Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10394
 • 359-06866
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
2.605,90 € * 2.893,90 € * (9,95% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Številka 25x uporabniški CAL
Sistem  Strežnik SQL Server 
CAL Uporabnik CAL
Obseg dobave ID licence + Avtentifikacijska koda 
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Če želi uporabnik uporabljati vse storitve in funkcije SQL strežnika Microsoft SQL Server 2019, potrebuje ustrezno licenco za dostop do odjemalca - uporabniški licenčni list SQL Server 2019 - s katero lahko do njega dostopa iz katere koli končne naprave. Sama licenca strežnika SQL 2019 ne vsebuje uporabniških pravic, zato jih je treba kupiti ločeno v obliki licence CAL za uporabnike. 25 uporabniških licenc CAL podeljuje ustrezna dovoljenja 25 registriranim uporabnikom.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL"

25x uporabniških licenc CAL za strežnik SQL Server 2019 kot uporabljena programska oprema

Za uporabo vseh storitev in funkcij SQL strežnika Microsoft SQL Server 2019 potrebuje uporabnik ustrezno licenco za dostop do odjemalca - uporabniški licenčni list SQL Server 2019 - s katero lahko do njega dostopa iz katere koli končne naprave. Sama licenca za strežnik SQL 2019 Server ne vključuje uporabniških pravic, zato jih je treba kupiti ločeno v obliki licence CAL za uporabnike. 25 uporabniških licenc CAL podeljuje ustrezna dovoljenja petindvajsetim registriranim uporabnikom.

Kot rabljena programska oprema imajo uporabniške licence SQL Server 2019 CAL podjetja Wiresoft veliko prednost, saj so že na voljo posamezno in po nižji ceni kot primerljive ponudbe običajnih ponudnikov licenc. Hkrati imajo enake funkcionalnosti kot uporabniške licence za dostop do odjemalcev za strežnik SQL Server 2019, ki so na voljo v okviru uradnega Microsoftovega licenčnega programa.

Z rabljenim uporabniškim licenčnim dovoljenjem pridobite vse prednosti strežnika MS SQL Server 2019

SQL Server 2019 je najnovejša različica Microsoftove podatkovne platforme, ki podjetju zagotavlja vse pomembne funkcije zbirke podatkov, poročanja in analize, ki jih mora ponujati sodoben in zmogljiv sistem za upravljanje relacijskih zbirk podatkov (RDMS), ki se uporablja na primer za sisteme načrtovanja virov podjetja, programsko opremo ERP in sisteme CRM.

Odvisno od izdaje strežnika to ne vključuje le združevanja podatkov v grozde (razvrščanje v skupine), temveč tudi spremljanje sistematičnega zbiranja in obdelavo ciljnih poizvedb. Tu lahko uporabniki z licenco SQL User CAL 2019 izkoristijo inteligentno obdelavo poizvedb (IQP) za pospešene poizvedbe po večjih podatkovnih nizih, funkcijo gruče velikih podatkov z orodji za modele strojnega učenja in PolyBase za obdelavo poizvedb Transact-SQL iz zunanjih virov podatkov.

Druge funkcije vključujejo:

 • Vedno šifrirano za šifriranje podatkov od odjemalca do DBMS
 • Inteligentna obdelava poizvedb (IQP) za optimizacijo poizvedb velikih podatkovnih nizov
 • Inteligentna zmogljivost, ki zagotavlja večjo hitrost izvajanja operacij v zbirki podatkov
 • Posnetki podatkovne zbirke za dokumentiranje morebitnih neskladij
 • Statistika zadnjega načrta poizvedbe za ažurne poglede načrtov izvajanja poizvedb
 • izboljšana infrastruktura za profiliranje lahkih poizvedb in
 • Accelerated Database Recovery za pospešeno obnovitev podatkovne zbirke po ponovnem zagonu ali povratni transakciji

Uporabniške licence za strežnik SQL Server 2019 Standard izdaja

Z uporabljeno licenco User CAL podjetja Wiresoft lahko izkoristite funkcionalnosti strežnika SQL Server 2019 Standard-Edition: Ta je namenjena malim do srednje velikim podjetjem in ponuja možnost licenciranja na strežnik/CAL, ki poleg strežniške licence zahteva tudi ustrezno število licenc za dostop (Client Access Licenses) za uporabnike.

Model licenciranja strežnika SQL Server 2019 s strežniškimi licencami in licencami CAL

Licenciranje na strežnik in uporabniške licence CAL temelji na običajnih zahtevah, ki jih določi Microsoft: Vsak strežnik, v katerem je nameščen primerek strežnika SQL Server, potrebuje strežniško licenco Standard. Poleg tega mora imeti vsak uporabnik, ki dostopa do licenciranega strežnika SQL Server, ustrezno licenco za dostop (User CAL) iste ali novejše različice strežnika. Zato se ta model licenciranja imenuje tudi licenciranje strežnika/CAL.

Microsoftovo upravljanje licenc tako razlikuje med licenciranjem strežnikov in licenciranjem posameznih uporabnikov. Slednji so pooblaščeni za uporabo funkcij strežnika SQL Server le prek dovoljenja User CAL. Ta licenca za dostop odjemalca vsebuje izključno pravice dostopa v okolju odjemalec/strežnik, ne da bi bilo treba namestiti kakršno koli programsko opremo. Uporabniške licence za dostop do odjemalcev urejajo pravice do uporabe strežnika SQL Server 2019, poleg pravic dostopa do licenciranega strežnika pa vsebujejo tudi povezane storitve.

Opomba združljivost različic za uporabniške licence CAL za strežnik SQL Server 2019

Zato je z uporabniškim licenčnim dovoljenjem za strežnik SQL Server 2019 mogoč tudi dostop do strežnika SQL Server 2017 ali starejše različice (nadgradnja). Vendar pa obratni scenarij uporabe uporabniškega dovoljenja CAL starejše različice strežnika SQL Server, kot je 2017, za dostop do višje različice strežnika SQL Server, kot je 2019 (nadgradnja), ni mogoč.

Zakaj je za izdajo SQL Server 2019 Standard na voljo uporaba na podlagi licenc CAL?

Microsoft samo za Standard-izdajo strežnika SQL Server 2019 ponuja tudi licenciranje na podlagi licenc CAL za uporabnike (ali končne točke). Tako lahko funkcije strežnika SQL Server uporabljajo tudi tisti uporabniki, katerih strežnik je manj zmogljiv, kot na primer zlasti v malih in srednje velikih podjetjih, kjer to povsem zadostuje. Licenciranje z licencami za uporabnike na podlagi dostopa je za taka podjetja bolj ekonomičen način uporabe strežnika SQL Server, saj morajo kupiti le točno toliko licenc za dostop uporabnikov do odjemalcev, kolikor jih dejansko potrebujejo. Microsoftov licenčni model ponuja dve različni vrsti licenc CAL za uporabo strežnika SQL Server 2019:

 • SQL Server 2019 User CAL: s tem je poseben uporabnik opremljen s pravicami dostopa
 • SQL Server 2019 Device CAL: omogoča pravice dostopa do namenske končne naprave (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, mobilna naprava)

Katere so posebnosti licenciranja z uporabniškimi licencami CAL za strežnik SQL Server 2019?

Licenca za uporabniški odjemalski dostop je ena sama licenca, ki določenim uporabnikom daje pravice dostopa do strežnika SQL Server 2019. V tem primeru ni mogoče spremeniti uporabnika, ki je bil najprej določen, niti vrste dodelitve. Te omejitve zagotavljajo večjo varnost in preprečujejo zlorabo licenc CAL, tako da na primer nepooblaščeni zaposleni ali neznanci ne morejo dostopati do poslovno kritičnih podatkov podjetja.

Kakšne so prednosti uporabniškega dovoljenja CAL za strežnik SQL Server 2019?

Uporabniška licenca za SQL Server 2019 ni vezana na določeno končno napravo, temveč izključno na določeno osebo. Tako je v licenco User CAL za strežnik SQL Server 2019 registriran samo en uporabnik po imenu. Tako temu uporabniku podeli pravico do dostopa do strežnika SQL Server, pri čemer je izbira končne naprave, prek katere bo dostop potekal, v vsakem primeru prosta, vendar se to lahko zgodi le z enega osebnega računalnika ali podobnega računalnika hkrati.

V primerjavi z drugo različico licence za dostop do odjemalca, licenco CAL, ki je odvisna od naprave, je prednost uporabniške licence CAL ta, da uporaba ni lokalno vezana. Če ima končna naprava, ki jo uporablja licencirani uporabnik, dostop do interneta, lahko uporabnik do strežnika SQL Server dostopa ne le v podjetju, npr. na delovnem mestu, temveč tudi zunaj njega - npr. s prenosnim računalnikom, tabličnim računalnikom ali pametnim telefonom - na vlaku, na službeni poti ali domaOffice.

Uporabniška licenca CAL za strežnik SQL Server tako omogoča prilagodljivo in mobilno uporabo funkcij strežnika SQL Server, zlasti za uporabnike, ki pogosto delajo na različnih lokacijah in se redno povezujejo s strežnikom, saj z uporabniško licenco CAL vedno uporabljajo svoj osebni račun.

Zaključek

Katera vrsta licenc CAL za strežnik SQL Server 2019 prinaša več koristi v določeni organizaciji, se lahko razlikuje od primera do primera. Odločitev o ustreznem licenciranju dostopa odjemalca je treba sprejeti pred nakupom, saj licence SQL Server User CAL ni mogoče spremeniti v licenco Device CAL ali obratno.

Ne temelji le na številu zaposlenih, temveč tudi na prevladujoči vrsti uporabe končnih naprav: Če večina zaposlenih za dostop do strežnika SQL Server redno uporablja različne računalnike, ne le znotraj podjetja, temveč tudi zunaj njega, pa tudi mobilne ali na različnih delovnih postajah, jim oprema z uporabniškimi licencami CAL ponuja več prednosti.

Kupite uporabniške licence CAL za Microsoft SQL Server 2019 od ene licence naprej v Wiresoftovi spletni trgovini

Uporabniške licence CAL za SQL Server 2019 so v spletni trgovini Wiresoft na voljo že za eno samo licenco - kot rabljena programska oprema ponujajo bistveno nižjo ceno, pri čemer rabljeno stanje nima nobenih pomanjkljivosti glede uporabnosti.

Kaj so uporabniške licence za SQL Server 2019 kot uporabljeno programsko opremo?

Uporabniške licence CAL za SQL Server 2019, ki so na voljo v Wiresoftovi spletni trgovini, so običajne licence za dostop iz Microsoftovega licenčnega programa; kot del količinske licence za uporabnike strežnika SQL Server 2019 jih je najprej kupilo podjetje, ki je nepotrebne uporabniške licence za dostop ali celotno količinsko licenco preprodalo Wiresoftu. Licenca za zvezek je bila razdeljena na posamezne licence, uporabniške licence CAL pa so bile označene kot uporabljena programska oprema. Vendar to ne pomeni splošne obrabe programske opreme SQL Server User CAL ali kakršne koli druge omejitve v zvezi z njeno funkcionalnostjo ali časovno omejitvijo.

Kakšno varnost zagotavljajo uporabniške licence CAL za strežnik SQL Server 2019 kot uporabljena programska oprema?

Nakup rabljenih uporabniških licenc za strežnik SQL Server pri Wiresoftu za naše stranke ni le cenovno ugoden, temveč tudi varen! Ne samo, da dobite licenco CAL za enega uporabnika za Microsoft SQL Server 2019 po nižji ceni kot primerljiva nova programska oprema, ampak imate tudi varnost kupca s takojšnjim prenosom in aktivacijo licence z vključenim licenčnim ključem:

Vse uporabniške licence CAL za strežnik SQL Server 2019, ki so na voljo pri Wiresoftu, izvirajo iz seznama licenc podjetij v Evropski uniji. Nakup uporabniške licence CAL za SQL Server 2019 - ali katere koli druge Microsoftove licence za dostop do odjemalca, ki jo družba Wiresoft ponuja kot rabljeno programsko opremo - in njena uporaba za vas kot stranko pomenita pravno varnost, saj ne kršita nobenih veljavnih predpisov, kar so vedno znova jasno potrdile tudi različne sodne odločbe. Zaradi popolnega dokazila o kupcu je uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft tudi revizijsko zanesljiva!

Vaše prednosti z uporabljeno programsko opremo iz uporabniških licenc CAL za strežnik SQL Server 2019

Wiresoftova ponudba uporabniških licenc CAL za strežnik SQL Server 2019 ali drugih licenc za dostop do odjemalcev kot rabljene programske opreme ni le večinoma poceni alternativa primerljivim komercialno dostopnim ponudbam, temveč našim strankam omogoča tudi prosto izbiro pri nakupu točno določenega števila uporabniških licenc CAL, potrebnih za licenciranje storitev za strežnik SQL Server, kar zmanjšuje stroške licenciranja.

V Wiresoftovi spletni trgovini lahko poleg uporabniških licenc CAL kupite tudi licence CAL za naprave za strežnik SQL Server 2019 in licence za dostop za starejše ali novejše različice strežnika MS SQL Server. Z nakupom licenc CAL za starejše različice strežnika SQL Server se izognete potrebi po nakupu nove strojne opreme ali pogostim težavam z združljivostjo. Izkoristite široko ponudbo uporabljene programske opreme različnih različic CAL za SQL Server pri Wiresoftu!

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo boste našli uporabniške licence in licence CAL za SQL Server 2019 ter druge Microsoftove licence za dostop do odjemalcev ali strežniških programov - po nizkih cenah kot rabljeno programsko opremo, vključno s takojšnjim prenosom in aktivacijo. Če imate vprašanja o uporabniških licencah za SQL Server 2019 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, se obrnite na nas prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije