Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10381
 • 6VC-03222
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
202,90 € * 224,90 € * (9,78% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 5x Device CAL
Sistem  Strežnik Windows
CAL RDS Device CAL
Obseg dobave ID licence + Koda za avtentifikacijo 
Zagonski čas Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik Združljiv


Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) strežnikov Windows potrebuje vsak uporabnik licenco CAL (Client Access Licence), ki mu omogoča samostojen dostop do programov Windows v omrežju podjetja - vključno z datotekami - in lokalno. V ta namen so med drugim na voljo dovoljenja CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja, prek katerih so te na voljo registrirani končni napravi (napravi) za sejo oddaljenega namizja. Dovoljenja za naprave RDS kot uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft so cenovno ugodna alternativa običajnim ponudnikom licenc, saj ponujajo enako funkcionalnost.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL"

5x licence CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2019 kot uporabljena programska oprema

Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) strežnikov Windows potrebuje vsak uporabnik licenco CAL (Client Access Licence), ki mu omogoča samostojen dostop do programov Windows v omrežju podjetja - vključno z datotekami - in lokalno. V ta namen je na voljo 5 licenc CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja, s katerimi je teh pet registriranih končnih naprav (naprava) na voljo za sejo oddaljenega namizja. Dovoljenja CAL za naprave RDS kot uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft so cenovno ugodna alternativa običajnim ponudnikom licenc, saj ponujajo enake funkcije kot dovoljenja CAL v uradnem Microsoftovem licenčnem programu.

Kakšne so prednosti licenc RDS CAL za Windows Server 2019?

Storitve oddaljenega namizja - prej znane kot Terminalske storitve - so posebna vloga strežnika v sistemu Windows Server 2019 ali njegovih starejših različicah. RDS nadzoruje dostop do programov Windows, ki so na voljo prek ustreznega strežnika Windows kot gostitelja prek seje oddaljenega namizja. Uporabniki, ki imajo ustrezno licenco za dostop do odjemalca - v tem primeru na primer licenco RDS Device CAL - jih lahko uporabljajo z osebnim računalnikom, prenosnim računalnikom ali podobno opremo v omrežju podjetja ali lokalno neodvisno (na daljavo) prek internetne povezave.

Poleg prednosti, ki jih imajo te licence CAL za naprave (in uporabnike) za uporabnike, imajo storitve Windows Remote Desktop Services veliko prednosti tudi za skrbnike, saj omogočajo učinkovitejše upravljanje: Programsko opremo je mogoče zagotoviti centralno v poslovnem okolju, zato je ni treba namestiti na vsako končno napravo posebej. Namesto tega je na voljo na enem mestu za shranjevanje - v strežniku - in se po potrebi tudi posodablja.

Na ta način se nadzoruje tudi dostop uporabnikov, ki so pooblaščeni prek storitve RDS CAL, saj je mogoče vsakemu uporabniku dodeliti posebne pravice. S pomočjo licenc RDS CAL za strežnik Windows Server se tako bistveno zmanjša celoten napor pri vzdrževanju in zagotavljanju delovnih postaj.

Katere so prednosti licenc CAL za naprave storitve oddaljenega namizja za uporabnike?

Uporabniki, ki so opremljeni z licenco RDS Device CAL za Windows Server 2019, imajo tako koristi od standardiziranega delovnega okolja Windows, ne glede na to, s katere lokacije do njega dostopajo s svojo registrirano končno napravo - in ne glede na to, kateri uporabnik uporablja storitve oddaljenega namizja na zadevnem osebnem ali prenosnem računalniku, tablici itd.

Če pooblaščena končna naprava med sejo oddaljenega namizja z gostiteljem dostopa do določenega programa prek programa Device CAL, se ta izvede v strežniku ne glede na druge povezave odjemalcev. Uporabniku je prikazana samo njegova seja.

Če imajo starejše naprave slabšo zmogljivost ali strojno opremo, lahko s storitvijo oddaljenega namizja uporabijo moč strežnika Windows, tako da se zmanjšajo tudi stroški zagotavljanja novejše strojne opreme.

Združljivost različic za licence CAL storitve za oddaljeno namizje za Windows Server

Dovoljenje CAL naprave za napravo s pravicami dostopa (ali dovoljenje CAL uporabnika) mora biti vedno združljivo s trenutno različico sistema Windows Server, sicer ga ni mogoče uporabiti za vzpostavitev oddaljene povezave za sejo. Licenca CAL naprave RDS 2019 lahko torej dostopa do sistema Windows Server 2019 ali starejše različice strežnika, kot je 2016 (znižanje), vendar ne do višjih različic strežnika v prihodnosti.

Primerjava licenc CAL naprave in licenc CAL uporabnika za storitve oddaljenega namizja v sistemu Windows Server 2019

Načeloma: izvajanje Microsoftove strežniške programske opreme je vedno neodvisno od njene dejanske uporabe - za to je potrebna ustrezna licenca za dostop. Microsoft ureja te pravice dostopa za uporabo strežnika Windows z lastnim sistemom licenciranja, ki temelji na licencah za odjemalčev dostop ali krajše CAL. Kot je opisano zgoraj, licence CAL za storitve oddaljenega namizja zagotavljajo, da imajo dostop do strežnika Windows samo pooblaščeni zaposleni, tudi lokalno in neodvisno. Poleg možnosti, ki jih imajo skrbniki strežnikov za diferencirano upravljanje pravic dostopa, pomeni sistem RDS CAL tudi dodatno varnost, saj tuji uporabniki ali neregistrirane končne naprave brez licence za dostop (Device CAL) nimajo dostopa do storitev ali podatkov, ki so na voljo prek njega.

Microsoft ponuja dve različni vrsti licenc CAL za storitve oddaljenega namizja v sistemu Windows Server 2019:

 • Dovoljenje za napravo CAL za RDS, ko se posamezni končni napravi (osebni računalnik, prenosni računalnik, namizni računalnik, mobilna naprava) dodelijo pravice dostopa
 • Uporabniški CAL za RDS, če so določenemu uporabniku zagotovljene pravice dostopa

Posebne funkcije programa Device CAL za storitve oddaljenega namizja 2019

Načeloma se dovoljenje za dostop do naprave CAL uporablja izključno za eno samo namensko končno napravo, ki je ustrezno registrirana. Dovoljenje CAL naprave za storitve oddaljenega namizja ureja pravice dostopa do strežnika ali gostitelja sistema Windows za vsako sejo oddaljenega namizja. Vsak zaposleni, ki mu je dovoljena ali omogočena uporaba zadevnega osebnega ali prenosnega računalnika itd., lahko nato uporablja storitve oddaljenega namizja  . V primeru prenosnih in tabličnih računalnikov ali mobilnih naprav, ki jih je mogoče uporabljati ne glede na lokacijo, lahko uporabnik prosto izbira, ali bo sistem RDS uporabljal na lokaciji podjetja, na poti ali v domači pisarni.

V načinu licenciranja na napravo se ob prvi vzpostavitvi povezave med odjemalskim računalnikom in končno napravo za to povezavo dodeli začasna licenca za dostop. Ko je ta povezava drugič vzpostavljena s strežnikom kot gostiteljem za seje oddaljenega namizja, se zanj izda trajna licenca RDS CAL za napravo - če je na voljo.

Pregled funkcij licenc CAL za naprave za RDS operacijskega sistema Windows Server 2019

 • Dovoljenja CAL za naprave so vedno fizično dodeljena določeni končni napravi in ne posameznemu uporabniku
 • Vsakemu licenčnemu strežniku sledi ustrezni licenčni strežnik in to
 • neodvisno od registracije v imeniku Active Directory
 • Začasno razpoložljive licence RDS CAL za naprave so veljavne od 52 do 89 dni
 • Število opredeljenih CAL-ov naprave ne sme biti preobremenjeno

Zaključek

Katera vrsta storitve oddaljenih namizij CAL ponuja več prednosti v podjetju, je zato odvisno od posameznega primera. Prav tako ni mogoče spremeniti dovoljenja CAL naprave v dovoljenje CAL uporabnika in obratno. Odločitev za določeno obliko licenciranja dostopa strank je zato treba sprejeti ob nakupu. Pri licencah CAL za naprave je to odvisno od števila zaposlenih in delovnih postaj: Če na primer več zaposlenih uporablja eno končno napravo ali če večinoma delajo na lokaciji podjetja, ima aplikacija Device CAL za RDS več prednosti.

Tehnične informacije o storitvah oddaljenega namizja v sistemu Windows Server 2019

Licence CAL za RDS v sistemu Windows Server 2019 so sestavljene iz več sestavnih delov, ki končnim napravam ali uporabnikom omogočajo uporabo programov Windows:

 • Licenciranje oddaljenega namizja ureja uporabo licenc RDS CAL in jih daje na voljo napravi.
 • Gostitelj seje oddaljenega namizja upravlja vsa namizja ali programe, ki so na voljo napravi (ali uporabniku) v posamezni seji.
 • Posrednik povezav oddaljenega namizja upravlja povezave RDS in jih ponovno vzpostavi v primeru prekinitve med sejo.
 • Prehod za oddaljeno namizje ureja dostop do namizja Windows prek končne naprave v javnem omrežju.
 • Spletni dostop za storitve oddaljenega namizja omogoča dostop do storitve RDS CAL prek spletnega portala za določene uporabnike ali skupine.

Kupite Microsoftove licence CAL za naprave za Remote Desktop Services 2019 po nizkih cenah kot posamezne licence pri Wiresoftu v naši spletni trgovini

Licence CAL za naprave za RDS operacijskega sistema Windows Server 2019 so že na voljo kot posamezne licence v spletni trgovini Wiresoft - kot rabljena programska oprema po posebej ugodni ceni, brez kakršnih koli pomanjkljivosti glede uporabnosti.

Kaj se uporabljajo licence CAL za naprave za storitve Windows Remote Desktop Services?

Licence CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja sistema Windows Server 2019, ki so na voljo za prodajo v spletni trgovini Wiresoft, so licence za dostop do končnih naprav iz ustrezne količinske licence, ki izvira iz drugega podjetja. Wiresoft je od tega podjetja odkupil nepotrebne posamezne licence za dostop do končnih naprav ali celotno licenco za količino, slednjo razrešil in ponuja te posamezne licence za dostop do naprav za stranke.

Ob prodaji ali delitvi teh licenc se jim je odslej reklo rabljena programska oprema. Vendar pa ta nova oznaka ne pomeni nobene omejitve uporabnosti storitev oddaljenega namizja, niti za omejeno časovno obdobje, ali splošne obrabe funkcij naprave RDS CAL.

Kakšno varnost zagotavljajo licence CAL za naprave storitev oddaljenega namizja kot uporabljena programska oprema?

Z Wiresoftom je nakup rabljene programske opreme ne le cenejši, temveč tudi varnejši! Tudi licenca CAL za enega uporabnika za Microsoft Remote Desktop Services za Windows Server 2019 ni le cenejša pri Wiresoftu v primerjavi s primerljivim novim blagom, temveč kupcu ponuja tudi varnost s takojšnjim prenosom in aktivacijo licence s priloženim veljavnim licenčnim ključem.

Microsoftove licence CAL za naprave RDS za Windows Server 2019, ki jih ponuja Wiresoft, izvirajo izključno iz zalog licenc organizacij ali podjetij. To pomeni, da nakup licenc CAL za RDS ali drugih licenc za dostop do Microsoftovega programa kot rabljene programske opreme in tudi njihova uporaba ne pomenita kršitve zakonskih določb za naše stranke, saj sta trgovanje in uporaba licenc CAL kot rabljene programske opreme zakonsko dovoljena, kar je bilo vedno znova jasno potrjeno z različnimi sodnimi odločbami.

Vaše prednosti z uporabljeno programsko opremo CAL-ov za naprave za storitve oddaljenega namizja 2019

S ponudbo za nakup licenc CAL za naprave posamezno ali v večjem številu za storitve oddaljenega namizja sistema Windows Server 2019 - ali tudi drugih licenc za dostop do odjemalcev - kot rabljeno programsko opremo od podjetja Wiresoft kot naša stranka nimate le cenejše alternative v primerjavi s primerljivimi običajnimi ponudbami za licenciranje oddaljenega dostopa do storitev sistema Windows Server, temveč imate tudi možnost, da v spletni trgovini kupite licence RDS CAL za prejšnje različice sistema Windows Server. To vam omogoča tudi dopolnitev števila licenc za dostop odjemalcev za obstoječe starejše strežnike, vključno z Microsoftovimi programi, ne da bi se morali bati težav z združljivostjo. Izkoristite našo široko ponudbo različnih različic Microsoftovih licenc RDS CAL za Windows Server kot rabljene programske opreme!

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo ne boste našli le licenc CAL za naprave za Windows Server 2019, temveč tudi ustrezne licence CAL za uporabnike in dodatne licence za dostop do odjemalcev za storitve oddaljenega namizja starejših različic Windows Serverja ter za druge Microsoftove programe za strežnike - kot cenovno ugodno uporabljeno programsko opremo za takojšen prenos. Če imate vprašanja o licencah za naprave RDS za Windows Server 2019 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, uporabite naš strokovni nasvet v klepetu, po e-pošti ali telefonu.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije