Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10154
 • 6VC-02073
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
28,90 € * 30,90 € * (6,47% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x User CAL
Sistem  Strežnik Windows
CAL RDS User CAL 
Obseg dobave ID licence + Koda za avtentifikacijo
Zagonski čas Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik Združljiv


Storitve oddaljenega namizja (RDS) Microsoft Windows so naslednik starih terminalski strežnikov CAL. RDS je centralizirana platforma za namizja in aplikacije, ki vam ponuja široko paleto možnosti za zagotavljanje in upravljanje namizij ter povezovanje oddaljenih delavcev s tehnologijami virtualizacije sej in infrastrukture virtualnih namizij (VDI). S centralizirano rešitvijo za namizja lahko tako povečate prilagodljivost in varnost podatkov v podjetju, hkrati pa oddelek IT razbremenite bremena upravljanja namizij in aplikacij.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL"

Uporabniške licence CAL za oddaljeno namizje za storitve Windows Server 2012 / R2 kupite rabljene

Za dostop do strežnika Windows Server 2012 ali R2 prek spletne strani Remote Desktop Services potrebuje vsak uporabnik ločeno licenco za dostop do odjemalca, tj. licenco RDS User CAL. Omogoča dostop do programov Windows itd. v omrežju podjetja iz katere koli končne naprave in je lokalno neodvisen. Običajni uporabniški licenčni list za Windows Server 2012 ne vključuje dodatnih pravic oddaljenega dostopa, zato jih je treba kupiti dodatno v obliki uporabniškega licenčnega lista RDS.

Prednost uporabniških licenc RDS User CAL različice 2012/R2 podjetja Wiresoft kot uporabljene programske opreme je veliko nižja cena v primerjavi z licencami RDS User CAL številnih drugih ponudnikov licenc, hkrati pa imajo enake funkcionalnosti kot licence za dostop do odjemalcev RDS User, ki so na voljo v uradnem Microsoftovem licenčnem programu za Windows Server.

Kakšne so prednosti licenc RDS User CAL za Windows Server 2012 ali R2?

Remote Desktop Services za Windows Server - prej imenovan Terminal Services - se nanaša na namensko vlogo strežnika za uporabnike (ali končne točke), prek katere je mogoče uporabljati vse tipične storitve strežnika Windows Server 2012, ne da bi bilo treba ustrezne Windows programe namestiti lokalno v računalnik. Uporabniška licenca CAL za RDS 2012 omogoča oddaljen dostop zadevnemu zaposlenemu; prek strežnika Windows, ki deluje kot gostitelj, so programi Windows na voljo temu uporabniku z licenco CAL v okviru seje oddaljenega namizja. Ta uporabnik lahko nato s svojim uporabniškim licenčnim računalnikom RDS CAL do njih dostopa s katerim koli osebnim ali prenosnim računalnikom itd. - predvsem pa s tankim odjemalcem - na lokaciji podjetja in neodvisno (na daljavo) prek internetne povezave.

Z licenco RDS User CAL 2012 lahko zato uporabniki uporabljajo skoraj vse starejše končne naprave, ki podpirajo Windows, z manjšo zmogljivostjo, saj Remote Desktop Services zagotavlja trenutno zmogljivost ustreznega strežnika Windows; zato zagotovitev zmogljivejše strojne opreme ni obvezen predpogoj za uporabo storitev strežnika Windows in ustreznih programov v trenutnih različicah.

Pregled funkcij, ki so na voljo z licenco CAL za uporabnika storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2012

Z licenco RDS User CAL za Windows Server 2012 ali R2 lahko uporabnik izkoristi vse prednosti ustrezne različice strežnika; poleg številnih pomembnih optimizacij, zlasti na področju virtualizacije, in številnih novosti v tehnologiji Hyper-V so med njimi:

 • Povezljivost s storitvami v oblaku Windows Azure za skupno upravljanje strežnikov v oblaku, virtualnih strežnikov in strežnikov na lokaciji v enem omrežju
 • Izboljšano sodelovanje med strežnikom Windows in System Center
 • Učinkovitejše sodelovanje pri upravljanju naslovov IP (IPAM) za virtualna okolja s System Center 2012 R2
 • Uporabniški vmesnik, optimiziran za zaslon na dotik
 • PowerShell 3.0 za učinkovito upravljanje
 • Nov, zmogljivejši upravitelj opravil
 • IIS (Internetna informacijska storitev 8.0) z upravljanjem potrdil z razširjeno veljavnostjo
 • SMB 3.0 za izboljšan dostop do deljenih datotek
 • Vzporedno delovanje strežnikov Windows Server 2012 R2 in Hyper-V Server 2012 R2 v programu System Center Virtual Machine Manager 2012 R2
 • VM Connect omogoča kopiranje in premikanje datotek z vlečenjem in spuščanjem
 • Virtualni trdi diski (VHDX) se lahko med delovanjem povečajo ali zmanjšajo v strežniku Windows Server 2012 R2
 • Združevanje diskov SSD in SATA v prostore shranjevanja

Prednosti licenc RDS CAL za Windows Server 2012 / R2 za upravitelje

Poleg že omenjenih prednosti sistema RDS User CAL za uporabnike ima sistem Remote Desktop Services nekatere prednosti tudi za skrbnike: Licenciranje z uporabniškimi licencami RDS omogoča učinkovitejše upravljanje vseh registriranih uporabnikov in računalnikov, saj je mogoče v poslovnem omrežju implementirano programsko opremo Windows centralno upravljati in tudi zagotavljati, namesto da bi jo kot običajno namestili v vsako posamezno končno napravo in izvajali posodobitve.

Poleg tega licence RDS User CAL določajo tudi posamezne pravice registriranih uporabnikov, tako da lahko uporabljajo strežnik Windows s svojimi posameznimi pravicami dostopa. Tako uporabniške licence RDS za Windows Server 2012 tudi znatno zmanjšajo napor pri zagotavljanju in vzdrževanju delovnih postaj.

Tehnične informacije o uporabniških licencah RDS za Windows Server 2012 / R2

Zagotavljanje in uporabo spletnega mesta Remote Desktop Services prek uporabniškega dovoljenja CAL urejajo določene strežniške vloge. Poleg združljivosti dovoljenja RDS CAL in različice strežnika je treba upoštevati tudi naslednje pogoje.

Pri licencah CAL za uporabnike storitve oddaljenega namizja bodite pozorni na združljivost različic za Windows Server 2012 in R2

Dovoljenje CAL uporabnika RDS mora biti vedno združljivo z različico strežnika Windows, s katerim se povezuje. V konkretnem primeru licenc RDS CAL za uporabnike strežnika Windows Server 2012 jih lahko uporabite za dostop do strežnika Windows Server 2012 in naslednje višje različice Windows Server 2012 R2 ter tudi do starejše različice strežnika Windows Server, kot je 2008 (znižanje). Vendar tega strežnika RDS-CAL 2012 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice strežnika Windows, na primer 2016 (nadgradnja). To je mogoče le z ustrezno različico programa Remote Desktop Services CAL. Ni razlike, ali gre za novo ali rabljeno programsko opremo CAL.

Razlike v licencah RDS CAL za Microsoft Windows Server 2012 R2 izdaje Datacenter in Standard

Wiresoft ponuja izdaje Standard in Datacenter za Windows Server 2012 R2. Razlikujeta se po različni stopnji virtualizacije, sicer pa sta enaka glede funkcij, ki jih ponuja različica 2012 R2.

Izdaja Standard strežnika Windows Server 2012 R2 je namenjena strankam, ki ne uporabljajo nobene virtualizacije ali le nizko stopnjo virtualizacije, izdaja Datacenter pa ponuja tudi vse potrebne funkcije za virtualizirano okolje zasebnega oblaka, ki v vlogi Hyper-V poganja poljubno število virtualnih strojev.

Z uporabniškim licenčnim dovoljenjem RDS so funkcije, ki so na voljo v posamezni izdaji, vedno na voljo.

Primerjava med licencami CAL za uporabnike in licencami CAL za naprave za spletno stran Remote Desktop Services s spletne strani Windows Server 2012

Kot je opisano zgoraj, je izvajanje programske opreme Microsoft Server 2012 ali R2 ločeno od njene nadaljnje uporabe - pravice do uporabe na daljavo so urejene v Microsoftovem licenčnem sistemu z ustrezno licenco za dostop odjemalca. Poleg uporabniškega dovoljenja RDS je na voljo tudi dovoljenje RDS za naprave. Oba dovoljenja CAL veljata samo za enega uporabnika ali eno določeno končno napravo.

Microsoftov sistem RDS CAL tako skrbnikom strežnikov omogoča izrecno upravljanje vseh pravic dostopa, kar zagotavlja večjo varnost, saj neregistrirani uporabniki ne morejo dostopati do strežnika Windows brez ene od dveh licenc za dostop. Vsaka vrsta licenc RDS CAL ima določeno mero svobode pri uporabi strežniških storitev.

Uporabniške licence CAL za Remote Desktop Services 2012 / R2

Z licenco RDS User Client Access License za Windows Server 2012/R2 je registriran samo en namenski uporabnik. Dovoljenje RDS CAL temu uporabniku dodeli pravice za oddaljen dostop do strežnika Windows v okviru seje oddaljenega namizja; ta uporabnik lahko prosto izbira končno napravo ali odjemalski računalnik z omejitvijo, da je naenkrat mogoče dostopati samo do enega osebnega ali podobnega računalnika. To pomeni, da lahko ta pooblaščeni uporabnik na primer uporablja namizni računalnik na lokaciji podjetja, mobilni telefon ali tablični računalnik na poti ali prenosni računalnik domaOffice, saj s programom RDS User CAL vedno uporablja svoj osebni račun.

Z uporabniškim licenčnim dovoljenjem RDS se licenciranje za oddaljeno namizje ne izvaja. To pomeni, da se ustrezna povezava odjemalca vzpostavi ne glede na število uporabniških licenc CAL, ki so na voljo v licenčnem strežniku za Remote Desktop Services. Vendar mora biti za vsakega uporabnika na voljo veljavni uporabniški licenčni račun CAL. Zato je treba v podjetju določiti natančno število uporabniških licenc CAL in v strežnik Windows namestiti ustrezno število uporabniških licenc za dostop, da je uporabniška licenca CAL RDS na voljo tem uporabnikom. To se izvede prek

Upravitelj licenciranja oddaljenega namizja v strežniku.

Pregled vseh funkcij uporabniških licenc RDS za Windows Server 2012 / R2

 • Dovoljenje RDS User CAL je dodeljeno določenemu uporabniku v imeniku Active Directory - v nasprotju s posamezno napravo (dovoljenje CAL naprave).
 • Dovoljenje CAL uporabnika RDS ni začasno na voljo, zato ga ni mogoče preklicati.
 • Licenčni strežnik sledi uporabniškemu licenčnemu licenčnemu računalniku Remote Desktop Services.
 • CAL-ov ni mogoče spremljati znotraj skupine.
 • Število določenih uporabniških licenc CAL je lahko preseženo, vendar to pomeni kršitev licenčne pogodbe za oddaljeno namizje.

Zaključek o uporabniških licencah RDS

Katera vrsta licenc CAL za storitve oddaljenih namizij za Windows Server 2012 ali R2 prinaša več koristi v organizaciji in je cenovno ugodnejša alternativa pri nakupu rabljene programske opreme, se razlikuje od primera do primera. Ta odločitev ne temelji le na številu zaposlenih, temveč tudi na tem, kako pretežno uporabljajo obstoječe končne naprave: takoj ko večina zaposlenih uporablja različne končne naprave ali različne delovne postaje za prilagodljiv dostop do strežnika Windows, tj. ne le interno, temveč tudi eksterno in mobilno, uporabniški program RDS User CAL ponuja več svobode.

Pred nakupom licenc RDS CAL se morate prepričati, katera vrsta ima v vašem podjetju več prednosti, saj licence RDS User CAL ni mogoče spremeniti v licenco Device CAL. Prav tako ni mogoče pozneje spremeniti uporabnika.

Kupite rabljene Microsoftove uporabniške licence CAL za Remote Desktop Services 2012 / R2 iz ene licence po nizki ceni v Wiresoftovi spletni trgovini

Uporabniške licence RDS za Windows Server 2012 ali R2 so na voljo v Wiresoftovi spletni trgovini že od ene licence - naša ponudba CAL za rabljeno programsko opremo ponuja posebno ugodno ceno, pri čemer oznaka "rabljeno" ne pomeni slabosti glede uporabnosti.

Katera programska oprema se uporablja v uporabniških licencah RDS za Windows Server 2012?

Uporabniške licence CAL, ki so na voljo v spletni trgovini Wiresoft za Remote Desktop Services za Windows Server 2012/R2, so tipične Microsoftove licence za dostop, saj so na voljo tudi v ustreznem licenčnem programu; so del količinske licence za uporabniške licence za dostop do odjemalcev, ki jo je kupilo podjetje, ki je Wiresoftu prodalo posamezne nepotrebne licence za dostop za uporabnike ali celotno količinsko licenco, pri čemer so se količinske licence RDS razpršile v ustrezne posamezne licence. Pri nadaljnji prodaji in razdelitvi na enouporabniške licence CAL so te označene kot uporabljena programska oprema. Vendar to ne pomeni splošne obrabe funkcionalnosti uporabniškega vmesnika RDS CAL ali kakršne koli druge omejitve glede njegove uporabnosti, tudi začasne.

Kakšno varnost zagotavljajo licence CAL za uporabnike Remote Desktop Services za Windows Server 2012/R2 kot uporabljena programska oprema?

Nakup rabljenih licenc RDS CAL 2012 pri Wiresoftu ni le poceni, ampak je za naše stranke tudi varen! Že eno uporabniško licenco CAL za Remote Desktop Services strežnika Microsoft Windows Server 2012 dobite ne le po nižji ceni v primerjavi s podobnimi novimi izdelki, temveč imate tudi varnost kupca s takojšnjim prenosom, vključno z aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Varen izvor uporabniških licenc RDS

Vse Remote Desktop Services uporabniške licence CAL za Windows Server 2012 in R2, ki jih Wiresoft ponuja v trgovini, izvirajo iz inventarja licenc podjetja. Zato je za vas kot stranko zagotovljena pravna varnost tako pri nakupu uporabniške licence CAL za RDS ali druge Microsoftove licence za dostop do odjemalca kot uporabljene programske opreme kot tudi pri njeni uporabi, saj pri tem niso kršeni nobeni veljavni predpisi. To dejstvo je bilo vedno znova jasno potrjeno v različnih sodnih odločbah. Zaradi popolnega dokazila o vseh kupcih/prodajalcih je uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft tudi revizijsko zanesljiva!

Vaše prednosti pri nakupu rabljene programske opreme za uporabniške licence CAL za Remote Desktop Services 2012 / R2

Wiresoftova ponudba rabljenih uporabniških licenc CAL za RDS strežnika Windows Server 2012 in R2 ter za druge licence za dostop do odjemalcev ni le cenejša alternativa za naše stranke v primerjavi s komercialnimi ponudbami, temveč namesto togih licenčnih lestvic ponuja neomejeno izbiro števila licenc CAL, potrebnih za licenciranje storitev na daljavo za strežnik Windows. To omogoča prilagojeno in zato stroškovno učinkovito licenciranje.

Ponudba licenc RDS CAL v Wiresoftovi spletni trgovini ne vključuje le ustrezne licence RDS Device CAL, temveč tudi starejše ali novejše različice licenc za oddaljeni odjemalski dostop za strežnik Windows. Tako se izognete težavam z združljivostjo ali nakupu nove strojne opreme. Izkoristite široko paleto uporabljene programske opreme za različne različice RDS-CAL za Windows Server pri Wiresoftu!

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo lahko najdete uporabniške licence CAL in licence CAL za naprave za Windows Server ter druge Microsoftove programe za strežnike in ustrezne licence za dostop do odjemalcev - poceni kot rabljena programska oprema, vključno s takojšnjim prenosom. Če imate vprašanja o uporabniških licencah RDS za Windows Server 2012 / R2 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, se obrnite na nas prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije