Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10085
 • 6VC-03222
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
44,90 € * 48,90 € * (8,18% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x Device CAL
Sistem  Strežnik Windows
CAL RDS Device CAL
Obseg dobave ID licence + avtentifikacijska koda 
Zagonski čas Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik Združljiv


Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) strežnikov Windows potrebuje vsak uporabnik licenco CAL (Client Access Licence), ki mu omogoča samostojen dostop do programov Windows v omrežju podjetja - vključno z datotekami - in lokalno. V ta namen so med drugim na voljo dovoljenja CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja, prek katerih so te na voljo registrirani končni napravi (napravi) za sejo oddaljenega namizja. Dovoljenja za naprave RDS kot uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft so cenovno ugodna alternativa običajnim ponudnikom licenc, saj ponujajo enako funkcionalnost.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL"

Licence CAL za naprave za Remote Desktop Services na Windows Server 2019 kot uporabljena programska oprema

Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) strežnikov Windows potrebuje vsak uporabnik licenco CAL (Client Access License), ki mu omogoča samostojen in lokalni dostop do programov Windows v omrežju podjetja - vključno z datotekami. V ta namen so med drugim na voljo licence CAL naprave za Remote Desktop Services, prek katerih so te na voljo registrirani končni napravi (Naprava) za sejo oddaljenega namizja. Licence CAL za naprave RDS kot uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft so cenovno ugodna alternativa običajnim ponudnikom licenc, saj ponujajo enake funkcije kot licence CAL v uradnem Microsoftovem licenčnem programu.

Kakšne so prednosti licenc RDS CAL za Windows Server 2019?

Spletna stran Remote Desktop Services - prej imenovane Terminalske storitve - predstavljajo namensko vlogo strežnika v strežniku Windows Server 2019 ali njegovih starejših različicah. RDS nadzoruje dostop do programov Windows, ki so na voljo prek ustreznega strežnika Windows kot gostitelja, prek seje oddaljenega namizja. Uporabniki, ki imajo ustrezno licenco za dostop do odjemalca - v tem primeru na primer licenco RDS Device CAL - jih lahko uporabljajo z osebnim računalnikom, prenosnim računalnikom ali podobno opremo v omrežju podjetja ali lokalno neodvisno (na daljavo) prek internetne povezave.

Poleg prednosti, ki jih imajo licence CAL za naprave (in uporabnike) za uporabnike, imajo storitve oddaljenega namizja Windows veliko prednosti tudi za skrbnike, saj omogočajo veliko učinkovitejše upravljanje: Programsko opremo je mogoče centralno namestiti v poslovnem okolju, tako da je ni treba namestiti na vsako končno točko posebej. Namesto tega je na voljo na enem mestu - v strežniku - in se po potrebi tudi posodablja.

Nadzoruje se tudi dostop uporabnikov, ki so pooblaščeni za RDS CAL, saj lahko vsakemu uporabniku dodelite posebne pravice. Tako se z licencami RDS CAL za strežnike Windows bistveno zmanjša celoten napor za vzdrževanje in zagotavljanje delovnih postaj.

Katere so prednosti licenc CAL za naprave storitve oddaljenega namizja za uporabnike?

Uporabniki, opremljeni z licenco RDS Device CAL za strežnik Windows Server 2019, imajo tako koristi od standardiziranega delovnega okolja Windows, ne glede na to, s katere lokacije do njega dostopajo s svojo registrirano končno napravo - in ne glede na to, kateri uporabnik uporablja Remote Desktop Services na zadevnem osebnem ali prenosnem računalniku, tabličnem računalniku itd.

Ko pooblaščena končna naprava med sejo oddaljenega namizja z gostiteljem dostopa do določenega programa prek programa Device CAL, se ta izvede v strežniku, ne glede na druge povezave odjemalcev. Uporabnik bo videl samo svojo sejo.

Če imajo starejše naprave slabšo zmogljivost ali strojno opremo, lahko s strežnikom Remote Desktop Services izkoristijo moč strežnika Windows in tako zmanjšajo tudi stroške uvajanja novejše strojne opreme.

Združljivost različic za licence CAL storitve za oddaljeno namizje za strežnik Windows

Dovoljenje CAL naprave za napravo s pravicami dostopa (ali dovoljenje CAL uporabnika) mora biti vedno združljivo s trenutno različico strežnika Windows, sicer ga ni mogoče uporabiti za vzpostavitev oddaljene povezave za sejo. Licenca CAL naprave RDS 2019 lahko torej dostopa do strežnika Windows Server 2019 ali celo starejše različice strežnika, kot je 2016 (znižanje), vendar ne do višjih različic strežnika v prihodnosti.

Primerjava licenc CAL za naprave in licenc CAL za uporabnike za spletno stran Remote Desktop Services strežnika Windows Server 2019

Načeloma: izvajanje programske opreme Microsoft Server je vedno neodvisno od njene dejanske uporabe - za to je potrebna ustrezna licenca za dostop. Microsoft ureja te pravice dostopa za uporabo strežnika Windows z lastnim sistemom licenciranja, ki temelji na licencah za odjemalski dostop ali skrajšano CAL. Kot je opisano zgoraj, licence CAL za Remote Desktop Services zagotavljajo, da imajo dostop do strežnika Windows samo zaposleni, ki so za to pooblaščeni, tudi lokalno in neodvisno. Poleg možnosti, ki jih imajo skrbniki strežnikov za diferencirano upravljanje pravic dostopa, pomeni sistem RDS CAL tudi dodatno varnost, saj tuji uporabniki ali neregistrirane končne naprave brez licence za dostop (Device CAL) nimajo dostopa do storitev ali podatkov, ki so na voljo prek njega.

Microsoft ponuja dve različni vrsti licenc CAL, ki sta na voljo za Remote Desktop Services strežnikaWindows Server 2019:

 • Dovoljenje za dostop do naprave za RDS, ko so posamezni končni točki (osebnemu računalniku, prenosnemu računalniku, namiznemu računalniku, mobilnemu telefonu) dodeljene pravice dostopa
 • Uporabniški CAL za RDS, ko so določenemu uporabniku dodeljene pravice dostopa

Posebnosti programa Device CAL za Remote Desktop Services 2019

Načeloma se dovoljenje za dostop do naprave CAL uporablja izključno za eno samo namensko končno napravo, ki je ustrezno registrirana. Naprava CAL za Remote Desktop Services ureja pravice dostopa do strežnika Windows ali gostitelja za vsako sejo oddaljenega namizja.  Vsak zaposleni, ki mu je dovoljena ali omogočena uporaba zadevnega osebnega ali prenosnega računalnika itd., lahko nato uporabi spletno stran Remote Desktop Services. V primeru prenosnikov, tabličnih računalnikov ali mobilnih naprav, ki jih je mogoče uporabljati ne glede na lokacijo, lahko uporabnik prosto izbira, ali bo RDS uporabljal na lokaciji podjetja, na poti ali domaOffice.

V načinu licenciranja na napravo se ob prvi vzpostavitvi povezave med odjemalskim računalnikom napravi za to povezavo dodeli začasna licenca za dostop. Ko je ta povezava vzpostavljena drugič s strežnikom kot gostiteljem za seje oddaljenega namizja, se zanj izda trajna licenca CAL za napravo RDS - če je na voljo.

Kratek pregled funkcij licenc CAL za naprave za RDS iz strežnika Windows Server 2019

 • Licence CAL za naprave so vedno fizično dodeljene določeni končni točki in ne posameznemu uporabniku
 • Vsakemu licenčnemu strežniku sledi ustrezni licenčni strežnik in to
 • neodvisno od registracije v imeniku Active Directory
 • Začasno razpoložljive licence RDS CAL za naprave so veljavne od 52 do 89 dni
 • Število opredeljenih CAL-ov naprave ne sme biti preobremenjeno

Zaključek

Katera vrsta storitve oddaljenih namizij CAL ponuja več prednosti v podjetju, je zato odvisno od posameznega primera. Prav tako ni mogoče spremeniti dovoljenja CAL naprave v dovoljenje CAL uporabnika in obratno. Odločitev za določeno vrsto licenc za dostop do odjemalca je zato treba sprejeti ob nakupu. Pri licencah CAL za naprave je to odvisno od števila zaposlenih in delovnih postaj: Če na primer več zaposlenih uporablja eno končno napravo ali če večinoma delajo na lokaciji podjetja, ima aplikacija Device CAL za RDS več prednosti.

Tehnične informacije o Remote Desktop Services strežnika Windows Server 2019

V primeru licenc CAL za RDS iz strežnika Windows Server 2019 jih sestavlja več komponent, ki končnim napravam ali uporabnikom omogočajo uporabo programov Windows:

 • Licenciranje oddaljenega namizja ureja uporabo licenc RDS CAL in jih zagotavlja napravi.
 • Gostitelj seje oddaljenega namizja upravlja vsa namizja ali programe, ki so na voljo napravi (ali uporabniku) v posamezni seji.
 • Posrednik povezav oddaljenega namizja upravlja povezave RDS in jih obnavlja v primeru prekinitve med sejo.
 • V javnem omrežju prehod za oddaljeno namizje nadzoruje dostop končne naprave do namizja Windows.
 • Spletni dostop za Remote Desktop Services omogoča dostop prek storitve RDS CAL prek spletnega portala za določene uporabnike ali skupine.

Kupite Microsoftove licence CAL za naprave za Remote Desktop Services 2019 poceni kot posamezne licence pri Wiresoftu v naši spletni trgovini

Dovoljenja CAL za naprave za RDS strežnika Windows Server 2019 so že na voljo kot posamezne licence v spletni trgovini Wiresoft - kot rabljena programska oprema po posebej ugodni ceni, brez kakršnih koli pomanjkljivosti glede uporabnosti.

Kaj se uporabljajo licence CAL za naprave za Windows Storitve oddaljenega namizja?

CAL-i za naprave, ki so na voljo za prodajo v spletni trgovini Wiresoft za Remote Desktop Services strežnikaWindows Server 2019 so licence za dostop do končnih naprav iz ustrezne količinske licence, ki izvira iz drugega podjetja. Wiresoft je od tega podjetja kupil nepotrebne posamezne licence za dostop do končnih naprav ali celotno količinsko licenco, slednjo razrešil in ponuja te posamezne licence za dostop do odjemalca za naprave.

S prodajo ali razdelitvijo so se od zdaj naprej imenovali rabljena programska oprema. Vendar ta nova oznaka ne pomeni nobene omejitve uporabnosti spletne strani Remote Desktop Services niti za določen čas ali splošne obrabe funkcij naprave RDS CAL.

Kakšno varnost zagotavljajo licence CAL za naprave Remote Desktop Services kot uporabljena programska oprema?

Z Wiresoftom je nakup rabljene programske opreme ne le cenejši, temveč tudi varnejši! Tudi en uporabnik CAL za Microsoft Remote Desktop Services na Windows Server 2019 ima na Wiresoft ne le nižjo ceno v primerjavi s primerljivim novim blagom, ampak tudi ponuja že s takojšnjim prenosom in aktivacijo licence s priloženim veljavnim licenčnim ključem kupca varnosti.

Microsoftove licence za naprave RDS za Windows Server 2019, ki jih ponuja Wiresoft, izvirajo izključno iz licenčnih inventarjev organizacij ali podjetij. Zato ne le nakup licenc CAL za RDS ali drugih licenc za dostop do Microsoftovega programa kot rabljene programske opreme, temveč tudi njihova uporaba za naše stranke ne pomeni kršitve pravnih določb, saj sta tako trgovanje kot tudi uporaba licenc CAL kot rabljene programske opreme zakonsko dovoljena, kar so vedno znova jasno potrdile različne sodne odločbe.

Vaše prednosti z uporabljeno programsko opremo CAL za naprave za Remote Desktop Services 2019

S ponudbo za nakup licenc CAL za naprave posamezno ali v večjem številu za Remote Desktop Services Windows Server 2019 - ali drugih licenc za dostop do odjemalcev - kot rabljeno programsko opremo od Wiresofta imate kot naša stranka ne le cenejšo alternativo v primerjavi s primerljivimi običajnimi ponudbami za licenciranje oddaljenega dostopa do storitev Windows Server, temveč tudi možnost nakupa licenc RDS CAL za prejšnje različice Windows Server v spletni trgovini. To vam omogoča tudi dodajanje licenc za dostop odjemalcev za obstoječe starejše strežnike, vključno z Microsoftovimi programi, brez strahu pred težavami z združljivostjo. Izkoristite našo široko ponudbo različnih različic Microsoftovih licenc RDS CAL za Windows Server kot rabljeno programsko opremo!

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo lahko najdete licence CAL za naprave za Windows Server 2019 ter ustrezne licence CAL za uporabnike in dodatne licence za dostop do odjemalcev za Remote Desktop Services starejših različic Windows Serverja ter za druge Microsoftove programe za strežnike - kot poceni rabljeno programsko opremo za takojšen prenos. Če imate vprašanja o licencah za naprave RDS za Windows Server 2019 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, uporabite naš strokovni nasvet v klepetu ali po e-pošti ali telefonu.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije