javnem omrežju.
 • Spletni dostop za storitev oddaljenega namizja omogoča dostop določenim uporabnikom ali skupinam prek spletnega portala.

Kot je bilo že navedeno, program Device CAL za storitve oddaljenega namizja ureja pravice dostopa za določeno končno napravo, ki je prek njega registrirana. Med postopkom licenciranja se ob prvi vzpostavitvi povezave med končno napravo in odjemalskim računalnikom slednjemu dodeli začasna licenca za dostop. Ko se ta drugič poveže z gostiteljskim strežnikom v seji oddaljenega namizja, se izda stalna naprava RDS-CAL.

Katere so posebne prednosti licenc za naprave RDS?

Dovoljenje RDS Device CAL nato upravlja ustrezne pravice dostopa do strežnika ali gostitelja Windows za vsako sejo oddaljenega namizja. Vsak zaposleni, ki je pooblaščen ali lahko uporablja to končno napravo - osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik itd. - lahko nato uporablja storitve oddaljenega namizja, zlasti lokalno, ne glede na lokacijo strežnika. Zato je program RDS Device CAL bolj koristen, če si več zaposlenih deli terminalsko napravo.

Združljivost različic je pomembna za licence RDS za naprave CAL za Windows Server

Pri licenciranju licence za napravo RDS CAL je pomembno zagotoviti, da je različica licence za dostop do odjemalca vedno združljiva s trenutno različico sistema Windows Server. Možna je tudi posodobitev, ne pa tudi nadgradnja: to je zato, ker licenca CAL naprave RDS 2022 vključuje pravice dostopa za strežnik Windows Server 2022 in za starejše različice strežnikov, kot je 2019, ne pa tudi za prihodnje višje različice strežnikov. Zato prejšnje različice licence RDS Device CAL ni mogoče uporabiti za oddaljene povezave s sistemom Windows Server 2022.

Več informacij o licencah za naprave RDS za Windows Server 2022

 • Dovoljenje RDS Device CAL je fizično dodeljeno določeni končni napravi in ne posameznemu uporabniku
 • Vsakemu licenčnemu strežniku sledi ustrezni licenčni strežnik, ne glede na njegovo registracijo v imeniku Active Directory
 • Začasno razpoložljiva licenca RDS Device CAL velja od 52 do 89 dni
 • Število vnaprej opredeljenih CAL-ov naprave ne sme biti preseženo

Zaključek o licencah za naprave RDS CAL

Katera vrsta licence CAL za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2022 ponuja večjo prednost v podjetju, je torej odvisno od posameznega primera ali velikosti podjetja. Zlasti če več zaposlenih izmenično uporablja končno napravo, npr. pri izmenskem delu, potem program RDS Device CAL ponuja več možnosti uporabe in zato potrebujete manj licenc za dostop do odjemalcev.

Ker dovoljenja CAL za napravo RDS ni mogoče naknadno spremeniti v dovoljenje CAL za uporabnika in obratno, se je treba ob nakupu odločiti za eno vrsto licenciranja dostopa odjemalca. Zato vprašajte Wiresoftovega uslužbenca o najboljšem licenciranju z licencami CAL za storitve za oddaljeno namizje.

Varnost vašega kupca z Wiresoftom za uporabljene licence RDS Device CAL za Microsoft Windows Server 2022

Trenutne licence CAL za naprave za storitev Remote Desktop Services za Windows Server 2022 so na voljo v Wiresoftovi spletni trgovini kot rabljena programska oprema od ene licence za dostop do odjemalca naprej. Ne le zaradi nižje cene rabljene programske opreme CAL v primerjavi s primerljivo novo programsko opremo, temveč tudi zaradi varnosti kupca zaradi naslednjih prednosti:

 • Ob nakupu ene ali več rabljenih licenc CAL za naprave RDS stranke družbe Wiresoft prejmejo originalne Microsoftove posamezne licence, ki jih je predhodno kupilo podjetje in jih prodalo družbi Wiresoft.
 • Pravna podlaga za zakonito trgovanje s tako imenovanimi rabljenimi licencami za dostop do odjemalcev za storitve oddaljenega namizja Microsoft Windows Server 2022 je veljavna zakonodaja, ki izrecno dovoljuje njihovo nadaljnjo prodajo ter nakup in uporabo.
 • Ko ga Wiresoft preprodaja, je licenca RDS Device CAL za Windows Server 2022 označena kot uporabljena, čeprav "uporabljena" ne pomeni nobenih omejitev funkcionalnosti te licence za dostop do odjemalca.
Nadaljnje povezave do "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije