Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

  • SW10424
  • R18-05121
  • Trajno veljaven
  • Vsi jeziki
  • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
336,90 € * 372,90 € * (9,65% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 25x naprava CAL
Sistem  Strežnik Windows 
CAL Naprava CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik ni združljiv(glejte RDS CAL )


Da lahko uporabniki uporabljajo vse storitve sistema Microsoft Windows Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Datacenter, je poleg strežniške licence za eno od izdaj potrebna tudi licenca za odjemalski dostop za končne naprave: Windows Server 2016 Naprava CAL. S tem posameznemu registriranemu računalniku (osebnemu računalniku, prenosnemu računalniku, tabličnemu računalniku itd.) podeli ustrezne opredeljene pravice dostopa.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL"

25 licenc CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2016 kot uporabljena programska oprema

Da lahko uporabniki uporabljajo vse storitve sistema Microsoft Windows Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Datacenter, je poleg strežniške licence za eno od izdaj potrebna tudi licenca za odjemalski dostop do končnih naprav: Windows Server 2016 Device CAL. S tem posameznemu registriranemu računalniku (osebnemu računalniku, prenosnemu računalniku, tabličnemu računalniku itd.) podeli ustrezne opredeljene pravice dostopa.

V skladu s predpisi, ki veljajo za Microsoftovo upravljanje licenc, uporabniške pravice niso vključene v strežniško licenco za Windows Server 2016, zato jih je treba pridobiti ločeno v obliki licence CAL za naprave. Vsaka končna naprava, ki je registrirana s tem imenom, lahko nato s katerim koli pooblaščenim uporabnikom dostopa do funkcij strežnika Windows.

Licence CAL za naprave za izdaje Windows Server 2016 Standard in Datacenter so na voljo pri Wiresoftu po ugodni ceni kot rabljena programska oprema - na voljo so tudi posamično za prilagodljivo licenciranje končnih naprav na podlagi potreb. Uporabljene licence za dostop do programske opreme za končne naprave imajo enake funkcije kot licence CAL za naprave za Windows Server 2016, ki so na voljo kot novi izdelki v okviru običajnega Microsoftovega programa licenciranja.

Uporaba vseh prednosti sistema Windows Server 2016 tudi z uporabljeno licenco CAL za naprave

S programom Device CAL lahko uporabljate - tudi kot uporabljeno programsko opremo - vse možnosti, ki jih ponuja

Strežnik različica 2016, naslednik sistema Windows Server 2012: Ne podpira le sistema Windows 10, temveč je pripravljen tudi za uporabo v oblaku, tako da je mogoče ustvariti strežnik v oblaku, na katerem je mogoče varnostno kopirati podatke prek končne naprave z avtoriziranim dostopom.

Sistem Windows Server 2016 je na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in Datacenter ter z licencami CAL, ki so potrebne za vsako od njiju. Med drugim imajo tudi možnost nameščanja strežnikov Core in Nano ter omogočajo uporabo virtualizacije/Hyper-V Containers ter Windows Server Containers in storitve Host Guardian Service. Zlasti različica Datacenter Edition operacijskega sistema Windows Server 2016 ponuja tudi uporabo funkcij, kot so programsko definirano omrežje (SDN) in omrežni skladi (Protocol Stack), Storage Spaces Direct (S2D), Storage Replica in zaščiteni virtualni stroji (Shielded VM) z ustreznim programom Device CAL, ki so posebej potrebne v podjetjih z obsežnimi delovnimi obremenitvami in več virtualnimi sistemi.

Vse informacije o uporabljeni programski opremi CAL za izdaje Windows Server 2016 Standard in Datacenter na prvi pogled

Dovoljenja za naprave CAL, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo, se ne razlikujejo od ustreznih novih dovoljenj za naprave CAL in vsebujejo enake možnosti za uporabo funkcij, ki so na voljo v izdajah Windows Server 2016 Standard in Datacenter. Zato so licence CAL za naprave kot uporabljena programska oprema za številna podjetja in organizacije ekonomična alternativa za opremljanje obstoječih končnih naprav s sistemom Windows z licenco za dostop do strežnika. V naslednjem pregledu so pojasnjene vse prednosti in posebnosti te uporabljene programske opreme.

Microsoftovo upravljanje licenc za licence CAL za Windows Server 2016

Microsoftovo upravljanje licenc opredeljuje vse veljavne določbe v licenciranju dodatnega dostopa do končnih naprav za Windows Server 2016 v izdajah Standard in Datacenter, da lahko uporabniki prek njih dostopajo do e-pošte, stikov in koledarjev. Čeprav vsaka licenca strežnika vsebuje licence za dostop, so te licence namenjene skrbnikom in jih ni dovoljeno uporabljati za tipične storitve za uporabnike. Te so na voljo le prek licenc za dostop odjemalcev, kot je licenca CAL naprave, ki zadevni končni napravi zagotavlja ustrezne pravice, tako da lahko vsak uporabnik uporablja tipične funkcije strežnika Windows. Poleg namenskih pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik sistema Windows Server 2016 licenca CAL naprave ne vsebuje nobene dodatne programske opreme.

Katere vrste licenc CAL so na voljo za Windows Server 2016 Standard in Datacenter Edition?

Licenciranje za dostop do odjemalcev za Windows Server 2016 je na voljo prek Microsoftovega licenčnega modela v dveh vrstah licenc CAL:

  • Dovoljenje CAL za naprave za Windows Server 2016 za namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosnik, tablični računalnik, telefon)
  • Uporabniška licenca CAL za Windows Server 2016 - za enega namenskega uporabnika

Ali obstajajo razlike med licencami CAL za naprave in licencami CAL za uporabnike za Windows Server 2016?

Dovoljenje CAL za naprave v sistemu Windows Server 2016 zagotavlja enake funkcije in storitve kot uporabniško dovoljenje CAL. Razlika je le v ustrezni vrsti dostopa do strežnika Windows: S programom Device CAL lahko eno samo končno napravo uporablja več uporabnikov, ki prek nje izmenično dostopajo do storitev sistema Windows Server; odvisno od števila in opreme delovnih postaj z računalnikom ter tipičnih delovnih tokov lahko v nekaterih podjetjih pride do takšnega stanja - v nasprotju s stanjem, ko uporabnik večinoma uporablja popolnoma različne končne naprave z ločenim računom v ta namen.

Vsako končno napravo s sistemom Windows, opremljeno s programom Device CAL, lahko zato uporabljajo različni zaposleni za uporabo storitev sistema Windows. Tipičen scenarij so podjetja z izmenskim delom, kjer si več zaposlenih deli eno samo končno napravo za preverjanje e-pošte itd.; v tem primeru je potrebnih manj licenc za dostop do končne naprave kot uporabniških licenc CAL.

Končno napravo z licenco, ki jo je mogoče uporabljati na poti, kot sta prenosni računalnik in tablični računalnik, pa tudi pametni telefon, lahko zadevni uporabnik ne glede na lokacijo - npr. v domači pisarni, na poti ali na drugi lokaciji - uporablja za dostop do strežnika Windows prek interneta. Zato aplikacija Device CAL ponuja tudi možnosti mobilne uporabe.

Katere možnosti uporabe so vključene v licence CAL za naprave za Windows Server 2016 v izdajah Standard in Datacenter?

Odvisno od tega, ali je nameščena standardna ali podatkovna izdaja operacijskega sistema Windows Server 2016, ima dovoljenje CAL naprave različne funkcije.

Do strežnika Windows v različici Datacenter pa je mogoče dostopati z licenco CAL naprave za različico Standard - s to razliko, da je na voljo omejena funkcionalnost, značilna za različico Standard. Samo licenca CAL naprave za izdajo Datacenter Edition ponuja razširjen obseg storitev in funkcij, ki ustrezajo strežniški licenci za izdajo Datacenter Edition. V skladu s tem je z licenco CAL za napravo za izdajo Datacenter z licenco Standard Server na voljo samo funkcionalnost izdaje Standard Edition.

Opomba združljivost različic za licence CAL za naprave za operacijski sistem Windows Server 2016

Poleg možnosti uporabe funkcij, ki so na voljo glede na izdajo, z licenco CAL naprave za Windows Server 2016 končna naprava pridobi tudi pravice dostopa za starejše različice sistema Windows Server, kot je 2013 (nadgradnja). Nasprotno pa dovoljenja CAL naprave za različico Windows Server 2016 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice 2019 (nadgradnja).

Zato morajo kupci licenc CAL za naprave za Windows Server 2016 poleg funkcij, ki so na voljo za zadevno izdajo, vedno paziti na združljivost med obstoječo strežniško licenco in licencami za dostop do odjemalcev.

Kaj je še treba upoštevati pri licenciranju sistema Windows Server 2016 z licencami CAL za naprave?

Dovoljenje CAL naprave za Windows Server 2016 licencira točno eno končno napravo in jo opremi s pravicami dostopa, ki so na voljo v posamezni izdaji. Ko je registracija končana, tega dovoljenja CAL naprave ni več mogoče prenesti na drugo končno napravo. Prav tako ni mogoče spremeniti vrste CAL in uporabiti CAL naprave kot uporabniški CAL.

Te določbe Microsoftovega upravljanja licenc so namenjene preprečevanju nepooblaščenega dostopa do sistema Windows Server 2016, ki podjetjem zagotavlja tudi večjo varnost komunikacije in podatkov, saj prek računalnika brez ustreznega dovoljenja CAL za naprave ni mogoče dostopati do e-poštnih storitev ali podatkov strežnika.

Zaključek o napravah CAL

O tem, katera vrsta licence za dostop do odjemalca ponuja več možnosti ali ugodnejše možnosti licenciranja v podjetju za dostop do operacijskega sistema Windows Server 2019, se zato odločite za vsak primer posebej. Poleg števila končnih naprav, prek katerih se dostopa do strežnika Windows, je odločilno tudi število uporabnikov: če več uporabnikov za dostop do strežnika Windows uporablja večinoma eno samo končno napravo, ima licenciranje z licenco Device CAL več prednosti.

Zato je natančno poznavanje procesov v podjetju najboljše izhodišče za izbiro prave vrste licenc CAL za Windows Server 2016. V zgornjih okoliščinah je licenciranje z licencami CAL za naprave za podjetje cenejše kot licenciranje z uporabniškimi licencami CAL, saj je v tem primeru treba kupiti manj licenc za dostop do odjemalcev.

Uporabljena programska oprema na napravi CAL za Microsoft Windows Server 2016 je na voljo v spletni trgovini Wiresoft, in sicer za eno licenco

Uporabljene licence CAL za naprave za izdaje Windows Server 2016 so na voljo tudi posamično v spletni trgovini Wiresoft - ker Microsoftovi licenčni predpisi ne veljajo za stopnje; sicer pa pri uporabljeni programski opremi ni nobenih pomanjkljivosti ali omejitev - ne le zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti, temveč tudi glede splošne funkcionalnosti.

Od kod prihajajo licence CAL za naprave za Windows Server 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo?

Licence CAL za naprave za Windows Server 2016 Editions, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljeno programsko opremo, so originalne licence, saj so na voljo tudi prek Microsoftovega licenčnega programa, le da so bile prej del licence za naprave za Windows Server 2016, ki jo je podjetje najprej kupilo. To licenco ali licence za dostop do posamezne naprave, ki niso bile potrebne, je nato kupila družba Wiresoft, licence za količino pa so bile razpuščene v posamezne licence. Takšni posamezni programi CAL naprave so nato označeni kot uporabljena programska oprema. Kljub tej oznaki jih lahko uporabljate kot neuporabljeno licenco za dostop do sistema Windows Server 2016, saj se ne razlikujejo od novih licenc niti po omejitvah funkcionalnosti niti po obdobju uporabe.

Varnost kupca za uporabljeno programsko opremo licenc CAL za naprave za Windows Server 2016

Wiresoftova ponudba uporabljene programske opreme za licence CAL za naprave za Windows Server 2016 strankam zagotavlja varno možnost licenciranja dostopa za Windows Server 2016! Uporabljene licence CAL za naprave iz podjetja Wiresoft namreč vključujejo tudi običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom po nakupu, vključno s takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali sta nakup in uporaba rabljenih licenc CAL za naprave za Windows Server 2016 zakonita?

Za Wiresoftove stranke sta nakup rabljenih licenc CAL za naprave za Windows Server 2016 in njihova uporaba pravno varna, saj ne kršita nobenih pravnih predpisov. Licence CAL za naprave za Windows Server 2016, ki so na voljo v Wiresoftovi trgovini, in druge tovrstne licence za dostop do odjemalcev namreč izvirajo iz zaloge licenc podjetij. Zato trgovanje z rabljenimi licencami CAL temelji na veljavni sodni praksi, ki izrecno dovoljuje tako prodajo kot tudi nakup in uporabo Microsoftovih rabljenih licenc; to je bilo vedno znova jasno potrjeno tudi v različnih sodnih odločbah.

Wiresoftova rabljena programska oprema ponuja tudi revizijsko varnost zaradi popolnega dokazila o vseh prejšnjih kupcih!

Povzetek prednosti uporabljene programske opreme za licence CAL za naprave za Windows Server 2016

Kot rabljena programska oprema so uporabniške licence CAL za Windows Server 2016 podjetja Wiresoft cenejša alternativa v primerjavi s primerljivimi novimi izdelki običajnih ponudnikov programske opreme - ta prednost velja tudi za drugo rabljeno programsko opremo Microsoft Server ali licence za dostop.

Ker licenciranje z uporabljenimi licencami CAL za naprave ni omejeno s sicer pogosto uporabljenimi stopnjami, lahko natančno število licenciranih končnih naprav prilagodite dejanski uporabi storitev Windows Server v podjetju. Kot Wiresoftova stranka lahko s tem prilagodljivim licenciranjem odjemalskega dostopa do končnih naprav za Windows Server zmanjšate tudi stroške nabave.

Rabljene licence Wiresoft so tudi zelo praktičen način dopolnjevanja zaloge programske opreme po ugodni ceni, saj ponudba vključuje tudi več različic programske opreme. To pomeni, da se je mogoče izogniti težavam z združljivostjo, ki bi lahko nastale na primer zaradi vzporedne uporabe različnih različic programske opreme, in zmanjšati stroške za nakup nove strojne opreme. Poleg licenc CAL za naprave za izdaje Windows Server 2016 lahko v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo najdete tudi ustrezne licence CAL za uporabnike kot uporabljeno programsko opremo.

Wiresoftova ponudba rabljene programske opreme vključuje tudi Microsoftovo programsko opremo za številna druga področja - z vsemi zgoraj omenjenimi prednostmi. Če imate vprašanja o licencah CAL za naprave za MS Windows Server 2016 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije