Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10070
 • R18-04277
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
12,90 € *

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x naprava R2 CAL
Sistem  Strežnik Windows 
CAL Naprava CAL R2
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik ni združljiv(glejte RDS CAL )


Če želite uporabljati storitve, ki so na voljo v izdajah Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter, je poleg strežniške licence potrebna tudi ustrezna licenca za odjemalski dostop do končne naprave: Windows Server 2012 R2 Device CAL. S tem so pravice dostopa dodeljene določenemu računalniku (osebnemu, prenosnemu, tabličnemu itd.), ki je v njem registriran.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL"

Nakup rabljenega dovoljenja CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2012 R2

Če želite uporabljati storitve, ki so na voljo v izdajah Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter, je poleg strežniške licence potrebna tudi ustrezna licenca za odjemalski dostop do končne naprave: Windows Server 2012 R2 Device CAL. S tem so pravice dostopa dodeljene določenemu računalniku (osebnemu, prenosnemu, tabličnemu itd.), ki je v njem registriran.

V skladu z določbami, opredeljenimi v Microsoftovem upravljanju licenc, strežniška licenca za Windows Server 2012 R2 ne vključuje uporabniških pravic, zato jih je treba dodatno pridobiti v obliki dovoljenja CAL za napravo. Tako registrirano končno napravo lahko kateri koli pooblaščeni uporabnik uporabi za dostop do funkcij sistema Windows Server v eni od teh izdaj.

Licence CAL za naprave za Windows Server 2012 R2 so na voljo pri Wiresoftu po ugodni ceni kot rabljena programska oprema - na voljo so tudi posamično za prilagodljivo licenciranje končnih naprav na podlagi potreb. Uporabljena licenca za dostop do programske opreme za končno napravo za Windows Server 2012 R2 ima enake funkcije kot licence CAL za naprave, ki so na voljo kot nove v okviru običajnega Microsoftovega licenčnega programa.

Uporaba vseh funkcij sistema Windows Server 2012 R2 z uporabljeno licenco CAL za naprave

Tudi z že uporabljeno licenco CAL naprave lahko uporabljate vse možnosti, ki jih ponuja različica strežnika 2012 R2, naslednik sistema Windows Server 2012: Poleg tega, da podpira operacijski sistem Windows 8, je pripravljen tudi za uporabo v oblaku, kar pomeni, da lahko z njim ustvarite tudi strežnik v oblaku in tako zaščitite podatke prek končne naprave z avtoriziranim dostopom.

Katere funkcije in prednosti nudijo izdaje Windows Server 2012 R2 Datacenter in Standard z licenco CAL za naprave?

Sistem Windows Server 2012 R2 je na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in Datacenter. Razlikujejo se predvsem po različni stopnji virtualizacije, vendar je nabor funkcij enak.

Windows Server 2012 R2 Standard Edition zadostuje strankam, ki ne uporabljajo virtualizacije ali uporabljajo le nekaj virtualnih strojev, medtem ko Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition ponuja vse potrebne funkcije za upravljanje virtualiziranega okolja zasebnega oblaka ter poljubno število virtualnih strojev v vlogi Hyper-V v uporabljenem strežniku Windows.

Med najpomembnejšimi novostmi sistema Microsoft Windows Server 2012 R2 so poleg številnih izboljšav in dodatnih funkcij na področju omrežja, shranjevanja in upravljanja tudi izboljšana zaščita dostopa in informacij - vključno z infrastrukturo virtualnih namizij - ter strežniška funkcija IP Address Management (IPAM) in sodoben uporabniški vmesnik, optimiziran za zaslone na dotik. Naslednje funkcije so vključene tudi v sistem Windows Server 2012 R2, ki ga lahko uporabljate tudi z uporabljeno licenco CAL naprave:

 • PowerShell 3.0 za učinkovito upravljanje sistemskih nastavitev
 • Novi upravitelj opravil zagotavlja večjo zmogljivost z optimiziranimi procesi
 • IIS (Internetna informacijska storitev 8.0) z upravljanjem potrdil z razširjeno veljavnostjo
 • SMB 3.0 omogoča še hitrejši in boljši dostop do deljenih datotek
 • Višja raven virtualizacije s Hyper-V z izboljšanim dostopom do virtualnih strežnikov na podlagi RDP
 • Seje prek protokola RDP (Remote Desktop Protocol) potekajo prek gostitelja, zato neposredna povezava RDP z navideznim strežnikom ni več potrebna
 • Podpora za Windows Server 2012 R2 in Hyper-V Server 2012 R2 prek System Center Virtual Machine Manager 2012 R2, tako da lahko oba sistema delujeta vzporedno
 • VM 2. generacije podpirajo nov standard BIOS UEFI in integrirano funkcijo Secure Boot
 • Izboljšana je bila podpora za sistem Linux, tako da je mogoče dinamični pomnilnik uporabljati tudi v odjemalcih sistema Linux
 • Deduplikacija podatkov tudi na navideznih trdih diskih
 • SSD in SATA diski so združeni v Prostorih shranjevanja
 • ReFS (odporni datotečni sistem) dopolnjuje NTFS

Microsoftov sistem licenciranja z licencami CAL za naprave

Z izdajo sistema Windows Server 2012 R2 je Microsoft posodobil tudi model licenciranja. Glede na izdajo se med drugim razlikuje med licenciranjem po jedrih, za katero niso potrebne dodatne licence za dostop, in licenciranjem po strežnikih ter številu licenc za dostop do odjemalcev (CAL), ki je odvisno od podjetja. Za mala in srednje velika podjetja je ugodnejša rešitev odobritev dostopa z napravami CAL.

Vsako strežniško licenco tako dopolnjujejo licence za dostop odjemalcev, kot je licenca CAL naprave, ki končni napravi podeli ustrezne pravice, tako da lahko zadevni uporabnik uporablja tipične funkcije sistema Windows Server. Poleg namenskih pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik sistema Windows Server 2012 R2 licenca CAL naprave ne vsebuje nobene druge programske opreme.

Uporaba uporabljenih licenc CAL za naprave za izdaje Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter

Dovoljenja za naprave CAL, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo, se ne razlikujejo od primerljivih novih dovoljenj za naprave CAL, saj ponujajo enake možnosti uporabe funkcij, ki so na voljo v izdajah Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter. Zato so licence CAL za uporabljene naprave za številna podjetja in organizacije ekonomična alternativa za opremljanje končnih naprav z licenco za dostop do strežnika. V naslednjem pregledu so navedene vse prednosti in posebnosti uporabljene programske opreme.

Katere vrste licenc CAL so na voljo za Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter Edition?

Licenciranje dostopa do odjemalcev za Windows Server 2012 R2 je na voljo v dveh vrstah licenc CAL:

 • Dovoljenje CAL za naprave za Windows Server 2012 R2 - za eno končno napravo (osebni računalnik, prenosnik, tablični računalnik, telefon)
 • Uporabniška licenca CAL za Windows Server 2012 R2 - za enega uporabnika

Kakšne so razlike med licencami CAL naprave in licencami CAL uporabnika za Windows Server 2012 R2?

Dovoljenje CAL naprave za Windows Server 2012 R2 se po funkcijah in storitvah ne razlikuje od ustreznega uporabniškega dovoljenja CAL. Edina razlika je v ustrezni vrsti dovoljenja za dostop do strežnika Windows: S programom Device CAL je za dostop odobrena ena sama končna naprava, vendar jo lahko za dostop do storitev strežnika Windows Server izmenično uporablja več uporabnikov; odvisno od števila in opreme delovnih postaj z računalnikom ter tipičnih delovnih tokov v nekaterih podjetjih je to lahko prevladujoča situacija - v nasprotju s tem, ko en sam uporabnik z lastnim računom večinoma uporablja popolnoma različne končne naprave.

Na primer, končna točka, opremljena z licenco CAL za naprave, ima lahko več prednosti v podjetjih z izmenskim delom, ko si več zaposlenih deli eno končno točko za preverjanje e-pošte itd.; tu je potrebnih manj licenc za dostop do končne točke. Če je licencirana končna naprava mobilna naprava, na primer prenosni računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon, lahko uporabnik do strežnika Windows dostopa ne glede na lokacijo - na primer v domači pisarni, na poti ali na drugi lokaciji. Tako je v programu Device CAL na voljo tudi možnost mobilne uporabe.

Katere različne možnosti uporabe ponuja uporabljena licenca CAL za naprave za Windows Server 2012 R2 v izdajah Standard in Datacenter?

Glede na to, ali je za Windows Server 2012 R2 nameščena različica Standard ali Datacenter Edition, ima dovoljenje CAL naprave tudi različne funkcije: Do podatkovne izdaje sistema Windows Server 2012 R2 je mogoče dostopati z licenco CAL naprave za standardno izdajo, vendar so na voljo le omejene funkcije standardne izdaje. Le program Device CAL za različico Datacenter Edition ponuja ustrezno razširjen obseg funkcij in lastnosti. Če se za dostop do sistema Windows Server 2012 R2 Standard uporablja licenca CAL naprave za izdajo Datacenter, so na voljo samo funkcije izdaje Standard.

Opomba združljivost različic za licence CAL za naprave za Windows Server 2012 R2

Z licenco CAL za napravo za Windows Server 2012 R2 ima končna naprava poleg funkcionalnosti, ki so na voljo glede na izdajo, tudi pravice za dostop do starejših različic Windows Serverja (nadgradnja). Vendar pa dovoljenja CAL naprave za različico Windows Server 2012 R2 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice, na primer 2016 (nadgradnja). Pri nakupu licenc CAL za naprave za Windows Server 2012 R2 morajo biti stranke poleg funkcij, ki so na voljo za zadevno izdajo, pozorne tudi na združljivost med obstoječo strežniško licenco in zahtevano licenco za dostop do odjemalca.

Kaj je treba upoštevati pri nakupu rabljenih licenc CAL za naprave za operacijski sistem Windows Server 2012 R2?

Dovoljenje CAL naprave za Windows Server 2012 R2 licencira samo eno končno napravo in jo opremi s pravicami dostopa, določenimi za posamezno izdajo. Ko je registracija končana, kode CAL naprave ni več mogoče prenesti na drugo končno napravo. Prav tako ni mogoče spremeniti vrste CAL in uporabiti CAL naprave kot uporabniški CAL.

Takšne določbe za licence CAL, opredeljene v Microsoftovem upravljanju licenc, preprečujejo nepooblaščen dostop do sistema Windows Server 2012 R2, kar podjetjem zagotavlja večjo varnost podatkov in komunikacije, saj do e-poštnih storitev ali podatkov v strežniku ni mogoče dostopati brez ustrezne licence CAL naprave.

Zaključek o napravah CAL

Katera vrsta licenc za dostop do odjemalca zagotavlja večjo prilagodljivost v podjetju in je zato tudi ugodnejša možnost licenciranja, je torej odvisno od posameznega primera. Poleg števila licenciranih končnih naprav za dostop do strežnika Windows Server je odločilno tudi število uporabnikov: če več uporabnikov izmenično dostopa do strežnika Windows Server 2012 R2 prek ene same končne naprave, ima licenciranje z licencami CAL za naprave več prednosti.

Pred odločitvijo o nakupu licenc CAL je zato najboljše izhodišče za izbiro vrste licence CAL za Windows Server 2012 R2 natančno poznavanje tipičnih procesov v podjetju. V opisanem primeru je licenciranje z licencami CAL za naprave za podjetje cenejše kot licenciranje z uporabniškimi licencami CAL, saj je treba kupiti manj licenc za dostop do odjemalcev.

Uporabljene licence CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2012 R2 v spletni trgovini Wiresoft

Rabljene licence CAL za naprave za izdaje Windows Server 2012 R2 so na voljo tudi posamično v spletni trgovini Wiresoft - pri tem ne veljajo Microsoftovi predpisi o postopnem izdajanju licenc; sicer pa rabljena programska oprema nima nobenih pomanjkljivosti ali omejitev v primerjavi z novimi licencami - ne le zato, ker se programska oprema načeloma ne obrabi, temveč tudi zato, ker ni omejitev glede funkcionalnosti.

Od kod prihajajo licence CAL za naprave za Windows Server 2012 R2, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo?

Rabljene licence CAL za naprave za Windows Server 2012 R2, ki jih ponuja Wiresoft, so originalne Microsoftove licence iz licenčnega programa; preden jih je prodal Wiresoft, so bile del količinske licence za naprave za Windows Server 2012 R2, ki jo je kupilo podjetje. Družba Wiresoft je odkupila to licenco ali posamezne neuporabljene licence za dostop do naprave in celotne licence so bile razpuščene v posamezne licence. Posamezni programi CAL naprave so označeni kot uporabljena programska oprema. Kljub tej oznaki jih lahko uporabljate kot novo licenco za dostop do sistema Windows Server 2012 R2, saj se ne razlikujejo od novih licenc niti po omejitvah funkcionalnosti niti po obdobju uporabe.

Predhodno rabljene licence CAL za naprave za Windows Server 2012 R2 z zagotovilom kupca

Wiresoftova ponudba uporabljene programske opreme Device CAL za Windows Server 2012 R2 strankam zagotavlja varno licenciranje za Windows Server 2012 R2! Uporabljene licence CAL za naprave iz podjetja Wiresoft zagotavljajo tudi običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom po nakupu, vključno s takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali je nakup ali uporaba rabljenih licenc CAL za naprave za Windows Server 2012 R2 zakonita?

Wiresoftove stranke se lahko zanesejo na pravno varnost pri nakupu rabljenih licenc CAL za naprave za Windows Server 2012 R2 in pri njihovi uporabi, saj ne kršijo nobenih pravnih predpisov. Uporabljene licence CAL za naprave za Windows Server 2012 R2 in druge tovrstne licence za dostop do odjemalcev, ki so na voljo v trgovini Wiresoft, namreč izvirajo iz zaloge licenc podjetij. Zato trgovanje z rabljenimi licencami CAL temelji na veljavni sodni praksi, ki izrecno dovoljuje prodajo, nakup in tudi uporabo rabljenih Microsoftovih licenc CAL; to je bilo vedno znova jasno potrjeno v različnih sodnih odločbah.

Poleg tega rabljena programska oprema Wiresoft zagotavlja tudi revizijsko varnost zaradi popolnega dokazila o vseh prejšnjih kupcih!

Vse prednosti uporabljene programske opreme za licence CAL za naprave za Windows Server 2012 R2 na prvi pogled

Uporabniške licence CAL za operacijski sistem Windows Server 2012 R2 kot rabljena programska oprema podjetja Wiresoft so cenejša alternativa v primerjavi s primerljivimi novimi izdelki večine običajnih ponudnikov programske opreme - ta prednost velja tudi za rabljeno programsko opremo Microsoft Server ali druge licence za dostop do odjemalcev.

Ker licenciranje uporabljenih licenc CAL za naprave ni urejeno s sicer pogosto običajnim diplomiranjem, lahko licencirate natančno število končnih naprav glede na dejansko uporabo storitev strežnika Windows Server v vašem podjetju. Wiresoftove stranke lahko s tem prilagodljivim licenciranjem dostopa do odjemalcev zmanjšajo tudi stroške nakupa končnih naprav.

Rabljene licence za dostop iz podjetja Wiresoft so tudi zelo praktičen način dopolnjevanja lastne zaloge programske opreme po razumni ceni, saj ponudba zajema tudi več različic programske opreme. S tem se izognete tudi težavam z združljivostjo, ki bi lahko nastale na primer zaradi vzporedne uporabe različnih različic programske opreme, in tako zmanjšate stroške nakupa nove strojne opreme. Poleg licenc CAL za naprave za izdaje Windows Server 2012 R2 lahko v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo najdete tudi ustrezne licence CAL za uporabnike kot uporabljeno programsko opremo.

Wiresoftova ponudba rabljene programske opreme vključuje Microsoftovo programsko opremo za številna druga področja - z vsemi zgoraj omenjenimi prednostmi. Če imate vprašanja o licencah CAL za naprave za MS Windows Server 2012 R2 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, se obrnite na nas prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije