Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10071
 • R18-04281
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
12,90 € *

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x R2 User CAL
Sistem  Strežnik Windows 
CAL Uporabnik CAL R2
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik ni združljiv(glejte RDS CAL )


Za uporabo funkcij, ki so na voljo v operacijskem sistemu Microsoft Windows Server 2012 R2 - ta je na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in Datacenter - je poleg licence za strežnik potrebna tudi licenca za dostop do odjemalca na uporabnika: Windows Server 2012 R2 User CAL. Registriranemu uporabniku dodeli ustrezne pravice dostopa, ki jih lahko nato uporablja v kateri koli končni napravi, ki podpira sistem Windows.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"

Nakup rabljenih uporabniških licenc CAL za Microsoft Windows Server 2012 R2

Za uporabo funkcij, ki so na voljo v operacijskem sistemu Microsoft Windows Server 2012 R2 - ta je na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in Datacenter - je poleg licence za strežnik potrebna tudi licenca za dostop do odjemalca na uporabnika: Windows Server 2012 R2 User CAL. Registriranemu uporabniku dodeli ustrezne pravice dostopa, ki jih lahko nato uporablja v kateri koli končni napravi, ki podpira sistem Windows.

V skladu s pravili Microsoftovega upravljanja licenc strežniška licenca za Windows Server 2012 R2 ne vsebuje dodatnih uporabniških pravic, zato jih je treba pridobiti dodatno v obliki uporabniškega dovoljenja CAL. Dostop do funkcij strežnika Windows ima samo uporabnik, ki je registriran s tem imenom.

Uporabniške licence CAL za Windows Server 2012 R2 niso na voljo le pri Wiresoftu po posebej ugodnih cenah kot rabljena programska oprema - kupite jih lahko tudi že za eno licenco za dostop do odjemalca, kar omogoča prilagodljivo licenciranje zaposlenih glede na njihove potrebe. Uporabljene licence za dostop do programske opreme za Windows Server 2012 R2 imajo enake funkcije kot ustrezne uporabniške licence CAL, ki so na voljo v Microsoftovem licenčnem programu kot novo blago - če so tam sploh na voljo.

Polna uporaba sistema Windows Server 2012 R2 z uporabljeno licenco CAL za uporabnike

Tudi že uporabljene uporabniške licence CAL ponujajo vse možnosti uporabe različice strežnika 2012 R2, naslednika sistema Windows Server 2012: zaradi podpore operacijskega sistema Windows 8 je pripravljen tudi za uporabo v oblaku, tako da je mogoče ustvariti strežnik v oblaku za uporabo podatkov prek končne naprave v oblaku.

Katere funkcije in prednosti so na voljo v izdajah Windows Server 2012 R2 Datacenter in Standard z uporabniškim licenčnim dovoljenjem?

Različica Windows Server 2012 R2 je na voljo pri podjetju Wiresoft v standardni in podatkovni različici. Nabor funkcij je enak, razlikujejo pa se po različnih stopnjah virtualizacije:

Windows Server 2012 R2 Standard Edition je namenjen podjetjem, ki virtualizacije sploh ne uporabljajo ali upravljajo le nekaj virtualnih strojev, medtem ko Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition vsebuje vse funkcije za upravljanje virtualiziranega okolja v oblaku in poljubno število virtualnih strojev v vlogi Hyper-V na uporabljenem strežniku Windows.

Poleg številnih optimizacij funkcij na področju omrežja, shranjevanja in upravljanja - na primer z izboljšanim dostopom in zaščito informacij ter infrastrukturo virtualnega namizja z uporabniškim vmesnikom, optimiziranim za zaslone na dotik - vsebuje Microsoft Windows Server 2012 R2 tudi strežniško funkcijo IP Address Management (IPAM) in naslednje nove funkcije, ki so na voljo tudi z uporabniško licenco CAL:

 • Nov, zmogljivejši upravitelj opravil
 • Internetna informacijska storitev 8.0 z upravljanjem potrdil z razširjeno potrditvijo
 • SMB 3.0 za hitrejši in lažji dostop do souporabe datotek
 • Hyper-V ponuja višjo stopnjo virtualizacije z dostopom do virtualnih strežnikov na podlagi RDP
 • PowerShell 3.0 za učinkovito upravljanje sistemskih nastavitev
 • Seje protokola RDP (Remote Desktop Protocol) potekajo prek gostitelja, tako da ni potrebna neposredna povezava RDP z navideznim strežnikom
 • System Center Virtual Machine Manager 2012 R2 podpira Windows Server 2012 R2 in Hyper-V Server 2012 R2 za vzporedno delovanje
 • VM 2. generacije podpirajo varen zagon in BIOS standard UEFI
 • Izboljšana podpora za Linux z dinamičnim pomnilnikom za odjemalce Linuxa
 • Deduplikacija podatkov na virtualnih trdih diskih
 • Prostori za shranjevanje povezujejo diske SSD in SATA
 • Sistem NTFS je bil dopolnjen z odpornim datotečnim sistemom

Uporabniške licence CAL v Microsoftovem licenčnem sistemu

Microsoft je ob izdaji sistema Windows Server 2012 R2 posodobil tudi model licenciranja. Odvisno od izdaje je mogoče licenciranje po jedrih strežnika, tako da dodatne uporabniške licence CAL niso potrebne, ali licenciranje strežnika in potrebnega števila licenc za dostop do odjemalcev (CAL). Slednja različica licenciranja dostopa z uporabniškimi licencami CAL je zato pogosto ugodnejša rešitev za mala in srednje velika podjetja.

V tem primeru je vsaka licenca strežnika dopolnjena z uporabniškimi licencami CAL, ki na primer uporabniku podeljujejo ustrezne pravice za uporabo tipičnih funkcij strežnika Windows. Poleg teh pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik operacijskega sistema Windows Server 2012 R2 uporabniški licenčni sklop ne vsebuje nobene druge programske opreme.

Uporaba uporabniških licenc CAL kot uporabljene programske opreme za izdaje Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter

Uporabniški licenčni zakupi, ki so na voljo kot rabljena programska oprema v trgovini Wiresoft, se zato ne razlikujejo od novih uporabniških licenčnih zakupov: ponujajo enake možnosti za uporabo storitev, ki so na voljo v sistemu Windows Server 2012 R2 na standardno ali podatkovno izdajo. Za mnoga podjetja in organizacije so rabljene uporabniške licence CAL cenovno ugodnejša možnost za opremljanje zaposlenih z licenco za dostop do strežnika; poleg tega take starejše različice licenc CAL običajno niso več na voljo kot nove. V naslednjem pregledu so povzete vse prednosti in posebnosti uporabljene programske opreme CAL.

Katere vrste licenc CAL so na voljo za izdaje Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter?

Licenciranje dostopa do odjemalcev za Windows Server 2012 R2 je na voljo v dveh vrstah licenc CAL:

 • Uporabniška licenca CAL za Windows Server 2012 R2 - za enega uporabnika
 • Dovoljenje CAL za naprave za Windows Server 2012 R2 - za eno končno napravo (npr. osebni računalnik, prenosnik, tablični računalnik, telefon)

Kakšne so razlike med licenco CAL uporabnika in licenco CAL naprave za Windows Server 2012 R2?

Dovoljenja CAL za uporabnika in dovoljenja CAL za naprave za Windows Server 2012 R2 se ne razlikujejo po razpoložljivih funkcijah in storitvah. Temeljna razlika je v načinu dodeljevanja pooblastil za dostop do strežnika Windows: Z uporabniškim licenčnim računom CAL je posameznik pooblaščen za dostop do storitev strežnika Windows; s tem osebnim računom lahko v ta namen izmenično in ne glede na lokacijo uporablja popolnoma različne končne naprave, če so opremljene s sistemom Windows in imajo združljivo različico operacijskega sistema. To pomeni, da lahko uporabnik na primer na poti uporablja prenosni ali tablični računalnik, pred tem na delovnem mestu stacionarni računalnik, v domači pisarni pa osebni računalnik ali prenosni računalnik itd. Licenciranje z uporabniškimi licencami CAL je zato lahko ugodnejše od licenciranja s končnimi napravami, če zaposleni v podjetju pogosto delajo na poti in pogosto preverjajo e-pošto ali dostopajo do podatkov strežnika itd. - v nasprotju z delovno situacijo, ko več uporabnikov uporablja eno in isto registrirano končno napravo.

Kakšno področje uporabe ponuja uporabljeni uporabniški licenčni list za Windows Server 2012 R2 v vsaki od izdaj Standard in Datacenter?

Odvisno od tega, ali je v podjetju nameščena standardna ali podatkovna izdaja sistema Windows Server 2012 R2, so prek uporabniškega dovoljenja CAL na voljo različne funkcije: Izdajo Datacenter Edition operacijskega sistema Windows Server 2012 R2 je mogoče uporabljati z uporabniškim licenčnim dovoljenjem za standardno izdajo - vendar so na voljo le omejene funkcije standardne izdaje. Uporabniška licenca CAL za različico Datacenter Edition ponuja razširjen obseg funkcij in lastnosti za različico Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition. Če je s tem uporabniškim licenčnim dovoljenjem dostopna različica Windows Server 2012 R2 Standard Edition, so na voljo samo funkcije različice Standard Edition.

Opomba združljivost različic uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 R2

Uporabniška licenca CAL za Windows Server 2012 R2 registriranemu uporabniku poleg pravic do uporabe funkcij, ki so na voljo glede na izdajo, zagotavlja tudi pravice do uporabe starejših različic Windows Serverja (nadgradnja). Nasprotno pa uporabniški licenčni licenčni list za različico Windows Server 2012 R2 ne vključuje pravic za višje različice strežnikov, kot je 2016 (nadgradnja). Pred nakupom uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 R2 ne smete upoštevati le funkcij, ki so na voljo v posamezni izdaji, temveč morate biti pozorni tudi na združljivost med obstoječo licenco za Windows Server in licenco za dostop do odjemalca.

Kaj je treba upoštevati pri nakupu rabljenih uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 R2?

Kot smo že omenili, uporabniška licenca CAL za Windows Server 2012 R2 licencira samo enega uporabnika in mu dodeli pravice dostopa, določene za posamezno izdajo. Ko je registracija uporabnika končana, uporabniškega dovoljenja CAL ni več mogoče prenesti na drugega uporabnika. Načeloma tudi ni mogoče spremeniti vrste CAL in uporabiti uporabniškega CAL kot CAL naprave.

Namen teh določb za uporabniške licence CAL, ki jih določa Microsoftovo upravljanje licenc, je preprečiti nepooblaščen dostop do sistema Windows Server 2012 R2, kar podjetjem zagotavlja večjo zaščito podatkov in varnost komunikacije, saj do strežniških storitev in podatkov ni mogoče dostopati brez uporabniške licence CAL.

Zaključek o uporabljenih uporabniških licencah CAL za Microsoft Windows Server 2012 R2

Katera vrsta licence za dostop do odjemalca zagotavlja večjo prilagodljivost in stroškovno učinkovitejše licenciranje v podjetju, se določi za vsak primer posebej. Poleg števila licenciranih zaposlenih, ki dostopajo do strežnika Windows Server, je pomembno tudi število uporabljenih končnih naprav: ko večina uporabnikov dostopa do strežnika Windows Server 2012 R2 prek različnih končnih naprav in lokalno neodvisno, ima licenciranje z uporabniškimi licencami CAL več prednosti.

Najboljše izhodišče za izbiro vrste CAL je torej natančno poznavanje tipičnih procesov v podjetju pri uporabi sistema Windows Server 2012 R2. V zgoraj opisanem primeru je licenciranje z uporabniškimi licencami CAL za podjetje ugodnejše kot licenciranje z licencami CAL za naprave, saj je treba kupiti manj licenc za dostop do odjemalcev.

Uporabniške licence CAL za Microsoft Windows Server 2012 R2 kot uporabljena programska oprema v spletni trgovini Wiresoft

Uporabniške licence CAL kot rabljena programska oprema za Windows Server 2012 R2 so na voljo v spletni trgovini Wiresoft že za eno licenco - pri tem ne veljajo nobeni sicer veljavni Microsoftovi predpisi o skaliranju licenc; rabljena programska oprema sicer ne ponuja nobenih razlik v obliki slabosti ali omejitev v primerjavi z novimi licencami - tudi zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti.

Od kod prihaja uporabljena programska oprema Wiresoft za uporabniške licence CAL za Windows Server 2012 R2?

Uporabljene uporabniške licence CAL za Windows Server 2012 R2, ki jih ponuja Wiresoft, so originalne licence iz Microsoftovega licenčnega programa; kot take so bile del uporabniške licence za Windows Server 2012 R2, ki jo je kupilo podjetje in nato prodalo Wiresoftu. Celotne licenčne količine so bile tako razdeljene na posamezne licence, iz tega izhajajoče posamezne uporabniške licence CAL pa se imenujejo rabljena programska oprema, vendar jih je mogoče uporabiti kot novo licenco za dostop do sistema Windows Server 2012 R2, saj jih je mogoče ponovno uporabiti za registracijo, ker se od novih licenc ne razlikujejo niti po omejitvah funkcionalnosti niti po obdobju uporabe.

Varnost kupca z uporabljenimi uporabniškimi licencami CAL za Windows Server 2012 R2

Ponudba rabljene programske opreme za uporabniške licence CAL za Windows Server 2012 R2 podjetja Wiresoft strankam zagotavlja varnost pri licenciranju sistema Windows Server 2012 R2! Uporabljene uporabniške licence CAL zato vsebujejo običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom po nakupu, vključno s takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali sta nakup in uporaba rabljenih uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 R2 zakonita?

Pri nakupu rabljenih uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 R2 in njihovi uporabi so lahko Wiresoftove stranke prepričane, da ne kršijo nobenih pravnih predpisov. Uporabljene uporabniške licence CAL za Windows Server 2012 R2 - kot tudi druge licence za dostop do odjemalcev, ki so na voljo v Wiresoftovi trgovini - izvirajo iz zaloge licenc podjetij. Pri trgovanju z rabljenimi uporabniškimi licencami CAL zato velja veljavna sodna praksa, ki izrecno dovoljuje tako prodajo kot tudi nakup in uporabo rabljenih Microsoftovih uporabniških licenc CAL; to je bilo večkrat jasno potrjeno v različnih sodnih odločbah. Rabljena programska oprema Wiresoft ponuja tudi revizijsko varnost zaradi popolnega dokazila o vseh prejšnjih kupcih!

Prednosti uporabljenih uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 R2 na kratko

Rabljena programska oprema podjetja Wiresoft za uporabniške licence CAL za operacijski sistem Windows Server 2012 R2 ni le cenovno ugodna, temveč je v primerjavi s ponudbo CAL večine ponudnikov programske opreme še vedno na voljo v trgovini, čeprav ne gre za trenutno različico - te prednosti veljajo tudi za Microsoftove druge licence za dostop do odjemalcev in strežnikov kot rabljena programska oprema.

Poleg tega licenciranje z uporabljenimi uporabniškimi licencami CAL odpravlja pogosto pogoste stopnje, tako da lahko licencirate točno določeno število končnih naprav v podjetju - glede na dejansko uporabo storitev Windows Server.

Uporabljeni programi CAL podjetja Wiresoft ponujajo praktično možnost dopolnjevanja starejših zalog programske opreme, saj je ponudba na voljo za trenutne in starejše različice programske opreme; to pomeni, da se je mogoče izogniti težavam z združljivostjo, ki bi jih lahko povzročila vzporedna uporaba različnih različic programske opreme, kar zmanjšuje tudi stroške nakupa nove strojne opreme.

Poleg uporabniških licenc CAL za izdaje Windows Server 2012 R2 lahko v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo najdete tudi ustrezne licence CAL za naprave kot uporabljeno programsko opremo. Poleg tega Wiresoftova ponudba rabljene programske opreme za Microsoftovo programsko opremo vključuje tudi druge programe - z vsemi zgoraj navedenimi prednostmi. Če imate vprašanja o uporabniških licencah CAL za MS Windows Server 2012 R2 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije